door Havermout in Politiek  ·  83 Reacties

  • 17
  • 1382x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45 Een kleine correctie over uw stelling, geen enkele rechter van hoog tot laag heeft de uitzetting van deze kinderen bevolen. Het gaat hier niet om strafrecht maar een beroepsrecht omtrent het afwijzen van een asielaanvraag. Er wordt in de uitspraken dan ook steeds gesproken over het op juiste gronden afwijzen van de asiel aanvrage en het mogen uitzetten, nimmer is er een vonnis gewezen dat de kinderen moeten worden uitgezet.
Dus ook in dit geval is de staatssecretaris de laatste beslissing bevoegde of er werkelijk tot uitzetting wordt overgegaan.

3
51 Roy-050

@30 TedjeR,
vanuit empathie is de hele wereld m.i. welkom in Nederland.

Rationeel dient men toch anders te denken. Kan Nederland miljoenen herbergen welke op empathische basis welkom zouden zijn?
De twee kinderen, waar het feitelijk om gaat, mogen wat mij betreft best wel blijven echter zonder moeder welke laatste list en bedrog bedreven heeft.
Is het bovenstaande "onmenselijk"? Neen, gezinshereniging uitsluiten in dit geval. De moeder heeft haar kinderen ingezet en gebruikt als "wapen".
Indien zij gezinshereniging wenst dan in het land wat haar huidige verblijfplaats is.
Door het bewust misleiden van de IND en de wetgever heeft zij haar kansen tot verblijf in Nederland m.i. voorgoed verkeken. (Volgens mij o.a. valsheid in geschrifte e.d.)

Een "wrede" wetgeving is en blijft een wetgeving, de paraplu waarvoor iedere Nederlander gekozen heeft (al dan niet vrijwillig).
Vele stukken wetgeving zou ik kunnen scharen onder het begrip "gebrek aan empathie", te beginnen bij het faillissement recht. (Om maar één voorbeeld te noemen.)

De "wet" is nu eenmaal niet "empatisch", zo U dit wel wenst kunt U middels de legitieme wegen een empathische wetgeving in Nederland af dwingen. (Veel succes, maar mijn steun hebt U.)

3
52 Bezorgde Europeaan

@45 . "Advokaten gaan dit zeker aangrijpen om hun recht te halen voor hun "cliënten". "

De uitspraak van de RvS staat nog steeds, daar heeft de beslissing van de staatssecretaris geen enkele invloed op. In een juridische procedure zullen gelijke gevallen (maar geen enkel geval is precies gelijk aan een ander) ongeveer dezelfde uitkomst hebben, uitzetting dus.

Als een advocaat de uitkomst van deze zaak als argument gaat gebruiken, dan zou de rechter zelfs wel eens pissig kunnen worden.

Kortom, het effect van deze gang van zaken zal zijn dat er meer vragen bij de staatssecretaris gaan komen om van zijn discretionaire bevoegdheid gebruik te maken. In die zin is het goed dat hij zijn besluit niet hoeft te beargumenteren, waarom zij wel en wij niet speelt dan ook geen rol bij het besluit. Dat de publieke opinie die vraag blijft stellen is een andere zaak.

1
53 Vandeprinsgeenkwaad

@45 Speciaal voor u (geen dank trouwens): https://nl.wikipedia.org/wiki/Discretionaire_bevoegdheid

9
54 rolstoeltje

@46
Als wij ons druk moeten maken over het feit, óf kinderen in andere landen wél een goede toekomst tegemoet gaan, als ze teruggestuurd worden, van zijn we nóg wel even bezig want dan wordt er niemand méér uitgezet. Is dát wat u wil?
Deze kinderen zijn niet zo dom en zielig als werd voorgesteld, alleen de zieligheidssmeute is daarin getrapt.. Dat ze géén Ameens spraken en het moeilijk zou zijn vanwege de taal in Armenië , gaat er bij mij óók niet in.
Jonge kinderen passen zich een tweede taal heel makkelijk aan. Die moeder sprak trouwens óók gebrekkig Nederlands, dus ze zullen van haar best wel wat amArmeens geleerd hebben.
Wat erger is, dat deze kinderen door iedereen gemanipuleerd en geïndoctrineerd zijn, zodat ze op het laatst, totaal niet meer geloofwaardig overkwamen.
Als u niet kan zien, dat er op een misselijke manier de publieke opinie is beïnvloedt, door de kinderen zélf, vooral de moeder en de media, dan heeft u boter op uw hoofd.
Dit is namelijk één grote poppenkast geweest, waarin leugens en bedrog een hoofdrol hebben gespeeld...

