Economie
  • 2
De laatste peiling van YouGov UK. ...

3 maanden geleden door Heapak

REAGEER MET EEN EMOJI
5
LEES MEER OVER

2de vraag; Hoe denken de Britten over de EU ?

1 Roomboterbabbelaar    
3 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
7
Meld

3e vraag: Wat gaat de EU nog doen zonder de Britten?

2 Weetal    
3 maanden geleden door Weetal
10
Meld

Jammer joh, nu is het te laat.

3 Crezee    
3 maanden geleden door Crezee
5
Meld

Ons Kabinet scoort in de peilingen ook ver onder de 50% en wijkrijgen nu ook geen nieuwe verkiezingen. DE Britten hebben gestemd vóór de Brexit dus doe dat dan ook. Op zich een goede keuze die we als NL ook zouden moeten kunnen maken.

4 PFL    
3 maanden geleden door PFL
15
Meld

@1 ik gok ook negatief, maar ze zien nu in dat eruit gaan slechter is dan er in blijven.

Bij het referendum zijn ze toen ook niet goed ingelicht, de tegenstanders hadden het alleen over de kosten van de EU en de toestroom van mensen uit de EU die hun banen inpakten.
Niemand heeft het over gehad over banenverlies en dat bedrijven mogelijk hierdoor gaan verhuizen. (ook de voorstanders niet) Er is zelf niet gezegd dat de kans groot is dat EU instellingen hierdoor zullen gaan verhuizen.

Uit de EU gaan KAN in de toekomst wel een voordeel worden maar eerst komt er zeker nog een dal.
Voor Nederland zou het nog kostbare zijn om uit de EU te gaan want wij zitten ook in de Euro en de haven in Rotterdam zal veeel minder werk krijgen waardoor Nederland ook niet de invoerbelastingen krijgt.

Het beste was nooit erin gaan en ook toen hadden ze het alleen over geen geld wisselen als je op vakantie gaat. (onze overheid denkt ook dat we dom zijn en geven weinig informatie)

5 TheoTheo    
3 maanden geleden door TheoTheo
7
Meld

@5 ja, maar toen ze in de EU zaten, was het niet goed en nu ze straks "vrij" en "verlost" zijn van de EU is het weer niet goed

6 Roomboterbabbelaar    
3 maanden geleden door Roomboterbabbelaar
5
Meld

De Britten hebben tenminste een referendum gehad. In Nederland wordt de bevolking gewoon aan de kant geschoven.

7 sparta    
3 maanden geleden door sparta
9
Meld

@5
"maar ze zien nu in dat eruit gaan slechter is dan er in blijven."
U heeft vast en zeker een hoop kennissen in het VK?
"Voor Nederland zou het nog kostbare zijn om uit de EU te gaan want wij zitten ook in de Euro en de haven in Rotterdam zal veeel minder werk krijgen "
Waarom denkt U dat?
Antwerpen is geen optie en Hamburg
is veel verder doorvaren, dus veel duurder.

8 Weetal    
3 maanden geleden door Weetal
10
Meld

@4 Appels en peren.

9 ben22    
3 maanden geleden door ben22
3
Meld

@8 . Als wij uit de EU stappen zullen goederen voor EU-landen die in Rotterdam binnenkomen de douane moeten passeren (dat is nu uiteraard ook) én dat zal ook weer moeten gebeuren aan onze grens met België en Duitsland. Ik geef u op een briefje dat dat voor de Rotterdamse haven een enorme negatieve impact zal hebben. De containers met spullen uit China en de olie uit het Midden-Oosten gaan dan echt wel via Antwerpen of Hamburg.

10 Vandeprinsgeenkwaad    
3 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
1
Meld

@8 Het scheelt een hoop papierrompslomp als je meteen in de EU lost.
Anders moet je eerst in Nederland invoeren en daarna in de EU.

