door Havermout in Gezondheid  ·  47 Reacties

  • 6
  • 661x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo’n code helpt niet als de geldzucht bij deze giga verdienende industrie niet getemperd wordt.

3
1 Lerac

Dat het nodig is om zo'n code op te stellen geeft aan hoe beroerd het is gesteld met hun huidige manier van handelen!!

3
2 Topperz

Aanvullende informatie:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-we-moeten-meer-oog-hebben-voor-de-betaalbaarheid-van-onze-medicijnen-~bca4a1ed/

‘We moeten meer oog hebben voor de betaalbaarheid van onze medicijnen’

5
3 Wilmama

Ik weet niet welke lieden,meer liegen en bedriegen of gladder zijn, Rutte of de woordvoerders van de farma industrie.

4
4 Positivo

@4 , dat hele neo-liberale grafzooitje is even erg!
\

3
5 caso

@1 en @2 zoals bij elk bedrijf, en voor de beursgenoteerde multinationals, draait alles om geld. Zo werkt een vrije markteconomie. De vriendelijke menslievende bedrijven zijn allang failliet gegaan of opgekocht. Vaak werkt de markt (je verkoopt het meeste als je goede producten maakt), maar niet altijd. Als het foutloost moet je de boel strenger gaan reguleren of gaan nationaliseren (allebei uiterst vieze woorden in de rechtse westerse wereld).

0
6 Attercopus

Net als de banken, zeker. Dat heeft lekker geholpen, toch? Griekenland weet er alles van.

3
7 Wendel

Als de vos de passie preek,
boer pas dan op je kippen.

Ze krijgen een steeds slechtere naam (en terrecht)
Dit lijkt een (misleidend) charme offensief.

2
8 MARCUSAURELIUS

-
Uiteraard gaat het hier om een lapmiddel wat niet gaat werken. Wij leven in een winst gedreven immer groeiende samenleving waarin alles koopbaar en verkoopbaar is met als smeermiddel gebakken lucht, i.e. geld, en met belangrijkste drijfveren de hebzucht en de massale neoliberale criminaliteit.
-
In de meeste instituten en bedrijven zie je dan ook dat de psychopaten en andere sociaal gestoorde mafkezen boven komen drijven en zich zelfs verenigen in het ol'boys.
Het is niet zomaar dat de VVD een "integriteitsprobleem" heeft en dat Rutte uitgeroepen worden kan als de beste en meest ervaren lieger en bedrieger van Nederland.
-
Wil men echt iets veranderen dan zal er iets veel meer ingrijpender moeten gebeuren dan dit soort onzinnige lapmiddelen. Dat geldt voor de farmaceuten, maar ook voor de banken en andere financiële instellingen en eigenlijk door de gehele samenleving. Wij weten eigenlijk best wel wat er moet veranderen.....
-
Men blijft echter op neoliberale partijen zoals de VVD, D66, CDA en Groen Links stemmen. Dit zal echt moeten veranderen, mensen.
/-
-

1
9 MrCally1

Maar dat heeft de consument wel hoor.
Niet een schuldgevoel bij de Nederlandse consument neerleggen, die geen invloed heeft op de prijs.

1
10 Hein2

@1 Niks helpt voor hebzucht.

3
11 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

12 Robin

* Verwijderd door de redactie *

13 Robin

* Verwijderd door de redactie *

14 Robin

* Verwijderd door de redactie *

15 Robin

* Verwijderd door de redactie *

16 Robin

@10 De consument is ook de kiezer, dus die heeft wel degelijk invloed op het systeem.

@11 Klopt, het zit ingebakken bij de mens. Bij een vrije markteconomie wordt het zelfs vereist: zonder hebzucht gaat het bedrijf failliet of wordt het overgenomen door hebzuchtige concurrenten.