3
55 Strongoli

@51 +++++

(Sommigen zijn hier niet zo van de feiten, maar laten hun onderbuik als enige juiste waarheid gelden).

12
56 rolstoeltje

@55 [Jonge kinderen passen zich een tweede taal heel makkelijk aan. ]
Leuk om zo'n gemeenplaats als argument te gebruiken... gaat echter niet op voor deze kinderen. Zij zitten namelijk al boven de leeftijd (ca. 7 jaar) tot waar een taal makkelijk aangeleerd wordt.

Daarnaast stelt u een speculatie over het taalgebruik van de moeder als feit... gaat hem ook niet worden.

Toont u eens aan dat iedereen "gemanipuleerd en geïndoctrineerd" werd... is ook speculatie.

[Als u niet kan zien...] Ah, uw eigen waarnemingsvermogen is onfeilbaar en absoluut... hilarisch!

Veel succes!

12
57 TedjeR

@51
Als een rechter een asielaanvraag afwijst, van betekent dat in de meeste gevalen daar uitzetting aan gekoppeld is omdat het recht op verblijf is afgewezen.
Dát het vervolgens niet gebeurd, is wéér een ander verhaal. Maar volgens de regels moet het wel.
Wanneer het niet getoetst wordt door een rechter, zou een asielprocedure óók niet nodig zijn.
Dus zo'n zaak heeft wél degelijk invloed op uitzetting.
Niet voor niets vluchten velen de iligaliteit in, zodra ze afgewezen zijn: men is bang voor uitzetting.

0
58 Strongoli

@58 nee, de IND wijst een asielaanvraag af en de (bestuurs)rechter oordeelt of dat volgens de juiste procedure gebeurd is.

8
59 TedjeR

Nee IND, dat heet flexibel zijn en met je tijd meegaan

5
60 Hein2

@58 Maar ook illegaal verblijf is niet strafbaar, in Groningen bv. huizen meer dan 300 illegale asielzoekers in opvang gelegenheden gefinancierd door de Gem. Groningen, onder het mom bed/bad/brood regeling. Deze illegalen/afgewezen asielzoekers lopen frank en vrij rond, zonder dat ze een strobreed in weg worden gelegd. Onttrekken aan uitzetting is niet strafbaar. Men kan ze natuurlijk oppakken en opsluiten in het vertrekcentrum op Schiphol, maar ook dat is maar tijdelijk, want als uitzetting niet mogelijk is door tegenwerkende terugkeer landen, moet ze weer in vrijheid worden gesteld omdat ze voor onze wetgeving geen straffeit hebben gepleegd.

1
61 Roy-050

@57
Kinderen kunnen op iedere leeftijd een andere taal leren, ouderen trouwens oók nog.

De manipulatie van de kinderen om de publieke opinie te beïnvloeden, begint al bij het feit dat de media wordt ingeschakeld en bewerkt.
De moeder, die dagelijks de kinderen belde met haar leugens, om te verteller hoe slecht het in Armenie zou worden voor de kinderen (hulpverlening heeft dat trouwens betwist).
Dat onderduiken en "weglopen" komt natuurlijk óók niet bij de kinderen zélf vandaan, maar er is druk op hun uitgeoefend om het te doen (indoctrinatie).
Dan het zogenaamde "zefmoordverhaal" van de moeder. (indoctrinatie en manipulatie).
Maar gelooft u maar wat u wilt geloven.
Ik zie het anders.
Dat er soms een uitzondering wordt gemaakt, dat kan.
Maar de manier waarop dit allemaal is gegaan, verdient zeker géén schoonheidsprijs en schept precedenten voor de toekomst.
Daarom alleen al, had de staatssecretaris dit niet moeten doen omdat deze zaak vol zat met leugens, bedrog, gemanipuleer, tot aan bedreiging aan toe.
Dan wordt er letterlijk een grens overschreden en daar moet je nóóit aan toegeven.

1
62 Strongoli

@61
Illegaal is niet strafbaar volgens de wet, maar je overschrijdt hiermee wél andere wetten: namelijk je recht op verblijf in dat land.
Dat uitzettingsprocedures een farce zijn is een groot manco. Dát betekent niet, dat je het maar op z'n beloop moet laten (illegaliteit) en dan maar achterover moet leunen.
Daardoor verplaatst je het probleem juist naar de samenleving (bed, bad, brood).
Er móet daarom betere samenwerking komen tussen landen, om uitzetting wél mogelijk te maken. Waarom kan het ene Europese land wél mensen tetugsturen en het andere land niet?
Waarom is er géén eenduidig Europees beleid op dat gebied?
Dáár zou juist de focus op moeten liggen.
Omdat het uitzettingsbeleid een wassen neus is, bestaat er oók steeds minder draagkracht in de samenleving voor uitzonderingsgevallen.
Ik weet zeker, dat de heisa rond deze kinderen níet zo groot was geweest, als het uitzettingsbeleid voor anderen strak werd nageleefd.
Maar politici wenden liever hun problemen af op de samenleving, van dat ze zélf naar oplossingen zoeken.
Dan moeten ze het óók niet gek vinden, dat het draagvlak voor opvang, steeds minder wordt.

