door Havermout in Binnenland  ·  43 Reacties

  • 6
  • 587x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat een triest beleid man, lijkt wel agile scrum. We gaan wat doen, kijken over 2 weken of het werkt.

8
1 caso

Vresellijk. Wat bedoeld is als goedbedoelde onderneming voor onze natuur en dieren, draait nu uit op de dood van zoveel dieren. Blijkt maar weer eens dat er niet over de gevolgen op de lange termijn is nagedacht.

6
2 Reagentje

Tsja, het is òf dood laten gaan van de honger òf afschieten òf roofdieren introduceren. Doe je geen van allen, dan kom je in een vicieuze cirkel (meer dieren --> te weinig voedsel in dat gebied --> meer bijvoeren --> nog meer dieren --> nog minder voedsel in dat gebied, etc, etc).

Dat die "natuurliefhebbers" die afgelopen winter langs de hekken stonden dat niet zien, betekent dat het geen natuurkenners zijn.

5
3 WTR

kunnen ze niet even wachten tot kerst?

5
4 Jeb

@4
die liggen met kerst op je bord, maak je geen zorgen

4
5 120db

Waarom word dat hele mislukte project niet afgeblazen, die dieren kwamen hier oorspronkelijk ook niet voor!

8
6 Zie Hier

* Verwijderd door de redactie *

7 moeder

In het oorspronkelijke plan maakten de Oostvaarderspplassen onderdeel uit van een aaneenschakeling van natuurgebieden van zuidwest Nederland naar oost Groningen en vervolgens het Duitse achterland in. Het is niet het plan dat niet deugde, maar de politiek en wel vooral het CDA onder druk van de boerenlobby. Hierdoor lopen in het geval van voedselschaarste de dieren tegen een hek, in plaats van het Duitse achterland. Daar zit het probleem. Kan trouwens makkelijk opgelost worden. Als het goed is, ligt er een paar honderd miljoen euro beschikbaar om de ontsluiting alsnog te realiseren. Maar daar is politieke moed voor nodig.......

2
8 Sal68

Dit gaat binnen een paar jaar ook gebeuren met de otters, vrees ik. Ze werden uitgezet om ze terug te brengen in de natuur, maar ze vermenigvuldigen zich jaar na jaar sneller.

Er ontstaat nú al schade door de otters. https://www.destentor.nl/steenwijkerland/otter-aast-op-koikarpers-in-giethoorn~a5861ff6/

2
9 Scorpio

Dankzij die malloten die moesten bijvoeren anders waren het er nooit zo veel geweest. Bedankt

10
10 SociaalRadicaal!

Opheeffen! Opheffen! Opheffen! Niets anders is acceptabel dan kappen met die zooi. Wie wil dit nou toch zo per sé en met welk doel?

7
11 Wendel

Als ze een bok afschieten, wil ik de kop wel voor aan de muur. question

7
12 Wild Rover

* Verwijderd door de redactie *

13 moeder

@8 : Boerenlobby ammehoela. Veel boerderijen liggen op overgeerfde grond die echt 100% in eigendom is van de families, niet zogenaamd eigendom maar stiekem 51% eigendom van de staat, dat zint de overheid niet. EN ze willen de mensen in steden bijeendrijven en 100% afhankelijk hebben voor het overleven van het systeem. DAT is de reden van al die "natuur"gebieden, te pas en vooral te onpas.

Als je een dergelijk plan maakt als staat, en je kunt op je tien vingers natellen dat je daarvoor een grote groep moet onteigenen, ga je doordrijven koste wat het kost zonder te kunnen aantonen wat de meerwaarde is? Zonder ooit met de mensen in kwestie te overleggen om te kijken of het op een normale manier haalbaar is?

En als het plan dan zo mislukt, ga je dan net zo lang drama maken tot je via de media alsnog onteigening kunt afdwingen door zielige dieren? Dat is schofterig, en dat mag niet worden gehonoreerd.

6
14 Wendel

De hertenvleeskroketten liggen in de supermarkten voor een prikkie!

5
15 Nicks R. Van

@14 Die onteigening is wel even een dingetje, ja. Maar dat kan het stadsvolk toch niks schelen. Wilde dieren willen ze zien, liefst burlende edelherten en steigerende Koniks.

4
16 Wild Rover

Dit is beter dan doodhongeren.

