door iedereen heeft recht op mijn mening in Binnenland  ·  42 Reacties

  • 4
  • 449x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ach, hij schoot niet eens.

9
1 Wild Rover

** gebruiker verwijderd **

Nondeju nog-an-toe.
@1 gelukkig niet.

2 verwijderd2420

In Amsterdam hadden zij dit niet overleefd, maar ja provinciaaltjes.

7
3 chouffleur

Weten we nog wie Murat D. is? Een of andere criminele Turk van zestien die op een januaridag in 2004 zijn conrector doodschoot. Terwijl ik me afvroeg hoe een zestienjarige aan een vuurwapen komt – het was begin 2004 hé, ik was nog jong en onschuldig – buitelden de ‘serieuze’ media over de vraag of ze wel de etniciteit van dit kutjong moesten vermelden. Ja, natuurlijk, klote Turk die je bent. Zestien. Justitie in rep en roer want minderjarig, bovendien ook nog zwakbegaafd want slecht Nederlandssprekend. Ergens was een licht dat besloot dat deze crimineel volgens het volwassenenrecht te berechten waardoor Murat wel vijf jaar en TBS kreeg. Die vijf jaar zijn voorbij, het wachten is op zijn ontsnappingsbericht. Sinds 2004 is er niet veel veranderd. Er zijn nog steeds minderjarige criminele kutkids die volwassenen vermoorden. Inmiddels voldoet doodschoppen – wel zo makkelijk. Zeker op het voetbalveld.

9
4 chouffleur

Hij drukte zijn alarmpistooltje op hun buik of het luchtbuksje?
De jongen had geen vuurwapens. Ondanks wat de media probeert te beweren.
#opgeklopt

5
5 Bamischijf

@4 geen idee wat Murat D hier mee te maken heeft. Dat u zich afvroeg hoe hij aan het wapen kwam is vreemd want diegene die hem het wapen leverde is ook veroordeeld namelijk. Die persoon had het wapen uit een politiebureau gestolen. Was uitgebreid in het nieuws toen.

Daarnaast is die Murat D idd zwakbegaafd maar niet omdat hij slecht Nederlands spreekt zoals u suggereert. Wanneer je een taal niet goed spreekt ben je niet automatisch zwakbegaafd. Het is overigens nog steeds een gevaarlijke gek (weet ik via mijn werk).

OT Deze docenten moeten doodsangsten hebben uitgestaan, wens hen veel sterkte.

3
6 mo

@6 Vast ook geen helder licht. question

1
7 Wild Rover

* Verwijderd door de redactie *

8 Captain Hero

@8 Echter had de jongen een knikloop busje en een alarmpistooltje.
En al was het een pcp buks geweest, dan is het nog steeds geen vuurwapen en ook niet zo krachtig als een vuurwapen.
Een gewoon kogelgeweer (vuurwapen) komt in de buurt van 3000 ft/lbs. Een zware pcp in. 25 misschien 60 ft/lbs met de wind mee. (En de perslucht is binnen enkele schoten op)
Zelfs een. 22lr komt al aan het dubbele en dan praat je over een kleinkaliber vuurwapen.

1
9 Bamischijf

@8 een pcp buks is trouwens een hele dure investering en dan nog gezeul met zware perslucht flessen en vulapparatuur. Niet echt geschikt voor een 'school shooting'

1
10 Bamischijf

Echt opgeklopte BS deze berichtgevingen over dit voorval.

2
11 Bamischijf

@bamischijf,
in het politieverslag staat "licht vuurwapen". ook zijn agenten gezien die hulzen aan het rapen waren.

waarom weet jij het beter?

0
12 Janzzen

* Verwijderd door de redactie *

13 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

14 Captain Hero

Dat word een flink aantal jaren TBS.

0
15 Hein2

@13 met een pijl en boog in iemands oog schieten zal ook vast dodelijk zijn. Maar ook dat is nog steeds geen vuurwapen. Net zoals de attributen die de jongen bij zich had ook geen vuurwapens zijn terwijl de media dit stug blijft volhouden.
In de nl wet wapens en munitie is een vuurwapen heel iets anders dan een luchtbuks. En canada zal waarschijnlijk een kracht limiet in de wet hebben voor lucht/co2. Nederland niet.

