U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Economie
  • 2
De laatste peiling van YouGov UK. ...

10 maanden geleden door Heapak

REAGEER MET EEN EMOJI
5
LEES MEER OVER

2de vraag; Hoe denken de Britten over de EU ?

1 Roomboterbabbelaar    
10 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
7
Meld

3e vraag: Wat gaat de EU nog doen zonder de Britten?

2 Weetal    
10 maanden geleden door Weetal
10
Meld

Jammer joh, nu is het te laat.

3 Crezee    
10 maanden geleden door Crezee
5
Meld

Ons Kabinet scoort in de peilingen ook ver onder de 50% en wijkrijgen nu ook geen nieuwe verkiezingen. DE Britten hebben gestemd vóór de Brexit dus doe dat dan ook. Op zich een goede keuze die we als NL ook zouden moeten kunnen maken.

4 PFL    
10 maanden geleden door PFL
15
Meld

@1 ik gok ook negatief, maar ze zien nu in dat eruit gaan slechter is dan er in blijven.

Bij het referendum zijn ze toen ook niet goed ingelicht, de tegenstanders hadden het alleen over de kosten van de EU en de toestroom van mensen uit de EU die hun banen inpakten.
Niemand heeft het over gehad over banenverlies en dat bedrijven mogelijk hierdoor gaan verhuizen. (ook de voorstanders niet) Er is zelf niet gezegd dat de kans groot is dat EU instellingen hierdoor zullen gaan verhuizen.

Uit de EU gaan KAN in de toekomst wel een voordeel worden maar eerst komt er zeker nog een dal.
Voor Nederland zou het nog kostbare zijn om uit de EU te gaan want wij zitten ook in de Euro en de haven in Rotterdam zal veeel minder werk krijgen waardoor Nederland ook niet de invoerbelastingen krijgt.

Het beste was nooit erin gaan en ook toen hadden ze het alleen over geen geld wisselen als je op vakantie gaat. (onze overheid denkt ook dat we dom zijn en geven weinig informatie)

5 TheoTheo    
10 maanden geleden door TheoTheo
7
Meld

@5 ja, maar toen ze in de EU zaten, was het niet goed en nu ze straks "vrij" en "verlost" zijn van de EU is het weer niet goed

6 Roomboterbabbelaar    
10 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
5
Meld

De Britten hebben tenminste een referendum gehad. In Nederland wordt de bevolking gewoon aan de kant geschoven.

7 sparta    
10 maanden geleden door sparta
9
Meld

@5
"maar ze zien nu in dat eruit gaan slechter is dan er in blijven."
U heeft vast en zeker een hoop kennissen in het VK?
"Voor Nederland zou het nog kostbare zijn om uit de EU te gaan want wij zitten ook in de Euro en de haven in Rotterdam zal veeel minder werk krijgen "
Waarom denkt U dat?
Antwerpen is geen optie en Hamburg
is veel verder doorvaren, dus veel duurder.

8 Weetal    
10 maanden geleden door Weetal
10
Meld

@4 Appels en peren.

9 ben22    
10 maanden geleden door ben22
3
Meld

@8 . Als wij uit de EU stappen zullen goederen voor EU-landen die in Rotterdam binnenkomen de douane moeten passeren (dat is nu uiteraard ook) én dat zal ook weer moeten gebeuren aan onze grens met België en Duitsland. Ik geef u op een briefje dat dat voor de Rotterdamse haven een enorme negatieve impact zal hebben. De containers met spullen uit China en de olie uit het Midden-Oosten gaan dan echt wel via Antwerpen of Hamburg.

10 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
1
Meld

@8 Het scheelt een hoop papierrompslomp als je meteen in de EU lost.
Anders moet je eerst in Nederland invoeren en daarna in de EU.

Ook papierwerk kost een hoop geld en als bedrijf wil je niet de rompslomp als je die makkelijk kunt omzeilen.

11 TheoTheo    
10 maanden geleden door TheoTheo
0
Meld

@10 en 11
We hebben ook nog zo iets als doorvoer.
Vangen we toch nog steeds.

12 Weetal    
10 maanden geleden door Weetal
6
Meld

@12 Als we uit de EU gaan moet daar opnieuw afspraken over komen en de EU zal zeker proberen tegen te werken.

13 TheoTheo    
10 maanden geleden door TheoTheo
1
Meld

Ik denk dat er nog heel veel Britten spijt gaan krijgen.

14 A Passenger    
10 maanden geleden door A Passenger
2
Meld

@14 dat zou kunnen maar ik verwacht het niet. Vrijheid is belangrijker dan een beetje geld. Vrijheid heeft u eenmaal een prijs. Bevrijd van het Vierte Reich in Brussel. Dat zouden wij ook moeten doen.

15 PFL    
10 maanden geleden door PFL
7
Meld

Niet getreurd, opgepleurd!

16 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
2
Meld

@15 Ik denk dat de meeste mensen in Nederland dat niet met je eens zijn; die vinden hun geld belangrijker dan wat voor principes dan ook. Verder hebben we een enorme hoop vrijheid: Brussel moet voor elk wissewasje weer met hangende pootjes naar de lidstaten voor goedkeuring. Daar gebeurt er daar zo verdomde weinig.

