Prinsjedagpeiling! FvD haalt PVV rechts in (geenstijl.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  45 Reacties

  • 13
  • 669x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

DENK op 7 zetels volgens mij zijn er nu een aantal mensen die een hartig woordje met Maurice willen spreken.....

1
1 21st Century Guy

@1 wel vreemd die 7 zetels. Ongeveer 70% van de moslims heeft Denk gestemd. En dat heeft hun 3 zetels opgeleverd. Wie stemmen er dan nog meer Denk wat hun 4 zetels extra kan opleveren? Als alle moslims Denk zouden stemmen komen ze maximaal aan 5 zetels.

4
2 Diederik82

De stupiditeit van rechtse partijen die DENK voortdurend in het verdachtenbankje plaatsen hebben niet door dat mensen met een immigratieachtergrond daardoor juist op DENK stemmen.

3
3 jantje van leiden

@2 Er kunnen natuurlijk ook niet islamitische allochtonen of autochtonen op stemmen.
Of het panel van de Hond is niet helemaal representatief.

2
4 21st Century Guy

Prinsjesdagpeiling .PvdA haalt D'66 en CDA in.Dat mag ook gezegd worden.Maar vooral GL stijgt naar de 2e plaats.

3
5 jantje van leiden

Er is naast de PVV al zo weinig ruimte meer op rechts. Die rijdt al bijna volledig op de vluchtstrook.
Nog niet asociaal genoeg voor Chérie, die gaat zelfs dan nog een keer rechts inhalen.

5
6 Hadjememaar

Doodzonde, dat er nu twee nationalistische partijen zijn. Nu worden ze geen van beiden groot genoeg om de VVD als formateur uit het plaatje te drukken en dus uit het cordon sanitaire te breken. Bovendien hoor ik FvD niet praten over minder moslims in NL willen, ze zijn veel te bang om racist genoemd te worden, dus zullen ze, als ze macht krijgen, nog steeds te bang zijn en ons in de wielen rijden in plaats van helpen.

7
7 Wendel

@3
Dat je door ongebreidelde massa-immigratie uiteindelijk ook allochtonen partijen krijgt was al lang geleden voorspelt. Wat ook voorspelbaar is is dat sommigen dit, nu het zover is, snel in de schoenen van de rechtse partijen willen schuiven. Dankzij de voortdurende volksverhuizingen zal de politieke invloed van deze groepen zal alleen maar groter en groter worden. Dat heeft helemaal niets met rechtse partijen te maken maar met de roekeloze en ondoordachte immigratiepolitiek.

3
8 Reconquista

@7
Ik zie het juist als een geschenk uit de hemel. Bij elkaar halen ze meer zetels dan als er maar een partij was geweest. We kunnen het establishment nu van twee kanten bestoken. En het is in de toekomst makkelijker om een rechtse coalitie te vormen.

6
9 Reconquista

@7 @9 Dat is jullie makke op extreemrechts.
Zodra er eenheid lijkt te ontstaan, vechten jullie elkaar de tent uit. Dat us nou eenmaal inherent aan jullie agressie.

12
10 Hadjememaar

@10 De versplintering zit ook op links : GL,SP,PVDA en PVDD.

1
11 21st Century Guy

@9 Geert heeft op 39 zetels gestaan. Ze staan in deze peiling samen op 31 in een andere op 24 samen. Tegen de verkiezingen aan daalt het vast nog wel verder.

4
12 Anti-Prut

@12 Die Geert volgers zijn niet zo trouw inderdaad als ze net trouw waren zoals moslims dat zijn aan Mohammed dan hadden ze nu 39 zetels....

3
13 21st Century Guy

Ahh de FvD ... het Schild & Vrienden van Nederland.

12
14 Gewoon een student

Jammer dat M.d.H. niet aangeeft hoeveel mensen hebben aangegeven dat zij nog geen keuze hebben gemaakt, want die groep bepaald de uitslag van de verkiezingen.

0
15 Roy-050

@8 Door de ongebreidelde massa immigratie krijg je uiteindelijk ook allochtonenpartijen.Eigenlijk zegt u dat door het beleid van opeenvolgende Kabinetten massa immigratie is ontstaan.DENK bestond toen niet.In een democratie kiezen mensen partijen waarvan ze denken dat ze daarmee het beste vertegenwoordigd worden.Dat geldt voor alle kiezers.

3
16 jantje van leiden

Zowat iedereen heeft een hekel aan die rutte en zijn multinational vriendjes.


Iedereen die vandaag nog stemt op VVD,D66,CDA is dief van zijn portemonnee.

3
17 Handalf

@13 Het zijn zwevende kiezers. Daar zal toch een behoorlijk aantal tussen zitten dat snel overstapt als de door hen gewenste resultaten niet stante pede wordt gehaald.

1
18 Ketter

@17 ruim 20% van de kiesgerechtigden denkt er anders over dan u, dus is de terugval van de VVD nog helemaal niet zeker.

0
19 Roy-050

@12 Twee denkfouten: Je gelooft De Hond en vergelijkt een mythische figuur met een levend mens.

2
20 Hadjememaar

@17 Je hebt grotendeels gelijk maar vergeet te vermelden dat juist FvD, 50plus en vooral PVV de meest trouwe ondersteuners zijn van VVD en VVD-beleid.

3
21 Hadjememaar

Het is een droom voor veel mensen om een volledig rechts óf links kabinet bij elkaar te stemmen. Maar dat is en blijft een onrealistische droom... want er moet immers altijd 'wat te kiezen zijn' voor iedereen!

Maar als we weer, zoals we al véél te lang doen, onze stemmen blijven verspreiden over de twaalf politieke partijen, krijgen we weer wat we altijd krijgen... de 'oude vertrouwde partijen' die elkaar telkens weer (in wisselende samenstellingen) op het pluche trekken!

De tijd is rijp voor de kiezers van links én rechts om de handen ineen te slaan en ervoor te zorgen dat WIJ echte invloed krijgen op de verkiezingsresultaten.
De enige partijen, op links en op rechts, die flink wat overeenkomsten met elkaar hebben en daardoor prima in staat zullen zijn om samen een coalitie te vormen, zijn de SP en FvD. Iedere andere combinatie op rechts én links zal minder kans van slagen hebben.
Persoonlijk zie ik de SP absoluut niet samengaan met de PVV of (bijvoorbeeld) de PVV met GroenLinks, PvdA met FvD of welke andere rechts/links combinatie dan ook.

2
22 Scorpio

Wat zeggen peilingen?
Het is één selectgroepje (of panel) waar dit uit voortvloeit.
Wat vindt ons panel daarvan wordt ons dan steeds voorgespiegeld?
Maurice en éénvandaag hebben dus eenzelfde groep die steeds ondervraagd word over hun stem.
Dus wat zegt dit in hun tussentijdse peilingen dan?
Ga eens met een aantal mensen de steden in en voer daar de peilingen uit onder het winkelend publiek.
Dan heb je een betere afspiegeling van wat mensen vinden en stemmen.

2
23 Eindpenthode

@21 heb je bewijs van die ondersteuning?

4
24 Handalf

Bij Ipsos staan Thierry op 9.

@24 Ja stemgedrag in tweede kamer. Met onhaalbare moties stemmen ze met links mee zodra een VVD maatregel in gevaar komt stemmen ze met de VVD mee. Het gebeurd gewoon in je face,

0
25 Anti-Prut

@24 Je zit nu ruim 5 maanden op dit forum.
Ga je nu beweren, dat je de link naar dit bewijs, die hier zowat wekelijks geplaatst wordt, nog nooit hebt gezien?

0
26 Hadjememaar
27 Hadjememaar

@18 Ze zijn dus niet standvastig ,als Geert hun man is dan moeten ze achter hem blijven staan.

