AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump: Weg met veel te duur presidentsvliegtuig Air Force One

Donald Trump vindt dat de bestelling van een nieuw dienstvliegtuig, Air Force One, moet worden geschrapt. De kosten van de Boeing zijn volgens de toekomstig president van Amerika veel te hoog, zo zegt de aankomend president. Boeing en het Witte Huis zeggen geen idee te hebben waar hij de berekening vandaan haalt.

  1. Gambia terug in tijd met herinvoering vrouwenbesnijdenis? ‘Delen Westerse idealen niet’
    PREMIUM

    Gambia terug in tijd met herinvoe­ring vrouwenbe­snij­de­nis? ‘Delen Westerse idealen niet’

    De mogelijke terugkeer van vrouwenbesnijdenis in Gambia roept wereldwijd afschuw en onbegrip op. Het West-Afrikaanse land zou het eerste ter wereld zijn dat zwicht voor een conservatieve lobby en een verbod op verminking terugdraait. Hoe kan het dat deze praktijk nog zo veel populariteit geniet in sommige delen van de wereld? ‘We debatteren in 2024 nog over het afsnijden van genitaliën van meisjes.’
  2. De laatste drie minuten voor brugdrama in Baltimore: snelle afsluiting voorkwam meer slachtoffers
    Met video

    De laatste drie minuten voor brugdrama in Baltimore: snelle afsluiting voorkwam meer slachtof­fers

    Twee dagen na het brugdrama in Baltimore wordt steeds duidelijker hoe het ongeluk met het containerschip zich voltrok. Onderzoekers hebben een reconstructie gemaakt van de laatste minuten toen het schip door een stroomstoring stuurloos raakte en tegen de Francis Scott Key-brug botste. De razendsnelle afsluiting van de brug na de eerste noodoproep heeft levens gered, aldus de autoriteiten.