door Inter in Economie  ·  32 Reacties

  • 1
  • 358x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goh als Nederland al rekening houdt met ruim 100 miljoen aan extra personeelskosten voor een land hoe hoog zouden de kosten voor de UK wel niet zijn aangezien die met veel meer landen van doen krijgt!
Goh wat besparen ze toch veel na uittreden toch!
Zo ze er nu er voor staan zijn ze naast het gemak ook straks veel meer geld kwijt dan ze aan contributie betaalden! Maar ach ja je moet wat over hebben voor je (denkbeeldige) vrijheid niet!

1
1 psje

Zo zie je maar, de EU blijft geld kosten. Waren we er maar nooit aan begonnen.
Tijd om eruit te stappen.

3
2 Liz

@2 Nee dit zijn kosten die extra gemaakt moeten worden voor een land die straks niet meer in de EU zit!
Waren de britten in de EU gebleven dan waren de kosten niet nodig geweest.
Dit laat zien dat de EU juist wel geld bespaart op handel!
Zoals in 1 al gezegd als nederland al rekening houdt met 100 miljoen hoeveel gaat het de UK dan wel niet kosten? Schat grofweg 3 miljard (ter info ze betaalde maar 7 a 8 miljard netto aan de EU)

3
3 psje

@2 Daarnaast is Nederland al vroeg begonnen met het werven van extra personeel integenstelling tot de UK welke nog niet eens begonnen is met het werven van extra personeel (terwijl ze nu al te kort komen)
Vandaar dat er al plannen liggen om bij een Brexit snel te gaan hamsteren om te proberen te korten in voedsel en medicijnen te kunnen opvangen (wat straks alleen een lap middel zal blijken te zijn)

2
4 psje

@3 Was de EU niet opgericht, waren deze kosten er ook niet.

4
5 Liz

@5 Welwaar, dan waren namelijk er meer douane ambtenaren nodig die alle adminstratie en controles moesten doen? Of ziet U nog steeds douaniers bij de belgische of duitse grens Die er wel waren voor de EU? En wat bij Schiphol bijvoorbeeld , woordt U nog bij een vlucht binnen de EU gecontroleerd of mag U daar ook gewoon doorlopen! MAW zowel tijd als geld besparing!

2
6 psje

@6 De douane had nooit weggehaald moeten worden bij de grenzen. Waren er ook niet zoveel immigranten aan het zwerven door Europa.
Nee, geen goede zaak, het afschaffen van de grenzen.
Ja, het kost ff wat, maar de EU kost nog veel meer, want die smijten alleen maar met geld wat ook niet altijd te controleren is waar het eigenlijk wel niet aan uitgegeven wordt. Dat wisten we in ieder geval wel met de kosten van douanepersoneel.
Bovendien, goed voor de werkgelegenheid.

4
7 Liz

@5Weet U hoeveel Nederland exporteerd binnen de EU? (ruim 350 mijlard) Zoja wat zouden de extra kosten zijn als we geen EU hadden en hiervoor dan extra invoerrechten zouden moeten betalen. (en die komen er zonder EU!)
En zet dit bedrag een tegen de contributie af die nederland afdraagt
Zelfs bij een extra stijging van invoerkosten van 2% zijn we ruim twee maal zo duur uit dan wij netto aan de EU bijdrage!
En meestal zijn de invoerrechten (de BTW) al meer dan 21%

1
8 psje

@7 Die vluchtelingen waren dan wel via smokkelweggetjes ons land binnen gekomen of had U het liefst een hele hoge muur om Nederland getrokken? met grenswachters ect. Ooit de nederlandse grens bekeken dan , deze is grotendeels bos!
Zelfs toen wij grenscontroles naar duitsland en belgie hadden zijn er zat mensen ons land illegaal binnengekomen

1
9 psje

@9 Het gaat nu een stuk makkelijker, niet dan?

3
10 Liz

@8 De EU op zich kost al bakken vol geld..

"Europees Parlement weigert inzage in miljoenenverspilling. Belastinggeld burgers gaat op aan luxe privéspullen"

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/asociaal-europees-parlement-verspilt-miljoenen-euros-belastinggeld-van-burgers-aan-luxe-prive-uitgaven/

4
11 Liz

@10 Wederom weer niet waar! Ze moeten namelijk eerst de EU binnen zien te komen Onze buitengrenzen worden namelijk wel beschermd (vandaar de extra uitgave om onze grensen voor dat wat uit engeland komt te beschermen)
Daarnaast is het nu een stuk gemakelijker en mogelijk (dankzij de EU) een illegaal die via een ander EU land ons land binnen komt terug te sturen hiervoor ging dat niet!
Het ironische is dat deze mogelijkheid voor de UK straks ook komt te vervallen!

0
12 psje

@11 En hoeveel geld heeft de brexit nu al verspild? Bij elke organisatie wordt helaas geld verspild!
Als men naar de waardedaling van de pond alleen kijk dan is er bij de engelse ruim 30% aan vermogen verdampt! Wat heeft dat hun gekost?

0
13 psje

Is allemaal speculatief gezwets om iedereen angstig te maken voor een BREXIT dat is na maart over en misschien valt het wel zo hard mee dat we in mei gaan danken aan een NEXIT! Heerlijk idee

2
14 Zie Hier

@14 "om iedereen angstig te maken voor een BREXIT dat is na maart over"

Dan begint het pas.

1
15 Criticaster

@15 Ha Ha Ha Ha bewijs ???

2
16 Zie Hier

@5 Haha. Helder licht ben jij hoor. Er is een reden waarom je alleen bij de plantsoendienst aan de bak komt Liz. question

1
17 VaY

@15 Dat is simpel dan word handelen met het VK onze 2e handelspartner binnen de EU naar Duitsland net zo ingewikkeld of makkelijk als handelen met een Afrikaans land waar de EU geen handelsverdrag mee heeft.

Reizen word ook net zo ingewikkeld over en weer als reizen naar China want je over en weer een visum aanvragen etc.

Geen handelsverdrag dat betekend dat de inwoners van de EU dat wij geen speciale rechten meer in hebben in de het VK dat geld voor ons vanzelfsprekend maar een land maar voor het VK geld dat voor alle landen in de wereld want alle handelsverdrag zijn EU verdragen alle visum verdragen zijn EU verdragen EU.

Vanaf dat moment is het VK dus helemaal geïsoleerd.

0
18 mike45

@16 Bewijs? De Brexit stopt niet na maart 2019 maar de exit is dan al gerealiseerd.

Maar bang maken daarvoor is dan inderdaad niet meer aan de orde. We ervaren dan alleen nog maar de gevolgen van de Britse keuze.

0
19 Criticaster

@19 Ja inderdaad wij de gevolgen en het VK het genot!

4
20 Zie Hier

@12 Ik zie die immigranten niet vertrekken, jij wel? En dan bedoel ik hun thuisland.

2
21 Liz

@17 Kost de EU dan niets? Is dat niet iets extra's aan kosten voor ons landje?
Zonder EU was dat EU-personeel en die 2 panden ook niet nodig..
En waarom is hun "boekhouding" zo moeilijk te controleren.

Dat is net zo iets als nu de gezondheidszorg in Nederland. Tig directeurtjes, personeel, kantoren, reclames. En dan heb ik het nog niet over de aandelen van die lui.
1 centraal punt en 1 directeur scheelt een hoop duiten.

2
22 Liz

@22 Lezen het kost ons netto ca 4 miljard echter de besparing zoals in @8 genoemd staan in geen verhouding meer tot de besparingen hierdoor. We besparen ruim 70 miljard jaarlijk (aan invoerrechten bijvoorbeeld ) tegen 4 miljard aan onkosten Ook al wordt een groot deel van dit geld verbrast dan nog is het verstandig om gezien de voordelen die we hebben bij de EU te blijven.

U gaat dus niet meer naar een zieken huis omdat het management ook veel geld over de balk gooit of wegen die niet af tov van de voordelen die u heeft bij een bezoek aan het ziekenhuis

of U heeft geen geld meer op de bank daar hier het management ook met geld ligt te smijten, of is het (financieel gezien) bijvoorbeeld toch noodzakelijk en wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen!

