Binnenland

Derde minder bezoekers op open dag van asielzoekerscentra

22-09-2018 18:01

De landelijke open dag van asielzoekerscentra heeft vandaag meer dan 19.000 belangstellenden getrokken. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), een van de organisatoren van de dag. Veertig asielzoekerscentra gingen deze middag tussen 13.00 en 16.00 uur open voor het publiek. De open dag is bedoeld om belangstellenden een indruk te geven van het dagelijks leven in een azc.

“Heel mooi dat veel mensen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om een opvanglocatie te bezoeken vandaag. Vanuit heel het land zie ik enthousiaste reacties van bezoekers en bewoners over hun ontmoetingen en daar doen we het natuurlijk voor. Het einde van deze dag betekent natuurlijk niet dat de deuren nu weer dicht gaan. Onze azc’s staan midden in de samenleving en zijn zeker geen gesloten instelling. Vrijwilligers en bezoekers blijven welkom”, aldus Janet Helder, bestuursvoorzitter van het COA.

Het was de vierde editie van de landelijke open dag. Vorig jaar kwamen er 27.000 mensen op af. De landelijke open azc dag is een jaarlijks initiatief van het COA, het ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland.

(TPO/ANP)