3
17 Rapunzel

De bedoeling was de herten en ander wild uit te zetten en ze zelfvoorzienend te maken. Dus veel eten wanneer er genoeg te eten was en interen in de winter zoals dat ook in de natuur gebeurd. Natuurlijk mochten er daarbij geen dode dieren vallen op een enkeling na zoals dat ook in de natuur gebeurt. Hier vielen echter massaal doden en dat was niet berekend door de heren professoren. Ondertussen zijn er weer veel en veel te veel voor het eten wat er is. Nu nog castreren of steriliseren kan niet meer. 1000 herten vangen en uitzetten kan ook niet door het hoge stress gehalte. Dan gaan ze alsnog dood. Het enige wat er overblijft is jagen op herten daar en daar moeten we niet dramatisch over doen. We eren allemaal vlees elke dag, en wild is zelfs een delicatesse. Ik zou graag 3 keer per week reebout willen eten maar dat is onbetaalbaar en zo word het hopelijk wel betaalbaar

5
18 Jan met de korte achternaam

@14 . Het is een politieke keuze. Of je kiest voor een groot aaneengesloten natuurgebied waar ook plek is voor grote grazers, dus conform het oorspronkelijke plan, of het blijven versnipperde natuurgebieden, zoals het nu feitelijk is. Dan moet je op die versnipperde gebieden natuurlijk geen grote grazers zetten, tenzij je de jacht een feest vindt, wat die wordt op een zeker moment onvermijdelijk.

0
19 Sal68

@13 weet je wel hoe groot dat gebied is!!!


Helaas hebben huis tuin en keuken professionals niet geluisterd.. Boswachters en natuurexperts zijn dat beroep ooit gaan uitvoeren omdat ze de natuur haten en graag nepnieuws verspreiden....Nog erger staatsbosbeheer weigerde oorspronkelijk de dieren bij te voeren omdat het ze niet zou helpen (volgens alle experts) . Bijvoeren verstoort het natuurlijk afweermechanisme tegen kou en winters van de dieren. Er komen meer jongen waardoor er volgend jaar meer moeten worden afgeschoten.Uiteindelijk zwichtte Staatsbosbeheer na veel maatschappelijke onrust...We kunnen dus net zo goed alle scholen en studies afschaffen onze mondige burgers weten hoe de vork echt in de steel zit..De oostvaarders plassen zijn geen echt natuurgebied want er staat een hek omheen zeggen ze , in 2016 zijn er in het krugerpark 350 buffels en nijlpaarden afgeschoten i.v.m droogte dus ook zonder hek gebeuren dit soort dingen. of wil je dat elk damhert je moestuin vernield en een bommetje in je vijver komt maken?Zulle we de amazone ook maar dieren vrij maken? dat is namelijk bijna helemaal omringt door soja en palmolie velden dat kun je geen echtte natuur meer noemen. Kunnen we misschien ook alle bomen kappen daar heb je toch niets aan dat maken experts je alleen maar wijs...

4
20 SociaalRadicaal!

Triest maar nodig. En nu nooit meer zulke domme dingen doen met groot wild. Drommels van beesten waren het. Het is beter zo.

4
21 Drs. Mezun

@12 wrom...alsof jij niet dagelijks 'bokken' schiet question

2
22 Grootmoeder

Een hoop onkunde en geouweneel weer. De enige met kennis van zaken is @8 / @19 .

De politiek is de schuldige, en dan met name de natuurhater van het CDA: Henkie Bleker. Hij schrapte het hele plan destijds, terwijl het bijna rond was. Deze foute kerel heeft nogal wat schuld op zich geladen met zijn desastreuze uitvoering van de bezuinigingen.
En dat hele plan kan zó weer van stal gehaald worden, maar het CDA zit dik in de regering en ziet het liefst alle natuur in Nederland platgewalst ten behoeve van hun boeren-achterban. Dan de VVD; hoeven we ook niets van te verwachten. De woorden "natuur" en "milieu" zijn vloekwoorden bij de VVD; doen ze niets aan. Totaal geen prioriteit.

Dus nee, het politieke klimaat zit vreselijk tegen. En gezien het uitermaaaate domme stemgedrag van dit masochistische volk, zie ik ook geen veranderingen voorlopig. Het hele OVP-plan is kapot gemaakt, en nu worden de dieren ook nog eens geruimd. Het is weer een miskleun 1e klasse, met grote dank aan foute politici als bv. Bleker.

2
23 weerman

O ja, wil je eens echt weten hoe een kenner en deskundige over dat gebied denkt? Lees dan dit:

https://www.boswachtersblog.nl/oostvaardersplassen/2014/02/02/feiten-en-fabels-over-de-oostvaardersplassen/

En over die waanzin van van de winter? Met geëmotioneerde huismoeders die kwamen bijvoeren? (En boswachters bedreigen en hekken doorknippen...)

https://resource.wur.nl/nl/wetenschap/show/Dierenleed-Oostvaardersplassen-even-groot-als-in-andere-natuur.htm

2
24 weerman

* Verwijderd door de redactie *

25 Uitede aka Espede

@25 geluwe = Veluwe

2
26 Uitede aka Espede

@3 Je vraagt je dan toch af waarom de wolf zo'n probleem is (men maakt er een probleem van), terwijl die best weleens heel nuttig kan zijn. question

Ik denk dat het probleem is dat de jagers dan hun pleziertje wordt afgenomen.