1
16 Bamischijf

@12 omdat ik de berichtgeving volgde. Als de politie een alarmpistool een licht vuurwapen noemde is dat pure onkunde. En ja dat is een kappertjes pistool waar kleine hulsjes uitkomen.

1
17 Bamischijf

@17 klappertjes pistool.

1
18 Bamischijf

@12 een licht vuurwapen is bijvoorbeeld een hk mp5. Een alarmpistool is geen vuurwapen want het schiet niks. Zegt alleen pang.

1
19 Bamischijf

@19
er is waarschijnlijk sprake van een .22
en gezien de energieafgifte van zo'n klein patroontje is ie erg dodelijk.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/scholier-16-in-schietpartij-roermond-had-geweer-bijl-en-twee-messen-bij-zich~b72dd3ed/

Vuurwapen dus.

0
20 Janzzen

@19
Een 9mm para is GEEN licht vuurwapen...

0
21 Janzzen

pang pang

1
22 rawplayer

@20 dat geweer van licht kaliber is de luchtbuks. De knalletjes die gehoord zijn was het alarmpistooltje. Daar zitten kleine koperen klappertjes in.

1
23 Bamischijf

@21 zeker wel. Small arms zoals dat heet. Deze verschiet pistool munitie.
Voor een leek is alles een zwaar vuurwapen maar wanneer je kennis hebt van welke kracht de verschillende patronen kunnen ontwikkelen dan valt 9mm para onderaan in het spectrum.

0
24 Bamischijf
25 Bamischijf

@25
Gelukkig vind jij een getuige die meer verstand van wapens heeft dan de agenten die de zaak onderzoeken...

0
26 Janzzen

En dan zegt men uiteindelijk: "hij mag niet terugkeren naar dezelfde school"

Terugkeren..... ???? Oftewel, de straf zal zo laag zijn dat hij bij het eerste proefwerk alweer aanwezig zal zijn. Ik kijk nergens meer van op question

0
27 Bleke Betty

@26 een politie agent heeft niet meer kennis van vuurwapens of luchtbuksen dan een burger. Dat is een aparte expertise waar je binnen de politie ook voor moet studeren. Deze onjuiste berichtgeving is waarschijnlijk van een woordvoerder en zeker niet van een politie specialist mbt vuurwapens en wet wapens en munitie.
En ik erger mij aan de onjuiste beweringen door de media.

0
28 Bamischijf

@24 9mm para is een type patroon, geen vuurwapen. question

0
29 Bluth

@26 deze getuige weet duidelijk waar hij/zij over praat omdat deze direct een luchtbuks herkent. Iemand die niet weet wat iets is zal maar zo iets zeggen zoals 'licht vuurwapen' wat niet eens een juiste benaming is trouwens.
Iets is wel of niet een vuurwapen volgens de wet.
Maar je mag geloven wat je wil, wanneer dit incident duidelijker wordt in de komende dagen/weken zul je zien dat ik gelijk had.

0
30 Bamischijf

@29 9x19 en 9x21 om exact te zijn. Het ging om een mp5 in 9x19.
.308 /7.62nato is give or take 10x zo krachtig.

0
31 Bamischijf

@31 Huh?

Jij reageert op @21 met "zeker wel" welke zegt dat een 9mm parabellum geen licht vuurwapen is. Een 9mm parabellum is geen licht vuurwapen, en ook geen vuurwapen, maar een patroon. Jullie doen allebei alsof het een vuurwapen is.

0
32 Bluth

@32 zie @19
Ik zei niet dat 9mm een vuurwapen is. Dit is pistool munitie verschoten door bv ook een hk mp5 (small arms genaamd) vrij vertaald een licht vuurwapen.

0
33 Bamischijf

@33 Jij reageert erop met "zeker wel (dat het een licht vuurwapen is)". Dat is het dus niet. Het is ook geen munitie, munitie is het pas wanneer de kogel erin zit. Het is een patroon, of een huls, hoe je het wil noemen.

Ik wil niet betweterig doen hoor. Maar als jij hier de expert uit gaat hangen, moet je het wel juist doen.

0
34 Bluth

@34 dat is helemaal niet interessant voor een leek die zit te debatteren of een luchtbuks een licht vuurwapen is of niet.
Wij hebben kennelijk meer kennis over dit onderwerp. De maatgeving 9x19 is een hulsmaat, het kopje kan in grains verschillen wat ook weer invloed heeft op snelheid en ook in ft/lbs cq joules wat er uiteindelijk geproduceerd wordt.
Als jij denkt dat ik de expert wil uithangen heb je het fout.
Een patroon is trouwens het geheel, slaghoedje, huls, lading en kogelkop.
Kennis heb ik genoeg maar het ging over dat de berichtgeving onjuist en gigantisch opgeklopt wordt.

