door Havermout in Binnenland  ·  184 Reacties

  • 23
  • 2806x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@145 ,

Oké, maar dat is wel wat makkelijk gezegd in het geval van verkeerssituaties lijkt me.

Wat als het op een dijk was geweest en een botsing met een auto voorkomen door het stuur om te gooien had ertoe geleid dat meerdere kinderen met hun hoofd op die grote blokken steen belandden?

Wat je zegt is wel waar, maar praktisch gezien kunnen er natuurlijk zoveel verschillende situaties zijn in het verkeer dat het me toch vrij lastig lijkt daar concreet wat mee te doen.

1
151 progressiefliberaal

@151 Dat is toch exact wat ik zeg? Wow... question

1
152 Bluth

@152 ,

Nou, het is me dus niet duidelijk hoe je op het instinct zou willen trainen?

0
153 progressiefliberaal

@153 Bewust gedrag is te trainen. Instinct niet. Dat is een oerdrift. Dat komt boven als het verstand het niet meer aan kan. Juist in dit soort situaties dus. Vandaar dat ik het zo raar vind dat het stuur niet instinctief gebruikt is toen de rem niet meer werkte.

3
154 DruppeltjeDrie

@153 Niet, dat was mijn insteek helemaal niet.

Ik haalde mijn eerste gedachte aan, en vervolgens hoe ik mij realiseerde dat die gedachte niet reëel was omdat de gemiddelde mens niet getraind is om om te gaan met stressvolle situaties.

Dit leek mij er behoorlijk dik bovenop liggen.

1
155 Bluth

@154 ,

Oké maar dan moet je mensen dus trainen om hun verstand uit te kunnen schakelen.

Of je dan ook in talloze verschillende verkeerssituaties de beste uitkomst krijgt, weet ik dan zo net nog niet.

Maar goed, ik weet er ook weinig van, dat is sowieso wel het geval question

0
156 progressiefliberaal

@155 ,

Oké dan had ik je verkeerd begrepen.

0
157 progressiefliberaal

@156 "Oké maar dan moet je mensen dus trainen om hun verstand uit te kunnen schakelen."

Ik heb de indruk dat een sterk toenemend aantal mensen dat tegenwoordig zonder training al doet, als ik zo om me heen kijk question

3
158 DruppeltjeDrie

@101 Precies. En zo`n opleiding zou ook een verbod op het bedienen van Smartphones e.d. moeten bevatten. Te vaak zie je bestuurders van bolderwagens/bakfietsen e.d. ,met kinderen erin, meer aandacht besteden aan hun smartphone dan aan kind en veiligheid. Eén hand aan het stuur en met de andere continue bezig met hun smartphone verslaving. Het kan en mag blijkbaar allemaal. Het wachten is op nog meer ongelukken in het verkeer.

1
159 Saysame

Ik vind 25 km/h onverantwoord voor zon ding zonder rijbewijs.

3
160 Eastwood

@117 Hier staat 25km per uur: https://nl.wikipedia.org/wiki/Stint

Wel is er een knopje om de maximumsnelheid te beperken tot 15 km per uur

0
161 yadasampati

@121 Ongelooflijk dat je je stoort aan menselijke uiting van medeleven. Moet je hier dan helemaal emotieloos blijven omdat het een nieuwssite is? Wat een onzin. Het is een reactieforum en alle soorten reacties zijn wat mij betreft toegestaan.

0
162 yadasampati

@70
Een taxibusje vinden de gemeentes te duur, die willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, ten koste van die kinderen.

5
163 supermax

Bij dit ongeluk vraag je je ook af of er een wettelijk vastgelegd maximum gewicht voor deze -fragiele- vervoermiddelen bestaat. En zo ja, of dat (terdege) wordt nageleefd. Juist ook in relatie tot het remvermogen, van één handrem op fietsniveau.. Daarbij zijn er regelmatig stukken weg die soms behoorlijk glooiend kunnen zijn..?

4
164 Saysame

Heeft Verkeersveiligheid Nederland overigens al iets van zich laten horen i.v.m. de veiligheidsgaranties m.b.t. dit soort vervoermiddelen voor kinderen, op de openbare weg, en aan welke vereisten deze allemaal dienen te voldoen ?
Het lijkt allemaal nogal amateuristisch over te komen.

