door Havermout in Binnenland  ·  66 Reacties

  • 10
  • 843x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50
-
A. Crowley, ook wel "the beast" of "de slechtste mensch" had ik alleen maar als voorbeeld aangehaald hoe mensen kunnen denken en handelen; inderdaad is het een extreem geval.
Crowley heeft helaas meer bereikt in de magie dan u daar aangeeft; inderdaad een ander capitel.
-
Religie is niet grondwettelijk te verbieden, de bescherming van het kind wel.
Het is de bescherming van het kind dat als politiek haalbaar aangrijppunt zal moeten worden genomen. En dan komen we al een heel eind. Dit is extreem belangrijk.
-
Het is mogelijk om opgedrongen religies uit kinderen te halen. China is op dit moment bezig om dat met islamieten te doen. Ik ben geen voorstander om dat op de gedwongen manier zoals in China te doen, maar ik richt mij als aangrijppunt vooral op de bescherming van het kind, want dat is haalbaar. En ik doe dat zeer strikt. Op termijn zal de invloed van religie dan steeds minder worden en wegvloeien uit de samenleving.
Overigens moet religieuzen wel altijd de mogelijkheid geboden worden om religies af te zweren indien zij dat willen; en daarbij verdienen zij alle hulp die wij hen kunnen geven.
-
Er is zeker nog plaats voor religie in de samenleving. Maar dan in de vorm van filosofie of bijvoorbeeld boeddhistische leer. Alleen op volwassen leeftijd!!!
Laat het kind a.u.b. kind zijn....
/-
-

1
51 MrCally1

@49
Ik vermoed dat we het niet oneens zijn: ik pleit niet voor berechting via een "kerkelijk recht".

Op zich kan een organisatie ooit per ongeluk foute kaderleden in dienst nemen. Het punt is niet dat je ze dat feit kunt kwalijk nemen, ook niet als het hun vaker overkomt.
Wel kan je het een organisatie kwalijk nemen als ze geen afdoende maatregelen nemen om die foute kaderleden kwijt te raken.

Specief: de RK neemt nieuwe paters in dienst (waar aan op dat moment nog niks fouts is gebleken).
Dan blijkt op een kwaad moment dat het pedo-paters zijn.
Dan zijn er twee handelswijze's mogelijk.
1) Men doet aangifte bij de wereldlijke autoriteit, die onderzoek doet, evt. rechtsgang. Evt. excommunicatie.
2) Men doet of de neus bloed: sussen, overplaatsen, ontkennen. Gevolg is dat daders gewoon hun gang kunnen blijven gaan.

Het lijkt me duidelijk dat de RKK (in het verleden) de verkeerde keuze heeft gemaakt, en wat mij betreft kan daardoor de hele organisatie worden opgedoekt/verboden, vergelijkbaar aan MARTIJN, motorclubs en georganiseerde misdaad.
[ Wat mij betreft mogen lokale Katholieke verenigingen aanspraak maken op kerkgebouwen en inboedel om een eigen Dienst te houden.]

1
52 Gandalf

@51
Na het lezen van uw stukje proza, trekt het christendom me enorm aan!

0
53 Realisme graag!

@53
-
Legt u eens uit waarom wat ik daar neerschrijf het christendom voor u aantrekkelijk maakt?
Ik zal u nooit tegen houden om vol overgave voor een religie te kiezen. Als het maar een evenwichtige keuze is die u heeft gemaakt met uw volwassen geest en niet een "keuze" opgedrongen als kind.
/-
-

0
54 MrCally1

@54
Heel simpel, verbieden maakt alles aantrekkelijker.
Dus als jij, zoals je zegt, indoctrinatie van kinderen wil verbieden, dan zal dit juist de aantrekkingskracht van het geloof vergroten. In de bijbel staat zelfs dat in de eindtijd de Christenen vervolgt zullen worden, je helpt dan zelfs mee aan de verwezenlijking van een profetie!

Gelukkig mogen we in Nederland allemaal nog gewoon onze eigen keuzes maken. Zo hebben wij heel bewust onze kinderen op een christelijke basisschool gedaan. Er is in onze ogen helemaal niets mis mee om op te groeien met de mooie verhalen uit de bijbel. Als de kinderen groter zijn komen de vragen vanzelf wel en dan mogen ze zelf bepalen hoe ze hun eigen leven willen inrichten. Daar heb je helemaal geen verbod zoals jij dat voorstelt voor nodig.

0
55 Realisme graag!

@55 onzin, kinderen horen gewoon neutraal naar school te gaan.
Religieneutraal is gewoon wat het is.
Er zit geen vrijheid in religies.

2
56 chouffleur

@56
Omdat jij het zegt zeker?
Zo sterft elk normaal genuanceerd gesprek.

1
57 Realisme graag!