1
23 psje

@22 En dan vergeet ik nog de import van binnen de EU!
Hoe zou U het vinden als Uw voedsel van uit de EU ivm invoerrechten ineens een heel stuk duurder zou zijn

1
24 psje

@24 Mijn punt is en blijft dat we het zonder EU ook altijd hebben gered. Ik vind de EU niks en zal het ook niks blijven vinden. Het is een ongecontroleerd, massief stuk beton.
Zit je erin, kom je er nooit meer uit. Ja, met moeite. Zie de Brexittoestanden.
En vooral dat laatste bevestigt voor mij maar weer hoe die hele EU in elkaar steekt.
En die landen zullen het nooit met elkaar eens worden. Ze vliegen elkaar steeds meer in de haren en ik ben daar nog blij mee ook.

2
25 Liz

@22 "Kost de EU dan niets? Is dat niet iets extra's aan kosten voor ons landje?
Zonder EU was dat EU-personeel en die 2 panden ook niet nodig..
En waarom is hun "boekhouding" zo moeilijk te controleren."

Zonder EU had je waarschijnlijk alsnog een pand. Elk land krijgt er dan een berg diplomaten bij om binnen Europa iets voor elkaar te krijgen. Landen die tegen elkaar in werken zou een berg met geld kosten. Binnen grenzen ook een berg. Douane kosten ook een berg. Het volume van handel zou lager liggen. Ook de ontwikkeling van groeimarkten binnen de EU zou achterlopen wat ook minder handelsvolume zou betekenen. Laat staan wat Rusland en Turkije zouden doen als er geen EU was. Die zouden ook gewoon landen naar zich toe trekken. Wat ten kosten zou gaan van onze markt. Er is wel zoveel waar je aan kan denken wat ons geld zou kosten tegenover hoe het nu gaat. We hebben meer te verliezen zonder de EU dan te winnen. Natuurlijk zou ik ook graag willen dat die boekhouding anders gaat en dat vergoedingen die mensen gebruiken op te zoeken zijn door de burgers. Dan weet je meteen welke persoon en partij je geen zetels moet gunnen en vervolgens zou dat het gedrag omtrent declareren wel veranderen.

We waren er bijna. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/31/onduidelijkheid-over-onkostenvergoeding-europarlementariers-a1561076 Alleen parlementariers uit Duitsland en ten Oosten daarvan waren grotendeels tegen. Wat ik echt schandalig vind.

1
26 VaY

@26 Kortom, eigenlijk hebben we geen idee wat ze uitvreten.
Ik ben een fan van Farage. Hij mag de Nexit hier wel even gaan regelen...

GB staat er nu alleen voor. Het had er al heel anders uit gezien als meerdere landen tegelijk met GB uit de EU stappen. Het is nu GB tegen de rest.

3
27 Liz

@27 Farage vult zijn zakken net zo goed. Hij werkt voor en met andere mensen die geen baat hebben bij een sterk Europa.

1
28 VaY

@26

@27 Vervolg:

Kijk eens aan. Zie net een bericht op Nieuwskoerier verschijnen over Italie met mogelijke exit in de toekomst. Krijgt GB toch nog steun?question

Interessant artikel:
https://nl.investing.com/analysis/italiaanse-eu-exit-is-niet-langer-ondenkbaar-200197626

1
29 Liz

@28 Geen probleem mee.

2
30 Liz

@30 Aah. Jij bent er zo'n eentje.

1
31 VaY

@31 Van top tot teen.

2
32 Liz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@17 "döner en bülgür" Dat kun je in heel veet landen eten, NL incluis. In bv Berlijn op praktische straathoek, maar goed ... ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Malinois
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

Dit hele conflict is een blamage voor het Westen. Een fiasco.Net als vele andere conflicten waarbij de VS betrokken zijn.Als je het mij vraa...

1 minuut geleden geplaatst door Malinois

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@10 Dat we ons gaan distantiëren van de wetenschap en gevoelens hoogtij gaan vieren.We zijn allemaal gek in ander mans ogen. Maar als men h...