0
35 Bamischijf

@34 voor jou zal ik dan nog een kleine onjuistheid rechtzetten in een bericht. In @31 noem ik.308 en 7.62nato in één adem. Ze zijn bijna hetzelfde en vele wapens kunnen beide verschieten maar zeker niet alle omdat ze niet helemaal gelijk zijn.

0
36 Bamischijf

@32
Dus feitelijk heb ik gelijk als ik zeg dat een 9mm parabellum geen licht vuurwapen is question

Eerlijk gezegd is het totaal niet interessant, Bamischijf blijft erbij dat er een luchtbuks aanwezig was, experts van de politie zeggen dat er een vuurwapen was.

ik geloof de experts, en als bamischijf het beter weet, dan hoop ik dat hij bij de politie gaat solliciteren. Zoveel waarzeggers hebben we namelijk niet in Nederland.

0
37 Janzzen
38 Bamischijf

De leerling van de school voor bijzonder onderwijs, het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg in Roermond, kwam vrijdagochtend gewapend met een licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl op school aan. Daar heeft hij volgens de school drie keer in de lucht geschoten. Niemand raakte gewond. Over het motief is nog geen duidelijkheid.

ANP

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Agree to disagree?

0
39 Janzzen

@37 https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4419456/schoolschutter-roermond-verdacht-van-poging-doodslag

Zoals je kunt zien heeft de media de berichtgeving inmiddels aangepast en is het woord vuurwapen verwijderd.
Je mag best de media geloven echter die is altijd op sensatie belust en klopt verhalen graag op.

0
40 Bamischijf

@39 de link in mijn voorgaande bericht is gisterenmiddag aangepast. Het woord vuurwapen is toen verwijderd. Waarom zou dat zijn denk je?

0
41 Bamischijf

Een loepzuivere psychopaat, die wegens totaal gebrek aan een empathisch gevoelsleven een levenslang gevaar blijft voor zijn omgeving en vooral ook buiten zijn directe omgeving. Pas bij zijn eerste moord kan hij weer in zicht van de justitie komen, maar het geheugen van justitie laat vaak te wensen over. Altijd en voor immer, een ongeneselijk zieke psychopaat is hij, zo'n gewelddadig karakter zal hij voor altijd blijven behouden en alle hulpverleners bijten zich daarop stuk. Ze zullen later gemakkelijk misleid worden door een vertoning van schijnherstel en dan denken dat ze deze knaap op het juiste spoor hebben gebracht. Want dan scoren ze in hun prestaties van het "beter maken". Psychopathie gaat nooit, nooit en nog eens nooit meer over. Net zoals bij de verre vrienden van de regering Rutte, die "gematigde moslims" steunt.
Het is in mijn beleving pas een prestatie als de hulpverleners erkennen dat ze met hun pogingen om te helpen niets bereiken en tot de conclusie durven te komen om deze knaap levenslang vast te zetten in een beschermde omgeving en de mensen buiten beschermen tegen deze levensgevaarlijke psychopaten.

Zo'n gek kan en mag nimmer en nooit meer in de samenleving zoals die is bij wel beschaafde Nederlanders. We zijn Anne Faber en haar moordenaar P. toch nog niet vergeten.

0
42 Wil je niet weten

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@10 Palestina supporters zijn niet alleen moslim , er zitten ook joden, christenen, atheïsten en anderen tussen die mischien wel willen rellen....

1 minuut geleden geplaatst door 21st Century Guy

Sarcoff
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

Dagelijkse kost, en o vreugde, er komen er nog veel meer binnen gedobberd, en ze krijgen een onderkomen en uitkering....

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

Een retroreflector is een spiegel die het licht in dezelfde richting terug stuurt als waar het vandaan kwam. Kan Thierry uitleggen hoe die retro...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Reconquista
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Ik vraag me af wat al die extra beveiliging wel niet kost. Regeringsgebouwen, vliegvelden, synagoges, herdenkingen, Joodse scholen en instelling...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Hendrianus
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@32 @31Waar ik tegenaan hik is dat volgens het artikel een stel buren zich organiseren en deze walgelijke brief in de bus van mevrouw stoppen....

