Onder de Waalbrug kwam het dit weekend even kort tot een clash tussen rechts en links.
Volledig scherm
Onder de Waalbrug kwam het dit weekend even kort tot een clash tussen rechts en links. © Paul Rapp

Activisten willen 'Vol is vol' op Waalbrug: 'Links mag alles, wij niets'

NIJMEGEN - Als de tekst 'Refugees Welcome' op een pijler van de Waalbrug mag blijven staan, dan kan niemand er wat van zeggen als op een andere pijler 'Vol is Vol' wordt gekalkt. Dat stellen rechtse activisten althans, die voornemens zijn om een tekst met die strekking binnen afzienbare tijd op de Waalbrug te plaatsen.

76 reacties

  • Olivier

    6 jaar geleden
    Ik ben het met je eens dat de wereld wel wat meer vriendelijkheid kan gebruiken. Maar is er echt zoveel verschil in de uitspraken: "refugees welcome" en "vol is vol"? Persoonlijk ben ik het met beide stellingen wel eens. Echte vluchtelingen zijn welkom en de kosten moeten we gewoon met z'n allen betalen. Maar er is een gevaar wanneer er teveel mensen met andere culturen in Nederland komen. Met name wanneer zij zich niet aanpassen. Dat gaat steeds meer botsen. Dat leert de geschiedenis.
  • Patries

    6 jaar geleden
    Wellicht omdat de ene mening vriendelijk is en de ander een nare ondertoon heeft. En aangezien de huidige maatschappij best wat vriendelijkheid kan gebruiken, vind ik het helemaal oke. Het is prima als mensen zich zorgen maken over de hoeveelheid vluchtelingen die instromen. Maar de manier waarop dit geventileerd wordt, is gewoon bedroevend. 
  • Bndnstd

    6 jaar geleden
    Wil iedereen ophouden met dit kinderachtige gedoe.
  • CCC

    6 jaar geleden
    Harbers is bedreigd omdat hij de Armeense kinderen geen pardon wilde geven. Dat is kennelijk uit het nieuws gehouden en het lijkt er nu op dat men niet eens op zoek gaat naar de bedreigers.
  • Piet

    6 jaar geleden
    Dat water stroomt meteen weer terug de Waal in. Dus spuiten maar!