@56 . In onder andere uw dwingende mening zit ook niet zoveel rek.

0
58 mo

@58
Mijn dwingende ening?
Ik ben de nuance zelve...

2
59 Realisme graag!

@59 even de bril erbij pakken voor wat extra nuance

0
60 mo

@55 verbieden hoeft niet, hou kinderen op school gewoon weg van religie.
Vanzelf komt religie nooit.

0
61 chouffleur

@55
-
Zolang u kinderen niet indoctrineert kunt u wat mij betreft u gang gaan. Er staan trouwens ook hele mooie verhalen in andere boeken zoals Koran of Joodse of boeddhistische geschriften.
Indien u uw kind eenzijdig wil opvoeden dan is dat natuurlijk uw eigen zaak.
Maar de overheid heeft als taak om kinderen neutraal te informeren; dus alle informatie te geven.
-
Ik heb niet gezegd dat ik christenen wil vervolgen of welk een ieder ander dan ook. Ik heb ook niet gezegd dat religies verboden moeten worden. U moet mij geen woorden in de mond leggen.
Ik heb duidelijk gezegd dat ik de kinderen, i.e. mensen met een nog onvolwassen geest die nog zeer kwetsbaar zijn voor indoctrinatie, wil beschermen. Dat zou u ook moeten willen als christen.
-
Kinderen kunnen nog niet bewust de keuze maken voor een religie en zich vast leggen op een religie. Daar zijn het kinderen voor. U moet zich als ouder bewust zijn dat u de keuzevrijheid van uw kind respecteert en niet impliciet of expliciet voor hen vast legt, hoe graag u dat ook zou willen en hoe overtuigd u ook bent van uw eigen religieuze waarden.
-
U negeert bewust de sterkste kracht die religies in stand houdt: de indoctrinatie van kinderen.
Dat is begrijpelijk omdat u christen bent. Maar aan de andere kant moet u ook begrijpen dat veel anderen de bescherming van het kind, de toekomstige generatie, de realisatie van het voortbestaan van de mensheid, uiterst belangrijk vinden; veel belangrijker dan uw eigen religieuze waarden.
/-
-

0
62 MrCally1

@62
Bedankt voor je uitgebreide antwoord.
Dat zal ik hier op mijn telefoon niet kunnen evenaren.

De overheid is helemaal niet verplicht om alle informatie aan te reiken. Maar ik heb er geen probleem mee om dat privé naast de school te doen.

Nee u wil christendom niet verbieden maar wel de indoctrinatie van kinderen. Daarmee zult u bereiken dat kinderen in de aloude schuilkerken in het geloof ingeweid zullen worden.

Op het moment dat kinderen ongeveer 12 worden zullen ze met voldoende vragen komen over het waarheidsgehalte van het geloof. Geen angst er is een reden waarom kerken vergrijzen.

Tenslotte wil ik nog opmerken dat u ook niet alle christelijke scholen op één hoop kunt gooien. De meeste scholen gaan daar heel genuanceerd mee om. Bij die van ons zitten zelfs moslimkinderen. Die dien zelfs mee aan de kerstviering.

2
63 Realisme graag!

@63 We moeten de ideologieën, religie genaamd, hetzelfde behandelen als een ideologie zoals het nazisme. Het nazisme is niet verboden, maar er zijn niet veel kinderen die gehersenspoeld worden met het nazisme. Helaas zijn er wel erg veel kinderen die van de geboorte af aan worden gehersenspoeld met o.a. het christendom.

"Op het moment dat kinderen ongeveer 12 worden zullen ze met voldoende vragen komen over het waarheidsgehalte van het geloof. "

Dat is in lang niet alle gevallen het geval. Ook strookt dat niet met de realiteit, want de vragen die de kinderen stellen worden beantwoord met religieuze antwoorden.

1
64 Bluth

'Ook Nederlandse bisschoppen zwegen massaal over seksueel misbruik'

Nou dat is verrassend?
Deze maffia organisatie heeft al lang zijn geloofwaardigheid verloren.
Wat voor elk geloof geldt.

0
65 Benzardi

@63
-
Ik ben verheugd om te zien dat u ook kennis omtrent andere religies aan u kinderen wilt doorgeven. Hopelijk gaat het over afstandelijke feiten; net als u zou doen bij het geven van informatie omtrent uw eigen geloof.
-
Als kinderen in schuilkelders clandestien worden ingewijd dan zal de overheid proportioneel reageren en adequate maatregelen dienen te nemen. De bescherming van het kind prevaleert altijd.
-
U zult zien dat in de nabije toekomst steeds meer mensen de bescherming van het kwetsbare kind van het grootste belang gaan vinden. Dat betreft kinderarbeid, pedofilie, kindsoldaten, alle vormen van indoctrinatie van kinderen, e.g. monetair, religieus, sektarisch, etc. Wij moeten nu echt massaal stoppen met deze doffe ellende.
-
Kinderen zijn en hebben de toekomst. Wij hebben de plicht om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op die toekomst en een goed leefbare planeet voor hen achter te laten.
Om in uw termen te spreken: niet leven volgens het adagium "na mij de zondvloed".
Het werk dat wij hiertoe nog moeten doen is kolossaal. Ik nodig u van harte uit om mee te doen.
/-
-