2
27 Bluth

@27
Dat weet ik wel zeker. DE jagerslobby is behoorlijk sterk, met vele vriendjes in invloedrijke kringen. Het Abknallen is hun hobby; met genoegen worden er dieren vermoord door hen.

0
28 weerman

iemand enig idee, waar dat vlees naar toe gaat?

1
29 Grootmoeder

we hebben veeeel te veel mensen!!! niet dieren!!

4
30 field-replaceable unit

@29
Naar de poelier. Levert flink geld op; dieren schieten is gewoon een 'leuk' verdienmodel. Met beheer heeft het niks te maken...

0
31 weerman

Bij wie berust de echte eigendom van al die natuurgebieden? Overal ter wereld? Rothschildt en dergelijke, wil ik wedden. Alle stukken land die goedschiks of kwaadschiks kunnen worden opgekocht, dan is de NWO straks een eitje.

2
32 Wendel

@27
Wat mij betreft is de wolf geen probleem. Lijkt me gaaf om er eens eentje in het wild te zien.

0
33 WTR

@33 Het is heel erg gaaf om ze te horen huilen, je hoort elke nacht dezelfde. Met een groepje vrienden drie weken door Alaska getrokken, het laatste wat we wilde is een wolf zien. question Een wolf wil je niet zien, dan zijn er meestal meer in de buurt.

0
34 Bluth

@34
In Alaska zijn ze inderdaad vaker in groepen, omdat ze daar op grote dieren jagen. Ik begreep dat men in Nederland vooral eenlingen en paartjes verwacht, omdat ze hier op kleine dieren als konijnen en reeën jagen.

Maar toegegeven: ik wil liever geen roedel wolven tegenkomen. question
En tof dat je naar Alaska bent geweest! Lijkt me enorm gaaf!

0
35 WTR

@35 Klopt, "verstoten" wolven verwachten ze hier, daar had ik even niet aan gedacht. question Maar dan nog zou ik niet oog in oog willen staan met een wolf. Alhoewel, oog in oog, wolven maken geen oogcontact en dat maakt ze zo gevaarlijk voor ons omdat ze ons helemaal niet erkennen. Ze denken één ding "hoe grijp ik je zo snel mogelijk bij je nek?".

Alaska is, ik zou het prachtig noemen maar dat doet het zo ontiegelijk veel tekort. Je moet wel een beetje van de wilde natuur houden, niet bang aangelegd zijn en weten wat te doen als een bruine beer door je kamp struint. Maar de ongereptheid, de pure schoonheid, de mooiste ervaring uit mijn leven.

0
36 Bluth

@36
Ik zou me maar geen zorgjes maken over 'aanvallende wolven'. Die beesten zijn erg schuw, leren dat ze de mens moeten mijden als de pest want levensgevaarlijk voor ze. Wolven zijn banger voor mensen, dan andersom...

https://www.hpdetijd.nl/2017-12-28/wolf-roodkapjesyndroom/

0
37 weerman

In Nederland is, behoudens wat afgezette bosperceeltjes, geen ruimte voor de natuur meer.... Nederland is zwaar overbevolkt...
Nog meer mensen erbij, nog meer woningen, nog meer industrie- kantoorgebieden, nog meer wegen..... Leer er maar mee leven.

0
38 LoydMorris

@37 Daar maak ik me ook geen zorgen over. Wel wanneer ik een wolf kan zijn, en de wolf mij, want dan is de wolf de mens niet meer aan het mijden,

0
39 Bluth

@31 Je kakelt als een kip zonder kop. Als er geen wildbeheer was geweest, had er in Nederland geen wild meer geweest.

1
40 arcenist

@40
Je brult als een leeuw zonder tanden. Als er geen jagers waren geweest, hadden we nu een veel evenwichtiger en natuurlijker wildbestand gehad. Je "argument" is allang ontkracht, en slechts een smoesje van jager om maar Ab zu Knallen dat het een lieve lust is. Jagen is een moordenaarshobby, het enkele schot richting lijdend dier daargelaten.

0
41 weerman

@31

mij benieuwen wie de bonnetjes van binnenkomst ontvangt
ben bang dat er veel vlees verdwijnt...

zou de voedselbanken wel een extraatje gunnen
met deze prachtige begroting

1
42 Grootmoeder

@41 Klinklaar gelul in de ruimte.
Geen verstand van zaken, maar blaten alsof je precies weet hoe het zit.

