Peiling: Hoe denken de Britten over Brexit. (yougov.co.uk)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Heapak in Economie  ·  36 Reacties

  • 2
  • 615x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

2de vraag; Hoe denken de Britten over de EU ?

7
1 Roomboterbabbelaar

3e vraag: Wat gaat de EU nog doen zonder de Britten?

10
2 Weetal

** gebruiker verwijderd **

Jammer joh, nu is het te laat.

3 verwijderd322399

Ons Kabinet scoort in de peilingen ook ver onder de 50% en wijkrijgen nu ook geen nieuwe verkiezingen. DE Britten hebben gestemd vóór de Brexit dus doe dat dan ook. Op zich een goede keuze die we als NL ook zouden moeten kunnen maken.

15
4 PFL

@1 ik gok ook negatief, maar ze zien nu in dat eruit gaan slechter is dan er in blijven.

Bij het referendum zijn ze toen ook niet goed ingelicht, de tegenstanders hadden het alleen over de kosten van de EU en de toestroom van mensen uit de EU die hun banen inpakten.
Niemand heeft het over gehad over banenverlies en dat bedrijven mogelijk hierdoor gaan verhuizen. (ook de voorstanders niet) Er is zelf niet gezegd dat de kans groot is dat EU instellingen hierdoor zullen gaan verhuizen.

Uit de EU gaan KAN in de toekomst wel een voordeel worden maar eerst komt er zeker nog een dal.
Voor Nederland zou het nog kostbare zijn om uit de EU te gaan want wij zitten ook in de Euro en de haven in Rotterdam zal veeel minder werk krijgen waardoor Nederland ook niet de invoerbelastingen krijgt.

Het beste was nooit erin gaan en ook toen hadden ze het alleen over geen geld wisselen als je op vakantie gaat. (onze overheid denkt ook dat we dom zijn en geven weinig informatie)

7
5 TheoTheo

@5 ja, maar toen ze in de EU zaten, was het niet goed en nu ze straks "vrij" en "verlost" zijn van de EU is het weer niet goed

5
6 Roomboterbabbelaar

De Britten hebben tenminste een referendum gehad. In Nederland wordt de bevolking gewoon aan de kant geschoven.

9
7 sparta

@5
"maar ze zien nu in dat eruit gaan slechter is dan er in blijven."
U heeft vast en zeker een hoop kennissen in het VK?
"Voor Nederland zou het nog kostbare zijn om uit de EU te gaan want wij zitten ook in de Euro en de haven in Rotterdam zal veeel minder werk krijgen "
Waarom denkt U dat?
Antwerpen is geen optie en Hamburg
is veel verder doorvaren, dus veel duurder.

10
8 Weetal

@4 Appels en peren.

3
9 ben22

@8 . Als wij uit de EU stappen zullen goederen voor EU-landen die in Rotterdam binnenkomen de douane moeten passeren (dat is nu uiteraard ook) én dat zal ook weer moeten gebeuren aan onze grens met België en Duitsland. Ik geef u op een briefje dat dat voor de Rotterdamse haven een enorme negatieve impact zal hebben. De containers met spullen uit China en de olie uit het Midden-Oosten gaan dan echt wel via Antwerpen of Hamburg.

1
10 Vandeprinsgeenkwaad

@8 Het scheelt een hoop papierrompslomp als je meteen in de EU lost.
Anders moet je eerst in Nederland invoeren en daarna in de EU.

Ook papierwerk kost een hoop geld en als bedrijf wil je niet de rompslomp als je die makkelijk kunt omzeilen.

0
11 TheoTheo

@10 en 11
We hebben ook nog zo iets als doorvoer.
Vangen we toch nog steeds.

6
12 Weetal

@12 Als we uit de EU gaan moet daar opnieuw afspraken over komen en de EU zal zeker proberen tegen te werken.

1
13 TheoTheo

Ik denk dat er nog heel veel Britten spijt gaan krijgen.

2
14 A Passenger

@14 dat zou kunnen maar ik verwacht het niet. Vrijheid is belangrijker dan een beetje geld. Vrijheid heeft u eenmaal een prijs. Bevrijd van het Vierte Reich in Brussel. Dat zouden wij ook moeten doen.

7
15 PFL

Niet getreurd, opgepleurd!

2
16 Hadjememaar

@15 Ik denk dat de meeste mensen in Nederland dat niet met je eens zijn; die vinden hun geld belangrijker dan wat voor principes dan ook. Verder hebben we een enorme hoop vrijheid: Brussel moet voor elk wissewasje weer met hangende pootjes naar de lidstaten voor goedkeuring. Daar gebeurt er daar zo verdomde weinig.

1
17 Attercopus

@15 jouw vrijheid is schijn net zoals je gevangenschap door de EU en het gaat niet om een klein beetje geld, jullie raken in paniek als tuinders 2% verliezen door de sanctie’s van Poetin, maar als onze export naar Europa voor een gedeelte op de helling gaat, praat je over een beetje geld.

1
18 Moien

@12 . Hoe noemen we dat als iets hier aan land komt en dan door gaat naar een ander land? En dus vanuit NL de EU in gaat?

0
19 Vandeprinsgeenkwaad

Het kostte geld om van het Derde Reich bevrijd te worden en bevrijding van het Vierde Reich zal ook niet geheel gratis kunnen maar uiteindelijk zijn we beter af zonder Hitler natte dromen. Ook al zijn het tegenwoordig Dromen van dronkemannetje Juncker, Timmer Frans en Verhofstad.

7
20 PFL

@20 vertel mij nou eens in welke gevangenis u dan zit.
Welke vrijheid bent u kwijt geraakt sinds de EU?

0
21 streek

@21 kijkt u geen nieuws. Kijk eens naar wat Hongarije te verduren heeft van die tirannen in Brussel. Ze willen onze autonomie gewoon afpakken en dat is niets anders dan wat Hitler ook wilde. Een land heeft kennelijk niet meer de vrijheid om hun eigen cultuur te willen bewaren en de islam buiten de deur te houden. Lijkt mij een onaanvaardbare beperking van de vrijheden van een land.

5
22 PFL

hoezo tirannen, die beslissing om Orban te sanctioneren is genomen door het europees parlement, daarin zetelen verkozenen uit alle deelnemende landen, democratisch besluit dus.

1
23 morandi

@2 ,

Wat we al jarenlang deden?

Het is nou niet echt zo dat de Britten vooraan stonden om het initiatief te nemen of de kar te trekken...

Ze waren er alleen maar bij om af en toe alvast uit de picknickmand (of de pickwickdoos) te snoepen.

0
24 progressiefliberaal

@22 nee Hongarije dwz Orban is bezig de democratie en vrijheid van meningsuiting in zijn land te slopen, daar wordt hij door het Europees Parlement, allemaal mensen die door de inwoners van de EU zijn gekozen op aangesproken.
Dat hele gedoe had helemaal niks te maken met die vluchtelingen, dat maakt Orban ervan.
En dan als een land geen kans ziet om een 1500 vluchtelingen op te nemen en dan zijn cultuur te behouden is het een heel slap land of zijn de burgers inderdaad niet zo nationalistisch als de leider denkt.
Orban is er 1 van wel de lusten, graag wel de centen die wij met elkaar opbrengen maar niet de lasten die mogen wij van hem houden.
Orban wil wel de rechten maar heeft geen trek in de plichten, prima maar lever dan een Artikel 50 brief in en trek de deur achter je dicht.

0
25 streek

@25 . U ontwijkt de crux van mijn betoog nml. dat landen een deel van hun vrijheid moeten inleveren. Het feit dat Brussel een land maant om dingen anders te doen dat wat een ruime meerderheid van de Hongaren in eigen land wil is een schoolvoorbeeld van het wegnemen van de vrijheden van een land en burgers om eigen beslissingen te mogen nemen. Daarnaast moet u even nalezen wat de Nederlandse ex-staatssecretaris Gabor over Hongarije vertelde. Er IS helemaal een inperking van de vrijheid van meningsuitingen. De pers in Hongarije is zeer pluriform. De leugens over Hongarije wordt slechts door vrienden van crimineel Soros de wereld in geholpen. NWO types waar Hongarije en de Hongaarse burgers terecht maling aan hebben.

2
26 PFL

@26 te eerste heeft Orban met een minderheid aan stemmen zichzelf een 2/3 meerderheid in het parlement bezorgd, duidelijk dus dat de meerderheid van de Hongaren hem niet moeten.
En verder Hongarije heeft zichzelf vrijwillig aangesloten bij de EU, heeft geheel vrijwillig allerlei verdragen ondertekent en zich gecommiteerd aan de normen en waarden die de EU heeft vastgesteld, als dan blijkt dat een land daar een loopje mee neemt dan heeft men alle recht een land daar op aan te spreken, zeker als blijkt dat Hongarije wel graag de centen vangt van de EU maar daar niks tegenover wil stellen. Zo werkt het dus niet in de wereld.
Wil Hongarije geheel zijn gang kunnen gaan staat niet hen een vertrek uit de EU in de weg.

0
27 streek

@26 Hongarije doet aan cherry picking, wel de lusten maar niet de lasten. Ze hoeven maar een verzoek in te dienen en de hexit is een feit.

0
28 Myth63

@28 , En dat wil Orban niet omdat al hun handel op de EU is gericht.
Orban is een zakenman, in die wereld werkt dat op de manier zoals hij dat doet alleen politiek
is iets anders, Trump doet precies het zelfde met China, beiden stampen als olifanten door de politieke porseleinen kast.

0
29 NLsandman

@28 . Zo makkelijk is het niet om uit de EU te stappen . We zien nu juist bij de Brexit wat een treitergedrag Brussel gaat vertonen als een lid zijn lidmaatschap wil opzeggen.

Maar belangrijker nog lijkt me dat samenwerken en handel met elkaar drijven en zo makkelijk mogelijk maken prima punten zijn binnen Europa. Maar het kan nooit zo zijn dat Brussel bepaald wie jij in je land wel of niet wil toelaten zeker als het niet om Europeanen gaat maar om parasieten uit niet-EU landen. En dat gaat veel te ver. Terecht en begrijpelijk dus dat Orban van zulke onzin niets wil horen. Na 75 bezetting door de communisten weten de Hongaren als geen ander hoe belangrijk het is om de beslissingsbevoegdheid over eigen cultuur en leefklimaat in het eigen land thuishoort en niet bij een paar bobo's in Brussel.
Geen enkel land hoeft te accepteren dat de EU je dingen verplicht te doen die je land uiteindelijk kapot maken.

1
30 PFL

@30 " Brussel bepaald wie jij in je land wel of niet wil toelaten zeker als het niet om Europeanen gaat maar om parasieten uit niet-EU landen. "

Dat doet Brussel ook!

1
31 mike45

@30 https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/19/val-niet-voor-valse-retoriek-uit-londen-over-brexit-a1617107
Zoals Luyendijk beschrijft het is niet de EU, die dwars ligt, het zijn de engelsen, die willen wel de interne markt, maar niet de verplichtingen die daar bij horen, een Hexit is morgen te bereiken, het kost Orban alleen teveel geld en dat heeft hij niet.

1
32 Moien

Kunnen die britten nu niks alleen?
Zelfs in het geval van de brexit willen ze aan het handje genomen worden...

1
33 Hadjememaar

En Poetin is de lachende derde.

0
34 MarcusCole

@32 . Het kan niet allebei waar zijn. De UK is een nettobetaler aan de EU en dus wil de EU extra geld van London zien wegens gederfde inkomsten.
Maar Hongarije is een netto-ontvanger dus zou Brussel blij moeten zijn als ze eruit stappen. ( of als ze dezelfde logica gebruiken als bij de UK zouden ze Hongarije een vertrekpremie moeten meegeven.
Het lijkt er meer op dat de EU van twee walletjes wil eten. Iemand die veel betaalde moet toch nog extra dokken en iemand te weinig betaalde moet dat alsnog bijpassen. De EU is gewoon een maffiabende.

1
35 PFL

@35 onvergelijkbaar, ook Hongarije moet gewoon meebetalen aan de verplichtingen die ze zijn aangegaan, je kunt niet bij een michein 3 sterrenrestaurant, bij het hoofdgerecht van een menu, weglopen en niet betalen.

1
36 Moien

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

@2 Van de "onafhankelijke nieuwsgaring", ofwel de Kremlinkoerier. ...

1 minuut geleden geplaatst door Tussenderegels

Rooibos
Muziekdraadje

Donna Summer "State of Independence" (1982)https://www.youtube.com/watch?v=cPlNrP9B2Zs...

1 minuut geleden geplaatst door Rooibos

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Pas op jij....

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@56 Nou nou wat zijn we weer grof. Heb je weer hoofdpijn ?...

4 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

40 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

41 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

44 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

1 uur geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Jasmine Webb PornValerie Kay Cumshot CompilationSexo Porn BrasileiroNaoconto SexoBrandi Andrews NudeSex Video New 2020Hindi Lesbian Sex StoryRuti SaijoSunpournoClassicblowjobsNude &sexyMandimayxxxIndian Girl First NightBlue Film Video BangladeshBrynn Woods SexGay PornkoreanFree OnessDisha Patani BoobsMary Jean SexChat Sexo GrátisSakshi Agarwal SexMz Booty BootyAmber DymeWillow Harper OnlyfansHorny Grandmas PornXxvidesCrystal GreenvelleAsianfree PornHot Teen ThreesomeAmerican-pornstarFernanda Chocolatte CreampiePornogay Gratis18 Year OldpussyKira Perez CreampieIndian Cute Teen SexDesimallusexBrazzars AdsBrotherandsisterhavingsexBlonde Onlyfans LeaksSwinger VideoXx Sex ComPooja Bhatt BfClothed Sex VideosMature Lasbian PornIgay69KissboyMrs OverlanderPornstar XCarmen CalienteKnockout Pussy Luna StarKiranoirDesishareJapanese SquirterSheila Marie XxxGiuliana CabraziaMoka MoraCum In SpanishDesi Mms X VideoOnlyindiansexCoco XxxSmooth Xxx3254904Hindi Sex In SareeNaked Wemen Dancing91po R NSoft Boobs PornPrn VidWaild PornChubby Girls PornMason StormReallyriribaby NudeShunli MeiPorn GifsFree Porne SitesWifeslut PornMal Porn StarsAj Applegate XxxHindi Sex Video TeacherXxx In Hd HindiBangla Desi Blue FilmHorny Old LadiesFansty PornSex Movies TubePantie PeeingTrios XxxEnf VideisFree Anal Videos PornDoctor Sexy Video ComPornstar Step MomLeah Jaye BoobsSheila Ortega SexNude Mom In Front Of SonOmegle Porn GayDaughter And Dad Free PornPunheta AmadorasPorn BuhSelena Adams PornNaked Perfect BodyXxx NokaraniBathroom Sex TamilHindi Xvideo HindiTop Websites PornStepmom BjOldwoman SexPublic Porn IndianShemale XxxPgh ListcrawlerHookup HoshotGrupos De Incestos TelegramImagem De Filme PornôCade.madoxxLoad In My MouthHow To Make Her SquirtBrazzers TransgenderPorn CncAmatuer Porn TubeVictoria June PornRichelleryanXxx Xxx CKelseyswrldBhabhi Ki Chudai Hindi MaiKylie Quinn NakedMy Mother The Animation HentaiSexs JapanLindsey FeltonTubeplesurCamila Alves NudePond Sex VideoWww Anal Sex ComAbella Danger SexNalli Sarees DelhiGud Porn VideosBig Booty Lesbians TribbingAlysia Magen Onlyfans LeakedWorlds Smallest PennisYoung Pornographic VideosAdriana CechikPool XxxHot OrnVideos Desexo DuroBrazzers LongReal GropingForum.sexy.youtubersKatheryn Winnik NudeFree Sexse MoveCummingpornAngela White Porn DownloadRosemary RadevaWebcamripsGender Xxx