door Salitos in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 7
  • 1180x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat had ook geen enkel burger verwacht, de enige waar hij iets mee overlegd zijn de banken en groot industrie!

2
1 Zie Hier

Nee natuurlijk wil ie dat niet. Stel je voor dat de uitslag niet bevalt. Moet ie weer gaan staan liegen.

1
2 benbenieuwd

Wat zijn dan de belangengroeperingen? de boeren? of de caféhouders? Het lijkt mij dat een referendum hier meer op z'n plaats is. Overigens kun je het beste gewoon kijken wanneer de gemiddelde burger wakker is en daar de optimale tijd bij kiezen. Aangezien dat waarschijnlijk ongeveer tussen 07:00 en 23:00 ligt, is zomertijd veruit de slimste tijd om te kiezen.

1
3 Salitos

Rutte is ook maar een poppetje...

1
4 Scalple

Hou een referenda.... Oh nee, dat kan helaas niet meer dankzij bepaalde democratie hatende politici

2
5 xtremy

referendum, sorry.
@5

2
6 xtremy

@3 , nadeel van de zomertijd dat het "te laat" donker wordt.

2
7 caso

"Niet weer aan de bevolking?" Daar heeft Rutte nog nooit naar geluisterd....

1
8 Rapunzel

Ah verkeerd gelezen,..Rutten wil het weer niet aan de bevolking overlaten..of het weer niet.. het maakt niet uit de bevolking doet weer niet mee.

1
9 Rapunzel

Een referendum was hier handig geweest
Met dank aan die stoephoer is dat dus afgeschaft.

2
10 Scholar002

@3
Daar ben ik het niet mee eens want stel dat de zomertijd voor altijd gaat gelden dan word het in de wintermaanden pas rond 09.30 licht. Moet er niet aan denken.

3
11 Interessant

Je gaat tóch wél af als land, als Nederland het als enige land, het níet democratisch kan voorleggen aan zijn burgers, maar het moet hebben van onduidelijke belangengroepen.
Nederland dát in Het buitenland altijd met het vingertje wijst en voorop wil lopen met alles heeft geen referendum of enige mogelijkheid, om dit Europese voorstel vóór te leggen aan de burgers.
Met dank aan dat achterlijke D66, dat notabene óók nog eens pro-Europa is.
Wát een afgang.

1
12 Dieke

Rutte moet dan uit gaan leggen dat het referendum al heel ondemocratisch is weggemoffeld.
Hij heeft liever niet dat de bevolking een stem krijgt...

1
13 Rapunzel

Rutte mist de nederigheid voor zijn ambt hij denkt dat het volk hem ten dienst staat.

0
14 Gratiebarmhart

Misschien een leuke optie naast het automatisch donorschap, bij doodgaan voor wintertijd ..bij leven voor zomertijd.

0
15 Rapunzel

@10 Salitos Huisregels!

Het is aangeraden om de titel en de eerste alinea van het oorspronkelijke nieuwsbericht te gebruiken. Uw mening over het bericht kunt u als eerste onder uw net geplaatste bericht plaatsen

Het moet dus zijn:
België: er komt een volksraadpleging in Benelux over zomertijd

Er komt een "vorm van burgerraadpleging" in de hele Benelux om te beslissen of de drie landen in de toekomst de zomer- of de wintertijd aanhouden. Dat zegt de Belgische premier Michel op een top in Salzburg, na overleg met premier Rutte en de Luxemburgse premier Bettel. Een woordvoerder van Rutte zegt dat die volksraadpleging zeker niet zal lijken op een referendum.

13
16 mike45

@12 @10 Nederland kan wel een referendum uitschrijven maar jullie denken zoals altijd dat het de Nederland iets interesseert dit thema. De gemiddelde Nederland interesseert het echt geen RUK!
Daar komt geen mens op af op die referenda als je gewone paar procent die altijd wel wat te zeiken heeft.

14
17 mike45

@14 Nederigheid en Rutte in 1 zin klinkt vreemd.

0
18 Rapunzel

@18 komt door zijn gebrek er aan.
de hoogmoed is hem te veel naar het hoofd gestegen.

1
19 Gratiebarmhart

@17 Ach daar hebben we onze alwijze Mike van het EU-promotie-team. blablabla....

3
20 ontken

@19 Icarus....

1
21 Rapunzel

Dit wordt dus bewust gemaakt tot een ondoorzichtige, oncontroleerbare soep. Typerend voor een Gladakker als Clown Rutte. Reken maar niet dat er naar de gewone man wordt geluisterd, maar vooral van hen die financiële belangen hebben bij een bepaalde tijdsindeling. Ook typerend voor CDA/VVD...
Ik denk ook niet dat er naar deskundigen geluisterd zal worden. Want die zijn er al jaren klaar mee: afschaffen die zomertijd en nooit meer aan die klok komen!

0
22 weerman

@21 kan niet wachten tot hij ter aarde stort.

0
23 Gratiebarmhart

@20 Ik heb echt nog nooit in iemand in mijn leven ontmoet die last heeft van de ene uurtje als de klok verzet word. Maar op Nieuwskoerier hoor ik de verschrikkelijkste verhalen, mensen schijnen maanden depressief en ziek te zijn zelf de woorden je krijgt er kanker van het voorbij horen komen.

Het leeft alleen maar hier de gemiddelde Nederland interesseert het echt niks!

15
24 mike45

@16 Mike45 Quote: "Het is AANGERADEN om de titel en de eerste alinea van het oorspronkelijke nieuwsbericht te gebruiken."

Aangezien de titel van het oorspronkelijke bericht misleidend is, heb ik het dus aangepast. Dat betreft dus niet een mening maar is een feit.

0
25 Salitos

@25 Het was niet misleidend jij hebt het misleidend gemaakt!

12
26 mike45

Voor deze flauwekul wil ik niet eens een referendum, ze doen hiermee net alsof we inspraak hebben, en eerst laten ze het nog even als een klef nepdemocratisch worstje voor je neus hangen om daarna met veel tamtam voor deze futiliteit toch een bindend referendum te houden.

Vrij doorzichtige show allemaal.

1
27 Positivo

@11 Dat klopt niet op de donkerste dag in de ochtend (30 december) zie http://www.zonsopkomst-tijden.nl/p/zonsopkomstzonsopgang-tabel-2017.html zou het licht worden om 09:09 zie https://www.zonsopgangzonsondergang.nl/hoe-laat-donker/ . Daarentegen wordt het met permanente wintertijd op 16 juni het al licht om 03:27, het lijkt me dat daar niemand op zit te wachten!

2
28 Salitos

@26 een volksraadpleging is niet belangengroepen en focusgroepen peilen (waarbij totaal onduidelijk is hoe die groepen worden samengesteld en welk gewicht daaraan wordt gehangen)

1
29 Salitos

@1
En hij heeft gelijk. Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft niet de capaciteiten op enig vlak om zaken en gevolgen op meso en macroniveau te kennen, herkennen, interpreteren. Een ander gedeelte doet/ stemt bewust tegen uit protest. En dan ben ik nog voorzichtig qua getallen
En dat is niet erg, zo lang mensen dat van zich zelf maar herkennen en erkennen.
Hier op NK lukt dat mensen niet.

10
30 La Cabana

Overigens had wat mij betreft de huidige regeling kunnen blijven, ik vraag me dan ook af waarom we luisteren naar een dictaat van Juncker.

4
31 Salitos

@30
Dat is ook niet zo gek als je ziet hoe de propagandas van allerlei vormen over de maatschappij word uitgekotst.
Dan zijn er mensen die dat niet herkennen en daar door in een twijfel raken waar ze niet kunnen begrijpen waarom het gebeurt, terwijl ze ondertussen worden gehypnotiseerd door de TV .
Het is heel triest dat het zo moet door deze omstandigheden.

2
32 techcenter

Uiteraard niet. We hebben een volksvertegenwoordiging gekozen. Sinds Fortuijn willen we ze hun werk niet meer laten doen maar wel klagen dat ze hun werk niet doen.

3
33 Ketter

@30 Dat is een behoorlijk hoeveelheid zelfkennis die je naar buiten brengt!

2
34 Zie Hier

@17
De Belgen hebben al gezegd dat ze het via een "volksraadpleging" gaan doen.
En óf het onderwerp wél of niet iemand een "ruk" interesseert, dat hou je altijd.
Het gaat erom dat je de mogelijkheid niet schept, om een volksraadpleging te kunnen doen. Zeker nu het in Europees verband, of Benelux-verband zou gaan.
België heeft in de media al schamper gereageerd op de wijze, waarop Nederland het wil gaan doen.
Dus ja, Nederland staat voor schut.

0
35 Dieke

misschien beter als de EU daar een peiling over gaat houden, in plaats van diverse landen voor zich?

0
36 TedjeR

@36 De EU heeft een peiling gehouden waarbij voornamelijk Duitsers hebben gereageerd, daar kwam permanente zomertijd uit.

1
37 Salitos

Dit is toch ook geen onderwerp dat bij een referendum past? Hier moet toch ook een afstemming tussen de diverse lidstaten blijven!

1
38 Realisme graag!

Rutte, waar staat die 'D' voor in de partijnaam?

1
39 Gurk

@39
"Dwang" !
( Ik vertel toch niks nieuws, of wel? ) question

0
40 Gandalf

Rutte piekert er niet over om de burgers enige zeggenschap te geven. Néé, alleen focusgroepen en belangengroeperingen mogen zich van hem uitspreken.
Het is duidelijk dat Rutte geen énkele moeite meer wil doen... om ook maar EVEN de indruk te wekken dat hij rekening wil houden met de Nederlandse bevolking!

0
41 Scorpio

Wat maakt het uit wat Belgen of 'Luxemers' gaan doen? Ik wil hier dezelfde tijd als in Germany. question

( Wat mij betreft kan de staat NL wel een bondsrepubliek onder Duitsland worden. Met de oprukkende EU maakt het weinig uit, maar dan hebben we ook invloed/stemrecht op zaken die in Berlijn worden geregeld... De invloed van Berlijn op ons dagelijkse leven is misschien al net zo groot als de invloed van Den Haag.
Alleen moet sport wel apart blijven: NL-teams naar EK, WK en OS èn songfestival.) question

0
42 Gandalf

Wat zal die Ollongren kwaad zijn zeg. Het maakt niets uit wat je zegt want het is echt niet bedoeld om ons de beslissing in handen te geven. Een referendum is per definitie een volksraadpleging maar nu moeten ze zo nodig iets van ons weten wat politiek gezien totaal geen effect heeft.

Is het nu echt zo belachelijk geworden in Brussel dat individuele landen dit gaan invoeren waarbij je iedere keer dat je de grens overgaat je de tijd moet aanpassen? Zoiets kunnen ze alleen maar in Brussel bedenken.

0
43 niet-alles-geloven

@43 De titel is misleidend (had ik ook anders gepost maar blijkbaar vond de moderator het nodig om mijn titel aan te passen) want wij (de Nederlandse bevolking) mogen helemaal niet meebeslissen. Belangengroepen en focusgroepen...dat is dus niet de gewone burger en derhalve is 'volksraadpleging' een onjuist begrip.

0
44 Salitos

@24 Nogmaals, maar nu in correct Nederlands

2
45 profdrmrir

Ik hoop dat iedereen bedenkt dat het de veiligheid van fietsers niet ten goede komt als ze in het donker naar school of het werk moeten fietsen. Daarnaast zijn we tegenwoordig zo met het klimaat bezig dat een stijging van het energieverbruik niet echt wenselijk is, en laat dat nou juist de reden zijn waarom zomertijd is ingevoerd.

0
46 Zuid-Limburger

De Ruyters zeggen: "Ja maar @46 de politici hebben zich juist ingekocht bij de energiemaatschappijen dus is het beter als straks de electriciteit onbetaalbaar gaat worden. Dan heeft men de bevolking precies waar ze ze hebben willen, je kapot werken zodat je niet kan zeiken of protesteren, je alle zeggenschap afnemen zodat ieder EU wetje erdoor gedrukt kan worden en bij de verkiezingen krijg je nog wat spiegeltjes en kraaltjes in de vorm van belastingverlichting die dan een jaartje later weer teruggedraaid wordt of met een andere heffing teniet wordt gedaan. Het is allemaal onderdeel van het plan om de bevolking monddood te maken en als een stel makke schapen naar de slachtbank te leiden."

4
47 De Ruyters van Michiel

@47 Ik ga alleen maar stemmen als het zeker is dat de uitslag wordt gerespecteerd, anders is het maar verspilling van mijn tijd.

0
48 MARCUSAURELIUS

@48 Je mag helemaal niet stemmen........

Quote uit het artikel: "Een woordvoerder van Rutte zegt dat niet is afgesproken dat er een Benelux-brede volksraadpleging zal komen. Ze zegt dat de Nederlandse regering alleen van plan is om via focusgroepen en belangengroeperingen te peilen of Nederland voor invoering van zomer- of wintertijd is."

Zie ook @44

0
49 Salitos

@49
Het is dus minder dan een dood vogeltje?

0
50 MARCUSAURELIUS

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

Pure Jodenhaat door een stelletje antisemitische wijven. . . ....

28 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
GroenLinkser woest dat haar partij verklaring tegen Jodenhaat ondertekent: 'Leidt aandacht af van moslimhaat' - NieuwRechts.nl

Ach ze roepen nog niet lang leve het fascisme!Hoewel...

42 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Duizenden Hongaren de straat op om gelekt telefoongesprek in corruptieschandaal

@4Het is het begin. ...

42 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bram brabant
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Pleur eerst dat volk eruit wat geen recht heeft op asiel.Dan blijft er plek zat voor de echte vluchtelingen die natuurlijk ook weer naar huis ...

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

Zie Hier
Eerste Kamerleden dragen pro-Palestijnse sjaal tijdens commissiedebat - NieuwRechts.nl

valt op dat er steeds meer fascistische gedragingen komen/zijn!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Bram brabant
Winkeliers Ter Apel sturen brandbrief om overlast asielzoekers: 'Ons dorp is kapot'

En dat profiterende asielgespuis gaan ze over heel Nederland verspreiden.😡😡...

1 uur geleden geplaatst door Bram brabant

Defcte burger
Utrechtse visdeurbel nóg populairder dan vorig jaar: duizend keer per dag aangebeld

Touwtje door de brievenbus, kunnen ze zelf naar binnen ....

1 uur geleden geplaatst door Defcte burger

Moien
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

Wie o wie is dat in Nederland?In België weten ze al, dat de Winter zich laat betalen door China en van "Voice of Europe" is bekend dat daar ...

1 uur geleden geplaatst door Moien

progressiefliberaal
Ter Apel blijft overvol door tekort aan opvanglocaties, woningen en ongecontroleerde instroom

Dat tekort aan woningen zorgt er ook voor dat Nederlandse mensen twintig jaar op een wachtlijst staan. De asielinstroom draagt daaraan bij en da...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

@8,Nou, dat ben ik niet met je eens. Het kan natuurlijk best zo zijn dat hij uit zijn slof schoot omdat hij de verdachtmakingen zat was (dat...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Foreigner XxxHot Step Mom PronChristina Model NudeKatee Owens GifsKoreab Gay PornOlder Naked Sexy WomenCool SexGta Sa XxxBest FuckpornBrazzerz GayOnlyfans LeadkedVideos De Sexo Brasileiros AmadorAddison Rae Blow JobGracefulgracexoBeeg Hindi MovieSeducing StepdaughterHardcore HentaDirtyshypAunt Cass SexNubilenet.comWww.camsodaMeghana Chowdary HotVanezuela PornSpreading Legs OpenCelina Powells PornAcompanhantes VirtuaisAnna Faith LeakedStory Sex XnxxXxx PictherFansly LeakerPornois ComAnal HdHuge Boobs HentaiBeach People NakedSexy Chut Ki ChudaiBest Boobs SexXxxx Sex Video HdHubli Sex VideoWww Xvideos Tamil ComSex Sexy BhabhiCam PornosFilmes Pornográficos GratuitosBig Black CokAunty ChudachudiChicago EscourtAnton Harden VideosAnal Porn ExtremeReddit Riley ReidHentais JavNude Teen PicsSweet Fuck VideoDesi Girl Sex ClipOral Cream Pie CompilationVideos Pornos Xxx EspañolAngela Bassett NudeHope Harper PornstarLong Hair Girl XxxFfull PornRury SaijoPornfd StraponMia Malkova GangEsposasputasBelessa Plus69 Sex ImagesThavaniDaisy Taylor SoloNaked TitiesHomelss PornSexy Heroine Sex VideoAll Blackbbwएकस एकसGrandfather XxxXxx KidnepJulia Boin NudeSweet Vickie AnalHentai EbonyBlack Lisbean PornPron Stars VideoThe Loud House Comic PornCfnmstoriesLesiban SquirtingXnxx Old MoviesAlisha NaikIndian Beautiful Bhabhi SexOtokonoko DeliPriyanka Chopra PronHannah Waddingham PornListcrawerPorn Stsr TubeSommer Ray SexyFuck BuddiesAubree Valentine VideoFrancesca Farago Only FansErotics MoviesPorm CamsBrazilyan PornAyleks$ OnlyfansRawuel DarrianDotm-004Xxox_tPornmom SonDesi Xxx ViralJadeteen VideosCindy LandoltWww Hot Porn ComDaniel PornstarFingering A GielGonewildaudilGramathu Sex VideoPunjabi Porn MmsBeautiful Girl Sex ComDonkey Kong PornDesi Tight PussyWwwporn ComLesbian Porn MasterbationPorn SNigro Sex PadamLyn MayBig Blonde TittsNaked Pregnant WomanFolle Con Mi HermanaIndiavvsSex Hd VillageNikki Benz OnlyfansTwitter Porn VideoXxx PituresGay Porn BestAnal Dildo PornFather XxMilk Girl SexJoi CaptionsPorn YpsAmaris OldjeFilmes PirniAnal SquintingSaneleyon XnxxPorn Alura JohnsonJaney Jones PornTara TaintinMalaika Terry NudePov Jayden JaymesUsasexguidesTs EmyleeXxx2014Chudai Ki RecipeNaked Dance SexIndian Web XvideoDrinking CumshotsSuperhero Comic PornLatinaspy