Kromowidjojo op archiefbeeld.
Volledig scherm
Kromowidjojo op archiefbeeld. © ANP

Zwemsters moeten genoegen nemen met drie keer zilver in Doha

WereldbekerBij de tweede wereldbeker zwemmen in Doha hebben de Nederlandse zwemsters drie keer genoegen moeten nemen met zilver. Ranomi Kromowidjojo moest op de 50 meter vlinderslag alleen Sarah Sjöström voor zich dulden. De Zweedse was in 25,22 ruim sneller dan de 25,76 van Kromowidjojo.

  1. Atletiek bij de Olympische Spelen in Parijs | Compleet programma en alle Nederlandse deelnemers

    Atletiek bij de Olympische Spelen in Parijs | Compleet programma en alle Nederland­se deelnemers

    Atletiek is met 48 verschillende disciplines de sport met de meeste deelnemers én wedstrijden van de Olympische Spelen in Parijs. Sinds enkele jaren spreekt ook Nederland met onder anderen Femke Bol, Sifan Hassan en Abdi Nageeye een hartig woordje mee op de technische- en loopnummers. Bekijk hier het complete programma van dag tot dag en van uur tot uur en bekijk hier welke sporters namens Nederland in Parijs een gooi doen naar de medailles.
  2. Russ loopt als eerste mens gehele lengte van Afrika: ‘Dacht dat ik verscheurd en opgegeten zou worden’
    PREMIUM

    Russ loopt als eerste mens gehele lengte van Afrika: ‘Dacht dat ik verscheurd en opgegeten zou worden’

    Ultraloper Russ Cook begon vorig jaar met een missie: als eerste mens ooit de gehele lengte van Afrika hardlopen. Een tocht door jungles, woestijnen en over bergen. En ondanks blessures, berovingen, voedselvergiftigingen, een kidnapping en een visumprobleem volbrengt hij waarschijnlijk zondag zijn ongeëvenaarde tocht van 15.000 kilometer. ,,De laatste 347 dagen hardlopend door Afrika waren zonder twijfel de zwaarste van mijn leven.”