4
165 Saysame

@161 ""Stints hebben een knopje voor 'langzaam rijden' en een knopje voor snelheden tot maximaal 15 km/u. "'

max 15 dus, volgens wiki.

De wettelijk toegestane max. snelheid is 25. Maar dat haalt ie dus niet.

3
166 schrootflint

Deze dingen zijn altijd al onveilig geweest.
Er zit geen noodknop op die bij het indrukken de stroomtoevoer afsluit waarbij het op de uitvallende motor gelijk afremd.
Onverantwoordelijk met soms wel 12 kinderen er in.
Gelijk verbieden die rotzooi

6
167 Pffff

** gebruiker verwijderd **

@167 : Dat had je eerder moeten melden.
Achteraf is zo simpel. En zo "kijk mij eens, want ik heb het al eerder gezegd".

Net als de discussie over de maximum snelheid van zo'n bakfiets. En dan wordt wiki er ook nog bijgehaald.

Denk dat we beter kunnen stilstaan bij en respect tonen voor het leed dat nu heerst bij een aantal families in Oss.
Onvoorstelbaar. En niemand kan begrijpen wat voor gevoel er nu heerst bij ouders, broertjes, zusjes en andere familie van de kinderen die zijn overleden.
Niet te bevatten. Onwerkelijk.

Eigenlijk past er slechts stilte. En respect. En medeleven.

168 verwijderd23596913

Waarschijnlijk was die bestuurder/bestuursters niet zo bijdehand ... want het stuur deed het nog?
(ik heb begrepen dat de remmen het niet meer deden)
Waarschijnlijk had ik wel het stuur omgegooid .. en dan was de kar gekeept of ergens tegenaan gereden ... maar ik heb wel veel ervaring in verkeer ...
Na een ongeluk dempt men de put .. de opleiding van hellingkjes trekken en parkeren .. moet misschien uitgebreid worden met "weigeren van de remmen".

11
169 jkteg

** gebruiker verwijderd **

@169 : Jij bent in ieder geval heel bijdehand.
Hulde.

170 verwijderd23596913

De Ruyters zeggen: "Wat ook de oorzaak mag zijn, neemt niet weg dat het een tragische gebeurtenis is. Ons medeleven is met de ouders, familie, vrienden en anderen die dit leed nu moeten zien te verwerken."

4
171 De Ruyters van Michiel

Dat kindje dat nog in :'( het ziekenhuis ligt heeft twee zusjes verloren.... vreselijk, wat een trauma vooedat gezin! :'(

2
172 rEmco44

@162 Ja hoor, ben het met je eens dat het toegestaan is.
Wie ben ik om te zeggen dat het niet zo is?
Maar de sterktewensen zijn gericht aan de families.
En de kans is vele malen groter dat de families het op een condoleanceregister lezen dan hier.
Ik vind het dus jammer als men het hier opschrijft en het zijn doel voorbijschiet.
Ik vraag bij de drogist toch ook niet of de bakker nog kadetten in voorraad heeft?

5
173 DruppeltjeDrie

@166 Nee, dus niet. Het staat heel duidelijk op de WIKI pagina (en in mijn post): "De maximumsnelheid is 25 km/u"

2
174 yadasampati

@167 Wijs de noodknop van jouw auto eens aan?

0
175 PipoDeC

De reacties zijn weer om te kotsen. Het onderzoek is nog maar net begonnen, en iedereen begint hier al weer met zijn speculaties en gore voordelen. Jullie zijn echt verschrikkelijk en zouden eens een cursus nadenken moeten krijgen. Ik heb slechts een paar zinnige reacties gelezen van mensen die met feiten komen. Het apparaat is goedgekeurd, het apparaat kon echt niet harder dan 15 km/u (17,2 stond er in mijn krant), er zitten gewoon gordels in het ding, er is allang regelgeving en zijn allang testen gedaan of het allemaal wel aan de veiligheidsnormen voldoet (want dit is Nederland weet u nog wel), dus waar komt al jullie bullshit toch vandaan? Ik heb geen zin om te gaan raden over wat er is gebeurd, want daar is het allemaal erg genoeg voor, maar voorlopig is tot nu het enige waar je aan zou kunnen denken een defect. Net zoals een auto defect kan raken. Ga je schamen! Ga naar huis, zet je computer uit, duik in bed en kom er nooit meer uit alstublieft!

