door Inter in Binnenland  ·  30 Reacties

  • 16
  • 1554x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wie niet...

0
1 shym

vreselijk, geen woorden voor.

0
2 Janzzen

Gaat door merg en been...zwarte dag voor heel Nederland.

1
3 TouchScreen

Zéér triest.

1
4 Jan met de korte achterlul

Ach iedereen ziet weer even mooi de kans om op tv te vertellen hoe erg ze het allemaal vinden. Zo hebben ze de PR weer gedaan. Walgelijke politici !

9
5 Een hardwerkende ZZPer

die trein bestuurder komt nooit meer bij

0
6 Beppie

@5 Wat moeten ze dan zeggen, als ze een microfoon onder hun neus geduwd krijgen?

2
7 LoydMorris

@5 . Want dat zou uw beweegreden zijn, PR?

5
8 mo

Als zij niks zeggen is het ook niet goed.

1
9 benbenieuwd

Ik weet hoe erg het voor iedere direct betrokkene moet zijn, maar persoonlijk geraakt, zoals Rutte beweert, ben ik niet. Daarvoor is de 'afstand' te groot. Zo zit de mens in elkaar. Iedereen die anders beweert houdt zichzelf voor de gek.

Als iedere Nederlander echt geraakt zou zijn werden al die overgangen opgeheven. De directeur van de NS noemt overgangen niet voor niets zeer gevaarlijk.

0
10 Myth63

@10
juist,wij vinden het ook heel erg en met zulke dingen sta je in gedachten even stil wat die ouders en/of verzorgers en verder familie moeten meemaken.
maar wij gaan weer over tot de orde van de dag om dat het niet iets persoonlijks is.
we vinden het vreselijk wat er gebeurt is maar verder houd het voor ons op.
voor de nabestaanden moet het ergste nog komen want nu is er volop aandacht en steun totdat de crematie/begrafenis is geweest en de stilte en leegte die daarna volgt .
voor hun staat de tijd stil terwijl ze anderen verder zien gaan,dan begint voor hun het echte verdriet en moeten daar mee leren leven,dat is heel zwaar.

0
11 ongelovenloos

Ik vind het zelfs afschuwelijk dat de journalisten deze vraag durven te stellen. Onderzoek wat er is gebeurd en rapporteer dit, jullie beroep heeft niets te maken met het naar voren brengen van uitspraken waarvan ieder weldenkend mens al weet wat die politici gaan zeggen.

Het is intens treurig wat er is gebeurd maar natuurlijk vraag ik me dan af of die bakfietsen überhaupt veil kunnen zijn als de bestuurder erachter staat en natuurlijk met al die schreeuwende kinderen nooit genoeg controle heeft op de verkeerssituaties, al zeker niet als de kap erop zit.

1
12 niet-alles-geloven

Mark, jij hebt helemaal geen ziel, dus stop met lullen.

4
13 niet-alles-geloven

@13
Je wijze van oordelen is nog een lager .
Wat weet jij nou van Mark's ziel ?
(Kennelijk ken je jezelf niet eens)

0
14 m+m = Z

Dit ongeluk is verschrikkelijk.

Maar laten we er dan ook eens bij stil staan dat in nederland je wordt verplicht om twee inkomens te hebben om je woonlasten te kunnen betalen. Want dat is een van de redenen dat ouders hun kinderen naar de dagopvang 'moeten' brengen.

Ze hebben dus geen echte keuze en daarom raakt dit ongeluk ons allemaal.

4
15 Hollander1967

@15 Slaat nergens op:

1. De kinderen worden na school gebracht dat ongeluk is gebeurt vanaf de kinderopvang maar had net zo goed kunnen gebeuren vanuit huis.