1
63 Strongoli

@ 9 ...Vermoedelijk heeft het ministerie in dit geval Armenië en hoop geld en andere zaken beloofd om deze kinderen die nooit in Armenië zijn geweest en daar ook niet geboren zijn op te nemen. ..... U vergist zich deze kinderen zijn gewoon in Armenië geboren, ze waren 2 en 3 jaar toen ze hier heen kwamen. Moeder loog alleen maar over de afkomst en zei dat ze uit een ander land kwamen om meer kans te maken op een verblijfsvergunning. ( heb wel eens ergens gehoord op het nieuws dat ze vertelde dat ze uit Azerbaijan kwamen ) .

2
64 Jill

@59
En blijkbaar was alles dus volgens de goede procedures gegaan, anders hadden de rechters en óók de Hoge Raad niet te vergeten, wél anders beslist.
Vergeet niet ,dat in de besluitvorming ook andere rapporten zijn meegenomen van psychiaters, hulpverleners e.d.
En rechters horen onafhankelijk, zonder druk van de media of anderszins, een uitspraak te doen op basis van de feiten.
Dát hebben zij diverse malen gedaan, onafhankelijk van elkaar.
Als we daaraan moeten gaan twijfelen, dan is het niet best in Nederland.

0
65 Strongoli

@50 Het is een min of meer vaste procedure, dat hele proces moet je toch in de knip kunnen krijgen. Als bijvoorbeeld het eerste deel al te lang duurt, is de kans ook groot dat er een 2e herhaalproces op gang komt omdat er wellicht iets gewijzigd is. Met strak organiseren kun je dus veel ellende voorkomen.

0
66 Tussenderegels

@14 Deze kinderen zijn ook gewoon gelukszoekers niks meer en niks minder

4
67 GOTCHA666

@64 Lili en Howick zijn in Rusland geboren en wonen sinds 2008 in Nederland. In Armenië zijn ze nog nooit geweest.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/lili-12-en-howick-13-moeten-nederland-verlaten~ba5ad2c3/

1
68 Roy-050

Zij hebben sowieso een geloofwaardigheidsprobleem als je ziet dat ze, net als die Duitse IND die daarop regelrecht werd betrapt, alles en iedereen goedkeuren als vluchteling. Dus nou niet in de schoenen van Halbers alleen schuiven, hè?

2
69 Wendel

@38 Een rechter is per uitstek een deskundig iemand in deze materie. Een minister is dat dikwijls niet. Soms bekleed een minister een departement waarvan hij weinig tot geen verstand heeft, (of zich eerst nog dient in te lezen) maar is deze op het ministerie gezet uit puur politieke overwegingen.

2
70 Querulijn Xaverius,

Hoe is het met Mauro onderhand? Diploma al gehaald en lekker aan het werk? Was ongeveer hetzelfde.
Beetje media erbij en hupsakee de wetten worden veranderd. Blijf lekker zo doorgaan, alsof er geen andere problemen in Nederland zijn.

1
71 etymologie

@9 , het is ook een heel slecht voorspelbaar script geweest, met veel info onder de pet.

0
72 caso

@46 De kinderen van expats zouden direct uit huis geplaatst moeten worden en terug naar Nederland worden gehaald. Dat doe je je kinderen toch niet aan, naar een ander land verhuizen? Ik heb ook een heel groot trauma over gehouden aan toen wij verhuisde naar Amerika. Helaas doet de Kindertelefoon hier niets mee. question

Als het verhuizen je argument is, dan snap je er echt helemaal niets van. Kinderen passen zich vanzelf wel aan, iedereen doet dit uiteindelijk.

Is geen absurde argumentatie. Ik vraag me af waarom ij selectief verontwaardig bent over deze twee? Waarom laat je de kinderen die daadwerkelijk in dat weeshuis wonen, al jaren lang. links liggen?

0
73 Bluth

@47 Insinuerend is het niet, ik zeg het namelijk duidelijk dat het uitbuiters zijn. Dacht jij dat deze twee pubers helemaal van niets weten? Kom op zeg, dan schat je ze wel héél erg dom in. question

0
74 Bluth

@3 :
Dat ze het de laatste paar jaar druk hebben begrijp ik,
5 jaar en langer geleden hadden was er niks aan de hand en dat is de periode waarin deze twee met moeder hier kwamen.