17 Attercopus    
10 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@15 jouw vrijheid is schijn net zoals je gevangenschap door de EU en het gaat niet om een klein beetje geld, jullie raken in paniek als tuinders 2% verliezen door de sanctie’s van Poetin, maar als onze export naar Europa voor een gedeelte op de helling gaat, praat je over een beetje geld.

18 Moien    
10 maanden geleden door Moien
1
Meld

@12 . Hoe noemen we dat als iets hier aan land komt en dan door gaat naar een ander land? En dus vanuit NL de EU in gaat?

19 Vandeprinsgeenkwaad    
10 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

Het kostte geld om van het Derde Reich bevrijd te worden en bevrijding van het Vierde Reich zal ook niet geheel gratis kunnen maar uiteindelijk zijn we beter af zonder Hitler natte dromen. Ook al zijn het tegenwoordig Dromen van dronkemannetje Juncker, Timmer Frans en Verhofstad.

20 PFL    
10 maanden geleden door PFL
7
Meld

@20 vertel mij nou eens in welke gevangenis u dan zit.
Welke vrijheid bent u kwijt geraakt sinds de EU?

21 streek    
10 maanden geleden door streek
0
Meld

@21 kijkt u geen nieuws. Kijk eens naar wat Hongarije te verduren heeft van die tirannen in Brussel. Ze willen onze autonomie gewoon afpakken en dat is niets anders dan wat Hitler ook wilde. Een land heeft kennelijk niet meer de vrijheid om hun eigen cultuur te willen bewaren en de islam buiten de deur te houden. Lijkt mij een onaanvaardbare beperking van de vrijheden van een land.

22 PFL    
10 maanden geleden door PFL
5
Meld

hoezo tirannen, die beslissing om Orban te sanctioneren is genomen door het europees parlement, daarin zetelen verkozenen uit alle deelnemende landen, democratisch besluit dus.

23 morandi    
10 maanden geleden door morandi
1
Meld

@2 ,

Wat we al jarenlang deden?

Het is nou niet echt zo dat de Britten vooraan stonden om het initiatief te nemen of de kar te trekken...

Ze waren er alleen maar bij om af en toe alvast uit de picknickmand (of de pickwickdoos) te snoepen.

24 progressiefliberaal    
10 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@22 nee Hongarije dwz Orban is bezig de democratie en vrijheid van meningsuiting in zijn land te slopen, daar wordt hij door het Europees Parlement, allemaal mensen die door de inwoners van de EU zijn gekozen op aangesproken.
Dat hele gedoe had helemaal niks te maken met die vluchtelingen, dat maakt Orban ervan.
En dan als een land geen kans ziet om een 1500 vluchtelingen op te nemen en dan zijn cultuur te behouden is het een heel slap land of zijn de burgers inderdaad niet zo nationalistisch als de leider denkt.
Orban is er 1 van wel de lusten, graag wel de centen die wij met elkaar opbrengen maar niet de lasten die mogen wij van hem houden.
Orban wil wel de rechten maar heeft geen trek in de plichten, prima maar lever dan een Artikel 50 brief in en trek de deur achter je dicht.

25 streek    
10 maanden geleden door streek
0
Meld

@25 . U ontwijkt de crux van mijn betoog nml. dat landen een deel van hun vrijheid moeten inleveren. Het feit dat Brussel een land maant om dingen anders te doen dat wat een ruime meerderheid van de Hongaren in eigen land wil is een schoolvoorbeeld van het wegnemen van de vrijheden van een land en burgers om eigen beslissingen te mogen nemen. Daarnaast moet u even nalezen wat de Nederlandse ex-staatssecretaris Gabor over Hongarije vertelde. Er IS helemaal een inperking van de vrijheid van meningsuitingen. De pers in Hongarije is zeer pluriform. De leugens over Hongarije wordt slechts door vrienden van crimineel Soros de wereld in geholpen. NWO types waar Hongarije en de Hongaarse burgers terecht maling aan hebben.

26 PFL    
10 maanden geleden door PFL
2
Meld

@26 te eerste heeft Orban met een minderheid aan stemmen zichzelf een 2/3 meerderheid in het parlement bezorgd, duidelijk dus dat de meerderheid van de Hongaren hem niet moeten.
En verder Hongarije heeft zichzelf vrijwillig aangesloten bij de EU, heeft geheel vrijwillig allerlei verdragen ondertekent en zich gecommiteerd aan de normen en waarden die de EU heeft vastgesteld, als dan blijkt dat een land daar een loopje mee neemt dan heeft men alle recht een land daar op aan te spreken, zeker als blijkt dat Hongarije wel graag de centen vangt van de EU maar daar niks tegenover wil stellen. Zo werkt het dus niet in de wereld.
Wil Hongarije geheel zijn gang kunnen gaan staat niet hen een vertrek uit de EU in de weg.

27 streek    
10 maanden geleden door streek
0
Meld

@26 Hongarije doet aan cherry picking, wel de lusten maar niet de lasten. Ze hoeven maar een verzoek in te dienen en de hexit is een feit.

