door Havermout in Buitenland  ·  46 Reacties

  • 3
  • 405x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wacht maar, over 72uur is het anders.

7
1 caso

Dat kan weinigen boeien. Ze hebben hun mandaat allang verspeeld, een verlengstuk van de politiek met een eigen agenda en een zeer selectieve manier van handelen. Net als de VN zwaar gecorrumpeerd en heeft geen enkele geloofwaardigheid meer.

6
2 Bleke Betty

Heel goed dat het Internationale Strafhof niet toegeeft aan deze Amerikaanse regering. De VS meent iedereen de maat te kunnen nemen maar zelf altijd buiten schot te blijven.

3
3 reality

* Verwijderd door de redactie *

4 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

5 E.Meel

Internationaal? Is al lang niet meer zo, net als de VN al hun krediet verspeeld heeft door een politieke agenda te volgen.

5
6 Proemevla

Ah dus omdat ze steun hebben van 123 landen is het ook ineens okay om je uit te laten over burgers van landen die je bevoegdheid niet erkennen. Grootheidswaanzin.

Daarbij zijn ze sowieso niet onafhankelijk; om zichzelf te legitimeren hebben ze zaken nodig. Willekeurige zaken, dat dan weer wel.

10
7 Yisrael

@7 jij snapt kennelijk niet dat misdaden tegen de menselijkheid vallen onder die groep misdrijven die in ieder land berecht kunnen worden. Dat is dus geen grootheidswaanzin, waar de USA uitlatingen wel blijk van geven, maar gewone rechtspraktijk.

Wellicht zien we Bibi Netanyahu ook nog eens voor het ICC verschijnen.

2
8 TedjeR

@8 En hier komt jouw politieke agenda meteen naar boven.
Daarvoor is rechtspraak niet Tedje...

Voor de neutraliteit van dat Hof zouden alleen zaken moeten behandelen als alle betrokken partijen meewerken. Tot nu toe is dat altijd een voorwaarde geweest. Zou niet weten waarom daar nu een uitzondering voor maken.

10
9 Yisrael

Kan best wel interessant worden om te zien waar de werkelijke macht zit ! Ik denk in de VS maar het is afwachten en kan best een leuke/ spannende tijd opleveren !

3
10 Moskowfiets

Toevoeging @10

Internationaal Strafhof
Enkele tientallen landen hebben het statuut wel ondertekend maar (nog) niet geratificeerd, waaronder de Verenigde Staten, Rusland, Iran, Israël, Soedan en Zimbabwe. Het verdragsrecht verplicht staten die een verdrag getekend hebben "zich te onthouden van daden die de doelstelling van een verdrag met voeten treden".Drie van deze landen, namelijk de Verenigde Staten, Israël en Soedan, hebben echter hun handtekening onder het statuut herroepen, daarmee te kennen gevend dat zij voor hun land de uit het statuut voortvloeiende verplichtingen niet meer erkennen.


Uittreding Afrikaanse staten

In oktober 2016 hebben drie Afrikaanse staten, namelijk Burundi, Zuid-Afrika en Gambia aangekondigd zich uit het Strafhof terug te trekken. Burundi deed dit nadat de aanklager in april 2016 een verkennend onderzoek naar de gewelddaden in dit land had geopend, en nadat in september 2016 een VN-rapport regeringsfunctionarissen in dit land beschuldigde van marteling van en moord op politieke tegenstanders.

Ook Gambia wordt beschuldigd van schendingen van mensenrechten; in juli 2016 zijn bijvoorbeeld 19 leden van de oppositie tot gevangenisstraf veroordeeld wegens deelneming aan een demonstratie zonder vergunning. Er wordt rekening mee gehouden dat meer Afrikaanse landen de uittredende staten zullen volgen.

Artikel 127 van het Statuut van Rome bepaalt dat verdragsstaten zich kunnen terugtrekken met een opzegtermijn van tenminste één jaar.


