door Havermout in Binnenland  ·  74 Reacties

  • 6
  • 616x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45 Dat valt dan in principe onder mijn kopje 'crisis' toch. Dat pensioenen niet geïndexeerd kunnen worden, komt door de ECB. Wat kan het kabinet daar verder aan doen? Knot van DNB heeft zijn best gedaan hoor.

Maar zeg eens concreet, wat had het kabinet anders kunnen doen? Dat die man kanker krijgt, ligt niet aan het kabinet. Dat er een crisis was, kwam niet door het kabinet. Dat de ECB de rente kunstmatig laag houdt, komt niet door het kabinet. Dat je vader kennelijk geen toereikend pensioen bij elkaar heeft gewerkt, is niet de schuld van het kabinet.

Jij ziet liever dat de werkenden nog verder worden uitgeknepen om de kosten van alles en iedereen maar collectief te betalen? Eigen risico is een paar tientjes per maand, kom op zeg.

3
51 Yisrael

@49 Ja, eigen schuld, dat geef ik toch ook al aan? Alleen doe jij net alsof van een verslaving afkomen makkelijk is, en dat is het niet.

0
52 Bluth

@50 ,

Wie kan je nou dwingen om een telefoonabonnement aan te gaan?

2
53 progressiefliberaal

@52 Ik doe niet alsof het makkelijk is, het interesseert me simpelweg niet hoe moeilijk of makkelijk het is. Het doet er niet toe. Je moet gewoon je rekeningen betalen - en als he dat niet doet, maar wel het lef hebt om zulke dure uitgaven te doen - heb ik geen respect voor je.

3
54 Yisrael

Het is ook best wel een hele stap want je krijgt 3 of 5 jaar geen eigen zeggenschap meer over je financieen zoals je loon of uitkering.
Een soort currator gaat daar dan over en je moet alles overleggen met diegene.
Maar aan de andere kant ben je dan wel van veel stress af en ellende van deurwaarders en dreigbrieven , inbeslagnames etc etc.
Zware schulden die decennia lang mee gaan is erger dan 3 of 5 jaar van 50 Euro per week leven, dan kan je in ieder geval nog eten en na die 3 of 5 jaar met een schone lei beginnen om het nooit meer zo ver te laten komen, omdat je dan weet wat voor een soort hel dat is.

0
55 techcenter

@52
Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat stoppen met roken niet zo moeilijk is als het lijkt of hoe moeilijk het je voorgeschoteld wordt. En ik heb 35 jaar gerookt dus ik mag me onder de hardcore junks stellen.....
Wat belangrijk is is je inlezen over hoe verslavingen werken, kennis is macht tenslotte. Als je weet hoe het werkt dan is het een kwestie van je realiseren dat de "moeitemomenten' maar kort zijn en korter worden naarmate de tijd verstrijkt.

En mijn ultieme hulp was, je kan doen en laten wat je wilt, als je die klote peuk maar niet aansteekt.
Want dat is uiteindelijk waar het over gaat.

Niet aansteken dat ding.....

Het viel uiteindelijk 100% mee.

1
56 Janzzen

@56 En omdat het voor jou niet zo moeilijk was als dat het leek, geldt dit voor iedereen?

"En mijn ultieme hulp was, je kan doen en laten wat je wilt, als je die klote peuk maar niet aansteekt.
Want dat is uiteindelijk waar het over gaat."

Joh, en laat het probleem van verslaving juist zijn dat dit mensen niet lukt.

0
57 Bluth

@57
Nee.
Het toont eigenlijk aan dat wat je niet moet doen maar iets heel kleins en onbenulligs is.
Wat je het ergste tegenwerkt is je eigen angst of idee dat het héél erg gaat worden.

En in de praktijk blijkt dat heel erg mee te vallen.

1
58 Janzzen

@58 Maar, je vertelde me uit eigen ervaring dat het niet zo moeilijk is. Waarom deed je dat dan? En, waarom doe je nu weer exact hetzelfde met "in de praktijk blijkt dat erg mee te vallen"?

0
59 Bluth

@57 Gebrek aan geestelijke ontwikkeling; niet in staat zelfbewuste beslissingen te maken. Zouden een cursusje ethiek of zo moeten volgen; beetje hedonisme bestuderen of zo lol.