28 Myth63    
10 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@28 , En dat wil Orban niet omdat al hun handel op de EU is gericht.
Orban is een zakenman, in die wereld werkt dat op de manier zoals hij dat doet alleen politiek
is iets anders, Trump doet precies het zelfde met China, beiden stampen als olifanten door de politieke porseleinen kast.

29 NLsandman    
10 maanden geleden door NLsandman
0
Meld

@28 . Zo makkelijk is het niet om uit de EU te stappen . We zien nu juist bij de Brexit wat een treitergedrag Brussel gaat vertonen als een lid zijn lidmaatschap wil opzeggen.

Maar belangrijker nog lijkt me dat samenwerken en handel met elkaar drijven en zo makkelijk mogelijk maken prima punten zijn binnen Europa. Maar het kan nooit zo zijn dat Brussel bepaald wie jij in je land wel of niet wil toelaten zeker als het niet om Europeanen gaat maar om parasieten uit niet-EU landen. En dat gaat veel te ver. Terecht en begrijpelijk dus dat Orban van zulke onzin niets wil horen. Na 75 bezetting door de communisten weten de Hongaren als geen ander hoe belangrijk het is om de beslissingsbevoegdheid over eigen cultuur en leefklimaat in het eigen land thuishoort en niet bij een paar bobo's in Brussel.
Geen enkel land hoeft te accepteren dat de EU je dingen verplicht te doen die je land uiteindelijk kapot maken.

30 PFL    
10 maanden geleden door PFL
1
Meld

@30 " Brussel bepaald wie jij in je land wel of niet wil toelaten zeker als het niet om Europeanen gaat maar om parasieten uit niet-EU landen. "

Dat doet Brussel ook!

31 mike45    
10 maanden geleden door mike45
1
Meld

@30 https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/19/val-niet-voor-valse-retoriek-uit-londen-over-brexit-a1617107
Zoals Luyendijk beschrijft het is niet de EU, die dwars ligt, het zijn de engelsen, die willen wel de interne markt, maar niet de verplichtingen die daar bij horen, een Hexit is morgen te bereiken, het kost Orban alleen teveel geld en dat heeft hij niet.

32 Moien    
10 maanden geleden door Moien
1
Meld

Kunnen die britten nu niks alleen?
Zelfs in het geval van de brexit willen ze aan het handje genomen worden...

33 Hadjememaar    
10 maanden geleden door Hadjememaar
1
Meld

En Poetin is de lachende derde.

34 MarcusCole    
10 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@32 . Het kan niet allebei waar zijn. De UK is een nettobetaler aan de EU en dus wil de EU extra geld van London zien wegens gederfde inkomsten.
Maar Hongarije is een netto-ontvanger dus zou Brussel blij moeten zijn als ze eruit stappen. ( of als ze dezelfde logica gebruiken als bij de UK zouden ze Hongarije een vertrekpremie moeten meegeven.
Het lijkt er meer op dat de EU van twee walletjes wil eten. Iemand die veel betaalde moet toch nog extra dokken en iemand te weinig betaalde moet dat alsnog bijpassen. De EU is gewoon een maffiabende.

35 PFL    
10 maanden geleden door PFL
1
Meld

@35 onvergelijkbaar, ook Hongarije moet gewoon meebetalen aan de verplichtingen die ze zijn aangegaan, je kunt niet bij een michein 3 sterrenrestaurant, bij het hoofdgerecht van een menu, weglopen en niet betalen.

36 Moien    
10 maanden geleden door Moien
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Actiegroep hangt anti-islamspandoeken op bij...
Bij zwembad de Fakkel in Ridderkerk zijn in d...

22 uur geleden door Crezee

Kat Guus door hoofd geschoten met pijl: &lsqu...
Het moet een bizar gezicht zijn geweest. Vol...

21 uur geleden door AD

’Veiligheidsregio ook bang voor aanslag...
De Veiligheidsregio Fryslân deelde de angst v...

23 uur geleden door Telegraaf

Hoogste percentage allochtonen van gemeenten...
Ranglijst van de 100 gemeenten in Nederland m...

16 uur geleden door Inter

Help, de jonge man komt niet meer mee
In de jaren zeventig behoorde bijna elke man...

1 dag geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Tjeesus...,
‘Het Verenigd Koninkrijk zal in de afgrond ...
Ik voorspel dat het in begin wat moeilijk zou...

minder dan een minuut geleden door Tjeesus...,

WijzeDwaas
Antivaxxers overhalen tot vaccineren is net z...
@507En wederom alleen maar weer ad homine...

1 minuut geleden door WijzeDwaas

WijzeDwaas
‘Het Verenigd Koninkrijk zal in de afgrond ...
@21Chaos klinkt ook wel erg paniekerig. ...

2 minuten geleden door WijzeDwaas

no mail today
‘Trump vond het prachtig toen menigte riep:...
"concentratiekampen" Concentreren :...

2 minuten geleden door no mail today

Nieuwsgierig
Links sloopt alles...
@260 Uw conclusie "Dus zonder ultrarechts, ge...

2 minuten geleden door Nieuwsgierig

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig