De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl  (links) van de extreemrechtse FPÖ en zijn Italiaanse ambtsgenoot Matteo Salvini.
Volledig scherm
De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (links) van de extreemrechtse FPÖ en zijn Italiaanse ambtsgenoot Matteo Salvini. © AFP

Oostenrijkse minister: "Screen migranten op zee"

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken heeft voorgesteld geredde migranten en vluchtelingen niet direct aan land te laten. Er kan op zee worden beoordeeld of zij kans maken op asiel, zei de FPÖ'er Herbert Kickl op een gezamenlijke persconferentie met zijn Italiaanse collega Matteo Salvini. Die sprak zijn steun uit voor het voorstel.

26 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Volledig push back is de enige oplossing in een uit de hand gelopen situatie zoals de dag van vandaag.
  • jos robben

    6 jaar geleden
    zonder screening onmiddellijk terug, we hebben ze hier niet nodig
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Niet opvangen en terug sturen, hard maar zeker resultaat deze mensen zijn nodig in hun land (Syrie) voor de weder opbouw en dat EU ze daarbij steunt
  • Patrick Voet

    6 jaar geleden
    Onze plicht voor ons moederland, onze soevereiniteit, onze veiligheid, en ons nationaal belang is om illegale immigratie te stoppen. Hulp aan de derde wereld is prima, wij zijn geen onmensen, maar help ze in hun eigen land.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Simplistische oplossingen zijn altijd populair maar niet realiseerbaar. Het duurt hier al maanden om de gegevens te controleren en uit te maken of een asielaanvraag regulier is. Dat kan niet op enkele dagen. Of je holt het asielrecht volledig uit door bijna alles af te wijzen en maakt er een grap van. Of je laat te veel asielzoekers zonder een degelijke controle toe. En wat doe je met deze waarvan je de juiste identiteit niet kunt vast stellen en die je afwijst. Overboord gooien?