Ook papierwerk kost een hoop geld en als bedrijf wil je niet de rompslomp als je die makkelijk kunt omzeilen.

11 TheoTheo    
3 maanden geleden door TheoTheo
0
Meld

@10 en 11
We hebben ook nog zo iets als doorvoer.
Vangen we toch nog steeds.

12 Weetal    
3 maanden geleden door Weetal
6
Meld

@12 Als we uit de EU gaan moet daar opnieuw afspraken over komen en de EU zal zeker proberen tegen te werken.

13 TheoTheo    
3 maanden geleden door TheoTheo
1
Meld

Ik denk dat er nog heel veel Britten spijt gaan krijgen.

14 A Passenger    
3 maanden geleden door A Passenger
2
Meld

@14 dat zou kunnen maar ik verwacht het niet. Vrijheid is belangrijker dan een beetje geld. Vrijheid heeft u eenmaal een prijs. Bevrijd van het Vierte Reich in Brussel. Dat zouden wij ook moeten doen.

15 PFL    
3 maanden geleden door PFL
7
Meld

Niet getreurd, opgepleurd!

16 Hadjememaar    
3 maanden geleden door Hadjememaar
2
Meld

@15 Ik denk dat de meeste mensen in Nederland dat niet met je eens zijn; die vinden hun geld belangrijker dan wat voor principes dan ook. Verder hebben we een enorme hoop vrijheid: Brussel moet voor elk wissewasje weer met hangende pootjes naar de lidstaten voor goedkeuring. Daar gebeurt er daar zo verdomde weinig.

17 Attercopus    
3 maanden geleden door Attercopus
1
Meld

@15 jouw vrijheid is schijn net zoals je gevangenschap door de EU en het gaat niet om een klein beetje geld, jullie raken in paniek als tuinders 2% verliezen door de sanctie’s van Poetin, maar als onze export naar Europa voor een gedeelte op de helling gaat, praat je over een beetje geld.

18 Moien    
3 maanden geleden door Moien
1
Meld

@12 . Hoe noemen we dat als iets hier aan land komt en dan door gaat naar een ander land? En dus vanuit NL de EU in gaat?

19 Vandeprinsgeenkwaad    
3 maanden geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

Het kostte geld om van het Derde Reich bevrijd te worden en bevrijding van het Vierde Reich zal ook niet geheel gratis kunnen maar uiteindelijk zijn we beter af zonder Hitler natte dromen. Ook al zijn het tegenwoordig Dromen van dronkemannetje Juncker, Timmer Frans en Verhofstad.

20 PFL    
3 maanden geleden door PFL
7
Meld

@20 vertel mij nou eens in welke gevangenis u dan zit.
Welke vrijheid bent u kwijt geraakt sinds de EU?

21 streek    
3 maanden geleden door streek
0
Meld

@21 kijkt u geen nieuws. Kijk eens naar wat Hongarije te verduren heeft van die tirannen in Brussel. Ze willen onze autonomie gewoon afpakken en dat is niets anders dan wat Hitler ook wilde. Een land heeft kennelijk niet meer de vrijheid om hun eigen cultuur te willen bewaren en de islam buiten de deur te houden. Lijkt mij een onaanvaardbare beperking van de vrijheden van een land.

22 PFL    
3 maanden geleden door PFL
5
Meld

hoezo tirannen, die beslissing om Orban te sanctioneren is genomen door het europees parlement, daarin zetelen verkozenen uit alle deelnemende landen, democratisch besluit dus.

23 morandi    
3 maanden geleden door morandi
1
Meld

@2 ,

Wat we al jarenlang deden?

Het is nou niet echt zo dat de Britten vooraan stonden om het initiatief te nemen of de kar te trekken...

Ze waren er alleen maar bij om af en toe alvast uit de picknickmand (of de pickwickdoos) te snoepen.