1
176 Ektoplasma

@174 Nee, niet waar. Je leest niet goed. Ik weet dat het moeilijk is, maar probeer eens je best te doen. In de link die je stuurt in #166 staat ook 17,2 km/u. De actieradius is 25km.

0
177 Ektoplasma

@176 Mooi gezegd.

En ik weet dat het moeilijk is als er iets zo gruwelijk mis gaat, maar het blijft waar: De sting is een veilig en leuk vervoermiddel, met tot gisteren een prima track record. Het alternatief is meestal een stuk onveiliger. Maar met alles kan ooit iets mis gaan. En alles is voor zekere verbetering vatbaar. Hopelijk kan het onderzoek duidelijkheid brengen, en misschien kan men daar nog iets mee. Bijvoorbeeld de stint nog veiliger maken. Maar altijd kan er hoe dan ook weer iets mis gaan. Pech bestaat, net zoals toeval.

0
178 PipoDeC

@150 Leerzaam, dank je!

0
179 Mrs. K

Er zaten drie kinderen van hetzelfde gezin in. Twee dood, één zwaargewond. En de bestuurster ook zwaargewond. Ze schijnt geroepen te hebben dat de remmen niet werkten, en dat zagen ooggetuigen ook.

Wat mij opviel in de meerdere artikelen die ik las, is dat deze electrische bakfiets, de Stint, door meerdere kinderopvang-organisaties wordt gebruikt als zowat enige vervoermiddel, en dat ze allemaal beloven, het ding niet te gebruiken tot er is onderzocht wat er mis ging.

Die organisaties zijn gigantisch, ieder tientallen vestigingen in heel NL. Dus hebben die een contract met Stint, en daar kunnen ze niet zomaar onderuit, want dan gaat Stint failliet, in elk geval in NL, die zal zich dus met ieder middel verweren. De organisaties willen die strijd niet aan, schat ik in, en komen binnenkort met geruststellende geluiden naar de ouders toe. Want dat is in hun belang.

Is het nou echt de bedoeling, dat dergelijke grote opvang-fabrieken onze kinderen verzorgen als we noodgedwongen zelf aan het werk zijn?

0
180 Wendel

@107 ..... U valt echt uit de toon met uw paranoïde gedrag!

3
181 Snowflake

vind ik niet. men had gelezen van zo, dat zijn er weer een paar minder. of jammer dat er geen benzine bij was.
dus @107 zit er niet naast. die leest hier ook denk ik.

3
182 info

maar even het onderzoek afwachten. het ongeluk had ook gebeurd kunnen zijn met een auto of een busje. en die blijven dan wel rijden.

een verschrikkelijk drama voor de ouders, familie, omstanders, scholen,machinist, hulpverleners,politie dat wel.

en voor de arme kinderen die verongelukt zijn.

3
183 info
184 info

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@47 Probeer ook eens wat beter te lezen (zie reactie 48) in plaats van steeds zaken voor anderen in te vullen vanuit je onderbuik. Succes!...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@46 Je hebt wat problemen met begrijpend lezen, zie ik.Probeer het nog eens. De op één na laatste zin van mijn reactie 40 en mocht je die n...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

RobP
Vastendieet helemaal niet gezond: kans op overlijden door hart- en vaatziekten mogelijk stuk groter

Een paar uur eten den de rest van de dag honger lijden...Hhmmm, als dan dat eten alleen in de avond is, dan noemen ze dat ramadan....

22 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
VVD wil ongevaccineerde kinderen weren uit de opvang

Laat dat aan de kinderopvang over. Het moet alleen zo zijn dat de kinderopvang niet-gevaccineerd mag weigeren....

28 minuten geleden geplaatst door RobP

JackKropotkin
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

@2 Blijkbaar heeft @1 dat niet gedaan.De foto die de NRC erbij plaatst is natuurlijk wel weer typisch; niets met het echte onderwerp te make...