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

soapbox
Nieuwe hobby op social media: Gluren naar meisjes die paardrijden

Gluren ? Ze lopen er zelf mee te koop en posten het zelf voor aandacht....

6 minuten geleden geplaatst door soapbox

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@19 Ja maar toen was heel Europa al bekeerd tot het christendom, sommigen vinden het niet leuk om te horen , maar de verspreiding van christendo...

6 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@11 Hmm... Hoe komt het dan dat je liever naar ajb of wd luistert? Omdat Rob van D66 is? 🤔...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

soapbox
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in Instellingen in te loggen met account

Dacht het niet MS. Heb in mn w11 ook een lokaal account en dat ga ik zo houden....

11 minuten geleden geplaatst door soapbox

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@18 Mensen dachten dat als je ongehoorzaam was aan God, dat je dan gestraft werd door God middels de pest. Ik weet de details niet. Is Arend-Jan...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Brandi BaeDesi Maid Porn VideosBoobs KissingvideoSerial Actress Nude PhotosHidden Massage CameraFreepornpicVideos Pornos De HdPorn CanalXxx Dirty VideoLexxxi LockhartClothed TitfuckMasturbating With ClothesDesi52.xomGif RedditPorn Face SwappingBellesa Euro HouseAmateur Public NudityRule34 Paheal NetHeitai MangasRnhubFriends With Benefits Sex SceneTeens With Butt PlugsVivastreet.com UkSex WapSarika Sex VideoWalked In NakedDeep Throat VomitingHot And Sexy Big BoobsFrat PornIndian Office Sex VideosDick NudesTelugu Blue MoviesBangla College Sex VideoAnime AnalSpankbang BlackUnhumanity PornPricadoKerlasexAlex Morgan NudeAndhra College Girls Sex VideosPure MmatureActress Nude PhotosAna Cheri NudesPregnant Doctor SexCardi B Desnuda6annonce ComVelicity VomMalayalam Hot Sex VideosSxxmoveViolet Myers SquirtAnastasia Rose GangbangPanis PicCartoon ChudaiDeepika Padukone Hot PornBig Natural Tits AmatuerSexemodel.comJenna AhzeGay Interravial PornItalian SexBackpageexcortXxx Mom BraOld And YoungxxxBunni3png Onlyfans LeakedInuyasha HentaiLaura Slade WigginMorgan Taylor Campbell NudeEnf VideisSexs AnimaCuckold Cum KissGaysissy.comHot Daughter XxxChristine Mendoza NudeEbony Lesbian TwitterXena ZorakiMa Chele Choda ChudiTaraswrld Onlyfans LeakSunny Leone Sexy Video Sunny Leone Sexy VideoFudi MarniNude On OffTubesgalorPornografik SitelerMissary PornTelugu Aunty Sex Videos DownloadGay Porn PhotosPorn Nacho VidalLesbian Porn SpitErica Mena NudeReya SunsshinePornos Caseros En EspañolLesbian Nursing PornAnal.bdsmStockings-teaseZoey MonroeCarla Gugino NakedBigasssssHindi 2x BfGelbooeuXxx Hd GifErotic YoungAnimae Lesbian PornJasmine GrenawayJhonnysins VideoDesi XxxBig Boobs Milk SexCelecia LionGiantess TitsTweerking NakedLesbian BondigeJogo Online PornPornstar JmacTelugu Aunty Sex PhotosXxxchubbyJulia Ann Hot MomIndian Mom And Son X VideoMother On Mother PornBoob Sucking LesbianPornode FamososChodte HueKashmiri Ladki Ki ChudaiSexxy Xxx VideoLena Paul VideoOakleyraeee Leaked OnlyfansMilf FuckedAmatuer AllureSlutyogaSweetie Fox PhubAtomic Hearts HentaiReal Prositute PornFollo A Mi HijaBuscar Videos PornosCelebrites NueXhusterBella Joie PornXxx Of ArabAriana Grande Sex TapeEnglish Aunty Sex VideoSexx VidiyosDaphne And Velma NudeWww.pornporn.comExercise Xx VideoMoria Mills Only FansTawog PornKamasutramovieNyx BaltimoreBrazzer TightSuki Sin CastingRonda Rouseu Naked9xxbudyEnglish Sex Video LiveOldsexmovies