Politiek

Mark Rutte: Dat ik in 2010 met bedrijfsleven sprak over dividendbelasting staat los van recente debatten

11-09-2018 14:57

Dat minister-president Mark Rutte al in 2010 sprak met het bedrijfsleven over het afschaffen van de dividendbelasting staat los van de debatten die hij afgelopen tijd met de Tweede Kamer voerde. Vrijdag werd bekend dat Rutte kort na zijn aantreden met Shell sprak over de maatregel. In de opvolgende maanden sprak hij er nog over met andere topmannen uit het Nederlandse bedrijfsleven, waarschijnlijk die van Akzo, Philips en Unilever.

Lees ook – ‘Rutte al vanaf eerste aantreden als premier bezig met afschaffing dividendbelasting’

SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen vindt dat een vreemde zaak en bevroeg Rutte dinsdag tijdens het Vragenuur. Ze wees er op dat de kamer meermaals had gevraagd om herinneringen en achterliggende stukken. Rutte wees er op dat de recente debatten in de Tweede Kamer gingen over de rol van de dividendbelasting tijdens de formatie van het kabinet.

De gesprekken in 2010 staan daar los van, volgens Rutte. Dat ambtenaren hem voorbereidden op die gesprekken vindt de premier niet meer dan normaal. Tevens wees hij er op dat de maatregel niet in zijn eerste twee Regeerakkoorden stond.

Wordt na Prinsjesdag vervolgd.

Lees ook – Dossier Dividendbelasting