Nijmegen
Laden
De pagina wordt geladen

Instellingen

Je huidige stad is: Nijmegen
Verander stad
Snel naar:
Over

Heb je feedback, of heb je iets gevonden wat niet helemaal goed gaat? Laat het ons hier weten.

Indebuurt PWA Beta v0.1.4

Bas en Julie trouwden in Italië: “Deze bruiloft schepte echt een band”

Bas en Julie tijdens hun bruiloft.

Bas Hoebink en Julie Ottevanger (nu Hoebink) gaven elkaar in 2016 het ja-woord in Levanto in Italië. De kans is groot dat je deze Nijmegenaren ergens van kent: Bas is eigenaar van de Firma, de Meesterproef, The Black Fox en Pizza Pasta, en Julie is mede-eigenaresse van Make My Day Woman en Make My Day Men. Sinds twee maanden zijn ze ook nog papa en mama van Aksel. Julie vertelt ons over hun droom-bruiloft in Italië. 

Lichtfestival in New York

Bas vroeg Julie ten huwelijk in New York. “We zijn allebei heel erg gek op New York, we houden van de stad en de energie daar, dus er was geen betere plek denkbaar. Bas heeft mij tijdens een lichtfestival in Dumbo, de afkorting van Down Under Manhattan Bridge Overpass, in Brooklyn gevraagd aan het water met uitzicht over de skyline van Manhattan. Niet verkeerd dus!” vertelt Julie.

Geen verplichtingen

Naast New York hebben Bas en Julie ook een grote liefde voor Italië. “In het eerste jaar van onze relatie, elf jaar geleden, zijn we in Levanto geweest. Dat is een kleine badplaats in Ligurië, Italië. We vonden het er zo mooi dat we er zes keer naartoe terug zijn gegaan! Tijdens onze tweede vakantie daar zeiden we: als we ooit trouwen, dan doen we het hier. Dit hebben we ook tegen onze vrienden en familie gezegd, dus toen konden we natuurlijk niet meer terug, haha!”
Een voordeel van trouwen in het buitenland is dat je het klein kan houden, vindt Julie. “In Nederland voelt het misschien meer als een verplichting om iedereen die je maar kent uit te nodigen. Nu hadden we een groep van 55 mensen, wat heel knus en vertrouwd voelde.”

Gasten druppelen binnen

Julie en Bas trouwden tijdens een tweeweekse vakantie in Levanto. “Het hele weekend werd mede georganiseerd weddingplanner Inge Peters Rit uit Nijmegen. In de eerste week van onze ‘vakantie’ kwamen de eerste gasten aan en zo ging het door tot en met de dag van de bruiloft. Sommige vrienden kwamen midden in de nacht aan, die sliepen dan bijvoorbeeld in de woonkamer van ons appartement. Anderen kwamen we op het strand tegen. We hadden een speciale Facebookgroep aangemaakt voor de gasten, waarin iedereen foto’s deelde van de vlieg- en autoreis. Dat schepte echt al een band! Die avond hadden we een welkomstborrel in een wijnbar, waar iedereen elkaar rustig leerde kennen.”

13e eeuwse veranda

“De dag van de bruiloft kwamen mijn vriendinnen en de moeders naar ons appartement en hebben we ons daar omgekleed, opgemaakt en zijn we foto’s gaan maken. De mannen kwamen samen bij het appartement van de vader van Bas, maar zij gingen ’s ochtends gewoon nog naar het strand, ze hadden niet zoveel tijd nodig. Om 15.00 uur, toen het warmste moment van de dag geweest was, trouwden we in La Loggia, een veranda uit de 13e eeuw. Het was een hele mooie, emotionele ceremonie met speeches van onze vaders en muziek van Isa, het zusje van Bas. We vierden echt onze liefde! Na de plechtigheid zijn we met alle gasten naar de bar gegaan om te proosten met prosecco. Bas en ik zijn daarna foto’s gaan maken in de mooie straatjes van Levanto. Daarna hebben we uitgebreid Italiaans gegeten bij hét visrestaurant van het dorp, met speeches van onze 4 getuigen, heel grappig en bijzonder!”

Italiaans applaus

Na het eten liep het gezelschap naar een strandtent voor het feest. “Voor Italianen is een bruiloft nog net wat specialer dan voor Nederlanders. We liepen door het dorp, en daar werd van alle kanten geklapt. Er werden allemaal Italiaanse felicitaties geroepen zoals Sposa! Complimenti! Auguri! We zijn toen met z’n alle naar de strandtent gelopen waar we tot een uur of drie gefeest hebben. De volgende dag hebben we met iedereen ontbeten en daarna vertrokken de eerste gasten alweer. Gelukkig bleven er ook nog heel veel, en hebben we nog lekker vakantie gevierd. Bas en ik zijn samen de laatste dagen naar Venetië gegaan, als een soort van huwelijksreis.”