2. Je hoeft in Nederland geen twee inkomens te hebben als je bereid bent met mindere luxe genoegen te nemen.

4
16 mike45

@16 Je geeft je kinderen uit handen aan een ander. Wanneer het gebeurd was vanaf huis, ervaar je zelf die verantwoordelijkheid. Het schuldgevoel dat je zelf die controle uit handen hebt gegeven, is hier uitgebreid in beeld In het AD van vandaag stond daar een gigantisch voorpagina artikel over.

Dat is de reden dat dit ongeluk zoveel mensen in ons land raakt omdat ze in een vergelijkbare situatie zitten. En, nee, van één inkomen kunnen de meeste mensen hun woonlasten niet meer betalen hier in nederland, zeker niet wanneer je opgroeiende kinderen hebt.

Daarom raakt dit ongeval ons nederlandse systeem in het hart. In bulgarije of portugal hebben mensen de keuze om met minder luxe op één inkomen te leven. In nederland vragen de primaire levensbehoeften voor een gezin om twee inkomens en dus is hier veel meer dagopvang dan in bulgarije. Feitelijk leg je de schuld direct bij de ouders wanneer je zegt dat ze ook van één inkomen kunnen leven in nederland. Dat is niet rechtvaardig en dat ziet Rutte ook wel.

2
17 Hollander1967

@17 Dat slaat nergens op een ongeluk kan ook gebeuren als de moeder had gereden,. Er zijn miljoenen gezinnen die prima kunnen leven van een inkomen maar als je 3 x per jaar op vakantie wilt, 1,5 auto gemiddeld voor de deur wilt, een mooi huis wilt in een mooie buurt wilt, dan kunnen je dat inderdaad niet met een modaal inkomen verdienen.

Maar dat is een keuze dat hoeft niet!

4
18 mike45

@18 Het is niet voor niks dat die Stints in gebruik zijn bij de dagopvang. Daar zaten kinderen in van meerdere gezinnen. Er zijn ook Stints waar 10 kinderen in kunnen. Met dit ongeluk zijn er dus veel meer gezinnen getroffen.

Je kunt de werkelijkheid wel willen ontkennen en je verhaal theoretisch houden maar voor modaal 1850 euro netto, kunnen de meeste mensen hun primaire lasten niet betalen. Een eensgezinswoning in Oss kost zo'n 1000 euro. Dan komen je energielasten daar nog bij en je zorgkosten, Dan hou je 500 euro over om met je kinderen van te leven als je weinig stookt.

Dan hebben we het over modaal dus niet over het minimumloon. De vraag is hoeveel mensen in Oss op of boven modaal zitten met 1 inkomen. Modaal is gemiddeld. De randstad betaalt veel beter dus Oss zal daar dik onder zitten. Mensen met opgroeiende kinderen zijn meerendeels jong en verdienen dat niet. Dus hebben ze geen keuze dan beiden te werken om die hoge primaire lasten te betalen.

4
19 Hollander1967

@19 Ik snap de redenering niet ongelukken gebeuren dat kan iedereen overkomen zowel ouders als medewerkers van school of een kinderdagverblijf. Het slaat helemaal nergens op om het systeem de schuld te geven van dit drama!

Je berekening klopt niet want een woning is Oss kost geen 1000 euro maar gemiddeld 550 Euro, bovenop je inkomen krijg je ook nog toeslagen en kinderbijslag etc.

Je klets echt POEP!

1
20 mike45

@20

https://huizen.trovit.nl/index.php/cod.search_adwords_homes/type.2/what_d.oss/tracking.%7B%22acc%22%3A2596%2C%22c%22%3A1079090569%2C%22a%22%3A58493798612%2C%22k%22%3A314749747801%2C%22d%22%3A%22c%22%2C%22targetid%22%3A%22kwd-314749747801%22%2C%22cr%22%3A%22257320037193%22%2C%22ap%22%3A%221t1%22%2C%22n%22%3A%22g%22%7D/ppc_landing_type.2/origin.11/device.c?gclid=EAIaIQobChMI6NnmrL_M3QIVxYTVCh0ZIAY0EAAYASAAEgJQlvD_BwE

https://woningen.mitula.nl/te-huur-oss?tracking=1&utm_medium=cpc

Voor die 550 euro heb je nog niet eens 1 kamer. Met een gezin heb je zeker drie kamers nodig. En dan zit je rond de € 1000,- zoals je ziet. € 550,- is sociale woningbouw en dat krijg je niet wanneer je bovenmodaal verdient want daar is geen aanbod voor zoals je in de links ook zelf ziet.

