Whisky kun je nu ook op brood smeren
Wakker worden met whisky lijkt een slecht idee, maar het Engelse bedrijf Firebox wil het mogelijk maken. Niet gegoten in een glas, maar als beleg op je brood.
De smeerbare whisky is een marmelade die bestaat uit sinaasappels en single malt whisky en gaat uitstekend samen met wat roquefort op een crackertje. Het beleg bevat geen alcohol, aangezien dit is vervlogen tijdens het creatieproces. Vergeleken bij andere smeersels moet je wel diep in de buidel tasten, want een potje smeerbare whisky kost 11,29 euro.
Fans vinden het product zijn geld waard. Zo zegt Katrina op de site van Firebox: ,,Ik wou dat ik meer dan 5 sterren kon kiezen! Geweldig product voor mijn vader met mooie doos. Website en e-mails waren hilarisch en informatief.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat opeens niet door. Organisator Lisette Ernens wacht al acht maanden vergeefs op een vergunning voor het pinksterevenement. En nu is het te laat: ,,Zo is het echt niet leuk meer.”Den Haag -
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUM
Regen hindert oogst van suikerbieten: ‘De grond is net een spons, er kan eigenlijk geen water meer bij’
De aanhoudende regen speelt de suikerbietenoogst parten. Boeren werken met man en macht om de suikerfabrieken draaiende te houden. ,,Het moet eigenlijk één à twee weken droog zijn.’’Dinteloord -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’
-
PREMIUM
25 soorten chocopasta onder de loep: bijna elke pot choco bevat giftige stoffen, op één merk na
-
-
-
PREMIUMRecepten
Karaage, Yakisoba en hambagu: De Japanse keuken heeft meer te bieden dan sushi
Geen kwaad woord over sushi, maar de Japanse keuken heeft meer te bieden, weten ook meneer en mevrouw Hamersma. Bak eens een hambagu (hamburger). Sake is niet verplicht, er kan ook wijn bij. Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn, deze week tippen ze drie Japanse recepten. -
Waarom we snacken uit verveling en hoe je daarmee stopt
Eten uit verveling: iedereen doet het wel eens. Helaas grijp je dan meestal niet naar dat gezond stuk fruit, maar naar een zak chips, koek of snoep. Maar hoe komt dat en wat kun je er tegen doen?
-
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
-
DE KWESTIE202
Praat mee: Is suikerbelasting op suikervrije dranken wel eerlijk?
In de Kwestie leggen we elke werkdag een vraag over een actueel thema aan onze lezers voor. Reageer hieronder ook op deze kwestie. -
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje