De kaartautomaten worden voor veel reizigers overbodig nu NS maandelijks en achteraf een rekening stuurt voor alle reizen in het openbaar vervoer. Er hoeft geen saldo meer op de OV-kaart te staan.
Volledig scherm
De kaartautomaten worden voor veel reizigers overbodig nu NS maandelijks en achteraf een rekening stuurt voor alle reizen in het openbaar vervoer. Er hoeft geen saldo meer op de OV-kaart te staan. © Martin Sharrott 2010

Reizen op krediet slaat aan; nooit meer verplicht 20 euro op OV-chipkaart

Het systeem om achteraf via een maandelijkse factuur te betalen voor het openbaar vervoer is een doorslaand succes. In een flinke week tijd hebben zich al bijna 16.000 mensen aangemeld voor de nieuwe service NS Flex van de Nederlandse Spoorwegen.

  1. ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    In 2006 is hij al eens tot drie jaar cel veroordeeld voor oplichting, er loopt nog een strafzaak uit 2022 tegen hem, en óók nog eens een kort geding over terugbetaling van tonnen aan zijn slachtoffers. Maar vanaf maandag is bij de Haagse rechtbank tegen de beweerdelijke ‘serieoplichter’ met de bijnaam ‘Mooie Bram’ een driedaagse strafzitting van start gegaan over een reeks oplichtingspraktijken die zo’n tien jaar geleden speelden.
    Den Haag
  2. Nu pas willen teruggeven van de mondkapjesmiljoenen is niet erg geloofwaardig
    COMMENTAAR

    Nu pas willen teruggeven van de mondkapjes­mil­joe­nen is niet erg geloofwaar­dig

    Zou het echt? Sywert van Lienden en zijn compagnon Bernd Damme waren vorig jaar zomer al bereid om hun mondkapjesmiljoenen terug te geven. Maar door extra voorwaarden van kompaan nummer drie Camille van Gestel ging het feest vooralsnog niet door. Het prikkelt de verbeelding: want stel dat het drietal meteen al had aangeboden hun woekerwinsten in te leveren, waren zij dan nu niet beter af geweest, schrijft onze politiek verslaggever Laurens Kok.