door Havermout in Economie  ·  35 Reacties

  • 10
  • 583x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Captain Hero

Vijf procent is net genoeg om de lading komende lastenverzwaringen hooguit te dekken. Voorlopig worden de werknemers weer massaal genaaid, maar in feite ook hun eigen schuld. Arbeiders die VVD, CDA of op populisten zijn verraders van hun eigen belangen.

3
2 weerman

Vakbonden die voor volgend jaar een looneis van 5% beloven, die doen aan 'wishful thinking'.

1
3 tegenzinnig

Nou nou nou, wel 5%!!!
Hebben de dames & heren van de fnv wel eens de salarisverhogingen van de directeuren en managers gezien?

Zoals Weerman zegt, 5% is amper genoeg om de lastenverhoging bij te houden!!!!

Dus er mag wel flink wat meer bij!!!!

2
4 Blastoom

@3

Als de werknemers na morgen (want Prinsjesdag) zien w at ze allemaal extra aan heffingen, belastingen, BTW, opcenten, enz gaan betalen en gaan beseffen dat dat tientje van Rutte binnen één tel verdampt is, gaat er ongetwijfeld wel meer actiebereidheid komen. Zeker ook als het publiek weer voorgerekend krijgt hoe enorm veel 4 x Modaal en hoger, en de CEO's er op vooruit gaan, wordt men boos. Men wordt NOG bozer als men voorgerekend krijgt hoe goed de economie draait en hoe groot de winsten zijn bij veel bedrijven.

Dan komt die 5% wel voor elkaar, zeker als al die goedlopende bedrijven te horen krijgen dat hun slaven gaan staken als ze niet snel over de brug komen. Ze kunnen dat makkelijk betalen.

Het wordt hoog tijd dat de gewone man OOK gaat profiteren van de goede economische vooruitzichten. Een goede regeerder weet dat dat moet. Rutte niet, dat is gewoon een knechtje van Shell en Unilever.

4
5 weerman

Geen verhoging in Procenten FNV, maar een verhoging in Euro's, ik zie de rijken steeds rijker worden door de procentuele verhogingen.
Wij willen meer euro's.

2
6 corretje

@5 “Als de werknemers na morgen (want Prinsjesdag) zien w at ze allemaal extra aan heffingen, belastingen, BTW, opcenten, enz gaan betalen ”

En verlaging van de inkomstenbelasting. Of vergeet je die bewust omdat je dan niks meer te zeuren hebt?

8
7 Rare Rakker

Het is simpel. Als de hoge inkomens minder belasting afstaan voor de primaire levensbehoeften via publieke voorzieningen, hebben de lagere inkomens meer geld nodig voor hun primaire levensbehoeften die geprivatiseerd zijn.

Ziggo was voorheen een publieke voorziening met bijv. Casema als nutsvoorziening. Nu is het geprivatiseerd en zijn de kosten verdrievoudigd. Tja, dan hebben lage inkomens meer geld nodig om dat te kunnen betalen.

En zo zijn er nog de sociale woningbouw, de zorgverzekeringen, de energielasten, het openbaar vervoer. Verder worden er verhoogde eigen bijdragen gevraagd voor de resterende publieke voorzieningen zoals het onderwijs en de zorgverlening.

Dat geld moet ergens vandaan komen.

1
8 Hollander1967

@7 Er is geen verlaging van de inkomstenbelasting.

3
9 Hollander1967

@7 Is niet waar zie ik net. Verlaging geldt voor de hoger inkomens.

3
10 Hollander1967

@9 en @10 Er komt wel degelijk een verlaging van de inkomstenbelasting. Er komen nieuwe, verlaagde schijven. Tevens gaan de algemene heffingskorting en de arbeidskorting omhoog. Iedreeen die meer dan € 21.000 verdient, gaat er op vooruit. Voor de lage inkomens stijgt tevens de toeslagen

2
11 Rare Rakker

@7

Ah, zo'n rechtse rakker die de waarheid benoemen, "zeuren" noemt. Nee meneer de VVD'er, als jij 100 euro minder belasting betaalt, maar er via de andere kant 300 euro op achteruit gaat, is dat een teken dat jij niets snapt van de VVD-trucjes. Denk toch eens na, kijk naar alle tabellen, luister naar zelfs de rechtsdenkers die zeggen dat de salarissen al jaaaaren achterblijven. Wakker worden!