Boeket uit Nijmegen

Julie zou een bruiloft in het buitenland aan iedereen aanbevelen. Tijdens haar bruiloft miste ze Nijmegen dan ook niet. “Het was alleen voor het bruidsboeket handiger geweest als we in Nijmegen waren getrouwd, want Italianen hebben nogal een andere smaak qua bloemen. Dus vrienden van ons hebben het boeket vanuit Nijmegen in de auto meegenomen, tussen hun benen geklemd zodat het water niet zou omvallen!”

Relaxt en gezellig

Wat is er dan zo leuk aan trouwen in het buitenland? “Het is superleuk dat je bruiloft een heel weekend duurt en dat alle gasten elkaar al kunnen leren kennen op de dag vóór de bruiloft en dat je als bruidspaar ook iedereen al hebt gesproken. Op die manier was de dag zelf heel relaxed en vond iedereen het super gezellig met elkaar. Het is zo hecht en bijzonder om daar met z’n alle te zijn, het schept echt een band. En de sfeer van Italië die wij wilden heb je alleen daar.”

Lees ook:

  • Gaaf! Nijmeegse Chantal en Peter trouwden in Louisiana

    Chantal (35) en Peter Rensen (35) waren allebei docent op het Canisius College in Nijmegen toen de vonk oversloeg. Op...

  • Ja ik wil: 7 x trouwlocaties in Nijmegen

    Voor veel mensen is het de mooiste dag van hun leven: je huwelijksdag. Trouwen doe je hopelijk maar één keer...

  • Deze Nijmeegse daredevils maakten een sprong in het diepe en emigreerden

    Heb jij er wel eens van gedroomd? Je huis in Nijmegen verkopen, je spullen pakken en je leven op een...

koningsdag 2024
Anderen lezen nu
Oranjefeest: dit is de Goffertmarkt 2024 in Nijmegen [VIDEO]
Lees meer

Meer in deze categorie

Nijmegenaren

Go to "Gefeliciteerd! Deze Nijmegenaren kregen een lintje"

Gefeliciteerd! Deze Nijmegenaren kregen een lintje

Go to "7 x types die je tijdens Koningsdag tegenkomt in Nijmegen"

7 x types die je tijdens Koningsdag tegenkomt in Nijmegen

koningsdagtypes nijmegen
Go to "Tim spaart Donald Duck pockets: ‘Ik heb er 464’"

Tim spaart Donald Duck pockets: ‘Ik heb er 464’

donald duck

In onze gids

Uitagenda

Uitagenda in Nijmegen

Bekijk meer agendapunten
Go to "Mout Bierfestival 2024"

Mout Bierfestival 2024

  • Van 1 mei t/m 1 aug
Go to "Vrijheidsmaaltijden"

Vrijheidsmaaltijden

  • Nationaal Comité 4 & 5 mei
  • 5 mei 2024

Topper

Go to "Boerderijdagen"

Boerderijdagen

  • Van 10 mei t/m 20 mei
Go to "Week van de Stenen Winkel"

Week van de Stenen Winkel

  • Van 13 mei t/m 19 mei

Aanbiedingen

Go to "Ferm tapijtreiniger € 79,95"

Ferm tapijtreiniger € 79,95

  • Action
  • Geldig t/m 30 april 2024
Go to "Retro spelcomputer € 7,95"

Retro spelcomputer € 7,95

  • Action
  • Geldig t/m 30 april 2024
Go to "DREFT Afwasmiddel € 1,09"

DREFT Afwasmiddel € 1,09

  • ALDI
  • Geldig t/m 5 mei 2024
Go to "Alle AH Bakkersbrood vloerbrood heel Vers uit onze oven € 4,00"

Alle AH Bakkersbrood vloerbrood heel Vers uit onze oven € 4,00

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 5 mei 2024
Go to "3 x 3 meter in Charcoal zwart € 999,00"

3 x 3 meter in Charcoal zwart € 999,00

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 5 mei 2024

Vacatures

Go to "Medewerker technische dienst"

Medewerker technische dienst

  • Quantore
  • Fulltime

Topper

Go to "Heftruckchauffeur 3-ploegendienst"

Heftruckchauffeur 3-ploegendienst

  • Werkwijzer
  • Fulltime