door Havermout in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 3
  • 443x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ze moeten natuurlijk eerst schrikken daar in Den Haag voordat er iets gebeurd

4
1 sec

* Verwijderd door de redactie *

2 E.Meel

Het is niet snel goed hè. Als ze te snel reageren en is is misschien niets aan de hand dan is er geld over de balk gegooid. De signalen van de pharma industrie zijn zeer wellicht geld-gedreven. En de antivax gekkies hebben dan weer een punt.
Dus zolang er geen directe pandemie dreigt is het niet gek dat het een jaartje duurt.

4
3 vantivanta

"Programma-manager Van Vliet van het Rijksvaccinatieprogramma zegt dat er niet sneller gereageerd had kunnen worden dan nu is gedaan. "Het is een misverstand dat we gewacht hebben. We konden niet voorspellen wat er precies ging gebeuren. Pas in de zomer van 2017 zagen we dat het aantal ziektegevallen doorzette, normaal neemt het aantal gevallen in de zomer juist altijd af", zei Van Vliet in het NOS Radio 1 Journaal."

Het lijkt me vrij verstandig om er eerst zeker van te willen zijn dat er daadwerkelijk sprake is van een structurele stijging voordat je besluit om er maatregelen tegen te nemen.
Wanneer in de zomer van 2017 was geconstateerd dat het aantal gevallen weer afnam naar normaal en de regering voortijdig had besloten te gaan vaccineren dan had iedereen weer lopen mauwen dat ze "alleen maar geld willen verdienen".

0
4 Endandit

Al 18 mensen dood, wat een toestand!

Er gaan in NL per jaar 20.000 mensen dood aan het roken. Wanneer gaan ze dat verbieden?

6
5 HaTishbi

@5 Je mag al bijna nergens meer roken. Alleen in je eigen huis nog.

1
6 benbenieuwd

Dus een fabrikant komt met waarschuwingen die nu opgeblazen worden, terwijl het doel van die fabrikant duidelijk is lijkt mij.
@6 Niettemin is 20.000 doden een heel ander getalletje, maar dat staat kennelijk los van de volksgezondheid.

2
7 Al

@6 Interessant, maar er gaan nog steeds 20.000 mensen per jaar dood aan het roken. Wanneer gaan ze dat verbieden?

Oh wacht, bij het roken kunnen ze geen geld verdienen aan inentingen, en ze krijgen nog belasting ook over de tabak.
Dan kunnen we natuurlijk 20.000 doden per jaar wel over het hoofd zien.

Die 18 doden per jaar zijn veel interessanter, want daar is flink geld te verdienen door 18 miljoen mensen een inenting te verkopen.

3
8 HaTishbi

@7 en @8 De overheid doet er wel alles aan om het roken te ontmoedigen. Sigaretten en shag zijn al duur. Je zou denken dat mensen met weinig geld de sigaretten links laten liggen. Maar dat gebeurt niet. En door het op veel plaatsen te verbieden zou dat ook ontmoedigend moeten zijn. Maar ook dat helpt schijnbaar niet. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid. Wat misschien wel helpt is rokers meer premie laten betalen voor zorgverzekering.

4
9 benbenieuwd

Wat erg voor die ouders, de dood van hun kind zal nog moeilijker te accepteren zijn nu ze weten dat de overheid het heeft laten afweten.
Het blijkt dus dat er nu een ander, agressiever type virus rondt gaat sinds 2015, dan het virus al waartegen ingeënt is, en waar voor gewaarschuwd is.

2
10 Marrie

Over hoeveel meer verschillende vacineerbare ziekten heeft GSK een e-mailtje naar het RIVM gestuurd?
Helaas meldt de Volkskrant daar helemaal niks over, maar het zou mij niks verbazen als het tientallen mogelijke ziekten cq. winstmarkten betreft. question question
[ Horoscopen komen ook een enkele keer wel uit. question ]

2
11 Gandalf

@9
Zie je nu werkelijk de hypocrisie niet in of kan je simpelweg niet rekenen: zie @5 !
Er sterven aan 'roken' 1000keer meer mensen dan aan die meningokokken. (jaarlijks!)

Dan zou een overheid niet meer slechts moeten 'ontmoedigen', maar minimaal de import van tabak aan banden moeten leggen, of zelfs verbieden. Niet alleen in NL maar heel de EU.

4
12 Gandalf

@10
Heb jij het filmpje wel gezien van de ouders ?
Ik neem aan dat die weten waarover ze spreken.

1
13 Marrie

@12 Iedereen weet dat roken slecht voor je is. En toch beginnen er veel mensen aan. En er is zoveel slecht voor je. Wel ben ik er voor om net als bij alcohol-verkoop een leeftijdsgrens in te stellen. Maar helemaal verbieden ? Nee. In het verkeer komen er ook veel mensen om, moeten we dan auto's, fietsen en motors verbieden? De overheid betutteld toch al te veel.

1
14 benbenieuwd

@14
Dat snap ik wel : dat je niet wilt betuttelen, maar waarom die 20.000 mensen niet(!) tegen de gevaren van het leven beschermen en slechts 18 anderen wel(!) beschermen.
DAT is de vraag !

[ Me dunkt, maar ik weet dat niet zeker : dat de kosten per "gered" mens in het geval van meningokokken niet lager is( want velen moeten worden gevaccineerd), dan de kosten van met mislopen van de tabacsaccijnzen … question ]

3
15 Gandalf

@15 Roken daar kies je zelf voor. Meningokokken niet. Dat is het verschil.

2
16 benbenieuwd

@16
Grappig geledenheidsargumentje, hoop ik?
Want waarom dan het verbod van alkoholverkoop aan mensen onder de 18. Dan moet de overheid plots wel haar wil opleggen?

3
17 Gandalf

@9 "iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid".

Mogen mensen dan ook zelf beslissen of ze drugs willen gebruiken? Of dat ze een autogordel omdoen in de auto? Of dat ze een helm opzetten op de bromfiets? Of dat ze zich wel of niet inenten?

3
18 HaTishbi

@12 Vreemd dat je voor zulk soort simpele ijzersterke onweerlegbare logica alleen maar minnetjes krijgt en geen plusjes. ?)

3
19 HaTishbi

@18 Van mij wel.

1
20 benbenieuwd

"'Rijk wist al in 2016 van noodzaak meningokokkenvaccins"'

Dit jaar zijn al 78 mensen ernstig ziek geworden door de snel oprukkende bacterie meningokokken type W, van wie er achttien zijn overleden. Je kan rustig stellen dat het Rijk rijkelijk te laat is en de beslisser hierover te verantwoording geroepen moet worden.

1
21 Dissident

@18
#1 Ja
#2 Nee
#3 Nee
#4 Ja

1
22 Snorrie

@19
Misschien omdat er toch mensen zijn die het verschil weten tussen een besmettelijke ziekte en een ongezonde gewoonte.

1
23 Snorrie

En die mensen vinden 18 doden van een besmettelijke ziekte erger dan 20.000 doden door een ongezonde gewoonte? question

1
24 HaTishbi

@22 [#1 Ja]

Dus je kan ongestoord heroine gebruiken in NL? Je gaat niet de bak in als je met een voorraadje cocaine gepakt wordt?

1
25 HaTishbi

Waarschijnlijk wel.
Roken is een vrije keuze van de mensen, net als zoveel eten dat je er wanstaltig van wordt.

Echter niets doen totdat het dodental boven de 20.000 is is helemaal achterlijk.

0
26 Snorrie

@22
Als je met die zooi gepakt wordt dan draai je waarschijnlijk wel de bak in. Het gebruikt is niet gereguleerd, het bezit wel. Ik heb die wetten ook niet gemaakt.

1
27 Snorrie

@23
Uw (politiek-)correctie antwoorden in @22 stemmen toch tot enige verbazing:

- De politiek moet zich niet te veel aantrekken van het aantal doden door tabak (jaarlijks zo'n 20.000 dodelijke slachtoffers volgens de statistieken), ontmoedigen (prijsverhoging en beperking gebruik) is voldoende ! Mensen zijn oud en wijs genoeg om de risico's van roken zelf in te schatten.

- Maar als het om de verkeersveiligheid gaat moet iedereen zich maar aan de wet houden... (Iedereen moet zich altijd aan de wet houden, maar waarom zij bepaalde wetten er gekomen?) Zo is het verboden om geen gordels te dragen in rijdende auto, of zonder helm op een motor/brommer. Waarbij momenteel het aantal slachtoffers in (verhoudingquestion slecht 600 bedraagt. Waarom geld dan niet een zelfde "Mensen zijn oud en wijs genoeg om de risico's zelf in te schatten"? [ Helm en gordels zijn vooral voor de veiligheid van de drager, niet voor 'derden'... ]
- Iets vergelijkbaars geld voor verboden drugs: de gebruikers weten toch ondertussen de risico's daar wel van?

Maar als er een nieuwe vorm van een bacterie opduikt, en er slechts 18 doden zijn, staat half het land op de kop. "Er had al lang een vaccin beschikbaar moeten zijn!"

Volgens mij beoordelen we met ons allen de risico's van allerlei verschillende gevaren ook op allerlei verschillende manieren.
En dat is eigenlijk toch wel belachelijk !!

1
28 Gandalf

@28
Dat lullige bacterietje heeft mogelijk rampzalige gevolgen. Op dit moment lijkt het nog niet zo erg ( tenzij het je eigen kind in die kist is) maar het kan wel heel gauw uit de hand lopen. Ze kunnen natuurlijk wachten totdat het doods oorzaak nr1 is maar dan is het waarschijnlijk onbeheersbaar. Aids was ook te voorkomen met een simpel condoom maar wereldwijd zijn er meer als 25 miljoen mensen aan overleden.

0
29 Snorrie

@28 Het is inderdaad helemaal belachelijk dat men van 18 doden helemaal hysterisch wordt en dat er over 20.000 de schouders opgehaald wordt.

Dat geeft gewoon helder en duidelijk aan dat het niet om de doden gaat maar om winstbejag; ze kunnen weer miljoenen extra inentingen verkopen.

1
30 HaTishbi

@30
Precies.
En je ziet toch dat onze opponenten gewoon om de gegevens heen draaien?
Neem bv Snorrie : komt weer aan met AIDS. Die vergeet even voor het gemak dat aan AIDS in die 35 jaar dat de ziekte bekend is, er in Nederland nog geen 5000 doden aan zijn te betreuren. Maar aan Tabac elk jaar 20.000 doden: alleen al dit jaar 4x zo veel als totaal aan AIDS in al die 35 jaar. Tjonge, wel een gevaar: maar aan nr 1 doen we helemaal niks.

Hypocriet om dan te zeggen: "is je eigen risico/keuze" , waar dit elders/ bij andere gevaren dwingend in de wetgeving wordt vastgelegd. question ?????????????
Het gaat allemaal alléé-ééé-één om de centjes !!

1
31 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

Op de Krim bij de luchtmachtbasis Dzankoy drie S400 systemen uitgeschakeld met waarschijnlijk ballistische raketten. Tot zover de kwaliteit van ...

2 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@50 Sinds wanneer is het belangrijk wat lulletje lavendelwater te melden heeft?...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Nicks R. Van
Rutte wil Nederlandse soevereiniteit opgeven om Europese interne markt te verbeteren - NieuwRechts.nl

Moeten we dat hele kleine beetje soevereiniteit wat er nog over is nou ook nog inleveren? Gaan we niet doen Mark....

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@47Ja en Baudet ook toen hij om dit alles te voorkomen samen het referendum organiseerde.."Wat je feitelijk doet is een oorlog ontketene...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@48Zou kunnen, en doorgaans zijn lanceringen van korte afstand moeilijker te onderscheppen.In 2016 uitte Poetin ook z'n zorg over de uit...