32 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

sockknitter
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

@1Heb je het artikel wel gelezen?...

42 minuten geleden geplaatst door sockknitter

RobP
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@46 Nee, die moeten er tegen kunnen. Worden ze hard van........

1 uur geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Waarom een bedreigde Gazaanse asielzoeker al twee jaar wacht op een verblijfsvergunning

Misschien omdat ze altijd indirect aanhanger zijn van Hamas!In Gaza mocht de Hamas rustig zn gang gaan!...

2 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Moien
Drinkwaterbedrijven tegen nieuw kabinet: help met aanpak watervervuiling

Hoe zou het toch komen;https://www.nu.nl/economie/6305694/fruittelers-mogen-dit-seizoen-toch-werken-met-verboden-bestrijdingsmiddelen.html...

2 uur geleden geplaatst door Moien

LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@40 Inderdaad. . . Aziaten zijn, net als Surinamers, Antilianen, Noord Afrikanen, Scandinaviërs en Limburgers gewone mensen. . Maar heb je n...

4 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
SrilankapussyPhorn VedioMinami AijawaHot Couple SexJime_ddPorn For HerrYou Porn'sEva LinAvneet Kaur NudesPriya Prakash HotPoen Hd VideoFunny Nude ImagesValeria Belen PornPunidh PornSister Bj BrotherChatterbaitcamPorno DirectPov VoreNipple ChainSex Video Song DownloadBlue Film DakhvaHorny StepsonHansika Sex BoobsForced PorntubesDisgust PornCazaputas ComFirst Night SexxxFotos De Mulher Nuas GostosasSexual Positions In A CarBella DasemanaYellamae Porn白咲碧Family Strokes Brother And SisterGagging TeensSexy PorntubesRul 34 VideoPornos MadrastrasMom XhamsterEbony White Dick1st Night RomancePorn Anime EngEdgerunners Rebecca PornAdulthookupKitten Natividad NudeHell Of A Boss Porn18 Years BfBig NatsSailor Moon HentaiGay PorndvdNude Brunette WomenFakrtaxiBangla Xx VdeoKelsi Monroe MassageIndian Porn Hindi VoiceHandsome Gay XxxSister Jerks Brother OffNhentai PopularAunty Sex Video IndianLingerie StripLteexxxThreesome BiDesi English Sex VideoHot Desi Romance VideoCunnilingus Videos裸露照片Steo Mother PornEnglish Xxxxx VideoCami Strella LeaksXixiyaxixi01Mary Nabocova NudeXxxx Teen VideoPorn InestagramWww.porntube.comSexemodel TsClassroom SexSkylerloReal Desi Porn VideoMartinasmith PornPorn ComicesVintage Erotic ForumChainess XnxxMunmun Dutta SexVillage Xxx SexTamil Sex XmasterBlacktgirlTube PornxxxMadison Scott CreampieAi 야동Katy Mixon NakedImogen Lucie LeaksYouneedkaycee PornBrazzerzBigtittygothegg PornhubGirlfriend Boyfriend Xxx VideoAudio Gay PornTabo Family PornFilmes Caseiro PornôXxx GrileAmature DoggystyleChurch Sister Sex VideoLesbian Hypnosis PornAria Lee FacialTeamskeet CreampiesAugust Sex VideoForced HandjobEva Elfie PovIvy Wolfe BlackedPorntubes IndianPorn Star Cherokee DassPorn CommicPornharlotXxx PenTrain SexBangbros HardDiuble ListBella CherryAshley ReschAsian Anal Street MeatFemale Bodybuilders In PornKinky ShibbyWife BlackbredIggy Azalea Onlyfan NudeBihari Bf VideoRajasthani PornX Videos SelfieTamil Masala Sex VideosPantie Poop PornPorn China MoviesXxx Sleeping SisPornos AmaterAugusta ListcrawlerLove FetishInsex VideosBentaiEropicPorn And BlackShad BasrKate Hudson FeetChudai WaliMoti Moti ChutShycutie NudeSex In Hindi VideoXx Video RussianAttackpornBucc Wild AnalRomantic First Night Sex VideosDesi ZxxMomy Forced PornMargot Sullivan PornMorgpie Compil