Recept van de dag: Griekse stijl garnalen in tomatensaus
Deze maaltijd is perfect in balans door de afwisseling van romige orzo met een frisse Griekse salade. Daarnaast kun je met garnalen bijna nooit verkeerd gaan, vooral niet bij deze Griekse stijl garnalen in tomatensaus.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 200 g orzo
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 bosje bosje dille
- 25 ml olijfolie
- 250 g 'easy peal' garnalen (schoongemaakt met schaal)
- 150 ml Pernod
- 200 g tomatenblokjes (blik, 400 g)
- 1 citroen
- 300 g feta
- 400 g pruimtomaten
- 1 komkommer
Benodigdheden:
- Pan
- Hapjespan
- Rasp
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
-
Amerikaanse wetenschapper: 'Kopje thee smaakt het best met zout’, Britten onthutst
Een kop thee met zout veroorzaakt letterlijk een storm in een glas (heet) water in Groot-Brittannië. Een Amerikaanse wetenschapper claimt met een schepje zout het beste recept voor een kop thee te hebben gevonden. En dat raakt een gevoelige snaar bij de Britten, die verknocht zijn aan de warme drank. -
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
De prijs van cacao schiet als een raket omhoog. Op de beurs van New York is de prijs voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton uitgekomen, een verviervoudiging vergeleken met vorig jaar, uit vrees voor tekorten. De prijsstijging van het paaseitje blijft beperkt, maar de chocoladeletter wordt wel veel duurder. Zo zit dat. -
PREMIUMRecepten
Karaage, Yakisoba en hambagu: De Japanse keuken heeft meer te bieden dan sushi
Geen kwaad woord over sushi, maar de Japanse keuken heeft meer te bieden, weten ook meneer en mevrouw Hamersma. Bak eens een hambagu (hamburger). Sake is niet verplicht, er kan ook wijn bij. Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn, deze week tippen ze drie Japanse recepten. -
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’
Winkels zetten het mes in hun bio-assortiment, omdat Nederland de Europese regels zo streng uitvoert. Mede daardoor worden biologische groente en fruit steeds vaker in plastic verpakt, constateert het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) in een nieuw advies aan het kabinet.
-
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
-
-
-
PREMIUM
Regen hindert oogst van suikerbieten: ‘De grond is net een spons, er kan eigenlijk geen water meer bij’
De aanhoudende regen speelt de suikerbietenoogst parten. Boeren werken met man en macht om de suikerfabrieken draaiende te houden. ,,Het moet eigenlijk één à twee weken droog zijn.’’Dinteloord -
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’
-
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
-
Consumentenbond
67 koffiecupmachines getest en dit zijn de beste: ‘De cappuccino mag er zijn’
Gemak dient de koffiedrinker: met een koffiecupmachine is het heerlijke zwarte goud slechts één druk op de knop van je verwijderd. Maar welk model biedt het meeste comfort voor de beste prijs? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’