Een medewerker van online supermarkt Picnic bezorgt boodschappen bij een klant.
Volledig scherm
Een medewerker van online supermarkt Picnic bezorgt boodschappen bij een klant. © ANP

Boodschappendienst Picnic stapt in pakketbezorging

Picnic stapt in de wereld van de pakketjes. Het bedrijfje gaat met zijn elektrische bezorgwagentjes retourzendingen ophalen bij klanten en zorgt ervoor dat die terugkomen bij de winkel waar ze vandaan komen. De online supermarkt begint in Utrecht en breidt geleidelijk uit. 

  1. Brief van incassobureau ontvangen? Let dan goed op:  ‘Doel is consument bang maken zodat hij snel betaalt’
    PREMIUM

    Brief van incassobu­reau ontvangen? Let dan goed op: ‘Doel is consument bang maken zodat hij snel betaalt’

    Vanaf 1 april gelden er nieuwe regels voor incassodienstverleners. Zo mag een incassobureau geen druk uitoefenen op klanten. Ook is er een nieuw maximum aan incassokosten ingesteld voor lage bedragen. Experts leggen uit waar je vanaf nu extra op kunt letten als je met een incassobureau te maken krijgt. Juridisch expert Sjaak Drinkenburg: ,,Veel mensen zijn bang voor een verhoging en maken meteen het hele bedrag over, terwijl dat niet altijd hoeft.”
  2. Topvrouw kwakkelend Blokker: ‘Onze staafmixer is misschien wat duurder, maar wel beter’
    PREMIUM
    Interview
    61

    Topvrouw kwakkelend Blokker: ‘Onze staafmixer is misschien wat duurder, maar wel beter’

    Terwijl druk werd gespeculeerd over een verkoop van Blokker, bouwde ceo Pauline Boerman stug door aan de vernieuwde strategie van de kwakkelende winkelketen. In een interview met deze site vertelt ze hoe ze de toekomst van Blokker ziet. Dat ze liever een duurdere maar echt goede staafmixer verkoopt. En dat ze beddengoed aan Hema laat, als Blokker zelf maar de beste gourmettoestellen verkoopt.
  3. Milieudefensie ‘teleurgesteld’ over antwoord ING, laat organisatie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    Milieude­fen­sie ‘teleurge­steld’ over antwoord ING, laat organisa­tie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    ING laat Milieudefensie ‘geen keus’ in de klimaatrechtszaak tegen de bank. Dat zei Winnie Oussoren van Milieudefensie tijdens de aandeelhoudersvergadering van ING in Amsterdam. Milieudefensie eist dat ING tegen 2040 de CO2-uitstoot in de gehele keten met minimaal 48 procent laat afnemen vergeleken met 2019 en wilde daarbij een ‘duidelijk ja’ van ING-topman Steven van Rijswijk horen, maar daar ging hij niet in mee.
    Amsterdam