door Havermout in Binnenland  ·  27 Reacties

  • 9
  • 590x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De praktijk werkt anders dan veel 'idealistische' plannen. Zeker als je als initiator de boel op verscheidene vlakken ook nog eens tegenwerkt.

1
1 Honda RA302

Ik ren me rot van buur naar buur. Gewoon omdat hun kinderen er geen zin in hebben, omdat ze vinden dat moeder van 82 'lastig' wordt. Ze komen alleen als het hoognodig is, ze hebben het geld van hun ouders gekregen om een zaak over te kunnen nemen en nu kan moeders (4 maanden na de dood van echtgenoot en nu een gebroken heup) fluiten naar hun hulp. Alles wat ze nodig heeft en vraagt, wordt er gezegd: is niet nodig, doe niet zo lastig.
Verder nog meer buren, waarvan de kinderen ver weg wonen.

3
2 gaulette

Er zit een groot verschil tussen af en toe helpen of vaste hulp zijn en dus continu beschikbaar moeten zijn.

Mijn ervaring is dat mensen in noodgevallen gelijk klaar staan maar dat is anders dan wanneer het gaat om continu bereikbaar moeten zijn.

2
3 =*(++)*=

@2 Zo zorg ik voor mijn moeder maar ga ik ook geregeld bij o.a. een oude familie vriend in het centrum van Hilversum langs, omdat de kinderen te 'druk' zijn. Een paar keer per week, 's zomers wat vaker en tijdens de afgelopen hittegolven minimaal een keer per dag. In het centrum parkeren kost 2,90 per uur tot 12 uur 's nachts. Om de kosten te verzachten heeft de gemeente zgn. stempel-/strippenkaarten voor de inwoners van o.a. het centrum om familie maar ook verzorgers (mantel) goedkoper te laten parkeren. De oudste zoon heeft die maar meegenomen want die ene keer dat hij komt moet hij natuurlijk wel gratis kunnen parkeren.

0
4 Honda RA302

@3 Mijn moeder heeft een abonnement bij een alarmcentrale. In noodsituaties kan zij op een druk knoppen drukken en daarna met een alarmsituatie communiceren. Ik ben de eerste met wie zij dan contact opnemen (of als het gelijk duidelijk is de hulpdiensten natuurlijk) en neem de coördinatie over. Sinds 5 jaar maar een keer gebruikt omdat ze nooit aan dat alarm dacht maar gelijk mij belde. question

Wat mij wel duidelijk is dat bij oudere mensen (van zeg 80+ zeker) het netwerk steeds kleiner wordt of, zoals mijn ex-buurvrouw van 91 (geboren in de Jordaan, gezellig mens) altijd zegt: "Op een gegeven heb je de leeftijd bereikt waarna je steeds meer begrafenissen hebt dan verjaardagen."

0
5 Honda RA302

was een smerige bezuiniging.
maar wat geven ze nog om eigen volk?

niks

5
6 120db

@6 Ik heb deze link over financiering van verpleeghuizen al een paar keer verspreid:
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/07/de-brief-en-ruzie-waar-de-tweede-kamer-niets-over-mocht-weten-a1615765

Het nieuws in het kort:
- Het kabinet-Rutte II heeft informatie achtergehouden voor de Tweede Kamer over een enorme uitgave van 2,1 miljard euro aan verpleeghuizen.
- Rutte II vertelde aan de Tweede Kamer dat het Rijk wettelijk gezien niet onder de uitgave uit kon. Maar uit interne e-mails, notities en gesprekken met twaalf betrokkenen blijkt dat toenmalig VVD-ministers Kamp en Hennis wel degelijk opties zagen om nog een discussie te voeren over de hoogte van het bedrag. Zij baseerden zich onder meer op een interne notitie van de Landsadvocaat.
- De notitie werd expres niet met de Tweede Kamer gedeeld, ook niet toen die vorige zomer specifiek vroeg naar de juridische achtergronden van de investering. Het niet delen gebeurde op verzoek van hoge ambtenaren. .
- Het is volgens woordvoerders van de ministeries van Algemene Zaken en Volksgezondheid „staand beleid” juridische adviezen aan het kabinet niet te delen met de Tweede Kamer.
- In de discussie over de verpleeghuizen zorgde het achterhouden van de notitie ervoor dat Kamerleden niet wisten dat de ‘verplichte’ uitgave van 2,1 miljard euro nog bediscussieerd had kunnen worden.

Rutte II die op een zeker moment werd gesteund door de oppositie waaronder D66. Een grote klap in het gezicht van de democratie.

0
7 Honda RA302

Ik vind dit zo raar we helpen buren, familie enz. Wat is er mis met mensen? Zijn we kapot aan het gaan in onze ziel of?

10
8 Anti-Prut

@7
bedankt, ja zo wordt er met alles gekonkeld.
deze zin er ff uitgelicht

"Ze gunnen zwakke ouderen ook echt wel meer geld."

dat is een grove leugen, het kan ze geen moer schelen.