0
75 Jackd

@1 . Wat een onzin. De mensen van de IND hebben volkomen gelijk in hun klachten over de staatssecretaris. Als hij zijn macht misbruikt om mensen zonder goede reden hier toe te laten dan kan hij dat net zo goed allemaal zelf doen. Hij heeft de poten onder hun werk vandaan gezaagd,

Dat gelukszoekers zolang kunnen blijven procederen is niet hun schuld maar de schuld van de politiek.

Ik heb persoonlijk ervaring met de IND en ik kan niet anders zeggen dan dat ze wat mij betreft (voor zover ik ze heb meegemaakt) de BESTE ambtenaren zijn die we in Nederland kennen. Ze waren vriendelijk en behulpzaam en ik heb ze dan ook meermalen complimenten daarvoor gemaakt. Werkelijk top service die ze gaven. En ze hebben daarom wat mij betreft volkomen gelijk in hun klacht over de politiek. Als een staatssecretaris het denkt beter te weten dan de IND moet hij zelf maar over alle gelukszoekers gaan beslissen. Dit was een klap in hun gezicht. En zeker omdat de rechter in alle procedures ze gelijk heeft gegeven. Zij hadden hun werk kennelijk prima gedaan. Het is altijd weer die verrotte politiek en verrotte politici die de boel verzieken voor dit land.

0
76 PFL

@76 : Lang verhaal om te herhalen wat ik in mijn 1e zin zeg.

Heb je de korte video in de uitleg ook gezien?
19 weken wachttijd voordat een zaak behandeld wordt. Dat waarschijnlijk ook bij elk beroep, enzovoorts. En dat is alleen de wachttijd, dan is er nog niks gedaan. Alleen dat kan al voor een paar jaar vertraging zorgen.

Die wachttijd is natuurlijk ook deels een politiek probleem.

0
77 Jackd

@77 . Ik reageerde met name omdat je de IND aanwrijft dat procedures zo lang duren. Maar dat is dus niet hun schuld maar die van de politiek. Daarom reageerde ik op je.

0
78 PFL

@78 : Het zullen vast aardige mensen zijn, maar dat houdt niet in dat ze hun organisatie op orde hebben.
Je kan niet alles naar politiek DenHaag afschuiven.

Deze twee kinderen hadden ruim 5 jaar geleden uitgezet moeten worden. Ook toen was het IND al zeer traag terwijl ze het niet druk hadden.

1
79 Jackd

@79 . Vandaar mijn lange verhaal om duidelijk te maken dat ik juist perfecte ervaringen heb met de IND. En zijn voeren slecht de slechte wetten uit op dit gebied. Dat dat die Armeense parasiet tegen beter weten in toch telkens een vertragende procedure begon bij de rechter ligt niet aan de IND maar aan slechte wetgeving.
Mijn voorstel voor dit soort figuren zou zijn. 1e beslissing binnen uiterlijk 1 maand ( dag mag ook) en dan maximaal 1 x beroep mogelijk bij de rechter die binnen 2 maanden of zo een besluit moet nemen en verlies je dan ook geen uitstel maar direct het land uit. Als deze Armeense zo was behandeld dan had ze daar inmiddels een prima bestaan kunnen opbouwen voor haar en de 2 kinderen. Nu moeten wij weer dokken voor deze parasieten

0
80 PFL

Een ambtenarenillegalenflauwekuldienst heeft sowieso al geen geloofwaardigheid.
Flikker toch op met die bende.

0
81 Wild Rover

@17 Dhr./Mevr. Meel gebruikt de laatste tijd veel het woord curieus. Ik vroeg me af wat hij daar mee kon bedoelen. Even opgezocht.
Synoniem voor curieus is wonderlijk (bn) : bizar, curieus, eigenaardig, fabelachtig, fantastisch, gek, raadselachtig, raar, singulier, verwonderlijk, vreemd, zonderling. typisch (bn) : apart, curieus, eigenaardig, gek, merkwaardig, opvallend, raar, vreemd, vreemdsoortig, wonderlijk, zeldzaam, zonderling.

0
82 Verwonderd

@82

"Dhr./Mevr. Meel gebruikt de laatste tijd veel het woord curieus. Ik vroeg me af wat hij daar mee kon bedoelen."