7 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Nicks R. Van
Bejaard echtpaar Nieuw-Zeeland gedood door ram

Dat beest stond op ramkoers!...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@14 Exact ja, dat was het, dank je. Afgrijselijke beelden, waar wij beiden nu weer door geplaagd worden. Echt een gebeurtenis...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@32 Nope:"The South Atlantic Anomaly (SAA) is an area where Earth's inner Van Allen radiation belt comes closest to Earth's surface, dipping...

15 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@29 Betrokken geweest bij 54 ruimte missies. Dat is nogal wat. Specialist op het gebied van de magnetosfeer....

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Schildpad
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

Frans als grote smurf en dan Jette als brilsmurf, Jesse als moppersmurf, Yesilgöz als smurfin, Wilders als Gargamel en Caroline als Azrael.Ik...

16 minuten geleden geplaatst door Schildpad

NK. App
Hot Sexy Blue VideoBeautiful Girl MasterbatingEcchi UncensoredVeporn.neyTana Mongeau Sex TapeMmassage XxxIndian SquirtTortured Lesbian PornSucking A DicMonster DildoSexhikayeAnime Bdsm PornNew Xx Video HotXxx Two GirlsNaked Pics HotKari Ann Peniche NudeJuri R34Kolkata Boudi XvideoXvifeos Gay BrasilPirnhub ComFemdom CaptiondNaruto FutanariBest Boobs SuckingGay Solo PornAlia Bhatt XxxxMallucomNaked And Afraid UneditedAmateur Sexe FrPrenant NudeHot Anime Big BoobsHomemade Amature PornXhamster VintageMovies With Blow Job ScenesBubba PornNaughtier VideoMiss Nude UniverseXrated TiktokLuna Star BbcCorset PornStep Mom And Son Share Bed PornBdsm Forced SexVideo Porn Download FreeVillage Girls Nude PhotosHot Indian PorViral Hd PornScissor Porn LesbianBj PronXnxx Big Boob'sMelinda London NudeAunty Sex With Boy VideosPorn Bb WAnimes HantaiLara Linney NudeDoctor And Nurse XxxJulia Ann KissVanessa PurSanylion Sex VideoGym CameltoeWww.redtube.fomTa PornSmall DicksHot Web Series HdJapanese Mature PornstarTeal XxxYoung Japanese PornBrazzers Naughty MomHucowHawk PornCuckold Cleanup PornAnne Faris NudeDesi Kitchen SexMms IndiansexKindgitlsTrannyxxx VideosPornhubmWeb Series Sex HindiSex Hot DesiAletta Ocean Hot VideosPorn Lesbian FistPokemon Sex GamesFreechatnoPorn CimcsLabyboy Tubeصورة بنات عاريهMilfLunarexx LeakedSext VideoSex Wwe VideoWww Bengali Blue FilmLusty MaturesAll Porn ComcisTimtalescomHistorias Em Quadrinho EroticosVoyeirhouseSexy Girl HdSex Audio KannadaEnbony NudeTsunada NudeKimber WoodsHindi Blue Film Sexy HdXxx Massage VidioLusciousness.netWebannonceIndian Po RnFabiana Udenio NudeErin Green BbwHuge BonerTeena TrumpBrazilians PornstarsReagan Foxx Hd VideoBlackpink PornTits Against GlassCreampie TierlistPeliculas De AfultosSexo Por DineroStpeach XxxAntonella La SirenaLovemaking VidrosAloha TubeSoli PornoDemon PornhubXnxx Tamil Aunty SexPregnant And Horny BrazzersMadison IsemannudeNaughty America TeenUnsenserd Anime PornPron Of IndiaCamovoreSamsung Sam HentaiEmma Magnolia NudeG Spot ExpressAlexandra Daddario Nude LeakBrazer Xxx VideoHimachal XxxCarrie Moon PornOnlyfans Video LeakedPornogratis EspañolXhamrtesUrplaybunnyLesbuan Porn GifMallu Aunty Sex Videos DownloadSabrina SpiceVictoria Matos Only FansZelda.pornoSilverdaddyvideosGirlsdoporn TubeChainsaw Man Kobeni HentaiBhavna Sex VideoGay And Lesbian SexX Video Japanese Mom Son