Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). © BELGA

Theo Francken: "Ik walg van racisme. Die mensen hun stem wil ik niet eens"

Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is geschrokken van de onthullingen rond Schild & Vrienden. “Racisme is voor idioten, ik kan dat niet genoeg benadrukken”, zei hij in ‘De Afspraak’.

253 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Dat net hij de man van de verkeerd gekozen woorden dit durft te zeggen ook hij werd al meermaals aan de schandpaal genageld en moest zich openlijk excuseren voor zijn uitspraken en hij gaat nu een voorzitter van een clubje terechtwijzen en zeggen dat het racisten zijn ?
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Jeroen Beckers, het is net andersom. Het is door de laksheid en het overantwoordelijk, kortzichtig beleid van de naoorlogse centrumpartijen dat het extremisme gevoed werd en wordt. Als men toen een gezond en zakelijk beleid had gevoerd betreffende de toen broodnodige gastarbeiders, en de islam de kans niet had gegeven om hier wortelen te schieten, dan was het extremisme een marginaal verschijnsel geweest.
  • ROBERT GERTS

    6 jaar geleden
    Daar gaan je stemmen. Toch nog vmo....?
  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Dan hoeft hij menige stem niet. Zal dan magertjes worden mijnheer Francken.
  • erik jagers

    6 jaar geleden
    Francken lult weer wat op los. Zo kennen we hem wel. In feite lust hij de rechtse Vlamingen niet, in feite wil hij zich o zo graag salonfähig houden, in feite wil hij gewoon bij de regeringskliek horen... maar, hij heeft de stemmen van de rechtse Vlamingen daarvoor nodig. Dus, vanaf morgen terug stoere twitterberichtjes sturen om stoere krantentitels te oogsten.