24 progressiefliberaal    
3 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@22 nee Hongarije dwz Orban is bezig de democratie en vrijheid van meningsuiting in zijn land te slopen, daar wordt hij door het Europees Parlement, allemaal mensen die door de inwoners van de EU zijn gekozen op aangesproken.
Dat hele gedoe had helemaal niks te maken met die vluchtelingen, dat maakt Orban ervan.
En dan als een land geen kans ziet om een 1500 vluchtelingen op te nemen en dan zijn cultuur te behouden is het een heel slap land of zijn de burgers inderdaad niet zo nationalistisch als de leider denkt.
Orban is er 1 van wel de lusten, graag wel de centen die wij met elkaar opbrengen maar niet de lasten die mogen wij van hem houden.
Orban wil wel de rechten maar heeft geen trek in de plichten, prima maar lever dan een Artikel 50 brief in en trek de deur achter je dicht.

25 streek    
3 maanden geleden door streek
0
Meld

@25 . U ontwijkt de crux van mijn betoog nml. dat landen een deel van hun vrijheid moeten inleveren. Het feit dat Brussel een land maant om dingen anders te doen dat wat een ruime meerderheid van de Hongaren in eigen land wil is een schoolvoorbeeld van het wegnemen van de vrijheden van een land en burgers om eigen beslissingen te mogen nemen. Daarnaast moet u even nalezen wat de Nederlandse ex-staatssecretaris Gabor over Hongarije vertelde. Er IS helemaal een inperking van de vrijheid van meningsuitingen. De pers in Hongarije is zeer pluriform. De leugens over Hongarije wordt slechts door vrienden van crimineel Soros de wereld in geholpen. NWO types waar Hongarije en de Hongaarse burgers terecht maling aan hebben.

26 PFL    
3 maanden geleden door PFL
2
Meld

@26 te eerste heeft Orban met een minderheid aan stemmen zichzelf een 2/3 meerderheid in het parlement bezorgd, duidelijk dus dat de meerderheid van de Hongaren hem niet moeten.
En verder Hongarije heeft zichzelf vrijwillig aangesloten bij de EU, heeft geheel vrijwillig allerlei verdragen ondertekent en zich gecommiteerd aan de normen en waarden die de EU heeft vastgesteld, als dan blijkt dat een land daar een loopje mee neemt dan heeft men alle recht een land daar op aan te spreken, zeker als blijkt dat Hongarije wel graag de centen vangt van de EU maar daar niks tegenover wil stellen. Zo werkt het dus niet in de wereld.
Wil Hongarije geheel zijn gang kunnen gaan staat niet hen een vertrek uit de EU in de weg.

27 streek    
3 maanden geleden door streek
0
Meld

@26 Hongarije doet aan cherry picking, wel de lusten maar niet de lasten. Ze hoeven maar een verzoek in te dienen en de hexit is een feit.

28 Myth63    
3 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@28 , En dat wil Orban niet omdat al hun handel op de EU is gericht.
Orban is een zakenman, in die wereld werkt dat op de manier zoals hij dat doet alleen politiek
is iets anders, Trump doet precies het zelfde met China, beiden stampen als olifanten door de politieke porseleinen kast.

29 NLsandman    
3 maanden geleden door NLsandman
0
Meld

@28 . Zo makkelijk is het niet om uit de EU te stappen . We zien nu juist bij de Brexit wat een treitergedrag Brussel gaat vertonen als een lid zijn lidmaatschap wil opzeggen.

Maar belangrijker nog lijkt me dat samenwerken en handel met elkaar drijven en zo makkelijk mogelijk maken prima punten zijn binnen Europa. Maar het kan nooit zo zijn dat Brussel bepaald wie jij in je land wel of niet wil toelaten zeker als het niet om Europeanen gaat maar om parasieten uit niet-EU landen. En dat gaat veel te ver. Terecht en begrijpelijk dus dat Orban van zulke onzin niets wil horen. Na 75 bezetting door de communisten weten de Hongaren als geen ander hoe belangrijk het is om de beslissingsbevoegdheid over eigen cultuur en leefklimaat in het eigen land thuishoort en niet bij een paar bobo's in Brussel.
Geen enkel land hoeft te accepteren dat de EU je dingen verplicht te doen die je land uiteindelijk kapot maken.