Uittreding Rusland

In november 2016 trok President Vladimir Poetin per decreet de Russische ondertekening van het stichtingsverdrag van het Internationaal Strafhof in. Aanleiding hiervoor is het besluit van het Strafhof het conflict in Oost-Oekraïne te bestempelen tot een internationaal conflict tussen Rusland en Oekraïne. Rusland is ook geïrriteerd over een onderzoek van het Strafhof naar mogelijke oorlogsmisdaden door Russische troepen in Georgië in 2008. Volgens mensenrechtenorganisaties komen ook de Russische luchtbombardementen op Aleppo in Syrië neer op oorlogsmisdaden. In de praktijk verandert er niet veel omdat Rusland het verdrag nooit heeft geratificeerd waarmee het de rechtsmacht van het Strafhof ook nooit heeft geaccepteerd.

1
11 Moskowfiets

@9 Nee als het over internationaal recht gaat hoeven alle partijen niet mee te werken dat is onzin.

2
12 Drs. Mezun

@7

Het Internationaal Strafhof is een permanent hof voor het vervolgen van personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden zoals deze zijn omschreven in het statuut.

En dat gaat dus daarom. Amerika mag niet bestaft worden wanneer ze genocide plegen, oorlogsmisdaden of misdaden tegen de menselijkheid. Dat moet gewoon kunnen zonder consequenties?

Wanneer een land zich daadwerkelijk gehouden voelt aan het afzien van dergelijke misdaden, waarom zou het dan enig bezwaar hebben tegen een Strafhof dat landen daarop aanspreekt? Welk gevaar loopt dat land dan?
Geen enkel.

Dus begin je eens af te vragen *waarom* de VS daar zo op tegen is.

0
13 Endandit

@10
Niet meer waar ze jarenlang bij gelegen heeft, sinds Trump is de oorlog om die macht begonnen (Trump is geen globalist maar vóór zijn land), soms te zien in het openbaar, zoals in SA.

4
14 Proemevla

@12 Ik stel niet dat het hoeft, ik stel dat het Hof dat altijd als voorwaarde heeft gesteld. Immers is het er om conflicten te berechten, niet om nieuwe te starten.
Daarbij is medewerking wel zo handig voor gedegen onderzoek...

6
15 Yisrael

@13 Slecht geweten?

1
16 benbenieuwd

@13 Omdat de VS grotere belangen heeft dan het gezeur van een of ander hofje in een stad die niemand kent.

8
17 Yisrael

@15

Ht Stafhof is er niet om conflicten te beslechten. Het is er om te oordelen over mogelijke schendingen van de mensenrechten, genocide en oorlogsmisdaden.
Waarom zou welk land dan ook dat zich daaraan niet schuldig maakt daar bezwaren tegen kunnen hebben?
Dat doe je alleen wanneer je zelf denkt iets te vrezen te hebben.

Ben jij tegen het bestraffen van moordenaars? De enigen die daar een reden toe hebben zijn ..... moordenaars.

1
18 Endandit

@17

Yeah right. Dan verplaatsen we dat Hof toch gewoon naar pakweg Parijs of zo?
Doet de VS dan wel mee?
Als de VS zich niet schuldig maakt aan het soort misdaden waar het Hof over gaat, dan heeft de VS niets te vrezen. Blijkbaar vrezen ze het wel. Waarom?

1
19 Endandit

@13 Omdat ze hypocriet zijn?

0
20 Reagurius

@18 Omdat niet elk land zin heeft om dergelijke bevoegdheid toe te kennen aan een of andere buitenlandse instelling.
Jij denkt in sofismes, heb je niets aan.

6
21 Yisrael

@17

Een stukje geschiedenis:

Following the Second World War, the allied powers established two ad hoc tribunals to prosecute axis power leaders accused of war crimes. The International Military Tribunal, which sat in Nuremberg, prosecuted German leaders while the International Military Tribunal for the Far East in Tokyo prosecuted Japanese leaders. In 1948 the United Nations General Assembly first recognised the need for a permanent international court to deal with atrocities of the kind prosecuted after the Second World War.[3] At the request of the General Assembly, the International Law Commission (ILC) drafted two statutes by the early 1950s but these were shelved during the Cold War, which made the establishment of an international criminal court politically unrealistic.[4]

Benjamin B. Ferencz, an investigator of Nazi war crimes after the Second World War, and the Chief Prosecutor for the United States Army at the Einsatzgruppen Trial, became a vocal advocate of the establishment of international rule of law and of an international criminal court. In his first book published in 1975, entitled Defining International Aggression: The Search for World Peace, he advocated for the establishment of such a court.[5] A second major advocate was Robert Kurt Woetzel, who co-edited Toward a Feasible International Criminal Court in 1970 and created the Foundation for the Establishment of an International Criminal Court in 1971.

