achtergrond

Geenstijl

Lichtgetint tuigh schopt vrouw in elkaar. Vrouw snapt het niet waarom tuighjongens zo zijn

Tja. Verbindend vrouwtje ontmoet zegeningen massamigratie GAAT FOUT.

Gisteren om 18.20 ben ik, op de hoek van de straat aangevallen. Ik fietste de laatste meters naar huis op de stoep, ver genoeg van twee jongens vandaan. Zij bewogen zich naar mij toe, waarna ik door een flinke duw tegen de muur aan viel.

*Ik heb mijn fiets neergezet en ben naar ze toegelopen, met de vraag waarom zij dit deden. (“Waar slaat dit op, man?”). De jongen met het kortste haar rende op dat moment heel erg snel op mij af, met een been hoog en trapte in mijn rug.
Zijn vriend (op de eerste foto links in beeld) probeer zijn vriend tevergeefs tegen te houden.
Ik heb omstanders (publiek heb je op zo’n moment in NO TIME) gevraagd foto’s te maken. Een meisje deed dit (zie foto’s) en werd vervolgens direct door de jongen aangevallen. Ze kreeg een vuist op haar kaak en heeft drie breuken. *

De agressieve jongen was snel in zijn bewegingen, sterk en vooral uit controle. Woede of lustagressie. Een combinatie van beide.

Was ik bang? Nee, ik was verontwaardigd en boos en ook voelde ik me schuldig naar het meisje dat de foto’s maakte en nu met een gebroken kaak thuis zit. Ik was naïef.

En ik heb vragen. Wat houdt deze jongen bezig, wat wil hij in zijn leven bereiken? Wil hij iets bereiken? Wat ligt er in zijn bereik? En: wat is zijn beeld van vrouwen? Lokt onze westerse emancipatie het uit dat vrouwen ook in fysieke strijd op gelijkwaardig niveau worden 'behandeld' als mannen?

Enfin, heerlijk gevalletje totaal ontremd straattuigh versus juppie in de Grote Stad. Grenzen dicht, Nexit, einde aan het knuffelculturenbeleid en brute heropvoedingskampen voor alles met een opgeschoren koppie en een trainingspak, want zo gaat het niet langer. En nooit meer kickboksles voor eenieder met een achtergrond in een schaamtecultuurtje. 

UPDATE: Bert Brussen dook in de comments zodat u dat niet hoefde te doen. De nichtjes van deze neefjes komen weer massaal uit hun holen (geholpen door linksies met platen degelijk staal voor hun bakkes) om de Stam te verdedigen. Je verwacht het gewoon niet he?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.