3
9 120db

@8 Wat is er zo raar om je buren te helpen als de kinderen het niet kunnen of het verrekken? Mijn kinderen wonen ook ver weg, maar die van de buurvrouw op 10 km .

2
10 gaulette

@10 Dat bedoel min of meer.. wij helpen iedereen die we kunnen als we iets merken waar mogelijk. Als het niet kan dan kan het niet. Ik ben opgegroeid met mensen met zo'n instelling. Vandaar dat ik me afvraag wat er gebeurd is in die 4 decennia.

Als ik iemand zie vallen help ik die persoon weer overeind. Ik heb mensen zo vaak door zien lopen. Je ziet aan dat soort kleine dingen. Erg jammer, we verliezen iets belangrijks. Vandaar mijn dik aangezette reactie.

1
11 Anti-Prut

-
Anderen helpen is "not done" anno 2018.
Het is ieder voor zich en de geldgod voor ons allen.
Alleen "losers" helpen anderen nog.
-
De kunst van de kabinetten Rutte is om zoveel te besparen op elke dienstverlening voor burgers dat er nog net niet een echte massale opstand komt. Het geld moet naar de rijken en de machtigen; iets anders is niet van belang.
/-
-

1
12 MrCally1

@12 "De kunst van de kabinetten Rutte is om zoveel te besparen op elke dienstverlening voor burgers..."

Jij begrijpt tot in de kern de overheidsdefinitie van Participatie.

0
13 Honda RA302

Sinds de overheid is gaan roepen dat een slimme meid op haar toekomst moest zijn voorbereid, zijn bijna alle vrouwen gaan werken -waardoor er (veel) meer belasting kon worden binnengehaald- is het steeds moeilijker geworden om mantelzorger te worden.

0
14 Scorpio

@12 . Idd... De bevolking is zodanig murf geslagen dat het nu doodstil blijft zitten om zelf maar niet aan de beurt te komen. We slimken nu alles en laten ons nog betuttelen ook door een stel snaaiers die geen flauw benul hebben hoe de massa rond komt iedere maand.

1
15 Scalple

"We slimken nu alles en laten ons nog betuttelen ook door een stel snaaiers die geen flauw benul hebben hoe de massa rond komt iedere maand."

Omdat ze daar geen enkele interesse voor hebben.

1
16 Honda RA302

@14
komt bij dat je als mantelzorger 24/7 'werkt' zonder loon
en met pech zelf zorg gaat behoeven

2
17 Grootmoeder

@18 Vergeet het 'mantelzorgcompliment' niet, dat fooitje.

Oh ja, die is in 2016 al weer afgeschaft door toenmalig Sinterklaas Rutte II.

1
18 Honda RA302

@18
schijnt dat de tegemoetkoming voor chronisch zieken is afgeschaft
daar niet iedereen extra geld uitgaf voor zijn/haar ziekte

in plaats daarvan mag men gaan bedelen bij de gemeente
ws met bonnetjes question

1
19 Grootmoeder

@20 Deze wending is al onder Balkenende II ingezet (de Zorgverzekering), reeds onder Paars voorbereid.

Tegemoetkoming is volgens mij afgeschaft, ja. Probleem is dat is in dit neo liberale tijdperk (tijdelijk) onrendabel zijn niet meer mag worden 'beloond'. Ook de zorg aan deze mensen wordt als niet noodzakelijk gezien en mag in de ogen van het neo liberalisme niets meer kosten.

0
20 Honda RA302

Vrij vertaald vraagt de regering hulpbehoevende te gaan bedelen.

0
21 Scalple
22 Gratiebarmhart

@21

Vrij vertaald zal ik, wanneer ik hulpbehoevend dreig te worden mezelf bewapenen en zoveel mogelijk politici gaan afknallen. Daarna ga ik lachend de gevangenis in en zal voor elke scheet op staatskosten mijn advocaat laten opdraven.

0
23 toecutter

We leven echt niet in een participatie maatschappij. Dat is een wensdroom van de Koning en zijn baas Mark Rutte. In werkelijkheid is iedereen met zichzelf bezig. Wie wil er nu verantwoordelijk zijn voor demente en oudere mensen, krijg je alleen maar problemen mee.

0
24 niet-alles-geloven

Als die NGO's die nu kapitalen uitgeven aan migranten te helpen nu eens dat hier in de EU voor de ouderen zouden doen dan kregen ze van mij ook meer respect.

0
25 niet-alles-geloven

@25 Misschien kan de regering de afschaffing van de dividendbelasting terugdraaien?

Proest.

(Kijkt schichtig om zich heen, wie weet staat de Gestapo-dienst van de VVD/CDA/D66/CU al weer om de hoek om binnen te vallen)

1
26 Honda RA302

@23 . Normaliter zou ik het afkeuren, maar die gasten komen al met zoveel weg. We moeten het wel spannend houden nietwaar? ????