Het oprichten van het Hof werd dus voornamelijk ingegeven door de behoefte om als wereld in het geheel in staat te zijn het soort misdaden als in WOII gepleegd door de nazi's te kunnen aanpakken en berechten.
Of ben jij van mening dat de processen in Neurenberg ook niet hadden mogen plaatsvinden?

1
22 Endandit

@21

Het Internationaal Strafhof IS geen buitenlandse instelling.

0
23 Endandit

@19 Geldt ook voor jou.

6
24 Yisrael

@23 Goed, de zoveelste mislukte internationale instelling dan. Muggenzifter.

6
25 Yisrael

@22 Had heel wat liever gezien dat ze een atoombom op Berlijn hadden gegooid, dan een of andere juridische farce.

9
26 Yisrael

De hoeders van het Universele Recht blijven volharden in hun geloof .....ondanks de relativiteitstheorie van Einstein......!

5
27 CoolMemories

@25

Ach mislukt, er zijn inmiddels toch aardig wat behoorlijk enge figuren berecht daar.
En nog steeds heb je geen enkel antwoord op de heel terechte vraag waarom een land dat zich niet schuldig maakt aan het soort zaken als waar het Hof tegen optreedt bezwaar zou hebben tegen het berechten ervan.
Een onschuldige heeft niets te vrezen ten slotte.

0
28 Endandit

@26

Dan liep jij nu waarschijnijk rond met 3 ogen en puntoren vanwege de straling. Lekker joh .....

0
29 Endandit

@26 jij gelooft dus duidelijk niet in het straffen van schuldigen aan misdaden tegen de menselijkheid.

Niet dat me dat verbaast, ondermeer door jouw opstelling ten opzichte van Israël/Palestijnen. Met jouw reacties hier onderstreep je alleen maar dat jij niets van welke vorm van rechtsorde moet hebben.

0
30 TedjeR

@2 "...Net als de VN zwaar gecorrumpeerd en heeft geen enkele geloofwaardigheid meer. ..."

Ja, trans-nationaal globalistisch links en trans-nationaal globalistische Islam hebben elkaar daar ontmoet, de hand gereikt en samengespannen tegen de soevereine naties en hun burgers....!

3
31 CoolMemories

@29 Hij komt uit de zandbak...

3
32 Drs. Mezun

@22
Nürenberg is niet echt een goede referentie voor onafhankelijke vervolging van genocide etc.

2
33 Proemevla

@28 Ik ga je dat antwoord ook niet geven. Redeneringen gebaseerd op sofismes en allerhande premissen en veronderstellingen, zijn niets waard.

7
34 Yisrael

@29 Lol jij eerder dan ik denk...

4
35 Yisrael

@30 Gaap. Hou jij politiek en recht nu maar gescheiden, simpele ziel.

5
36 Yisrael

[quote]The Nuremberg Tribunal of 1945-46 — the most spectacular judicial enterprise in history — was meant to prove that the defeated German regime had been one of unique and monstrous deceit, rapaciousness and evil.
But in fact the Tribunal dispensed not justice, but injustice. The four Allied powers that organized and ran it were themselves guilty of some of the very same crimes they accused the German defendants of having committed.

The Tribunal was an illegal enterprise that operated on the basis of “ex post facto” law created after the fact expressly for the occasion, and which the Allies applied only to the defeated. The hangings of German leaders ordered by the Tribunal were little more than murders glossed over with a veneer of makeshift, hypocritical pseudo-legality.[/quote]
http://reasonradionetwork.com/20111116/the-mark-weber-report-the-injustice-of-the-nuremberg-trials

Niet zo een goede referentie dus en precies dit wordt het internationaal hof (dat eigenlijk helemaal niet internationaal is) verweten, soms onterecht maar ook terecht en dat kan niet goed werken, justitie moet onafhankelijk van alles zijn, precies de letters van de wet volgen, toepassen op iedereen, zonder onderscheid.

4
37 Proemevla

@37

The Institute for Historical Review (IHR), founded in 1978, is an American organization best known for publishing articles and books promoting Holocaust denial, a practice which attracted notoriety to the IHR. It is considered by many scholars to be central to the international Holocaust denial movement. IHR is widely regarded as antisemitic and as having links to neo-Nazi organizations. The Institute published the Journal of Historical Review until 2002, but now disseminates its materials through its website and via email. The Institute is affiliated with the Legion for the Survival of Freedom and Noontide Press.

In 2009, Institute director Mark Weber published an article questioning the relevance of "Holocaust revisionism" in general, triggering infighting in the movement."

Misschien toch een beetje oppassen wie je als bron uitkiest?
En dan als commentaar beginnen met: "Niet zo een goede referentie dus ......" is wel heel erg wrang.

1
38 Endandit

@8 "....dat misdaden tegen de menselijkheid vallen onder die groep misdrijven die in ieder land berecht kunnen worden. Dat is dus geen grootheidswaanzin, waar de USA uitlatingen wel blijk van geven, ....

In de tijd vóór de regering Trump werd het ICC niet door de VS erkend omdat de links/liberalen overal globalistische oorlogen voerden in de wereld....nu wordt het ICC niet erkend omdat de nationaal georiënteerde Trump géén globalistische oorlogen meer voert en het ICC dus overbodig is....!

5
39 CoolMemories

@39

Dat werd door Bush afgekeurd. Je weet wel, dezelfde Bush die de oorlog tegen Irak begon. Dezelfde Bush onder wiens gezag mensen zonder proces jarenlang in Guatanamo Bay werden opgesloten, dezelfde Bush onder wiens bewind gevangenen werden gemarteld in Abu Ghraib.
Raad eens waarom Bush de ratificatie van het erkennen van het Hof tegenhield?

0
40 Endandit

@40 "....Raad eens waarom Bush de ratificatie van het erkennen van het Hof tegenhield?..."

Één keer raden: omdat Bush een puppet was van de linkse liberale globalisten waaronder de architect van de Irakoorlog; Trotskist Wolvowitz

6
41 CoolMemories

@11
Heeft Turkije het wel ondertekent en zo ja, waarom wordt hij niet gedaagd?

1
42 Bleke Betty

@16
Dat gaat dan v.n.l om de voormalige presidenten en de oorlogen waarbij zij betrokken waren. Trump zit er nog maar net. En dat was 1 vd redenen waarom er geen president naar NL wiilde., en waarom het een schande was dat Mugabe hier groots onthaald werd. Overigens ook een schande dat ze hem een eretitel hebben gegeven en dat is weer één vd redenen waarom veel mensen een hoop draaien op die hele VN en en die hele ICC.

1
43 Bleke Betty

@9 Mooie boel zou dat worden, als je gewoon tegen de rechter kunt zeggen dat je deze niet erkent en zo onder elke straf uit kan komen.

2
44 Neobullseye

@4 Een staat heeft andere bevoegdheden dan een burger. Een internationaal projectie is leuk, maar niets of niemand die je kan dwingen eraan mee te doen.
Daarom is het zo'n waardeloos idee om mee te beginnen. Volledig afhankelijk voor de welwillendheid van landen om mee te werken. Voor onderzoek, voor arrestatie - voor alles.
Per definitie dus selectief.

4
45 Yisrael

@38
Jaja, die doodoeners kennen we nu wel, wat er staat (de inhoud) is gewoon waar.

Feit is dat het een politiek proces was, net zoals het internationaal gerechtshof nu functioneert, of de VN, het is al lang niet meer gelijke monniken gelijke kappen.
NB, het betekent niet dat ik het goedkeur, de reden om net nu kritiek te hebben (vanuit de VS), dat is volledig onterecht.

1
46 Proemevla

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

Veel te weinig geïnvesteerd in onderhoud.Maar wel elk jaar maximale winstuitkering aan de aandeelhouders....

3 minuten geleden geplaatst door eh

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=bCnuEWLeEEEHauser Lana Trotovsek Erbarme Dich ...

4 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Reconquista
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Die snapt er nog steeds niets van. Dat het volgend kabinet het maar weer snel terug mag draaien. ...

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Pianist Jan Vayne belegde 2,6 miljoen na onzorgvuldig advies van zijn bank: ‘Dacht dat dit veilig was’

Aandelen, zonder stemrecht.Wie koopt er nog aandelen?...