Iemand met uw nickname had toch wel moeten weten wat dat woord betekent question

0
83 Kopkaas

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bram brabant
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Hotels genoeg van den Burg.😡Of , zomaar een idee: het Dublin verdrag handhaven. Die geen recht op asiel hebben het land uit zetten, of in ...

6 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

MARCUSAURELIUS
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Zo werkt dat bij genocide....

14 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Marrie1
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Laf smerig tuig....

22 minuten geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@20 Hoe dan?Mensen terugsturen naar de grens?...

25 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Wie zegt dat dit verhaal klopt?Het is wel vaker voorgekomen dat achteraf bleek dat het hamasstrijders waren in burger die hun wapendepots ging...

25 minuten geleden geplaatst door Malinois

sockknitter
Omstreden pro-Russische website Voice of Europe was ook podium voor FVD-prominenten

Vandaar, dat Thierry zo agressief reageerd in de Tweede Kamer....

27 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@19 Waarom denk jij dat hij niet met andere politici zou overleggen? Het is toch niet alleen een probleem in Nederland?...

33 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@17,De kraan is niet dicht. Er worden nog steeds aanvragen behandeld en de regering heeft nog niet duidelijk gecommuniceerd dat er geen nieu...

34 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

van Keulen
Auto rijdt tegen gevel Aziatisch restaurant Goes

Sambal bij?...

37 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

44 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Desi Porn ComLisa Ann AnalMompov FacialInterracial Pictures PornLes Black PornBlack Gril AnalNude StepTracy Lord Porn VideosMoriah MColeage PornAdrina MayaAddie AndewsSchool Teacher Xxx VideoShakeelabfKenzie Reeves CreampiePegged PovVivastrwetBest Hd Sex MoviesMarathi Women Sex VideoHentaifutaTeacheranalDiablo 4 HentaiSuney Leoan XxxTmblr CuckoldHandsome Nude MenDesi Sex In JungleBig Dik XxxYandere Simulator PornhubEliza Porn VideoBusty Mom NakedGirlgirl.comسكس كوىيGay Glory Hole VideosHd DrazzersXvideos OblyfansXnx Hd HindiChatterbatwCami StrellaPornos Sub EspañolPorn StrsCoed ConfidentalBriarriley OnlyfansXnxx Hot DesiHow To Suck On A TitIndian Porn Video DownloadWww Xxx Video MovieBhojpuri Suhagrat VideoIndian Hot Web Series SitesForbidden Pants PornJapanese TeenpornWorkout MilfLesbian Rough TribbingTeengonzo Morgan Lee Titty Fucks A Hard CockPorn Jav JapaneseMulher Nua AnimesXhasmster LiveChainsaw Man NudeHindi BoltikahaniJapanesehot Oil MassageFree Xxx PicturesErithotsChinese Sex PhotoUnseen PornSister And Bro Porn VideoFleece JohnsonAnal Backroom Casting CouchRiley-reid-X Videos GeyDesipornsBrazzers Videos Free DownloadElizabeth Olsen Hot SceneVideos Massage Happy EndingMushroomcocksMom Jacks Off SonLethal Seduction Movie OnlineAaron Carter NudePorn CastleSali Ko PelaIndian Brother And Sister Hot Sex3d Xxx MoviesLena The Plug And Jason Luv PornInteresting PornosHannah Uwu NudesBlack Mo PornNadelyn MarieMexican Big Booty PornBahu Ko ChodaLund Pic XxxDaddyswapFreex CafeFilmes Pornô Antigo BrasileiroThothubsSaxy Video DownloadMirko Mha HentaiNetorare HitomiBed Restraints SexOnlyfans Leak RedditFree Porn Lesbian BlackMasterbrationItaly Men NakedSmokingblowjobGay Mind Control PornFree Interactive Porn GamesDesi Masala Web SeriesYellabadxxxTeens Riding PornRen Hibikiسكس الممثلاتReallifecaLecoinpornoVideossexoHocus Poke Us PornNadine Jansen Nadine JansenXxx10Skye Lynn PornSquirting HarderMgstageTiny Texie LeakedMovieshunkCathy Heaven Xxx VideosAnjali Bhabhi PornSuhagrat Sex SceneDanejones.comDutch Oven SexX Rated CartoonsSpabk BangTic ToksexMaduras CojiendoBrezzer Porn VideosPorn Movies ListOne Piece Nico Robin PornHindi Cex VideoCassiana CostaGirlsexy.comElsa NakedBoruto R34Teen Dick PicsNude Tik Tok CompLesbiqn TribbingBig PenisGloy Hole PornBigboob PicBbc Jerk OffUnderwater Sex VideosWorld End HaremOver40handjobBunz4ever InstagramVepormVideos Pono En EspañolPornostars Movies