IS-militanten in Syrië.
Volledig scherm
IS-militanten in Syrië. © AP

"Jihadisten gebruiken weeskinderen in gifgas-propagandafilm"

Jihadisten hebben in het noordwesten van Syrië onder andere een groepje wezen uit een opvangkamp ontvoerd om die te gebruiken in propagandafilmpjes over aanvallen met chemische wapens, mogelijk met dodelijke afloop. Ze zijn opgesloten in een gevangenis in de provincie Idlib waar de terreurgroep al-Nusra Front de dienst uitmaakt, volgens meldingen van het Russische ministerie van Defensie.

10 reacties

  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Er zijn beelden opgedoken die bewijzen dat het hier om nagespeelde en dus een fake aanval gaat om alzo Rusland en Amerika in een oorlog te verwikkelen.Nikki Haley heeft al straffe oorlogstaal aan het adres van Rusland gericht.Er is een zeer vuil spelletje aan de gang.De Amerikanen spelen zoals gewoonlijk weer eens vals....;
  • Roger Boni

    6 jaar geleden
    Terwijl alle ogen gericht zijn op Idlib , smijt een andere grootmacht Jemen plat met bommen . Wat heeft dat midden oosten toch misdaan?
  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Zou Putin dan toch gelijk hebben als hij zei dat die gif aanvallen niet van Assad komen maar van IS of van de rebellen. Niemand gaat vrijuit in deze zaak.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Het lijkt erop dat de Russen en het Syrische leger zich al willen indekken tegen de bewijzen van hun volgende chemische aanvallen.
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Natuurlijk mag en kan niemand de amerikanen aanwijzen want die zijn heilig... Stelletje hypocrieten.