0
66 MrCally1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@18 Om te beginnen, dat hij naar de EU gaat. . . Daar deze crisis voor gaat leggen, praten met politici uit andere landen die met exact dezelf...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 Nee hoor, volgens Strongoli hebben asielzoekers overal schuld aan, dus ook aan de mazelen en kinkhoest. 🤦‍♀️...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@1 Wat bedoel je? Dit is niet te begrijpen. 😮...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Hier, kijk nou nog es. 🔎...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@16 Hij doet overduidelijk niet wat jij wil. Maar wát wil jij dan?...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"Ook staat Nederland op het punt een defensieverdrag met Israël te sluiten, als basis voor verdere verdieping van de militaire samenwerking. He...

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Malinois
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ik zie geen tattoos bij die dochter....

18 minuten geleden geplaatst door Malinois

sockknitter
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@5Over welke ziektes heb je het?Mazelen en kinkhoest komen niet van de vluchtelingen maar door de antivaxxers....

22 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Sjeesus. . . . wat een afschuwelijke tatoeages. . . ...

28 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Sex Video Download In Full HdFotos Porn CaserasRealicamKatee Sackhoff AssNude Women Over 50Doctor Bf SexXxx Hd 8Last Week On BangbrosTitanic Sex VideoBollywood Bed SceneBlue Sex SceneIndo XxxDpvidsReddit PornstarlethqXx GonzoSexual Spit RoastTaytattedNewshemaleGiant Tits MomBrazzer MumSexy Lesbian Porn VideosHindi Mein KamasutraShort EroticaTonic FilmsMysore Mallige Xxx18 Web Series OnlineNude Anime GirlsTs Top PornPornocompletHd Full Movie PornQuadrinhos EroticoMyladelrey NudesGayporn Dad SonRodhaTs Eva MaximBeurrette ComBengali XXnxx Com TvSexy Boobs SexNofacemomPorn Gay AnalCam4.ocmFilme Adulto BrasileiroBody Paint GirlsAlohayubeKarrissa KaneChartubrIndian Chudai ComJapanese Tit SuckingLadies Nude On BeachFreesexcafeTubessafariPornos VfRiley Mae NudesFive Night's At Freddy's PornCharlotte Ryan PornSelene Fortnite PornYes BackpgeSexo A VivoPinup PixieXxx Desi ChutXxx Outdoor VideoPorn Asian MassageLesbinsMon An Son PornTwinks LatinoBestgay PornHera Hilmar Movies And Tv ShowsAsian SlutTara Babcock NudeSkinny PenisSarah Snook NakedPornfullAliyah.marie NudeHarper MaddoxxMy Dirty MaideRoblox Hen TaiPorn Indian MassageGavati SexDirtirouletteMy DesiHot Nude MomSext StoriesXxx Boudi SexHypno Lesbian PornKaitlyn Katsaros Gia DerzaMay Thai InterviewInterracialpass.comBlackedraw.colmEnola BlazeBhai Behan ChudaiXxx New Hindi HdXxxxhotsexBig Tit FreepornMommygirlOlder And Younger Lesbians PornFuckthismilf.comCoed BlowjobsJav.guryHentai Doujinshi FrLaura Vandervoort NudeAmateur BlowjobsPapa BoosImpregnating ComicsSaree Hot PornRakhi Gill OnlyfansPornhub XhamsterBig Bubble Butt PornLexi LocklearBettie.bondageSecxi VidioLesbian Pussy LickingBangla Adult FilmDeep Throating CocksBlackred TubeIyourangel OnlyfansOdia Desi SexCouple Sex MmsCarton Xxx VediosFree HentaïCheating NudesCoraline PornCodu LaneBrazzer Video8th Street LatinasBhojpuri SexChudai Video ChudaiMiakhaNatasha Nice OnlyfansHot Nude PlayboyPublicagent VideosBokep TerbaikCreampies MomsTamil Big Boobs SexRoommate Lesbian PornPuta Locura BukkakeHow To Find Porn On Tik TokPornos IndiensGoth NudesKarva Chauth Photo ShootGay Pron IndiaJessica Alba Leaked NudesDefloration HindiMassage Video TantraMy Bestfriend's GirlfriendHeracles3dxKimmy Granger DpDouble Scorpio PoppersJosephine Langford XxxMonica Santhiago Porn