3
60 Yisrael

@29

Kunnen wij elkaar de hand schudden , heb ook onze schulden zelf afgelost tot de laatste cent. Ik vond dat ook zeer belangrijk dacht altijd aan de kettingreactie van je sleept een ander mee de ellende in. Heb er elf jaar met vier mensen ( gezin) over gedaan. Wij roken en drinken niet heb het onderste uit de kan getrokken hoop het nooit weer mee te maken want dan kunnen ze mij op gaan vegen. Maar het is nu nog steeds poot aan maar we redden ons wel.

Soms kunnen mensen er niets aan doen dat ze in de schulden terecht zijn gekomen. Je kan er door baanverlies, ziekte , overlijden van partner/kinderen e.d in komen. Dan is het fijn als er mensen zijn die je kunnen helpen.

0
61 Erika

@59
Ook ik werd tegenwerkt door mijn eigen ideeën en vrees voor het "afkicken". En die vrees bleek niet gegrond. Het viel heel erg mee.
Ik rook nooit meer.

1
62 Janzzen

@61 nog even een aanvulling op mijn reactie.

Geen auto, vaatwasser, totaal geen luxe hoort er nog bij te staan. We leven nu nog zo hoeft niet anders voelen ons er prima onder.

0
63 Erika

@51 de pensioenen moeten van de wet een bepaalde dekking hebben. Die is niet realistisch. De overheid heeft de zorg geprivatiseerd, en doet weinig tot niets aan de fraude DOOR medicijn producenten, ziekenhuis management etc. Je mag maar een x% spaargeld hebben. Alles daarboven moet je eerst opeten wil je gebruik kunnen maken waar mensen die losbandiger hebben geleefd wel allerlei recht op hebben. Zorg middelen worden veelvuldig weggegooid zonder dat het nodig is. De overheid bezuinigd zelf niet maar verhoogt continu de belastingen. Laat de overheid zelf eens op het topambtenaren bestand bezuinigen, zichzelf minder loonsverhogingen toebedelen en zich eens gaan bekommeren om het volk ipv EU en multinationals. De overheid kan juist enorm bezuinigen op haar eigen budget. Door effectief te werken. Ze kan mega fraudes effectief bestrijden met wetgeving ipv de ene na de andere deal te sluiten. Ze kan met wet en regelgeving de plukze wet aanpassen zodat die wel effectief wordt. Ze kan goedkope medicijn makers beschermen tegen de multinationals, ze kan onderzoeken die aantonen dat er goedkopere en effectieve manieren zijn om dingen te doen zonder multinationals serieus nemen ipv tegenwerken en verdoezelen. Ze kan minder op allerlei idioteriereageren zoals nu ineens iedereen aan de zonnepanelen moet en windmolens/aardwarmte etc zonder eerst na te denken. Rutte is heel goed in dubbeltjes besparen terwijl hij tegelijkertijd met miljoenen smijt. Hij regeert met een "pennywise/poundfoolish, als mn vrienden familie en ik maar goed zitten kan de rest verrekken " mentaliteit. Endan heb ik het nog niet eens gehad over de BBB regelingen die aan honderduizenden mensen wordt geboden voor veel te veel geld. Over de eeuwige maar door procederen als je moet vertrekken kosten.Want ook daar kunnen we miljarden op besparen. net als op Ruttes nieuwe stokpaardje de divident belasting. Ook iets waardoor we met ons allen krom moeten liggen terwijl multinationals lachend weg komen. Er is belachelijk veel dat Rutte en co konden en kunnen doen, maar dat weigeren ze omdat ze zelf geen last hebben van hun afbraak beleid.

0
64 Merlinswit

@14

Misschien zijn de mensen ook wel bang dat de persoon die tegenover hun zit kwaad op hun wordt dat daardoor ook de drempel te hoog wordt.
Je schaamt je natuurlijk al wel heel erg, voelt je dom omdat het je over komen is en moet je ook nog met de billen bloot en maar afwachten hoe een vreemd persoon reageert.

0
65 Erika

** gebruiker verwijderd **

Absoluut waar:
Mensen die schulden hebben moeten een drempel over.
Mensen die hulp verlenen moeten altijd menselijk blijven, rechtvaardig maar ook strreng op een menselijke manier.

