Kardinaal Eijk: Accepteer boerka en hoofddoek

UTRECHT - In Nederland moet religie niet teruggedrongen worden tot achter de voordeur. Mensen moeten op straat religieuze kleding kunnen dragen. Dat moet gelden voor christenen, maar ook voor moslima's. Boerka's en hoofddoeken moeten ook geaccepteerd worden, als vrouwen deze kledingstukken uit vrije wil dragen. Dat zegt aartsbisschop Wim Eijk in een interview met de Gelderlander.

74 reacties

  • Puk

    5 jaar geleden
    Kardinaal Eijk gaat gemakshalve voorbij aan het feit dat gezichtsbedekkende kleding identificatiemogelijkheid ontneemt. Tot nu toe is de politie niet bevoegd om in dat geval personen te sommeren zich te ontdoen van betreffende kleding. Anonimiteit is hiermee gewaarborgd. Crimineel gedrag kan het gevolg zijn. Kardinaal, hou daar rekening mee!
  • Suuske

    6 jaar geleden
    Natuurlijk hij komt regelrecht uit een sprookjes omgeving
  • SolaScriptura

    6 jaar geleden
    Ooit eenmaal in de EEUWIGHEID aangekomen zult u zien WIE u nu ontkent, ook al hebben de "kerken" er een puinhoop van gemaakt, Gods Woord is Getrouw en alle AANNEMING waard. Leest u Gods Woord (Staten Vertaling b.v. of de Willibrord Vertaling) en u zult zien dat Hij bestaat.  http://www.verhoevenmarc.be/SV_html_1750_Jongbl/1petrus.htm
  • 1ArnhemsMeisje

    6 jaar geleden
    Vroeger naar school en werk  toe fietsen, door regen, sneeuw.  Met een sjaal om je hoofd, de punten voor voren kruisen en dan van achteren vast knopen. Ik zie geen Nederlandse meer die de sjaal op die wijze draagt. Ik heb mijn sjaal in de vuilnis gedaan. 
  • 1ArnhemsMeisje

    6 jaar geleden
    Sexueel misbruik door de katholieke kerk gebeurde niet alleen in the VS, maar ook in Nederland.Ik kan me nog herinneren, als klein kind, dat de pastoor van de parochiekerk aan ons huis kwam om mijn moeder te vertellen dat het weer tijd werd voor nog een kindje.  En daar kon hij ook mee helpen.Moeder gooide hem meteen de deur uit met de mededeling o.a. nooit meer aan huis te komen.
  1. Arnhem wil schulden van gezinnen in de armste wijk van Nederland kwijtschelden: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Arnhem wil schulden van gezinnen in de armste wijk van Nederland kwijtschel­den: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Geen deurwaarder meer en geen stapels rekeningen. Arnhem wil de schulden kwijtschelden van veertig tot zestig gezinnen in Immerloo II, de armste wijk van Nederland. Als experiment. Nooit eerder koos een gemeente hiervoor. ,,,We kunnen kinderen wel een Gelrepas geven om te sporten, maar we kunnen pas echt het verschil maken door de geldzorgen van hun ouders weg te nemen”, zegt wethouder Mark Lauriks.
    Arnhem