door Keulen in Politiek  ·  27 Reacties

  • 4
  • 460x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

anti Zionisme heeft maar weinig te maken met anti Semitisme

15
1 Beppie

@1 niet volgens bepaalde joden; die schreeuwen moord en brand als het gaat om kritiek ongeacht op israel of op joden zelf.

15
2 Handalf

@2 volgens de orthodoxe Joden is Israel tegen de wil van God zolang de Messias niet is verschenen

14
3 Beppie

@3 volgens mij is dat de ultra orthodoxe joden.

maar ik had het over het feit dat diverse soorten joden die wel pro-israel zijn, altijd maar roepen dat kritiek op isreal gelijk staat aan antisemitisch opmerkingen.

9
4 Handalf

@4 ultra orthodox is volgens mij een tautologie maar ik ga er niet over twisten

10
5 Beppie

O, weer een haatschrift van het "rightsforum" wat elke dag wel een negatief berichtje over Israël en/of Joden komt plaatsen? Alle aandacht op één klein landje, over de gigantische zee van misstanden en schendingen in de arabische wereld schrijft dat forum niet. "No jews, no news!" geldt dan dan.

nuniet --> veel te éénzijdige meuk.

8
6 weerman

De Zionistische regering in Israël misbruikt het verleden om zijn rechtse plannen en het steunen van kolonisten die huizen bouwen op andermans grond te rechtvaardigen.

14
7 jantje van leiden

@6 Waarom schiet je jouw gifpijlen niet op de eenzijdige meuk van mijn groupie, met zijn bewust verdraaide topictitels en -omschrijvingen?

19
8 Barbapapa-7,5

@6 weerman

Dat het CIDI nooit iets schrijft over de wantoestanden in Tibet is toch ook hoogst merkwaardig niet?
En begrijp jij het dat een koe alleen melk produceert? Dat eenzijdige gedoe toch.

20
9 Hendrianus

Uit artikel blijkt nogal dat het antisemitisch rightsforum nogal angstig is dat de IHRA definitie wordt overgenomen.

Titel van dit artikeltje is verder ook een leugen.

5
10 JackKropotkin

@10

Een leugen? Het was toch echt Netanyahu die beweerde dat moefti Husseini Hitler op het idee bracht de Joden uit te roeien. https://www.ad.nl/buitenland/netanyahu-hitler-wilde-joden-eerst-niet-uitroeien~a8a8348c/

Verder deelt de Nederlandse regering het standpunt van het rightsforum inzake de IHRA definitie.
Notabene de architect van deze definitie waarschuwt ervoor om deze definitie in wetgeving op te
nemen. https://rightsforum.org/nieuws/opsteller-ihra-definitie-antisemitisme-waarschuwt-invoering-ervan/

21
11 Hendrianus

@1 Anti-zionisme = antisemitisme

http://www.tabletmag.com/scroll/191196/obama-denying-israels-right-to-exist-as-a-jewish-homeland-is-anti-semitic

Obama defined anti-Zionism—as distinct from sharp, public criticism of Israel and its policies—as anti-Semitism.


http://www.tabletmag.com/scroll/194614/pope-francis-anti-zionism-is-anti-semitism

Pope Francis: Anti-Zionism is Anti-Semitism


https://www.theatlantic.com/international/archive/2015/01/french-prime-minister-warns-if-jews-flee-the-republic-will-be-judged-a-failure/384410/

French Prime Minister: "There is an incontestable link between anti-Zionism and anti-Semitism. Behind anti-Zionism is anti-Semitism.”


http://www.catholicherald.co.uk/issues/june-24th-2016/trendy-anti-zionists-are-reawakening-medieval-hatred-against-jews/

"Trendy anti-Zionists are reawakening medieval hatred against Jews"

https://tinyurl.com/Anti-qion-AS

3
12 HaTishbi

@3 Er is een kleine sekte, een zeer kleine minderheid van orthodoxe Joden, die tegen de staat Israel zijn.

1
13 HaTishbi

@7 Judea en Samaria zijn gewoon van de Joden, en van niemand anders.

http://tinyurl.com/Jews-from-Judah

3
14 HaTishbi

@12 Meerdere keren aan Elia uitgelegd, in haar verschillende achtereenvolgende gedaantes. Nog maar een keer dan. Zie Een Ander Joods Geluid:
https://www.eajg.nl/vraag-en-antwoord#10

15
15 Barbapapa-7,5

@15 dat helpt niet bij Elia
hooguit bij de mensen die kunnen lezen en Elia en al de bijbehorende accounts kennen of herkennen.

12
16 info
17 info

@10
Jack jij bent een grote leugen. Nazionisten zoals Bibbi, jij en jouw wederhelft zijn de nieuwe antisemieten.

11
18 fiets uit de bocht
19 ~ Echelon II ~

@15 EAJG ziet anti-zionisme niet als antisemitisme.

Al de hierboven geciteerde wereldleiders en iedereen die wel bij zijn volle verstand is die snapt dat anti-zioinisme wel antisemitisme is.

Brief aan een anti-zionistische vriend. (toegeschreven aan Martin Luther King jr)

"... Je verklaart, mijn vriend, dat je de Joden niet haat; je bent alleen maar 'anti-zionistisch'. En ik zeg: Laat de waarheid voortklinken van de hoge bergtoppen, laat het echoën door de valleien van Gods groene aarde: Als mensen kritiek hebben op het zionisme, dan bedoelen ze Joden - dit is Gods eigen waarheid.

Anti-semitisme, het haten van het Joodse volk, is en blijft een smet op de ziel van de mensheid, hier zijn wij het volledig over eens. Weet dus ook dit: ... Anti-zionistisme is onafscheidelijk verbonden met antisemitisme, en dat zal altijd zo blijven.

Waarom is dit? Je weet dat het zionisme niets minder is dan de droom en het ideaal van het Joodse volk om terug te keren en in hun eigen land te leven. Het Joodse volk, vertelt de Schrift ons, had eens een bloeiende natie in het Heilige Land. Uit deze werden ze verdreven door de Romeinse tiran, dezelfde Romeinen die Onze Heer wreed vermoord hebben. Vedreven vanuit hun thuisland, hun land in as, was het Joodse volk gedwongen om over de hele wereld te dwalen, en waren ze het slachtoffer van de zweep van eender welke tiran die er over hen heerste.

De Negermensen, mijn vriend, weten wat het is om onder tirannie te lijden van heersers die wij niet gekozen hebben. Onze broeders in Afrika hebben gesmeekt, gepleit, verzocht, - zij eisten, de erkenning en de realisatie van ons aangeboren recht op leven in vrede onder onze eigen soevereiniteit, in ons eigen land.

Hoe gemakkelijk zou het moeten zijn, voor iedereen die dit onvervreemdbare recht van de gehele mensheid een warm hart toedraagt, om dit recht te begrijpen en te ondersteunen, het recht van het Joodse volk om te leven in hun oude land Israël. Alle mensen van goede wil juichen in de vervulling van Gods belofte , dat Zijn mensen terugkeren in vreugde om hun geplunderde land weer op te bouwen. Dat is het zionisme, niets meer, niets minder.

En wat is anti-zionisme? Het is de ontkenning van een grondrecht van het Joodse volk dat we met recht eisen voor de mensen in Afrika en vrijelijk toekennen aan alle andere landen ter wereld. Het is discriminatie van Joden, mijn vriend, omdat ze Joden zijn. Kortom, het is anti-semitisme.

De antisemiet verheugt zich op elk kans om zijn kwaadaardigheid te ventileren. De tijden hebben het in het Westen impopulair gemaakt om openlijk haat tegen de Joden te verkondigen. Daarom moet de antisemiet voortdurend op zoek naar nieuwe vormen en fora voor zijn gif. En wat is hij blij met die nieuwe maskerade! Hij haat niet de Joden, hij is gewoon 'anti-zionistisch'!

Mijn vriend, ik ga je niet beschuldigen van opzettelijke antisemitisme ik weet dat je, net als ik, een diepe liefde voor de waarheid en rechtvaardigheid voelt, en een afkeer hebt van racisme, vooroordelen, en discriminatie, maar ik weet dat je bent misleid - net zoals anderen zijn misleid – om te denken dat je 'anti-zionistisch' kan zijn, en toch trouw kan blijven aan deze oprechte principes die jij en ik deel delen. Laat mijn woorden echoën in het diepst van je ziel: Wanneer mensen kritiek hebben op het zionisme, dan bedoelen ze Joden, --. vergis je daar niet in."

http://tinyurl.com/anti-zionism

1
20 HaTishbi

@11 Ja, een leugen.

Leg even uit waar in de definitie van antisemitisme het geschreven staat dat als je beweert dat moefti Husseini Hitler op het idee bracht de Joden uit te roeien, dat je dan een antisemiet bent.

1
21 HaTishbi

@20 Je zoekt daarin slechts de "wereldleiders" uit die jouw welgevallig zijn. En je blijft jouw langspeelplaat herhalen; onder elk "nieuw" account opnieuw. Zoals Goebels al zei: "Als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt gaat men hem geloven".

16
22 Barbapapa-7,5

jou

17
23 Barbapapa-7,5

@21 HaTishbi

Heel simpel. Het is het bagatelliseren van de rol van Hitler in de holocaust.

"Attempts to blur the responsibility for the establishment of concentration and death camps devised and operated by Nazi Germany by putting blame on other nations or ethnic groups."
https://holocaustremembrance.com/working-definition-holocaust-denial-and-distortion

14
24 Hendrianus

@24 Er wordt niks gebagatelliseerd, er wordt alleen gezegd dat die arabier hem op het idee gebracht heeft.

Dat maakt zijn verantwoordelijkheid niet minder.

1
25 HaTishbi

@25

Het is het verdraaien van de werkelijkheid aangaande de holocaust en het vals beschuldigen van een ander een rol te hebben gehad in de beslissing het Joodse volk uit te roeien. Antisemitisme dus.

Natuurlijk verandert dat niets aan de verantwoording van Hitler. Net zo als dat de rol van Trump betreffende de voortgaande kolonisatie van door Israël bezet gebied niets veranderd aan de verantwoording die de Israëlische regering daarvoor draagt.

14
26 Hendrianus

@26 Joden die Judea bezetten dat is net zo zot als Nederlanders die Nederland bezetten.

http://tinyurl.com/arab-occup

2
27 HaTishbi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@78 Ja, een referendum dat in de VN alleen ondersteund wordt door Fenomenen als Belarus, Eritrea, Noord-Korea, en Syrië. Is dat de maat bij j...

6 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@77 Absoluut niet. In plaats van de afspraak te verzilveren en naar Geneve te vliegen om met Biden te praten, startte Poetin enkele dagen lat...

9 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@115 Sleepy Bop 🥱 ...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@74Het was niet veroverd, ze hadden zich afgescheiden en verkiezingen gehouden maar dat pikte de regering niet.- Verkiezingen in het d...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@72Daar had ik toch op gereageerd ?Poetin stond open voor het gesprek met Biden, en gaf aan dit met zijn adviseurs kort te sluiten omdat...

15 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Ook deze terroristen zijn niet langer veilig. Gaat de goeie kant op met jullie.https://twitter.com/Heroiam_Slava/status/17812042615792...

17 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Dat is de Russische versie in strijd met het internationale recht....

21 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Illegaal veroverd terrein kan militair gesproken 'verdedigd' worden. Dat is juist. Je hebt geen punt Vage....

23 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@71 Ik herken alleen maar een slaafse mentaliteit bij jou Vage....

27 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@70 Doe niet zo onnozel. Dat van Macron met de Baas natuurlijk. ...

29 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Sherlyn Chopra Sex VideoAnime BoqueteOverwatchrule34Tamil Girls Picسکس لو رفتهWww Gym Sex ComBangla Hot Full MovieBbw Ebony Mature PornDerpixon Fandel TalesAlienpornPorn Real CaseroHorse CumshotBigtitslav123Biggest Clitoris PicsChinese NudeXxxx Video NepaliNikki NovaBur Far ChudaiJapanese Rain GooglesMia Sins OnlyfansWhooty PornTiktokers DesnudasNudi PornXxx PawnSky PierceWww Xxx MmsIndian Chubby SexLena The Plug Leaked VideoFemale Condom PornFamiliy SexsDouble Penetration With My WifeDancehall Naked BashNude Big Booty EbonyHentai BedtaCezchcasting ComSexo Porno ViolentoCum On PicsAircraft PornXxx Bangladesh XxxCharity Crawford NudeXxx Hd Pron VideoVelamma CartoonDani Daniels CompilationNata Ocean AnalHow To Suck Your Own DicJapanic Porn VideosTrick PornHot Naked GirlsUnseen Sex VideosBrazzers FriendOffice Porn MoviesPorn Desi TeenBf Film AdultTiktokpussyScissoringpornمسأج سكسXnxx TeluhuValeria KeelerXnxx Videos Telugu AuntySensual EroticHamster's Free PornAndroid 18 NudeBru Luccas OnlyfansJennifer Lawrence Nude PhotosCuntboyXx Sax VideoBeasty Gay PornIncest Gif CaptionsFree Porn SiresSani Nion XxxNikita Dutta SexRebecca Linares AnalMadisn ChandlerShort Hair MilfHouse Maid Porn VideosPorn Indian TeluguCartoon Mom NakedNewest Bang BrosMssapphireeeTamil Xnxx DownloadNew Sex KathaluDiablo HentaiEnglish Subtitle JavArietta Adams OnlyfansLivesex CamAaliyah Hadid OnlyfansJolyne Cujoh Pornکوس افغانیRoshini HotUs PornSexual Movies On HboNaked Face SittingBig Title MomIndian Love NudeViolet Cox PornPhotoacompamhantesRichelle RyanTamil Voice Sex VideoXnxx Hindi VoiceRealestate PornLatex Catsuit PornShoplyfter HdBbc SupriseJaaden Kyrelle Leaksسكس جورجينا.Elizabeth Gillies NakedGrace Charis NideErika Elenik NudeXxx Anty VideoJapanese Stepmom XxxXxx DevCartoon Biggest BoobsXvideosred FreeVivastreet.co UkSexxx AngryOfficialmaxineGraciebon1 XxxSex Video Boobs HdBoobmsPornnightPorn On YoutubLesbian Sex ArtRedhead PornvideosLoud House Comic PornPorn IndoneaiaTrannydreamSasha Gery AnalDownload Vidio BokepCall Of Duty PornhubPretty Sex VideoXxx Anty HotAunti Sex ComMamta Kulkarni XxxZoë Kravitz NudeAvni XxxIndian Bf LiveMmsneeBunnixxxTeacher CreampiesPorn-hubNxxx TubeR 2busty2hideAsian PorntubesXvideos RedesBrooke Marks OnlyfansBoobs Sucking And Pressing VideosAmature Nude MomsFoto PornouNoodmagazineSpankbang Hd