30 PFL    
3 maanden geleden door PFL
1
Meld

@30 " Brussel bepaald wie jij in je land wel of niet wil toelaten zeker als het niet om Europeanen gaat maar om parasieten uit niet-EU landen. "

Dat doet Brussel ook!

31 mike45    
3 maanden geleden door mike45
1
Meld

@30 https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/19/val-niet-voor-valse-retoriek-uit-londen-over-brexit-a1617107
Zoals Luyendijk beschrijft het is niet de EU, die dwars ligt, het zijn de engelsen, die willen wel de interne markt, maar niet de verplichtingen die daar bij horen, een Hexit is morgen te bereiken, het kost Orban alleen teveel geld en dat heeft hij niet.

32 Moien    
3 maanden geleden door Moien
1
Meld

Kunnen die britten nu niks alleen?
Zelfs in het geval van de brexit willen ze aan het handje genomen worden...

33 Hadjememaar    
3 maanden geleden door Hadjememaar
1
Meld

En Poetin is de lachende derde.

34 MarcusCole    
3 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

@32 . Het kan niet allebei waar zijn. De UK is een nettobetaler aan de EU en dus wil de EU extra geld van London zien wegens gederfde inkomsten.
Maar Hongarije is een netto-ontvanger dus zou Brussel blij moeten zijn als ze eruit stappen. ( of als ze dezelfde logica gebruiken als bij de UK zouden ze Hongarije een vertrekpremie moeten meegeven.
Het lijkt er meer op dat de EU van twee walletjes wil eten. Iemand die veel betaalde moet toch nog extra dokken en iemand te weinig betaalde moet dat alsnog bijpassen. De EU is gewoon een maffiabende.

35 PFL    
3 maanden geleden door PFL
1
Meld

@35 onvergelijkbaar, ook Hongarije moet gewoon meebetalen aan de verplichtingen die ze zijn aangegaan, je kunt niet bij een michein 3 sterrenrestaurant, bij het hoofdgerecht van een menu, weglopen en niet betalen.

36 Moien    
3 maanden geleden door Moien
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
Bij een schietpartij in Rotterdam is zojuist...

9 uur geleden door boevennieuws.nl

Steve Hilton: Hé, Trump haters (aan be...
Quote (deel van de tekst, rest spreekt vanze...

1 dag geleden door BenErWeer

Trump wil migrantenkinderen van ouders blijve...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft a...

14 uur geleden door DTS

“Binnen 40 jaar moslims in de meerderhe...
Binnen de 40 jaar zullen in West-Europa mosli...

16 uur geleden door Nexit-En-Snel

Weer schrijft Rutte open brief aan alle Neder...
De VVD trapt de verkiezingscampagne voor de P...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
annie
Rutte over 2018: vertrouwensbreuk en hogere r...
Grote leugenaar is die vent.Alles word duur...

1 minuut geleden door annie

Rattocasi
Advies: geef jonge baby's één vaccinatie mi...
@82 Ze wisten ook zo zeker in het verleden da...

1 minuut geleden door Rattocasi

wijs
Aboutaleb: Schietpartij is afschuwelijk...
Maar dit was cultuur , eerwraak, Abou...

2 minuten geleden door wijs

xtremy
PVV haalt ‘nepnieuwssite’ aan tijdens vra...
@87 Tja, ach. Laat dan maar. Later niet zeg...

2 minuten geleden door xtremy

sparta
Belgische regering valt over Migratiepact...
Goedzo! ... Beetje arrogant zoals die Michel ...

2 minuten geleden door sparta

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig