@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...
@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...
Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...
@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...
@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...
@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...
Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...
Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...
@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...
@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...
garnalen zijn familie van de hoofdluis,ze zijn wel groter,heb je meer luis.
@49 Waarom dan?
@44 Ik kan me bij dat 'opdringen' nog altijd niet zoveel voorstellen.
Ik vind 'vleesvervanger' een nogal on-vegetarisch begrip. Ik haal mijn eiwitten ergens anders vandaan dan uit vlees, ik vervang het dus niet. Maar een kroket op z'n tijd is best lekker.
@50 precies Laatst een heerlijke groenteschoten zonder vlees gehad Bij de vraag wat eten Was het antwoord groenteschotel En niet een vegetarische vlees pannetje
@52 Omdat vegetarische hamburger de indruk geeft dat als hamburger smaakt en wat @53 al zegt """Ik vind 'vleesvervanger' een nogal on-vegetarisch begrip"""
Wat een gezeur.
Je hebt mensen die kiezen die er voor kiezen om geen vlees te eten. Maar een kroketje vinden ze toch wel heel lekker. Dus wordt aan die vraag voldaan door een vegi kroket op de markt te brengen. Door Moira dan. Ze worden al jaren door andere fabrikanten gemaakt trouwens.
@51 De roze kleur van roze koeken komt van bladluis
Ok, een vleesvervanger vind jij een on-vegetarisch begrip.
Ik heb nog steeds geen idee waarom.
@57 Lol, net ff een andere luisje, namelijk de schildluis.
@55 'Vegetarische slager' slaat ook nergens op.
@55 Voor 'nieuwe' vegetariërs en hen die een standaard voedingspatroon aanhouden en nu en dan een vegetariër aan tafel krijgen, is dat 'vleesvervanger' als term natuurlijk wel makkelijk. Dan weet je tenminste ongeveer wat je voorschotelt.
@59 Natuurlijk je heb gelijk Hoe kom ik nu bij bladluis
@55 Ja mee eens @33
@60 Dat is marketing.
Het is een succesformule trouwens.
@56 Dan moeten ze die lekker eten. Ik zie het probleem niet.
@59 Gewoon omdat die vriendelijker klinkt denk ik .
@58 Dan valt het niet uit te leggen Hoe ik het bedoel
@62 Hoezo 'val ons niet mee lastig'?
Heb je er last van dan?
@58 Mag ik proberen dat uit te leggen? Ik kwam er mee.
Het is een semantisch dingetje. Als ik in mijn dieet of een enkel recept iets vervang, dan is dat omdat ik het oorspronkelijke ingrediënt niet lekker vind, of niet mag/kan eten, of domweg niet in huis heb of zo. Door 'vervangen' te gebruiken impliceer ik dat het oorspronkelijke ingrediënt eigenlijk het juiste was. Althans, zo voel ik het.
Als vegetariër eet ik gewoon anders. Als je het over 'vleesvervangers' hebt, klinkt daar voor mij in door dat vlees het ware werk zou zijn. Maar dat is het dus niet voor mij.
Krijg honger ga lekker bloedworst bakken
@66 Jouw makke.
@68 Dat is een prima uitleg
@63 Toch een behoefte aan iets 'vlezigs' bij vegetariërs blijkbaar.
@70 Waar is die opmerking voor nodig ?
@68 Uiteindelijk lijkt het me handiger als "vleesvervangers" een meer te behappen naam, titel zal krijgen, wereldwijd gaan we er meer en meer mee te maken krijgen, hoog tijd dat het een zelfstandige naam krijgt.
Hierbij schrijf ik de wedstrijd, om wie de meest hanteerbare, originele naam kan verzinnen, uit!
Zolang produkten in de winkel, duidelijk aangegeven wordt of er vlees in zit of niet, dan is dat prima.
-Mensen die vallen over het woord vega, is meer het onbewuste dat tegenstribbelt, netzoals een verslaafde roker zijn gedrag.
-het is juist raar om veel vlees te eten, als je rustig en logisch redeneerd dat we dat laatse 40 jaar zijn gaan doen, wil niet zeggen dat het logisch is, nee juist niet.
-het heeft juist te maken, met gewoonte, makkelijk en veel beschikbaar van vlees produkten.
-zolang je kan kiezen, is het beter om zelf te kiezen, ipv onwust een gewoonte van de massa te volgen (veel vlees eten).
@72 Ik kan wel een paar vrouwelijke vegetariërs Waar ik iets vlezig voor heb
Ik denk dat Ron bedoelt dat iets ten onrechte bijvoorbeeld 'vegetarische kipschnitzels' genoemd wordt. Het zijn namelijk geen kipschnitzels.
@76 Haha, sukkel, voor de verandering dacht ik daar nu juist eens NIET aan.
@68 Ok, dat snap ik.
Je kunt het ook anders zien.
Vegetariërs kiezen vaak niet voor niet-vlees eten omdat ze het niet lekker vinden maar omdat ze uit principiële overwegingen afzien van vleesconsumptie.
Maar groot geworden in een wereld van zuurkool met spekjes, bruine bonensoep met rookworst, is het best wel lekker om daar een vervanger voor te hebben. Het is niet noodzakelijk, een vegetariër zou ook zonder deze vervangers geen vlees gaan eten. Maar het kan voor de aarzelende nog vleeseters best een wel stapje kunnen zijn.
En waarom niet?
@77 Dat bedoel ik
@78 HAHAHAHA Ben dan ook geen haar beter dan jou
@76 Ik ken een enkele vleeseter waar ik het verschil tussen kunnen en kennen wel even uit wil uitleggen.
Of het verschil tussen een afgezaagde oude grap en een volkomen nieuwe, zelfbedachte grap.
@81 Nee en bedankt voor de verbetering Het moet inderdaad ken zijn
Dat weet ik ook wel
En leuk grapje
ik kent heus wel Nederlands hahahahahhaa
@81 't Is een Limburger, maar ik begrijp 'm wel.
@83
@79 Ik ken eigenlijk niemand die vegetarisch eet omdat-ie vlees niet lekker vindt, er zit volgens mij altijd wel een principieel of sentimenteel tintje aan.
Had ik niet al ergens gezegd dat de term 'vleesvervangers' voor nieuwe vegetariërs heel handig is? De Hollandse pot is vooral aardappelen-vlees-groente. Ik ben ook op die manier begonnen, als we Hollandse maaltijden aten vlees weglaten of er iets voor in de plaats leggen omdat er anders zo'n gapend gat op je bord ligt en je toch op de een of andere manier aan je eiwitten moet komen.
Ook voor hen die een paar dagen in de week geen vlees willen eten is het best een handige benaming. Maar voor mij voelt het net niet helemaal goed. Je noemt vis of een hardgekookt ei toch ook geen vleesvervanger, terwijl die ook de plaats van vlees in 'aardappelen-vlees-groente' kunnen innemen?
@85 Vis al helemaal niet uiteraard.
Maar weet je, het maakt me geen zak uit hoe het genoemd wordt. Net wat je zegt. het kan helpen om mensen te helpen de stap te zetten naar minder vlees eten en dat vind ik alleen maar prima.
Ik ben niet zo streng in de leer.
@86 Ik ook niet. Het was ook vooral een privé-observatie - ik vind 'vleesvervangers' een term die niet aansluit bij hoe ik vegetarisch/veganistisch eten zie. Als volwaardig, namelijk.
@87 Nu snap ik je helemaal.
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.