4
12 weerman

@12 De waarheid benoemen is ALLE belastingmaatregelen benoemen. Dus niet enkel de verhogingen, maar ook de verlagingen. Per saldo zal dat voor de meeste mensen wel degelijk een belastingvoordeel zijn. Dus voor je schreeuwt “denk eens na” begin bij jezelf...

7
13 Rare Rakker

@13
Tuurlijk ga je 'spiegelen'. Typerend voor 'rechts'; de ander verwijten wat ze zelf doen. question Bekende truc.

Nou, we gaan er dus allemaal op vooruit, zeg jij? NEE, je zegt dat we 'allemaal' een belastingvoordeel gaan krijgen. Dat is dus een halve waarheid; precies dezelfde die Clown Mark uitspreekt! Want dat we méér geld kwijt zijn aan alle lastenverzwaringen, zegt hij niet -en jij zegt het óók niet! Maar dat is wèl de realiteit..! We gaan het de komende dagen zien, als de boel wordt doorgerekend. Ik ben het niet met je eens, maar jij gelooft die VVD-clown op z'n bolle ogen, begrijp ik.

6
14 weerman

@14 “je zegt dat we 'allemaal' een belastingvoordeel gaan krijgen”

Ook dat zeg ik niet. Ik zeg de meesten, nergens spreek ik over iedereen of allemaal. Leg mij geen woorden in de mond die ik niet gezegd heb! Dat is een vuile truc!

Ik doe namelijk niet aan trucjes. Ik ben heel erg duidelijk en recht voor zijn raap. Ik laat geen zaken weg omdat ze mij niet goed uitkomen .

5
15 Rare Rakker

@14 Wel knap dat jij vóór de doorrekeningen al weet wat eruit komt. En wat nou als er uit de doorrekeningen wat anders komt? Kloppen dan de doorrekeningen niet volgens jou?

6
16 Rare Rakker

@14
Er is maar 1 verlaging, inkomstenbelasting. Voor iemand met een modaal inkomen van 37.500 zonder eigen huis en zonder auto van de zaak is het verschil met dit jaar 703 euro minder belasting.
De tot nu bekende verhogingen zijn al 150 (energiebelasting), 120 (zorgpremie) en 350 (BTW verhoging). Dat is samen al ongeveer 620 euro. Als je dat alleen al maar aftrekt van die 703 houd iemand met een modaal loon alleen nog maar 83 euro over van de verlaging van de inkomstenbelasting. Dan moet de rest van de ellende nog bekend gemaakt worden.....

Hier kan iedereen het even voor zichzelf uitrekenen wat het verschil wordt tussen het huidige en het volgende jaar. https://www.berekenhet.nl/kabinetsplannen/belasting-box1-2019.html

Hou ook even in het achterhoofd dat ongeacht wat de inflatie volgend jaar ook wordt, alleen al de BTW verhoging van het lage BTW tarief zorgt op zichzelf voor 0,7% extra inflatie......

2
17 Beowulf

woops.... @17 is voor @13
sry weerman

0
18 Beowulf

@17 Conclusie, iemand met een modaal inkomen gaat er dus op vooruit.... question

Maar waar het mij vooral om gaat is dat er hier steevast een beeld gecreeerd wordt dat er alleen maar verhoogd wordt terwijl er ook verlaagd wordt en het per saldo dus niet zo erg is als wat hier steeds naar voren wordt gebracht.

Tevens zijn er ook ontzettend vee cao’s die voor volgend jaar een loonsverhoging hebben staan. De meeste zitten tussen de 3% en 8%

6
19 Rare Rakker

@17 Kijk, @9 ontkent gewoon keihard dat er een verlaging van de ib komt. Juist om zulke onzin uit de wereld te helpen, plaats ik reacties als @11

4
20 Rare Rakker

@19 @20
Dan mag je aan mij en @9 gaan uitleggen hoe dan die beloofde 1,5% koopkrachtverbetering nog gerealiseerd kan worden.