0
27 Scalple

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@96Nou dat wil ik nog wel eens naast elkaar leggen, hoe vaak ik links meestuur of jij. Dat verlies je met grote sprongen en dat weet je zelf...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@50Je vergeet dat die ellende vaak komt door hun eigen cultuur, religie of levenswijze die ze hier gewoon voortzetten met alle gevolgen van di...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
Scholen gestopt met inhuur uitzendkrachten: zo komen ze toch aan leraren

Slim van de scholen. ...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@17Nog maar eens:Voorrangsregels bij woningtoewijzing, wordt door gemeenten bepaald en is dus NIET bij wet geregeld.Mensen die zich gedisc...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@94 Ik kijk graag verder dan mijn neus lang is dus waarschijnlijk zoek ik vaker iets op dan jij. Ik wil namelijk graag betrouwbare informatie e...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@11Ja, dat zou best eens de oorzaak kunnen zijn, en dat de woke leeghoofd praters dan zijn ideeën vertalen in een beleid wat voor nog meer p...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Snorrie
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@7 Paar vraagjes.Heb je links naar verklaringen van Oekraïne en de VN dat ze die onafhankelijkheid erkennen?En wat is er onafhankelijkhei...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@1Doe dat dan met iedereen die haat verspreid over een geloof....

17 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Marrie1
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Hopelijk hebben de media het fatsoen en besef dat ze dit asociale figuur(en) niet in beeld kunnen brengen....

19 minuten geleden geplaatst door Marrie1

VBOH
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@10"Ik zou wel eens willen dat dit soort mensen op tv komt te praten over de huidige problemen"Die mensen heb ik alleen maar op de tv aan ...

22 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
8teen Xxx VideoAutumn LuvitBlack Big TittesJulianne Morre NudeTelugu Hot Movie SexGirl Out West ComMatures Black PornPornhub ImagesSankakuVídeos Pornos De GorditasKitty-lynnVeronikarajek NakedMiawaifu PornLady Dimitriscu PornDruunaFutanariporn GamesSplatoon 3 PornTamil Nude DanceJapanese Xxx Videos DownloadHollywood SexesXuxa NudeMiget Lesbian PornBible Black HentaiHot AsshollywoodDead Or Alive PornHot Hot Bf VideoFuckpics18 Xxx ComKhet Mai ChudaiNasty BlowjobStep Mom Fuck HardVoyeur-houseArab_sexHindi Xnxx ComLena Paul XnxxGayjock PornXxxxxxxxxxxxxGelboorePorn Hd GfChodacudiCute Girl Pron VideoMother Dayghter PornLatina Grandma PornWww.youporn.conmYou Jizzz.silverdaddies.comXxx DlEva ElfieDesi Tube8Www Indian Hot ComNaked Towel DropYoung Porn TubeHotest Black PornstarsAisain PornLavaríaPorn CreampieSapna Sappu VideoNew English XxxBeautiful Girls Nude ImagesKatiesigmonddPunjabi Hd Sexy FilmTwotter PornFsbswingersXxx ArkestraGinger On Ginger PornAmbar RayneLaconejaaa LeakedBig Boobs Teen SexTrashy BonersHot Wifexxx.comOnly Fans BigtitsSophia Deso NudeTracey Lords NudeGayporn BiMaturepussy PicOs Melhores SitespornoGirls Boobs PressBeauty Girl NudeBeastyalityPokies In PublicXxx VebioPorta Glory HoleBlonde PussypicsPimping PornCory Chase FootjobBhabhi Ki Chudai KahaniEmilia Clarke PornVideos PlrnograficosBlack Casting CouchRylie Rowan CreampieComedy XnxxSax Video RomanticWwe Super Stars Sex VideosCogiendo A La AbuelitaXxx Sexy Porn Hd VideoIndian Bengali Porn VideosBiglatinanalBest Pornsite Reddit4tube.comNegraxxxJav BlowjobChasisty LynnSloppy Seconds Cream PieBrooklyn Gray PornhubXxx VadioXxx Marathi HdBest New PornstarsAyisha Diaz NudeAnal HomadeBhartiya XxxMoms Daughters NakedVillage Aunty Sex VideosBody Paint PornBloody Xxxسكس كبارVideos Desexo CaseiroSexo AoHeroine Hot Sex VideoGroupcreampieCinnamon IdlesMiasakhalifJav LibarrySite Porno GratuitHoney FoxxxLisbian PornsiteBokep ComlekAll Xxx MoviesXxx At NightNude Girl PhotoshootChudai KathaSex Video PBus Sex XxxXxx Japan Wife CheatingBasketball Sex VideoMasaage Room ComDoja Cat Twerk日本 A 片Foothob PornDesenhos PornografiaMonami TakaradaKenzie Madison XxxBlack Clover XxxFanfix LeaksTiktokassSherni PornBlow Job ShotPorn Live CamsJasmin WebcamTryst WebsiteForeplay Gif