door Havermout in Binnenland  ·  40 Reacties

  • 3
  • 594x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

implosie?

1
1 Grootmoeder

Slechte zaak! We moeten juist meer marinierseenheden krijgen, niet minder. Meer loon is een goede oplossing!

2
2 Vaartuig

PANG PANG!

5
3 Belazerd

Als militair weet je dat je soms ergens geplaatst kan worden.

3
4 caso

@2 het salaris van een onderofficier kan oplopen tot € 3.265,70 bruto.

Structurele toelages
Als militair binnen Defensie ontvang je structureel een VEB-toelage (Vergoeding Extra Beslaglegging), een vakantie-uitkering van 8% van je brutosalaris én een salarisafhankelijke eindejaarsuitkering bovenop je basissalaris. Voor burgermedewerkers geldt de VEB-toelage niet.

Incidentele toelages
Bovenop je basissalaris en de standaard toelages kun je ook nog in aanmerking komen voor een uitzendtoelage, oefentoelage, onregelmatigheidstoeslag en andere vakspecifieke toelages. Ook draagt Defensie bij aan je ziektekosten, reiskosten, je pensioen en eventueel ouderschapsverlof. Dit kan betekenen dat je netto meer overhoudt dan je bruto basissalaris.

Ziektekosten
Als militair kun je gebruikmaken van onze eigen artsen, tandartsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten die bij de Militaire Geneeskundige Diensten (MGD’en) werkzaam zijn. Voor een laag maandbedrag (ongeveer 70 euro netto) ben je als militair zeer uitgebreid collectief verzekerd bij Stichting Ziektekosten Verzekering Krijgsmacht (SZVK)

Dit zijn gewoon hele goede arbeidsvoorwaarden die zeker kunnen concurreren met arbeidsvoorwaarden in het bedrijfsleven.

5
5 mike45

Ik had ergens begrepen dat die verhuizing een gunst/cadeau geweest is voor poppetje op provinciaal niveau.

4
6 caso

Beschamend. Er moet meer geld naar defensie.

1
7 WTR

@5

"het salaris van een onderofficier KAN oplopen"

Heel goed gezegd. Je kunt niet het hoogst haalbare bedrag pakken en dat als de norm poneren. Dat bedrag is hartstikke laag als je bedenkt dat dat het hoogst haalbare is.

2
8 Vaartuig

@8 dit een basis salaris daar komen nog weet hoeveel toeslagen en regeling overheen en als als militair gewoon normaal functioneert dan groei jij tijdens je loopbaan automatische naar het hoogste niveau. Militairen in Nederland worden echt niet slecht betaald!

6
9 mike45

@9

Ja wat toeslagen en regelingen, maar dat valt ook wel mee.

Je schreef: "en als als militair gewoon normaal functioneert dan groei jij tijdens je loopbaan automatische naar het hoogste niveau"

Niet iedereen wordt generaal, dus dat is onzin.

Je schreef: "Militairen in Nederland worden echt niet slecht betaald!"

Vergeleken met een schoolconciërge niet nee. Maar laten we niet doen alsof € 3300 bruto veel geld is. Een leraar verdient maximaal € 3600 ook dat is te weinig.

3
10 Vaartuig

@9
nu nog goede kleding, bij uitzending...munitie is tevens handig

wat weet U eigenlijk veel, niet
*zakdoek pakt van 't lachen*

2
11 Grootmoeder

@10 ik heb niet over generaal ik heb over onder officieren dus operationele functies, officieren kom in een veel hogere schalen terecht. Dat kan oplopen tot maximaal €10000 per maand.

Dat is volledig in lijn wat mensen in het bedrijfsleven ook kunnen bereiken ik denk dat zelfs daar boven ligt. Een uitvoerende HBO haalt ook dit salaris niveau, terwijl onderofficieren een MBO opleiding hebben.

5
12 mike45

@9 Je stelt het mooier voor dan het is.
Het salaris wat jij noemt is het maximum voor een sergeant-majoor.
Als je bij de mariniers in dienst komt kun je hooguit (na je opleiding) beginnen als sergeant. Het startsalaris is dan 1.497 euro per maand. Op z'n vroegst kun je na 3 jaar bevorderd worden tot sergeant-majoor en is het salaris 2.233 euro. Pas na 27 jaar bereik je het maximum van 3.265 euro.