2 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Biscanna
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@198 Nogmaals, waarom zou ik dat doen? Blijkbaar zit jij zo in elkaar.Maar jij houdt er wel van om mensen jouw eigen tekortkomingen aan te pra...

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

sockknitter
Video | Chaos op Almelose school tijdens geëscaleerde examenstunt

En een lol dat ze hadden. 😡...

6 minuten geleden geplaatst door sockknitter

wildersfan
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@9 Tussen gek en niet gek? Iedereen zal wel een beetje gek zijn. Alleen sommige mensen zijn daarbij heel destructief. Mja ... Ik weet het ook ni...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

21st Century Guy
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@16 En döner en bülgür ?.......

10 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@15 Hahaha ... ik zal zo blij zijn me over enkele jaren permanent te vestigen op mijn boerderijtje op het Balkanschiereiland. Volo...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Hentai ParadiXnxx IraniPorn Small PenisesBoss XxxXxx Move FullBlack Porn Big But亚洲色吧Grosse Bite TwitterXnxx OrgasmeHusband Shared Wife With FriendsEmily Addison Nakedمواقه سكسTiktok De Mulheres PeladasFunny Xxx VideoIndian Brother And Sister XvideoVery Hot Group SexVixen VanitySexmodel LyonWatch P O R NSome Sex VideoAmouranth FuckingNude SeanceOnlyfans GgPornography Mia KhalifaSnap PlanculKatie Cassidy LeaksAshu Reddy XnxStepmom And Stepson Shares BedFamosasnuasDeepika SharmaVideo Sexy GanaDolce ModzHeadscissorsBrother Sister Fight PornCharlotte Stokely LesbianGlory Hole ShopFree Hentai GameOral Cream Pie CompTiktok BabesFirst Time Hard SexTamil SsexDildo XxxBnbigusSophie Dee XxxIndian Couple Car SexAnine Porn UncensoredFamous Animated PornBillie Eilish LeakedXnxx Brother SisterPorn Indian BathroomFit PawgMomseducessonXomic PornPornstar FrançaiseVideo Sexe Français AmateurTik Tok Nipple SlipsSister Bro XnxxSquitingHand DomanationIndian Big BobsAlina Lopaz SexIndian Office Sex VideosYoutube PunjabiTelugu Aunty Secret Sex VideosTransgender XxxDevils ThreewayPavithra Sex VideosTamilantysexHd Fuck Video ComDesi Porn MoviIncestflix.ocmMessage Near Me Happy EndingManhaw 18Cyberpunk 2077 Rule 34Throat Cumshot CompilationTrans Angel PornFree Indoan Porn性爱 片XxnpornBigtit FacialsUnimportantproductionsMimi Fraust SextapeAss ShakeMallu Hot SexMomslaveCeleberty Nude ScenesBest Onlyfans ModelPornô Doido GrátisTubeshemaleThandie Newton NuseJony Sins XnxxBlack Ambush FullDark Skin HentaisNude SeriesRekha Ki Sex VideoYin LeonBbw Hottest PornTracey Lords VideosAnime Sex ComicsAdultdvdpire日本 Av网站Asian Massage RedditPetitesgonewildStrip VideoSensualica'sAmateur StripTopless Indian GirlsTamil Serial Actress Nude ImagesJulia Ann OrgasmElla Hughes Danny DSanilone XxxAria Khan PornPorn 17thBallbusting StompMompov BrookeJanet Jack Me PornElena BerkovaGirlfriendgalliresSextape AmaterSamantha Ruth SexWww Bangla XxxSexy Sex VediosPorn In ForestPornstar LookalikeHot Gf Bf PornIndian Porn HqPorn 1Watch Free PronAmanda LoveLeelah PornSexe VedioBrazzers UlluFucking In ClassHotpoornJapanese Girl FuckedPornos Videos AnalConfrsria RsUwucaptain666SoyneivaIce Spice SexPhoebe Kates NudeAsain Sex VideoMy Sex Games ComPorn Full HindiThroat FuckngIndian Hot Wife Porn VideosDrippingpussiesXxx StoriresJammu Kashmir SexAmmature Definition