Opinie

Bonusquote: Hongarije en Orbán moeten kapot omdat ze anti-immigratieblok van EU zijn

15-09-2018 13:20

“Deze week werd door het Europarlement de zwaarste strafprocedure tegen Hongarije geactiveerd. Is Hongarije nog democratisch? In april werden vrije verkiezingen in dat land gehouden. Bij een spectaculaire opkomst (rond 70 procent, bijna 10 procentpunten meer dan in 2014) kreeg de partij van Orbán de absolute meerderheid in zetels met bijna 50 procent van de stemmen.

Het probleem van Orbán is dat hij het boegbeeld is (nu samen met de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini) van het anti-immigratieblok in de EU. Is het toeval dat het EU-rapport, dat leest als een onderzoek à charge, door een verklaarde immigrationist als de Nederlandse Judith Sargentini (GroenLinks) is geschreven?

Het rapport van Sargentini lijkt op een ideologische wraakoefening, die uiteenlopende onderwerpen aan elkaar verbindt: met stukjes koord, draad en snoer maak je een stevig touw om de verdachte mee op te hangen.

Er staat binnen de EU een oorlog op het punt van beginnen tussen het anti-immigratieblok en immigrationisten. De Franse president Macron noemde populisten en anti-immigratieregeringen in Italië, Hongarije en elders al ‘lepra’.”

 

Sylvain Ephimenco heeft altijd gelijk, als enige in Trouw, dus ook over de haat tegen Hongarije. Een land wat door MSM-propaganda wordt weggezet als ‘anti-democratisch’, maar waar de problemen met vrije verkiezingen niet verder kwamen dan ‘te weinig ruimte in media voor oppositie en teveel eenzijdige aandacht voor zittende macht’ (grutjes, zoiets zou in Nederland echt nooit gebeuren, daar krijgen alle politieke partijen evenveel aandacht en worden alle politici gelijk en objectief behandeld!), en waar het omduwen van eenzijdige pro-EU-Soros-instituten, het vervangen van rechters en het stoppen met fopwetenschappen zonder baanperspectief als ‘genderstudies’ ineens moet doorgaan voor ‘mensenrechtenschendingen’.

Ohja, de burgers van Hongarije, die via verder eerlijk verlopen en open democratische verkiezingen hun leiders hebben gekozen, willen geen asielzoekers meer in hun land, laat staan islamitische asielzoekers. Het resultaat: geen terreuraanslagen tijdens kerstmarkten of concerten en geen multiculturele problemen van Stef Blok Duitse, Britse, Nederlandse, Belgische of Franse proporties. Maar of u dat wel even ‘mensenrechtenschending’ en ‘anti-democratisch’ wilt noemen.

Kortom, of u van Hongarije de zoveelste Grote Gevaarlijke Vijand wilt maken, puur en alleen omdat de Hongaren niet dezelfde mening hebben als de ‘democratisch gekozen’ machtshebbers van de EU.

Zouden ze bij NRC Handelsblad al Hongaarse retweeters op het spoor zijn?

Lees ook: Oud-CDA-staatssecretaris neemt het op voor Hongarije, sloopt EU: ‘Ze zijn er zelf nooit geweest’.