Misschien dat je nog doorstromen als adjudant, maar in de praktijk ben je dan al vaak dicht tegen je pensioen. Dan heb ongeveer 300 euro meer.

1
13 Belazerd

@13 Hoe denk je dat dan in het bedrijfsleven dan gaat hebben? Dat je naar je MBO studie instroom in de hoge salarisschalen?

6
14 mike45

@12 Een salaris van rond de 10.000 euro per maand is alleen voor de allerhoogste rangen zoals vice-admiraal of luitenant-admiraal. Vergelijkbaar met generaals.

1
15 Belazerd

@15 Dat is ook in overeenstemming met het bedrijfsleven bijna niemand in Nederland verdient €10000 of meer per maand.

5
16 mike45

@14 Met de juiste MBO-studie heb je veel eerder dit salarisniveau bereikt. Het is dus logisch dat jongeren kiezen voor een carrière die in de praktijk wat vlotter verloopt.

Het enige voordeel bij defensie is, dat je wat meer zekerheden en emolumenten hebt dan in het normale bedrijfsleven.

2
17 Belazerd

@12

Ik heb zelf een WO-opleiding, maar ik vind dat militairen(!) met een MBO-opleiding ook gewoon naar hun bijzondere inspanningen mogen worden betaald.

1
18 Vaartuig

@18 dat worden ze ook want als ze van huis op oefening of uitzending dan krijgen ze riante toeslagen. Word jouw salaris ook verdubbeld als jouw werkgever jouw naar het buitenland stuurt.

@17 een afgestuurde basisschool leraar en verpleegkundige dat is HBO niveau verdiend net zoveel.

5
19 mike45

@16 Als je in het bedrijfsleven een functie hebt waar je aan enkele duizenden mensen leiding moet geven, kom je voor 10.000 euro per maand niet je bed uit.

3
20 Belazerd

Gaat aardig de kant op overschot generaals tekort aan de rang van sergeant-majoor.

1
21 briand

@19

Je schreef: "dat worden ze ook want als ze van huis op oefening of uitzending dan krijgen ze riante toeslagen. Word jouw salaris ook verdubbeld als jouw werkgever jouw naar het buitenland stuurt. "

Die riante toeslagen vallen wel mee. Als ik niet voor mezelf zou werken zou ik wel verwachten dat de extra uren die je maakt op één of andere manier gecompenseerd werden.

Je schreef: "een afgestuurde basisschool leraar en verpleegkundige dat is HBO niveau verdiend net zoveel."

Ja net zoveel als een ervaren onderofficier. Je vergelijkt appels met peren. Een beginnend soldaat of een onderofficier (vanaf korporaal) verdient vele malen minder.

2
22 Vaartuig

@20

Mwah, het of het officierenkorps in staat is goed leiding kan geven daar valt over te twisten. De salarissen van officieren mogen wat mij betreft wel wat omlaag, net als het aantal officieren.

2
23 Vaartuig

@19 Ik heb het niet over het onderwijs of de zorg. Ook daar klaagt men over de matige salariëring in vergelijking met het bedrijfsleven.

De toelages bij uitzending naar het buitenland houden verband met de extra kosten die je maakt omdat je niet thuis bent. Daar tegenover staat dat de normale toelages die je hebt als je in Nederland werkt, grotendeels worden stilgelegd.

2
24 Belazerd

Dit is gewoon het gevolg van het onzinnige beleid van de Rutte-clubs!

2
25 Zie Hier

Ze werden en worden in hun hemd gezet door de laatste 12 jaar VVD.
Het is geen eer meer om marinier te zijn.

1
26 Dachtutniet

ze kunnen toch bivakkeren in Zeeland - 2 weken op 2 weken af?

5
27 Jeb

Kan mij voorstellen, je denkt Nederland te beschermen en je komt terug uit Verweggistan misschien in een lijkzak en krijg je een trap na van de politiek omdat het niet helemaal volgens het boekje ging of je word met een postuum lintje de grond ingestopt met veel eer waar niemand iets voor koopt.

1
28 eigenmening

De grootste uitstroom bij het korps mariniers is mijns inziens, omdat ze op de grote vaart als gewapend beveiliger aanzienlijk meer kunnen verdienen dan in het korps mariniers.

1
29 3RN5T

@27 , had begrepen dat de kazerne te Doorn wilde uitbreiden en dat vond de gemeente niet de bedoeling.