Als je de redenering over het ongeluk niet snapt, kun je het stuk van Nynke de Jong op de voorpagina van de AD van vandaag lezen: https://www.ad.nl/binnenland/het-peilloze-verdriet-dat-die-ouders-moeten-voelen~a1581483/

"Het nieuws van het ongeluk in Oss zet even alle luiken open. Omdat het zo’n vreselijk willekeurig drama is. Die elektrische bakfietsen zie je inmiddels in alle steden rijden. Kinderen met vrolijke hesjes aan in de bak, op weg naar een speeltuin of een kinderboerderij. De leidster staand achter het stuur. Het gezellige schoolreisjesgevoel dat daar van uitgaat.

Zoveel ouders hebben hun kinderen gisterochtend naar het kinderdagverblijf of de voorschoolse opvang gebracht. Zin in de dag, zin in nieuwe avonturen. En ’s avonds konden we de kinderen ongeschonden ophalen. De kinderen moe, met rode blossen op de wangen en met honderden verhalen over hun dag.

Er zijn ouders in Oss die hun kinderen nooit meer zo zullen zien."

2
21 Hollander1967

@21 met het inkomen dat voorstelt heb je gewoon recht op een sociale huurwoning en de gemiddelde prijs daarvan is 550 euro. Je bent weer appels met peren aan het vergelijken de kosten voor dure particulieren woningen op het budget zetten van mensen die in een sociale huurwoning wonen.

Dat is hetzelfde als een villa van een half miljoen met bijpassende hypotheek op het budget zetten van een modaal gezin met twee inkomens en dan roepen dat die niet rond kunnen komen!

3
22 mike45

@22 Het verschil tussen u en mij is dat ik kijk naar de realiteit en dat u vooral kijkt naar de theorie. Je kunt theoretisch wel recht hebben op een sociale huurwoning maar met het enorme tekort aan die woningen krijg je die woning in de realiteit gewoon niet. Dus moeten die gezinnen uitwijken naar de vrije markt en u ziet de prijzen die daar gelden.

Maar het is fijn dat ook u constateert dat je die huren in de vrije sector niet kunt betalen met een modaal inkomen. Dan concluderen we dus samen dat er meer sociale huurwoningen moeten worden gebouwd.

Zo komen we toch op hetzelfde uit

3
23 Hollander1967

** gebruiker verwijderd **

24 verwijderd2420
25 RonMVV

** gebruiker verwijderd **

@25
Dank u wel.

26 verwijderd2420

Het klinkt onwaarschijnlijk maar laten ze eerst nagaan of idd misschien iemand haar account heeft gehackt. Een onderwijzeres die op social media de terminologie " kutkinderen" gebruikt is nogal apart.

0
27 BlackNinja

@16

waar Uw nek is, zit Uw mond!

oprecht medeleven met ouders/treinmachinist
dode kinderen en twee die vechten voor 't leven

...

1
28 Grootmoeder

@20 ,

"Ik snap de redenering niet ongelukken gebeuren dat kan iedereen overkomen zowel ouders als medewerkers van school of een kinderdagverblijf. Het slaat helemaal nergens op om het systeem de schuld te geven van dit drama!"

Voorlopig is dat inderdaad voorbarig, maar er mag best wel een onderzoek naar de veiligheid van die dingen komen. Want het hele ontwerp is al vrij raar.

Dat je als bestuurder achterop staat en die kinderen als eerst tussen het verkeer belanden als je uit een uitrit komt, of een weg oversteekt of wat dan ook, is sowieso al fout. De volwassene hoort eerst de weg op te gaan, en dan de kinderen als het veilig is.