66 verwijderd2420

@55 : Hoezo 3 of 5 jaar? Het was altijd 3 jaar. Als ze het hebben uitgebreid tot 5 jaar is dat de zoveelste illegitieme lastenverzwaring.

1
67 Wendel

De Ombudsman heeft al een paar keer aangekaart dat de overheid vaak mensen zo bureaucratisch het bos in stuurt, dat die mensen daardoor in de schulden komen.

1
68 Wendel

En mensen die beweren dat stoppen met roken simpel is, hebben de gewoonte selectief te vergeten om maar stoer te kunnen doen en anderen zich klein, dom en inadequaat te laten voelen, in vergelijking.

0
69 Wendel

@7
Of anders om ! question

Het alternatief ligt onder de brug.
Slaapt onder de brug. Brrr.. question

0
70 Gandalf

@64 : Er wordt beweerd dat de dekking van pensioenen niet realistisch is, door figuren die weigeren, precies uit te leggen, waarom, onder het mom dat wij toch te dom zouden zijn om het te snappen. Maar ze verwachten wel van ons dat we een weloverwogen stem uitbrengen, ze zeggen heus niet dat hun eigen partij zo groot is geworden bij de laatste verkiezingen omdat hun partij wereldkampioen is in sukkels in de maling nemen.

0
71 Wendel

https://www.nieuwskoerier.nl/news/352003-opgelicht-door-creditboys-duizenden-euros-schuld-met-telefoonabonnementen

Alsjeblieft, de creditboys. En reken maar dat de jongeren, die hier slachtoffer van worden, geen kant op kunnen en wel moeten. Ze zijn van anderen afhankelijk qua hoe en waar ze wonen, en dus kunnen ze niet aan dreigementen en zelfs afranseling ontkomen als ze tegenstribbelen. Die "boys" kiezen hun slachtoffers heus zorgvuldig onder degenen, die geen sterk sociaal netwerk hebben.

0
72 Wendel

@71 de dekking van pensioenen is meer dan 100%. In het verleden is die dekking er niet geweest en betaalden de pensioenen ook gewoon uit.op een gegeven moment hadden de pensioenfondsen zoveel geld dat de regering maar een deel opgeist heeft. https://www.nu.nl/economie/2409590/regering-plunderde-kas-pensioenfonds.html Nu is de EU met een zelfde geintje bezig. https://www.geenstijl.nl/4931522/alweer_een_pensioentopic In het verleden was de 100%+ dekking niet nodig. Nu ineens wel. Dan klopt er toch iets niet!!!!

0
73 Merlinswit

@69
Nou nou, voel je je aangesproken?
Het enige wat stoppen met roken moeilijk maakt is het weerstaan van de trek naar een peuk. En dat zijn korte maar, in eerste instantie, best sterke gevoelens. En na 2 dagen worden die momenten korter dan de gevoelens minder sterk.
Stoppen met roken doet niet zeer, je krijgt er geen cold turky van en vraagt eigenlijk alleen maar wat discipline.

Als je erop terug kijkt valt het eigenlijk best mee. Probeer maar.

0
74 Janzzen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@1 Jij hebt toch ook zulke fijne buurtjes? Geen plek bij jou in de buurt voor deze mensen?...

zojuist geplaatst door Bop

LoydMorris
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Het zijn blijkbaar niet de snuggersten die dit beleid doorvoeren. . . ....

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Oeps112
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/hugo-de-jonges-zoveelste-zeperd-economen-ontmaskeren-woonministers-wanbeleid...

2 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Magister Nivardus
Mysterie eindelijk opgelost: op deze plek hingen uit Afrika vertrokken mensen 20.000 jaar rond voor ze verder gingen

@23 . De tekst verdween ? Heel herkenbaar . Er staat ons nog wel het een en ander te wachten aan openbaringen. Zeker nu we met de eiwit-analyse...

3 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Weetal
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Weten we nu wat wehebben binnengehaald?...

5 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Meer maar aan langs een windturbiene op de noordzee....