3
17 Attercopus

@17 Het systeem is nog voor veel mensen de dokter heeft altijd gelijk, die heeft het beste met mij voor, echter daar komt bij de jongere een kentering in.
Vandaar dat farmaceuten met een gedragscode komen en denken er mee weg te komen, alleen vergeten ze dat jongere daar niet meer instinken en alles uitzoeken, farmaceuten hebben zichzelf veel schade berokkend en of dat vertrouwen terug komt is nog maar de vraag.

Hebzucht is een zeer slechte raadgever.

4
18 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

19 Robin

* Verwijderd door de redactie *

20 Robin

Dat wordt eens tijd. Die farma reuzen rommelen massaal met onderzoeken, verzwijgen slechte resultaten en wijzen veel te weinig op vaak ernstige bijwerkingen. In een interview wijst arts Dick Bijl die jarenlang onderzoeken heeft gelezen voor het geneesmiddelenbulletin op deze praktijken.

4
21 Al

@21 Vergeet ik toch de link.
https://skepsis.nl/dick-bijl/
Opvallend trouwens dat je vaak ziet dat mensen vlak voor of na hun pensioen wel met de waarheid durven te komen. De mores in de vakgroep is een mechanisme waardoor veel vertroebeld zal blijven over dit belangrijke onderwerp.

3
22 Al

@9 ++++++++++
"Wij weten eigenlijk best wel wat er moet veranderen....."

En daar zit nou ook net de crux want die "wij" laten zich keer op keer 'geselen' door (over)heersende machts elites welke (te vaak) zo overtuigd zijn van alleen hun gelijk. Kunnen die "wij", ondanks in meerderheid deze machts elites óók nog op de been houdend, bij lange na niet tegenop !

2
23 Tante Annie

@18 De dokter heeft ook bijna altijd het beste voor met de patient. De farmaceut niet. Daarom hebben we ook een toelatingsbeoordeling voor nieuwe middelen, registratie van bijwerkingen, etc.

3
24 Attercopus

@23 Die 'wij' blijven keer op keer stemmen op partijen die de gesel van de vrije markt propageren. Ik kan niet anders concluderen dan dat 'wij' dit blijkbaar zo willen. Dat is democratie, misschien helaas.

4
25 Attercopus

@25
Die "wij" willen denk ik wel wat anders maar telkens weer bij verkiezingen weten die "wij" eigenlijk niet meer op wie ze het beste kunnen stemmen. Men is dan opnieuw volledig in de war, omdat veel van die "wij" vaak de onoverzichtelijke politieke wirrewar en daar overheen een mix van schreeuwerige verkiezingsretoriek, eigenlijk niet meer weten te ontrafelen daardoor dan toch maar weer stemmen op het 'oude en vertrouwde (?)'. Ja, te bizar mss want idd zo veranderd er dus weinig tot niks.

2
26 Tante Annie

@26 Tja, democratie is een slecht systeem, maar de andere systemen die van tijd tot tijd geprobeerd zijn vallen in de praktijk nog slechter uit question.

1
27 Attercopus

@22 Daaraan kan je zien hoeveel macht die farmaceuten hebben.

5
28 Rattocasi

@24 Er zullen altijd zijn die het beste met patiënten voor hebben echter hangen ze aan de touwtjes van de farmacie want ook dat is met de paplepel ingegeven.
Moet een cultuuromslag komen.

5
29 Rattocasi

@27
Ja, wordt er (denk ik) in de toekomst voor die "wij" echt niet makkelijker op om waarde te blijven hechten aan het woord 'democratie' zoals de veranderingen zich nu in de BVNL allemaal aan het ontwikkelen zijn.

3
30 Tante Annie

* Verwijderd door de redactie *

31 Robin

@31 Ga in een communistische heilstaat wonen gekkie.

6
32 Anti-Prut
33 Bleke Betty

Daarbij komt ook nog eens dat de farmaceutische industrie veel gebruik maken van de kennis en kunde van onderwijsinstituten en universiteiten en medici in het participeren en mee ontwikkeling van onderzoeken en uiteindelijk het testen op mensen. Dus zonder die hulp had de farma niets. Derhalve zouden die wel degelijk moeten zorgen voor een zwaardere stem in het geheel en meer eisen t.a.v. prijs, beschikbaarheid en werking incl. bijwerking.

