Veiligheidspersoneel in beschermingspakken bij het bankje in Salisbury waarop in maart ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter werden aangetroffen. De twee waren het slachtoffer van een aanslag met een merkwaardig zenuwgas dat ooit in de Sovjet-Unie als chemisch wapen werd ontwikkeld, novitsjok.
Volledig scherm
Veiligheidspersoneel in beschermingspakken bij het bankje in Salisbury waarop in maart ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter werden aangetroffen. De twee waren het slachtoffer van een aanslag met een merkwaardig zenuwgas dat ooit in de Sovjet-Unie als chemisch wapen werd ontwikkeld, novitsjok. © AFP

Russische spionnen op weg naar gifgaslab opgepakt in Nederland

In de Nederlandse stad Den Haag zijn dit voorjaar twee Russische spionnen opgepakt die op weg waren naar Zwitserland. Dat meldt het NRC vandaag. Reisdoel was het Spiez laboratorium. 

12 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik denk dat die 'spionnen' alleen maar afleidingmanoeuvers zijn. Putin is iets van zin en ik weet niet wat. Test hij bepaalde strategieën uit ?
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Hebben die spionnen een naam?
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Opnieuw twee "onschuldige burgers" volgens Poetin. Corrupt tot op het bot. / Het verleden herhaalt zich. Iedereen wist dat Stalin (vandaag Poetin) loog ; en Stalin wist dat het volk wist dat hij loog. Daarom regeerde hij met ijzeren/moorddadige hand om zijn macht te bestendigen. Vandaag gaat het er natuurlijk iets listiger aan toe.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Deze keer geen namen zoals bij zaak Scriptal?
  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    wij wisten al de de Russische geheimdiensten amateurs maken , zij melden zich bij onze veiligheidsdiensten om alles uit te leggen , wie gelooft zulke verhaaltjes nog