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Oeps112
GeenStijl: "Nieuw" beeld daders seksuele uitbuiting: '90 procent heeft migratieachtergrond'

Bizar! 90 procent van seksuele uitbuiters heeft een migratieachtergrond: "Zullen geen Zweden en Canadezen zijn!"https://www.dagelijksestanda...

8 minuten geleden geplaatst door Oeps112

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Leg maar bij v.d. Burg voor de deur. . . ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Zo gaat dat .Als het andersom was geweest dan werden er nog net geen kamer vragen gesteld, en sprak iedereen weer over racisme en extreemrecht...

10 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Oeps112
Naast de nazi’s zitten er ook ISIS monsters in de Oekraïense strijdkrachten

https://ejbron.wordpress.com/2024/03/28/naast-de-nazis-zitten-er-ook-isis-monsters-in-de-oekraiense-strijdkrachten/https://zlj13051967.wordp...

11 minuten geleden geplaatst door Oeps112

NK. App
Kajal Ki SexCj SparxxAvenger Cartoon XxxBrokeamateurs PornMonique Gabrielle NudeMujeres X X XSara Ali Khan SexNew Desi Indian SexPari Wala VideoHalo PornVicky Aisha OnlyfansAlisa VernerLexi CruzNicole Sheridan MoviesEmma Exploited College GirlsHindi Dirty Talk SexIndian Porn BengaliFamus People PornHentai Sub EspNasty Gay PornSex Video With BoyfriendXhamster DogSofia Ansari SexCuckold FemdomChloe NightDefloration Full PornGta 5 Sex ModsHd Les PornCumon HerEllen Hollman NudePorn Video Full Hd DownloadBuddingtitsCloe Kardashian Camel ToePutacalenturaFree Cam2camXvideoxxPorn Desi Sexy VideoHayley VernonPornos Con Penes GrandesSophie Turner LeakedSensual NudesPorn BrasileñoMilf New PornWww Onlyfans.comTubegalore CListcrawleraPorn From TumblrViolet Myers On TwitterFnf PornHuge Cock HentaiTrisha Krishnan NudeKagney Linn Karter CreampieReddit GonemildMatur Nl.comFilmes Pornôs HdXnxx Bbw AuntySunny Leone Ki Bf Full HdDesi Bhabi Sex ComFreeuse ComInthecrac ComDojinmoeLanax420Maserati PornstarHunt4k Full VideoDownload Video JavMimi Boliviana PornCelebrity Sex ScandalFull Hd Porn BrazzersFree Video PornKhloe Kapri And Krissy KnightCquietmichelExtremeporn.Monster CocksRuth Lee XxxPornos De MadrastrasKimberley KatesSex Video Xnxx ComChase ArcangelFiesty Feminista PornDp SquirtNhentia EnglishJaponaises NudeGifsdesexoSofi RyanDasi XhamsterBerhampur Sex VideoXxx Porn X VideoDolphin Pussy JuicePorn NovelsPorn X SPorn MalaysianLicking Hairy PussiesXnxx TamilsexTime Stop PornPornográfica PornográficaCelebdjhadXx Video Bengali MovieTamilauntypornInterracial AnalBhabhi Ki PussyMelonstubFree Famley PornQuadrinhos Eróticos AnalPorn Gay TeenagerHorse CumshootHeather Locklear NudeBollywood Heroine Xxx PhotoDiscord Indian PornTickle Lesbian PornDudetubeNudigraphyBokep JevangGeorgina GeeNidhi Agarwal XxxDf6 Sex VideoDare Taylor NudesHindi Sex Bf FilmPunjabi LundHentia MotherCliphunter.comPremium Porns For FreeIndian Blowjob SexNude Amy RoseRepu Sex VideosIsabelle KaifTürk SexCambodianpussyOnlyfan MilfHidden Porn SitesTeen Dog Porn보지보여주고 가Lanae BrielleXxx Video Tamil NaduChina Sex Blue FilmPorn Vidoes TeensCumshot TongueAntysex ComTokyo Revengers HentaiXoxo SexAsia Cosplay PornQuadrinho ErBigblackassGaygloryholeAnne Hathaway Nude ScenePictures Of Granny PornSuzanne StokesXxx Hd Hindi MaiNew Group Sex VideoMasalaseen.comHqporn .com