3
34 Bleke Betty

@29 De doktoren staan behoorlijk los van de farmaindustrie; ik heb er wel vertrouwen in.

@30 Het wrange is dat de mensen eerst A kiezen en dan keihard gaan lopen schreeuwen dat ze A door de strot geduwd krijgen en dat de democratie faalt ... mensen zijn oliedom.

2
35 Attercopus

@35 Mooi dat je er vertrouwen in hebt , ik heb andere dingen gezien en daar werd ik niet echt vrolijk van.

Ze kunnen niet allemaal enorm slim zijn zoals sommige hier, als iedereen enorm slim was zouden andere zich niet zo verheven voelen boven de ander, dat was dan weer wel een pluspunt.

3
36 Rattocasi

@35
"Mensen zijn ...."
Nou ben ik ook niet een van de slimsten maar ben het wel met u eens.
Steeds meer mensen zijn vandaag de dag met iets behept (wat ze zelf niet eens doorhebben) van een soort achteraf-virus. Zijn 'ergens' door niet bij machte om (vaak ook simpele) situaties van tevoren in te kunnen schatten vanwege dit achteraf-virus. question

1
37 Tante Annie

@36 ik heb er vertrouwen in. Ook al is dat vertrouwen niet 100%, het is veel hoger dan mijn vertrouwen in het ‘alternatieve circuit’.

@37 het vervelende vind ik vooral dat mensen dan achteraf de schuld bij anderen neerleggen. Lijkt me goed als mensen ook eens af en toe naar zichzelf kijken. Dat zal ook wel een virus zijn question.

3
38 Attercopus

@33 tja, voor elk product dat een fabrikant op de markt brengt mag hij in een vrije markteconomie vragen wat hij wil. Daar gaat een afweging aan vooraf waarin de kostprijs zit, maar ook wat mensen bereid zijn om te betalen, en een hele reeks strategische overwegingen. Iets van ‘eerlijkheid’ of ‘welzijn van mensen’ speelt daarbij geen rol, tenzij dat kan worden ingezet als marketingstunt. Pure marktwerking voor medicijnen is gewoon geen goed idee.

2
39 Attercopus

@39
"Pure marktwerking voor medicijnen is gewoon geen goed idee."
Er spelen meer factoren dan alleen marktwerking -- en een van de belangrijkste gaat in wezen juist in tegen de vrije markt: de (octrooi)bescherming die farmaceuten een monopolie een de schoot werpt, waardoor ze in wezen kunnen vragen wat ze maar willen, zonder angst voor concurrentie.
Ook speelt natuurlijk mee dat de ontwikkeling van medicijnen toch een extreem kapitaalintensieve bezigheid is. Bij de meeste andere producten is het vaak relatief gemakkelijk om een innovatie van een concurrent na te apen of vlot een alternatief product te ontwikkelen zonder inbreuk te maken op diens octrooirechten of andere beschermde aspecten. Bij medicijnen is dit veel lastiger.

Dit initiatief is m.i. dan ook vooral een teken dat farmaceuten zich zorgen beginnen te maken over hun aanhoudend slechte imago (en dat dit slechte imago ook grotendeels terecht is!).

Zaak is nu echter dat overheden hierop inhaken en de farmaceuten daadwerkelijk gaan dwingen tot veranderingen waarbij de belangen van patiënten een grotere rol gaan spelen. Zo moet er om te beginnen een eind komen aan regelrechte afpersingspraktijken met medicijnen.
Overheden hebben immers expliciet het mandaat om de belangen van hun burgers te dienen.

2
40 RichardR

@40 Octrooibescherming hoort ook bij de vrije markt, maar de ellende is dat er voor bepaalde medicijnen geen alternatief is, en dat het niet kopen van zo'n middel mensenlevens kost. Dat gaat net wat verder dan de octrooibescherming bij bestrijdingsmiddelen, gewassen, electronica, etc.

"Zaak is nu echter dat overheden hierop inhaken en de farmaceuten daadwerkelijk gaan dwingen tot ..."

Eens, en dat betekent een stevige inperking van de vrije markt. Helaas hebben de meeste landen die daadwerkelijk iets zouden kunnen doen nu juist een regering die dol is op die vrije markt ...

1
41 Attercopus

@41
"Helaas hebben de meeste landen die daadwerkelijk iets zouden kunnen doen nu juist een regering die dol is op die vrije markt ..."
Inderdaad jammer, en ik krijg vaak ook de indruk dat de regering van dergelijke landen hun basismandaat compleet uit het oog verloren zijn -- namelijk dat het steunen van dingen zoals economische activiteit en het nastreven van zo hoog mogelijke winsten voor het bedrijfsleven op z'n best een *middel* zijn om het welzijn van de burger te dienen, en geen einddoel op zich.

Dit speelt ook bij ons met die malligheid van afschaffing van de dividendbelasting; met die paar miljard kun je *veel* betere dingen doen op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg dan misschien(!) enkele honderden bedrijfsbobo's te verleiden hier te blijven..

2
42 RichardR

@42 Probleem met die vrije markt is natuurlijk wel dat het om wereldhandel gaat: Nederland kan daarin in haar eentje niet veel uitrichten. En de internationale fora die er zijn blinken nu eenmaal niet uit in daadkracht. Regeringen die vooral op de economie focussen zijn denk ik aanhangers van het 'trickle-down' model: de hoop dat alles voor de burger beter wordt als de bedrijven het beter doen (want dat geeft werkgelegenheid, etc.). Ik denk dat dat een beetje is doorgeschoten, maar goed dat is voor een ander draadje question.

2
43 Attercopus

* Verwijderd door de redactie *

44 Robin

Farmaceuten werken aan een gedragscode, lees ik. Dat is toch positief? Ook al moet er nog veel meer gebeuren, dat betekent niet dat een gedragscode verkeerd is.

0
45 Intellector

Hoe heeft het zover kunnen komen dat dit nodig is? Zo hoort het niet te zijn.
Jammer dat mensen niet tevreden zijn en steeds meer willen.
Dacht altijd dat je graag mensen wilde helpen maar geld is toch een grotere drijfveer lijkt het wel, triest hoor! Kan me niet voorstellen dat je ooit om deze reden je beroep bent gaan doen!

1
46 Erika

@46 Dat komt door de neo liberale koers die de afgelopen paar decennia is aangehouden , een klein groep de elite die alle geld en macht werven , het is fijn dat daar eens naar gekeken word , en hopelijk ook iets aangedaan word , maar zolang de VVD aan de macht blijft , gebeurd er te weinig op dat gebied ben ik bang.

2
47 MarcusCole

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@111 Behalve wat geneuzel, zeg je nooit veel, dus daar sta ik niet van te kijken....

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

ongelovenloos
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Kijk maar uit dat ze zich zelf niet opblazen voor het geloof.Dat ze aandacht geil zijn is geen geheim dat hebben ze van hun vader .Ze weten ...

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Frans Timmermans zie je nooit in een trui, die is altijd in maatpak (hij heeft immers geen gangbare confextiemaat). Daarom geeft hij ook het ide...

7 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61 We waren ook nog niet klaar met dat telefoongesprek....

13 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@57 Zoals in het geval van Kaliningrad bedoel je. Waar woon je eigenlijk Vage? Ik hoop voor jou dat het niet in een flatje is. Je weet toch da...

15 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

podcast https://www.youtube.com/watch?v=hp6ywkrT4dU&ab_channel=Al-Monitor...

