(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Photonews

'Syriëstrijder' vecht veroordeling aan: "Mijn cliënt is homo en geen praktiserende moslim. Waarom zou hij zich dan aansluiten bij IS?"

Een man die in december vorig jaar tot tien jaar cel werd veroordeeld voor leiderschap in een terroristische organisatie, meent niets met terreur te maken te hebben. "Mijn cliënt is homo en zou zich toch nooit aansluiten bij een organisatie die zijn geaardheid zo afkeurt?", zegt zijn advocate Veerle Vanneuville.

19 reacties

  • Lieve Vandamme

    6 jaar geleden
    Ze zijn meesters in liegen en bedriegen, én het slachtoffer uit te hangen, én om de advokaat om de tuin te leiden!!
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Verknipte rechtstaat, straks hoeft een syrische strijder niet uitgewezen te worden omdat ie z´n leven betert en verzint van alles dat ook de familie mag overkomen.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Bewijzen! Ik wil bewijzen! Laat hem een vent kussen, naar homosexuele porno kijken, het kan me niet schelen maar elke weigering tot vaststelling van zijn homosexuele neigingen zouden bij zijn klacht mogen komen als poging tot meineed!
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Denken zij werkelijk dat Europa een achterlijk volk is.Zware straffen zijn hier op hun plaats.Wij zijn al lang genoeg belogen en bedrogen!
  • jan boden

    6 jaar geleden
    We discrimineren niet op basis van geaardheid, dus ook niet in het bestraffen van de misdrijven begaan door deze personen.