1
30 caso

@30 de marinier is bij uitstek iemand die overal kan functioneren

0
31 Jeb

@31 , correct en tevens juist. Den Helder is ook in de picture, er is wat gezeik op bouwland Vlissingen las ik.

1
32 caso

Ik zou zeggen dat dit een appel is aan de Nederland-lievende NK accounts (aannemend dat dit mensen en dan ook nog Nederlanders zijn) dit gat te vullen. Ik heb al in het leger gediend maar ik ben dan ook echt een liefhebber van Nederland, geen Wilders of Baudet adept. Die hebben niks met ons land.

3
33 Ketter

Stelletje slapjanussen zijn het, er is hier in Vlissingen voldoende oefenruimte, zelfs op de Westerschelde. Ze krijgen hier een mooie nieuwe locatie waar al volop aan gewerkt word. Ook voor de vrouwen van de mariniers is hier best werk te vinden en scholen voor de kinderen is er ook voldoende. In mijn diensttijd kon ik ook niet thuis blijven en heb door heel Nederland gezworven tot in Duitsland toe.
Beste mariniers er word voor woningruimte gezorgd hier en de dames krijgen hulp bij het zoeken naar een baan en ja ik snap dat jullie er tegenop zien maar Zeeland heeft mooie gelegen en Vlissingen zelfs de mooiste boulevard van Nederland

2
34 Interessant

@34 En wat gaat de mariniersvrouw in Vlissingen doen in de gemiddeld 6 maanden dat haar man weg is? Iedere avond na haar baan in Vlissingen terug naar Doorn om even naar haar vriendinnen toe te gaan? Of naar haar ouders in dezelfde regio? Bij wie brengt ze hun kind, mocht ze eens een avond ergens heen gaan? Ook maar weer 1,5 uur in de auto en dan nog weer terug?

Met alle respect, maar ik zou ook niet verhuizen voor mijn baan. Ik heb, waar ik woon (en da's echt een uithoek, niet te vergelijken met Vlissingen) hier alles, vrienden, kennissen mijn ouders en broer. Als mijn baas morgen z i in spullen pakt en naar de andere kant van het land verhuist ben ik weg question

2
35 RvdM

@35 Vroeger deed men niet zo moeilijk over dit soort dingen. Het hoort bij het beroep als militair, en als het goed is weet je partner dit ook.

Hoeveel gezinnen hebben er al moeten verhuizen omdat er een basis ging sluiten, of omdat manlief op een andere basis gestationeerd werd? Begrijp echt niet waarom dit nu plotseling een probleem is.

Ik neem aan dat jouw baas niet het Ministerie van Defensie is?

0
36 Bluth

@35 Trouwens... Je kan ook niet verhuizen, en gewoon in het weekend naar huis gaan. In militaire dienst heeft men zoiets als "verlof". Dat is normaliter de periode waarin je naar huis gaat om je familie en vrienden te zien. Als je geen verlof hebt is het normaal om te werken en lange periodes weg te zijn van je familie en vrienden.

En tegenwoordig is er Skype!

0
37 Bluth

@36

Bluth.

Het gaat hoofdzakelijk niet alleen om Vlissingen.
Maar om het beleid daarom heen.

Het is een zooitje geworden en totaal geen eer om nog voor dit rariteiten kabinet je leven te wagen.
Zie b.v. steun aan de verkeerde groepen.

Meer zeg ik niet.

3
38 Dachtutniet

@38 Heeft er niets mee te maken.

1
39 Bluth

Het komt er dus op neer dat de keuze de kazerne van Doorn op te heffen een volkomen foute beslissing is geweest. E is blijkbaar geen enkel onderzoek gedaan naar de impact die dat zou kunnen hebben op de mariniers. Nu het dan eindelijk ten uitvoer zal komen, zeggen hele meutes mariniers hun baan op! Prima beleid weer van de vorige minister Plaschaert.

0
40 Nicks R. Van

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@64 Ik citeer jou: gemeld 🤣...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

DikkeTor
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Zijn de daar aangekomen : Oww wouw, wat een prachtige gebeurtenis, heel mooi allemaal. XD...

1 minuut geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Bijen die het beste tegen de kou kunnen het meest geteld

Nou, nou. . .zo extreem koud is het de afgelopen jaren niet geweest. . . Blijkbaar kunnen bijen ook goed zwemmen, gezien de hoeveelheid regen...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5 Als er van Teheran een parkeerplaats wordt gemaakt, dan hebben wij hier daar gelukkig niet zoveel mee te maken en/of last van, als ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Je blijft maar zeiken hè. . . . Besef je nog steeds niet hoe sneu je bezig bent? ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5Eerst moet zijn eerder....

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Ik zie een kernoorlog eerst er uit de Arabische landen komen dan uit Rusland.Maar goed, als het gebeurt dan is het maar het beste dat de hele ...

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Gaat Bosma dan ook weer z'n prinsevlag speldje dragen? Want volgens hem heeft de nsb die toch nooit gebruikt. ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Primera wil eigen keten tabakswinkels opzetten om verkoopverbod in 2030 te omzeilen

Prima! De mens onderwerpen aan de wil van de Staat is tegen iedere vorm van heerschappij. De mens moet zelf kunnen beslissen of er gerookt dient...

15 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
3gp Sex VediosPorn SwedishTied AnalMike AdrainoPornez DownSexcelebrFuta OverwatchHeels On PornSister XvideoRuley Reid PornHindi Sex NovelNuru Masseuse PornCahty HeavenMami GainyGlorey Hole CreampieHmangaTransex Only FansXxx Sexy Video 18Behen XxxNadia Ali XFree Porn Web SeriesHd Porn Video LiveIncest FootjobCumming PantsHot B Grade ActressWww Com Sexy HdBhai Bahan XxnxSex AltStepmom CreampiedHot Stepmom With Big Tits Tara Holiday Fucks Her StepsonKoel Mallick BfBrazzers XxxxxPenes Negros GrandesXvideo SwapEscortindexGood Videos PornBizzare PornsSex Swing PositionsCheery Crush PornLatest Indian SexHot Mom Xxx MoviesBbc Porn HdDesi Recording SexHd Quality Indian PornDeepthroat To PukeFaithlianne PornSiriricaPorn Tits HugeVideos Pornograficos RomanticosInerracial CreampieRiki JohnsonBlowjob TamilTaylor Gloryhole SwallowFit Girl SexPorn Spy CamVaness SkyLong Lip PussiesJexmoviesHd Boy Sex VideoLollipopjessBest Anal Sex VideosBabyfacedhoe PornBrazzers Free TrialAbsolu PornBondage HentaVideo Sexsi HdSex Video Hd Mp4Wwe Sexy XxxJennifer Lawrence AssholeFootjob CummingDani Jones PornKanchipuram SexXxxxxxxxxxxxxxxzXxx Hindi SareeVillage Fuck VideoMoana Pozzi PornPlay Porn GamesGaytrrentsPorno PeliculasVzateriaBlack XxnxxIndian Gf Sex VideoKiara Advani XxxxPhoto Shoot XnxxBengali Aunty Blue FilmXxnxsarajayBeefcakehunerMohmalMohini XxxIndian Kissing Sex VideoXxxdarkPiratebay OrhTeffany WatsonR CuckoldstoriesFuck ToyBlacked CompilationAunty Romance In SareeSexual Stories By WomenUpskirthairyUn Cut CocksBrother Sister XvideoXnxx Sex Video HindiHayden Kho ScandalHollywood Full Porn MoviesFreexxxvideos DownloadIndica Flower LeakPornos Em QuadrinhosNinja Turtles PornLondon X VideosBhagwan Sex VideoXnxx DownloadHot Bus SexPriya Rai Xxx VideoMalayalam Movie Nude ScenesBig Tit Milf BlowjobKabinedasnovinhasNude Tiffany TaylorDesi Sex RajasthaniHavanh GingerAnal Porn MassageJulie AmbersAdult Games OnlineJaponesas PornografiaXxx BoosSex BubuFree Gay Boy PornFeminization Porn GamesFemboy LinkHenti PovFat Girl Xxx VideoBollywood Kareena Kapoor SexSquirt Cam18chanWwporno ComGemmaboopCatherine Zeta Jones HotMariah Carey Nip SlipIndian Hot Wife XxxPure Taboo PronBritni KittinBriyish PornSpicevidSydney Sweeney AnalFime De Sexo CaseiroXnxx All TagsMalena Morgan GifNikki.stone NudeBest Blowjop PornKinsley EdenHot 18 Porn