0
28 21st Century Guy

@2 Er hebben 216.000 mensen op DENK gestemd gemakshalve allemaal moslims dus u denkt dus dat er 10/7 x 216.000= 308.571 stemgerechtigde moslims zijn in Nederland ?
Als ik hier lees dat 660.000 volwassen Nederlanders zich als moslim beschouwen zijn het er een stuk meer.

http://www.republiekallochtonie.nl/blog/feiten/ongeveer-660-000-volwassen-nederlanders-beschouwen-zichzelf-als-moslim

0
29 21st Century Guy

@9
Klopt want ze vissen slechts gedeeltelijk in dezelfde vijver maar hebben ook ieder hun eigen vijver. Er zijn mensen die nooit op Wilders zouden stemmen maar wel op Baudet of andersom. Met twee fronten win je sneller terrein.

@10
Waar heb jij het nou weer over? Wie vechten elkaar de tent uit? Wilders en Baudet? En waar is de agressie waar je het over hebt. Noem eens voorbeelden.

0
30 Bij1 psychiater

Da zint PVV stemmers uit heel Limburg niet bijgeteld. Da ik ook PVV stemmer ben.Limburg stemt regelmatig op PVV SP en GroenLings , da te van corrupte partijen zo als van VVD CDA D66 SGP CU niks hebben moeten en voorall niet van Rutte.

3
31 Gunther

@10
Waar zie je ons elkaar de tent uitvechten? Ik geloof dat zowel PVVers als FvD'ers het er wel over eens zijn dat we samen in een coalitie horen en heel goed samen door één deur kunnen.

2
32 Reconquista

@30 @32 Bij de PVV lijken ze het aardig voor elkaar te hebben, vooral door de dictatoriale structuur van de beweging, waar democratie ver te zoeken is.
"Lijken", want het rommelt er altijd nog meer dan bij de andere partijen. Een klein berichtje daarover:
https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2014/03/overzicht-pvvers-die-fractie-hebben-verlaten.

Splinterpartij FvD is nog erg jong, heeft toch al een portie interne onenigheid achter de rug...
Bovendien is de oprichting van een tweede extreemrechtse beweging al een veeg teken.

En dan zal ik maar niet diep ingaan op de erflaters van extreemrechts, die vooral door interne ruzies al zo goed als hebben opgehouden te bestaan. Voorbeelden: Centrumpartij/Centrumdemocraten, Lijst Pim Fortuijn, enz. enz.

1
33 Hadjememaar

@33
Dat noem jij dus elkaar de tent uitvechten? Dan vechten de linkse partijen elkaar al helemaal uit de tent want daar is het nog veel erger. Alleen wordt er dan niet hoog van de toren geblazen zoals de media, de linkse kerk en jij graag doen.

PVDAers die vertrokken na interne ruzie's, incidenten en onvrede:

Raadslid Mustafa Okcuoglu, Jan Pronk, Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens, Tweede Kamerlid Désirée Bonis, Tweede Kamerlid Selcuk Öztürk, Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu, fractieleider Jurry Bonnema, deelraadsvoorzitter Harlow Brammerloo, Tweede Kamerlid John Leerdam, wethouder Theo Vaes, Wethouder Jaap Kuin, wethouder Judith de Jong, Jan Wierenga, raadslid Martin van Dijk, fractievoorzitter Martin Sagel, fractieleider Bernadette Zijp, raadslid Annette Valent, PvdA-fractieleider Andy de Vos , Heino van Essen, Marjanne Sint, Emile Lohman, raadslid Angelique Duijndam, raadslid Natasja Lubbers, fractielid Jeroen van der Veer, fractielid Kholoud Al Mobayed, fractielid Dilek Kucuksanturk, fractielid Jan Stuifbergen, Lijstrekker van Giessenlanden Berend Buddingh, raadslid Christiane Tholen, raadslid Hans Haze, fractielid Ramoen Soikromo, raadslid Marja van Leeuwen, fractiesecretaris en raadslid Henk Sterkman, raadslid Necat Kaya, deelraadslid Jude Kehla-Wirnkar, statenlid Eline van den Boogaard, raadslid Dick Hukema, raadslid Adri Janssen enz. enz.

En dit is nog maar een kleine greep en bij de SP is het nog veel erger. Als iets elkaar de tent uitvecht dan is het links wel alleen dan hoor je de media niet.

2
34 Reconquista

@34 "alleen dan hoor je de media niet."
Nee, jij hebt dit lijstje vast uit je hoofd gemaakt en niet ergens vanuit "de media" geknipt en geplakt...

En dat je vergelijking aan alle kanten mank gaat, weet je zelf ook wel.
Ik haal er één uit: Marjanne Sint, haar voorzitterschap eindigde in 1991.
1991, in die tijd zat Hans Janmaat namens extreemrechts nog in de Kamer voor de Centrumdemocraten, een afsplitsing van de Centrumpartij. Na die tijd hebben jullie nog de LijstPimFortuijn opgericht en ten onder laten gaan en pas in 2005 werd de PVV opgericht.

De PvdA bestaat sinds 1946, niet ontstaan uit een splitsing, zoals de PVV, maar als gevolg van een fusie tussen drie partijen. Zelfs jij moet begrijpen dat er in het leven van een 72-jarige per definitie wat meer kan gebeuren dan in dat van een 13-jarige puber.
Verder staat je lijstje vol met wethouders en raadsleden. Pas 6 maanden geleden is er een noemenswaardig aantal PVV'ers in de gemeenteraden gekozen, daarvoor stelde het helemaal niets voor. Wat je niet hebt, kun je niet verliezen, wie niet bestaat kan niet een ander niet-bestaand iemand de tent uitvechten.
De PVV wilde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 60 gemeenten meedoen, het werden er uiteindelijk 30. Al vóór de verkiezingen had de PVV zichzelf al in de helft van de gemeenten om zeep geholpen.

Al bij al een zwakke poging van je om de aandacht af te leiden van een fenomeen waarvan iedereen het bestaan kent: Op extreemrechts vecht altijd iedereen, iedereen de tent uit.
Altijd? Ja, altijd.

1
35 Hadjememaar

@34 goh als het niet in de media komt hoe weet u het dan?

0
36 streek

@29 wil niet zeggen dat al die moslims ook daadwerkelijk op een moslim partij zullen stemmen.
Ken genoeg Christenen die nooit op het CDA, CU of SGP zullen stemmen maar VVD, PvdA of zelfs Partij voor de dieren stemmen en dat dan ook nog vanuit hun geloof verklaren.

1
37 streek

@37 Diederik82 zegt dat 70% van de moslims op DENK stemt : 660.000 x 0,80 (opkomst) = 528.000 stemmers waarvan dan 70% op DENK zou stemmen =369.600 en dat gedeeld door 70.423 (kiesdeler) = 5,25 zetels ,als de opkomst 100% zou zijn en 70% zou op DENK stemmen kom je uit op 7,49 zetels ( ! ).

0
38 21st Century Guy

@38 kortom 70% heeft niet op Denk gestemd.
Daarbij is de vraag inderdaad hoe hoog de opkomst onder moslims is.
Dit soort cijfers zijn nogal manipulatief. Net als met het stemmen op Erdogan, kijk je alleen naar de uitslag dan lijkt het alsof een meerderheid van de Turken hier voor Erdogan hebben gestemd, kijk je ietsje verder naar de opkomst is het verhaal toch opeens veel genuanceerder.

0
39 streek

@39 Afgaande op het aantal DENK stemmen van +-219.000 tijdens de laatste TK verkiezingen heeft ongeveer 40% van de moslims op DENK gestemd ik meen dat de opkomst onder moslims behoorlijk hoog was bijna gelijk aan het gemiddelde van de algehele bevolking die op ruim 80% lag.

0
40 21st Century Guy

@40 een minderheid dus.
En ergens ook wel weer begrijpelijk, door de opkomst van de PVV krijgt een club als Denk juist de ruimte.

0
41 streek

@41 Dat is wel een fors percentage natuurlijk een partij die 40% van de stemmen zou krijgen zou 60 zetels hebben in de kamer.