0
29 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

30 Robin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

1 minuut geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

15 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

17 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

19 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Leve de Lol....

21 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@8Ook in het HBO werkte dat zo.De bedenkers dachten dat de scholen zich dan maximaal zouden inzetten, maar in plaats daarvan liet men het ...

24 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

RobP
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Mooi. Lekker langer licht 's avonds....

28 minuten geleden geplaatst door RobP

Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

42 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

NK. App
Hentai UncleMadam Sex VideoPerfectgirl.netGaytube.comSexy Boobs In BraTeen Porn Free DownloadCassidy Banks PornStormy Daniels PronMom Daughter Threesome PornXxx Tic TocMallu Actress Hot SceneRubbing TitsKkvsh AnalRachael Ray SexyAbella Danger GifPornotioVaginas RealesNicole Kiman NudeArunima GhoshOld Heroine Sex Videos石川澪Cassandra Petersen NudeSex CinemaluMarathi Couple Sex VideoDesi Hot Videos ComDesi Hottest PornReal Hotel Maid PornMangasusu Co InPornos FouSite Sexo Ao VivoEllie EilishBukakiRiya SenRushin PornDont Cum In My MouthAmateurmatureIndian Clg SexKoumijima: Shuu 7 De Umeru Mesutachi Episode 1 English SubbedPorn With BhabhiHot Japanese Big BoobsAmeture DeepthroatFacesitting Pov PornSexo PornoBalance Tanudeسكسمصرى جديدNewest PornvideosGayathri Sex VideoRebeccalouisex95Nana Yagi JavChanel GreyTelugu Bf KavaliBangla Bf XxxxSheenaryder ComBhabhi Romance XAngela White Only FansGillian Anderson SexyDallas Playhouse PornToilet No Hanako-san Vs Kukkyou TaimashiAsian Cowgirl PornRecodbateBiggest Nipple PicsSamantha Saint PornHotnakedShaleine Woodley NudeKajal Six VideosIndia Versus SexLisa Ann XvedioXxx Hot PornCheztaxiLuna Porn ActressEscort Paris 10MonsterpornHot Sex StoryIndian Mom And Daughter NudeBest Porn SitezLanah RaeBitoniOffice Sex Hd VideoP.ornOkkkk PornHentai HmvXxxxsexxxSunny Leone Hard Sex VideosNaughty America Com DownloadGianna Dior VideosBeach Sex Hd3d Monster FuckMonther And Son PornSexclub PornFree Full Legth Porn MoviesMzsucktionPorn On DemandMulheres Nuas FotosKajal Hot ImagesAly Raisman NakedKannada SwxPhatass TwerkHot Moma PornTurkishpornMotherless TeensHentai TokyoPusy ImageCovertjapanTamil Antys Sex VideosXxx IndiaMom Hand Job SonFake Taxi Cream PieMasala Seens.comAdultwork PornAnime PornosGrace Jones NudeBaggyaltiffSuduction Lesbian PornSandra Bullock GaySex Tube ComKolkata Bangla X VideoFunny Sex MovieIndian Models Nude Photoshoot VideosSexxxjapaneseXxx Free MuviesArmenian PronPrivate Deligjts3 HentaiFree Sx VideosRussian Por NCobie Smulders NakedBig Boucy TitsSiri Dahl FeetPuking PornMichael Fassbender NudeNtrman HentaiMilf Porn VideoHanna RayAika Japanese AvInterracial DeepthroatGrandma's MasturbatingWww PornôXvideos XnxxMegan Thee Stallion NakednessYaoi AudioPron SareeMkmp-460AenudesTop PornstarasAustin Powers FembotDesi Gf Boob SuckIndian Teen PornBhabhi Ko Devar Ne PelaSunny Leone Ka Sex Video HdInden Xxx Vdeo