6 minuten geleden geplaatst door Weetal

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=nZb7FcP84CMErbarme Dich Mattheus Passion het meesterswerk van Bach ...

7 minuten geleden geplaatst door elsemiek

LoydMorris
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Waar kunnen Nederlandse jongeren naar toe, als deze opgeroepen worden voor de dienstplicht?...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
'Promes moet afzien: kaalgeschoren en met twintig man in cel'

Die wil heel gauw terug naar Nederland. Dan maar een tijdje brommen in een Hollandse cel. . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

En volgende week zeurt hij weer dat hij geen plekken heeft.Bij uitstek de meest overbodige bewindsman van Nederland. Creëert alleen maar pr...

9 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

uit artikel:Sinds de privatisering in 1989 zijn de waterrekeningen in Groot-Brittannië met 360% gestegen, meer dan twee keer zoveel inflatie ...

11 minuten geleden geplaatst door eh

Reconquista
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Gewoon de klimaat en stikstoffondsen van Rutte en Jetten aanbreken en er zeker niet meer in stoppen zoals de bedoeling is . Daar zit 60 miljard ...

17 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Hfo AudioAnus Pic PornRuby LynneCuck GangbangBrowneyedxkittyPornzCollege Teen XxxLsexy VideoPornojovencitasCharacter Ai PornAnime Tit SuckingAustin EscortEporner.cmoNudebeach FamilyPorn HarshVanessa Alessia PornSexe HentaPorn Videos Mom SonVideos Porno4kCrossdresserpornGym Cartoon ImagesReidmylipsSeeds Of Chaos PornI Spice PornStrip Chat LiveBest Feet PornPeach XxxGaypormPower Chainsaw Man PornBulge WatcherXnxx DinnerEbony GanbangCuming In Her ButtMelora Hardin HotDbz Pan PornXnxx ThilangDrafon PornMisonary PornBdsm PornaJohnny Sins PornhubSquirt Porn HdDenise Massino NudeBangcastingAlena Croft XnxxMata Sex VideoChut WallpaperFull Hd Porn BrazzersPorn Sites DownloadableFutaniri PornBeach VouerRomantic XxxGifswowBreckiehill NudesMegnut LeaksUrfi Javed SexAunty And Uncle SexEbony Spit RoastPublic ErectionSnow Bunnies PornPerfect Asain TitsFreematurepornvideosMom Sex MoviesJordan Falls PornPorn LikNudes KpopClaire LizzyBreast Suck Old ManNew Nepali Xxx VideosPressing Boobs While SleepingGrannycreampieWaifumiia AnalHd Indan PornFree Xnxx Porn VideosBig Penis PicturesTop 10 Beautiful PornstarLund Sex PicWhightney WrightPornsite For FreeAbsoluporLesbianassworshipTaylor VizenPorn JHeavey RBokepanimePorn V8deoKerala Sex Kerala SexRoja TamilPornographie Pour FemmesShemaleporn.LqpkYesjulz PornBrazzers XxxxxNude Russian ActressHmong PornsNatalie Grace FeetHijan XxxSmutty ComHot Xxx VidioHandi Saxi VideoEbony CreaminSexiest Babe NudeImagefap.com]Jennie RoseFree Bisexual PornXxx PicyuresPrison GaysexHot Pics Nicki MinajReshmi R Nair SexChocolate ModelsSexy Trans PornHttps://www.1377x.to/popular-apps TorrentSexo Gay AnimaçãoEbony Lesbians TribbingKarina ColombianaAnime Porn VideoViolet Myers Full VideoMariah Carey PornNude Models In LingerieFleshlight BjStreamate ModelsManhwa AdiltDove Cameron. UdeNew Xnxx HotPornhd LatinaPic To PornNf Busty ComTelugu Heroines Nude ImagesLife In WoodchesterLove Sex XnxxEbony DoggstyleMarathi Aunty PornTsumugi AkariSexy Hindi XxMugen HentaiNicole Aniston JoiBest Anime With NudeH 动漫Androidadultافضل موقع للسكسPorn Real MassageGaybeastMens G StringsPorn Star RussiaPorn Indian HomemadeSaori Blue ArchiveHoly Trinity ThreesomeAunt JudysLauren Alexis P O R NAdult Friend FienderIvy Wren Leaked