Tip: Ga eens een keer mee met jagers en praat met ze. Misschien dat je dan snapt..

0
43 arcenist

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Zo werkt dat bij genocide....

1 minuut geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Marrie1
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Laf smerig tuig....

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@20 Hoe dan?Mensen terugsturen naar de grens?...

12 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Wie zegt dat dit verhaal klopt?Het is wel vaker voorgekomen dat achteraf bleek dat het hamasstrijders waren in burger die hun wapendepots ging...

12 minuten geleden geplaatst door Malinois

sockknitter
Omstreden pro-Russische website Voice of Europe was ook podium voor FVD-prominenten

Vandaar, dat Thierry zo agressief reageerd in de Tweede Kamer....

14 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@19 Waarom denk jij dat hij niet met andere politici zou overleggen? Het is toch niet alleen een probleem in Nederland?...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@17,De kraan is niet dicht. Er worden nog steeds aanvragen behandeld en de regering heeft nog niet duidelijk gecommuniceerd dat er geen nieu...

20 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

van Keulen
Auto rijdt tegen gevel Aziatisch restaurant Goes

Sambal bij?...

24 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@18 Om te beginnen, dat hij naar de EU gaat. . . Daar deze crisis voor gaat leggen, praten met politici uit andere landen die met exact dezelf...

33 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Aunty Bathing VideoHijab. PornoTed TubeSpanking The MilfMiss Petzak NudeCute Sex VideoUiiiiuSanyleyone XxxDanny Duncan NudeAnima 3d PornHeyimbee RedditTop Petite PornstarsUllu HdAmber AlenaTitanic Heroine Sex VideosMilf ToonJaye WildeAsian Massive BoobsShort Hair Blonde PornAudrey BiontiXxx 888Old Man And Girl Sex VideoEva Green Sex ScenePamela Rios Video DownloadTürk Liseli PornoTower Of Fantasy PornPorn Hub PremuimBrazinmHentai My MotherKyonyuu Onna Senshi Dogeza SaiminHot Sarah RaffertyCollege Kings WalkthroughXxx ZoyaAnime PussyNude MidgetsPorn Hud.cimMood X VideosSophia Leone HijabhookupNaked Women CuteDownload Free Porn In HdNurumassage Step MomAsstokXnxx LocalBazzar Sex ComSex Video 2013Tamil Mom NudeNude VagainaImágenes PornEva Rex AnalBoor Ka PaniBratty Step Sis PornRaylene SexMitsuki AnChantajeadasFoto TelanjagPornstar AgencyBlack Amature PornBonnie Rotten OnlyfansCumshot GufAnal InterracialX Videos SearchXnx Hot IndianAnehame: Ore No Hatsukoi Ga Jisshi Na Wake Ga NaiRapped Porn TubeHot Hard SexNew Mom Teach SexXxx Ebony PornSun P OrnoRim BbcX HámsterPornteen TubeBreeding PartyHannah Kepple NudeMementomarlyArch NudesOdia College SexyPeeing NudeFamosas Nuas No OnlyfansGay Hd PornRolantic PornRyan Reynols NudeIndian Bollywood SexPink PornLp OfficerBehindfuckHd Full Xxx VideoDreama Walker NudeAnal VideosexKaily Jenner NakedHoneymoon Sex StoriesJapanese Breastfeeding VideosIndian Club PornDeepfake XxxWww Ixxx OcmHotebinytubeSensal PornWww Xxxx Hd ComWendy NakedPhoto AcompantesCorrina Kopf Only Fans LeakedSiblings XxxGirls Showing PussyBangali Sex Full MovieNastyanass NudesJohnny Sins Sexy VideoDesi New BfBlaced ComFatblack PornAutisticboobs LeaksDesi Saree XxxWatch Online Fucking VideosYoung Brandi LoveChinese Pornographic MovieBlacked Raw BlondeLeana Lovings ThreesomeCumming Multiple TimesTruthordarenudepicsReddit PornstarBangalore Bf VideoTollywood Actress Porn VideosXxx Indian BanglaLesbianporn ThreesomeAsain HotwifeKeri WindserGay Stories Gone WildPorno TranRubis19BangbrossTj HartSex Xxx Sex VideoXnxx BogCant Take DickJaponêsxxxMadeline Brewer NudeRen Tv SexGangbanged RoughPorn 92MonroesweetsLesbians Videos PornVideos Pornos Españoles XxxSelena Gomez Leaked NudesPornkingsFroday Night Funkin PornNx Sex VideoNaughty America Porn Video DownloadFucked By A HorseDrama PornographyMia WaifuFake Taxi Sex VideosGia Derza Squirt