16 minuten geleden geplaatst door eh

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Mensen die dergelijke truien dragen kan ik gewoon niet serieus nemen XD...

19 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

> @1 > https://cdn.discordapp.com/attachments/819268526803386438/1230980526005944451/image.png?ex=66354af3&is=6622d5f3&hm=7d7ece341590d162a9cf...

20 minuten geleden geplaatst door Schildpad

veld1866
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@18 Ben ik op lange teentjes gaan staan? Of is het moeilijk voor je om te discussiëren? Zomaar een vraagje hoor, want ik begrijp je reactie nie...

20 minuten geleden geplaatst door veld1866

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@58Wie helpen? China of Taiwan? :) Vergat ik te duiden.....

21 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Hot SexindianFotos PornogaficasGavsvPiorn HubBregje Heinen NudeHot Naked BoobsArchana XxxAbella Anderson Sex VideoJennifer Lawrence Hot VideoRough Sex SceneNaked Thick GirlsTorrent GalxyMfreecamsSexual Abuse PornKorean Xxx Video HdWettdiamondStepmom And Son Porn色情 游戏BrazzrrHappy Potter PornBigg Boobs Xxx.comFirst FuckLatin Porn HdGay Hommade PornSunny Leone Sex Video HindiSexasAlice In Borderland Sex SceneBig Booty White AnalGalrs XxxWwe Nude FightCojiendome Ami HijaWifecuckInterracial Comic PornCandaulisme.frAdult Con TaiwanRaylene HdChamstrAngel Youngs NudePainal CompilationHd Porn MvoiesPorns Black.com1337x.to TorrentNaked AthletesLunaxjamesSavita Bhabhi PicsPorn Star PocsBj Massage ParlorMetro Sex VideoXhamstlerliveNude Hot BlondsAva Addams New VideosHindi Bollywood XxxBadmash BabesTeen Dp Pornالسكس مراهقاتWanoceBulma AdventureBodo Porn VideoMydaughterswapNepali Sexy Blue VideoRough Sex ClipsTanner Mayes AnalSex Film PleaseIndian Bhabhi Porn MmsLayla Jenner Exploited College GirlsBlow Job VideoaXxx Watch For FreeXlove.comPranks PornhubBigporn ComBride Porn VideosAll Kannada Sex VideosKakey Cuoco NakedMom Pov LatinaXvedeo 18Lenatheplug FeetBillie Eilish ButtVideos Eroticas XxxSrx XxxxMeitei Nupi SexYopornPornleechForced Lesbian Porn VideosMia Khalifa Xnxx Hd VideoHotwife BullCamila Mush PornHentailsDoubedeesaraiBoss Sex XxxPorn GoodpornPornos Caseros AnalesIndian Pornstar SOnlyfans VideoNude BabysitterXxx Sexy Video MarathiJoya RathoreSubspacelandFaukingWomen On Women PornSki Bri BbcStripchatcomXnxxmom And SonStephanie Sanzo NudeFred Perry Rule 34Gali Diva VideosXxx Sexy Bhabi VideoElla HughedFranziska FacellaKlvsh LeakedPublic Agent NudeBig Boobs NakadAdult Friend.findeeHot Housewife SexGay Tarzan PornKangana Ranaut XvideoPinaysexBritteny HoneyPassion.pornoTwinks Free VideosAdam22 Wife Xxxافلام سكس كاملهRoma AmorPrincessbelleeeSex TitsHot NudesNipple Sucking VideosBlue Film Hindi NewXxx Couple IndianTop 10 Site PornoPorn RioHot Pussy PicHd NudesLana PornstarJapan Bus In SexZoey Zimmer PornCreampie OverflowTop Porn StarrFoto BugilnyaFamily PornolarNude At HomeTyga Onlyfans LeakSexye VedoFuckmyindiangf ComBoobie ChristmasLivesex WebcamJaponaise SexBoy Sex VideoMorning Wood PornEmily Willis DeeperGhar Wali Bf