Ontzettend veel CAO's laten inderdaad een redelijke tot goede loonsverhoging zien maar die zijn voor het overgrote deel CAO's in de overheidssector. Veel CAO's in de private sector zullen de 3% niet eens gaan halen en veel zijn al totaal vastgelopen omdat werkgevers niet hoger willen gaan dan 2-2,5% en dat is minder dan de inflatie dat 2,7% is..... ergo, in die sectoren gaat bijna iedereen erop achteruit. Als die inflatie volgend jaar op hetzelfde niveau is zal de BTW verhoging het cijfer naar 3,4% stuwen....

Koopkrachtverbetering wordt ook zo steeds meer en meer twijfelachtig.

2
21 Beowulf

@21 Dat kan ik je nog niet voorrekenen. Daarvoor zullen we toch echt de doorrekeningen even af moeten wachten.

Jij gaat trouwens wel uit van een erg hoog bedrag ivm de verhoogde BTW. Om jaarlijks € 350 meer aan BTW kwijt te zijn door de btw verhoging van 6% naar 9%, moet je op jaarbasis € 12.500 aan zaken tegen het lage tarief kopen. Dat is gemiddeld € 240 per week of € 1.041 per maand. Er zijn maar weinig mensen die zoveel aan levensmiddelen uitgeven.

3
22 Rare Rakker

@21 Inflatie is op dit moment trouwens 2,1% Hoe kom jij aan de 2,7%?

3
23 Rare Rakker

@22
Het lage BTW tarief is niet alleen voor levensmiddelen maar ook voor dienstensector, kapper, taxi, OV, kleding, sport, reparatie fietsen en dergelijke..... dan kom je makkelijk op 12.000 euro per jaar uit, al helemaal in gezinsverband. Er werd eerder bericht dat BTW verhoging tot meer dan 350 aan hogere lasten per huishouden zou zorgen, consensus echter gaat nu uit van gemiddeld 300 euro per huishouden.

Het CBS voorspeld dat de inflatie dit jaar op 2,8% uitkomt, momenteel is het inderdaad lager dan 2,7%.... per augustus was het 2,3%, voor september is logischerwijze nog niet bekend.

2
24 Beowulf

@24 Lage btw tarief geldt niet voor kleding en voor sporten in veel gevallen ook niet aangezien vele sportverenigingen niet btw plichtig zijn. Ik weet 100% zeker wij met ons gezin van 4 lang niet aan de € 1.000 per maand aan lage tarief goederen en diensten komen. Dat is echt heel erg veel namelijk. Ga maar eens bij jezelf na, hoeveel geef je naast boodschappen uit aan ov/kapper/taxi/reparatie fietsen etc. ? Een gemiddeld gezin geeft 150 per week aan boodschappen uit (dat is zelfs inclusief zaken die tegen 21% btw belast zijn zoals wasmiddel enzo) dan blijft er dus nog 90 per week over voor die andere zaken....

2
25 Rare Rakker
26 Beowulf

@26 Ja dat weet ik zeker. Het is een onderdeel van mijn werk question

1
27 Rare Rakker

@26 Ter aanvulling op @27 , zie je bijvoorbeeld kleding staan in je eigen linkjes?

1
28 Rare Rakker

Irritant dat aanklikken van iets en totaal ergens anders uitkomen.

0
29 Voorzittershamer

Bij ons in de bedrijfstak zijn de werkgevers in zee gegaan met de soepelste vakbond en hebben zo de grote bonden buiten gesloten. Ik maak me dus geen illusies over de toekomstige grote salarisverhogingen... Die komen er niet!

0
30 ObJener

* Verwijderd door de redactie *

31 hk-sr

De beloftes van een louche tweedehands autoverkoper zijn nog meer waard dan de beloftes van een politicus.

1
32 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@21

De inflatie ( prijsverhoging ) hangt af van je bestedingen .is de autobrandstof duurder geworden en heb je geen auto of rijd je heel weinig heb er daar geen of weinig last van .
Worde je opstalverzekering duurder en heb je geen eigen huis ook niet.
Wordt kleding duurder en wil je ieder seizoen modieus meedoen met de nieuwe mode ben je de klos.
wordt uit eten duurder en doe je dat vaak ook.
Mensen die dat niet of weinig doen niet.
Je kunt dat percentage ( wat trouwens op of een tikkeltje boven de 2% ligt) van de inflatie niet zo maar algemeen toepassen op iedereen .
Hangt zeer van je leefpatroon af.

3
33 No newstoday

@31

Zo’n reactie ook niet .

5
34 No newstoday

Vergeet het maar, volgend jaar zitten we in een neergaande conjunctuur vanwege achterblijvende consumentenbestedingen.

1
35 Prof. Zuurbekje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

2 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

3 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Porno ChilenoCumpicsHit Naked WomenMom And Daugher Lesbian PornGujarati Girl Sex VideoPrincess Bambie PornBdsm Tu ELisa Ann Walter NudeHarly Quinn Comic PornRelatos Eroticos GayPirmal FetishJosephine Langford XxxIndianmomxxxAsian Cumshots CompilationLesbians AssfuckingAsamis XxxAloha TubesWawacity.ecMiasorety OnlyfansHot XexMolena MorganIzzy Green PornhubBhad Bhabie Onlyfans LeakedXxx Cartoo NJabjunkiesPorn MatueYouporn SiteLeaked Kim KRomance In BusFifty Shades Of Grey Movie Sex ScenesGrannyamateurFullhd PornPantypoopBlair Winters LeakedYong Porn VideoTwitter Desi GayBlackpinkpornMorisawa KanaAfrican PorngraphyLena Theplug2018 New Sex VideoUllu Xxx ComStranger Groped免费韩漫Hardcore PpornNude BackArisa NakanoDesi Bhabhi Porn SexBur Chatna VideoNew Hindi Sex FilmNsps276Naked Beautiful ChicksScrew Mywife PleaseXn Xxx SexSpread PussyXxx Gay BrotherSlingshot PornPorn Movies HdBrianna BreachRyke 34Surekha Reddy Hot VideosXxx Sexy Girl PornLacie May PornStrip PornôGia PaigeDillion Harper OnlyfansShalene Woodly NudeAuntiessexvideosKutty SexRiho FujimoriVery Hot XxxxGonzo PornôDestiny Lane VideosPorn Stare MovieSofia Divine XxxVentage Black PornMayrasexmexLucky Starr AnalFre Hq PornZoozhamsterFilmes Pornô Grátis BrasileiroTanya TateSissyanalAyisha Diaz NudeBelle Delphine HottestRhiannon Fish NudeLilithmorningstarHyspatia LeeBig Boobs Xxx PhotoRedwap Sexy VideoHd Porn K TubePprnHot Cartoon PornSunny Leone Sex X VideoImpregnating MomShemale DildoFirst Time Painful AnalCc Doll PornPerfectgorlsSocilamediagirlsPortal PicanteStipper ClothesIndian Porn X VideosManga18.cluRachel Mcadams NakedHot Men NudePornos MinifaldasMan Sucking Big CocksChut ComNaked Lesbians MakeoutXhxx Com VideoXx IdeoBasic Instinct Movie WatchXxx Hard Indian SexNew Indian Hot Porn VideoXhamster ReshmaLesboporn VideosCinnie CarterPorn Pictures AmateurBoneca Sexual Pornôえ ろ動画Dulcemoon NudeAunty Village Sex VideosEn El BañoxxxShow Me TitsSexy PatycakeFirm Big TittiesMeana Wolf Kissing CousinsDesi FokiGropinginpublicPorncityAv导航Xxx FFree-abbywintersOnly Fan NudesSelena LocaTeen VoyeurOld Man And Girl Sex VideoCory Chase GangYuka KuramotiHentai UncensoredCam 4 FranceNudez De FamosasPorn GordasMom Xxxxx VideoFemale Fake TaxiXxx Sexy Fucking VideoPunjabi Movie SexDouble Penetration 4kMovies About Porn