0
42 21st Century Guy

@42 ja maar het blijft een minderheid van een minderheid.
Feitelijk zijn ze net zo groot als de SGP, een partij met ook nogal afwijkende wensen en ideeen over hoe de maatschappij er uit zou moeten zien maar daar maakt niemand zich druk om.

0
43 streek

@43 In de peiling staat DENK op 7 zetels en SGP op 3 zetels,dat is toch een verschil.

0
44 21st Century Guy

@44 peilingen, nog nooit zoveel van gelooft maar het zou best kunnen. Dan met dank aan figuren als Wilders.
Door zijn manier van optreden tegen Denk drijft hij alleen maar meer mensen in de armen van Denk, de mens is nou eenmaal geneigd voor de underdog en soortgenoot te gaan.

0
45 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

5 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

7 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

18 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

22 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

33 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

36 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

39 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

43 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Xvideos RedAsian Pov PornXviedoesFortnite Penny PornXxx Hindi MeBihar Xxx Com3gp Porn Free DownloadFree Videos XListcrawlers MemphisGranddaddy Gay PornVideo BokepkoreaWww Xvxx ComCute Girl Xxx HdJaane Anjane MeinEmilybloom NudeAugust Ames TweetBhabi SexxPorn MoovieChubby Aunty XxxSwitzerland Sex MovieLesbian PornesGerman Goo GirksXvideo IncestoSaints Row PornNew Hindi Sex StorySunny Leone Sexy Naked VideoAlex Daddario PornBerazerz AnalPornozinho PornozinhoSimone Ashley NudeWild West PornHard SpankingProfessional PornosNude PosesSeaxiIndian Doggy SexIndian Cute Porn VideosItem PornBronwin Aurora Onlyfans LeakCosplay NudedXxx With Step MomXnx Video PronRita ArgilesTonya Harding NakedXxx Hot OldSex Audio BengaliDimeracks PornShemalevidoesSparx HockeySex SagarAnnerose HentaiViolet Myers TitsLesbian Porn JailAnzee StarrInteractial PassFree Leabian Porn MoviesJogos Hentais OnlineMinigirl HentaiXnxx DadXxx AntiSasha Grey PronBrzzars VideoXxx MomentMalayalam Sex HdPolice Sax VideoMom Son RedditAssoass ComLittlemisseeveCojiendo A Una JaponesaXxximagesPown SexWatch HentiChaturbat BbwChaturbagteXbizWhatsapp Video Call SexTs Pussy HunterBest Sexs VideoBig Tits AnimeGay Sex Stories In HindiRachelstarr Onlyfans3d My Little Pony PornSambaporna ComGay Dadfy PornRon Jeremy NakedGaon XxxMature PronHot Telugu PornBrazzer DrinkFull JavSkylarvox OnlyfansLuckycrusshAmpute PornVeronica Weffer NudeBoy And Boy FuckSoul Sucking Blow JobMumbai Girl FuckXxx Sxa VideoVintagetitsSucking Balls PornHenta SimplyXvidosNakeddareNaked Movie StarletsWww Pron HdPirn DudeNatural Big Breast PornNude Pics Of BlondesSuhagrat Kaise Karte HainGirls Showing There BoobsGcup TitsPeeing SpyFree Lesbian Pornographic VideosPawg JeansEporn DownloaderBeach Xxx VideoSex Video 1080Serial X VideoDaughter XxxAnime Women NakedMating OressFuta HardcoreHindi Blue Sexy VideoVery Hot Sex ComStacy Cruz Full VideosPorn Aunt CassSpermastudioNewest Celebrity NudesPorn Black GirlTherealkayce884 NudeSexy Telugu BfCake Farts PornFemdom HogtieAngie Faith - Mr Lucky PovBrazzersvrDogfart NetwokTeamskett PornPelículas Xxx PornosTitfucking MilfJessieminxAdam4asamBig Big Boobs Sex VideoNude WebsiteSexo Anal Amador BrasileiraRita HayworthnudeChat Gpt PornNew Porn VideosPorn Hd Video In HindiSunny Lleon PornGay Porntwitter