5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home* VervoerVolendamse taxichauffeurs nemen 'heft in eigen hand' bij wanpraktijken door concurrentie

Volendamse taxichauffeurs nemen ‘heft in eigen hand’ bij wanpraktijken door concurrentie

Volendam – Te veel betalen, gevaarlijk rijgedrag en zelfs aanranding: voor twee Volendamse taxicentrales is de maat vol. Volgens hen zijn er de laatste tijd zo veel misstanden bij ‘concurrerende anonieme chauffeurs’, dat ze het heft in eigen hand nemen en een noodnummer zijn gestart.

Klanten kunnen komend weekend, tijdens de Volendamse kermis, bellen als er wanpraktijken plaatsvinden. De Volendamse centrales geven dan bijvoorbeeld advies over de werkelijke ritprijs of komen zelfs langs om ‘te helpen’.

Overlast

Volgens de centrales is er al jaren taxi-overlast in Volendam. “Die anonieme chauffeurs komen van heinde en verre om hier bijvoorbeeld tijdens de kermis een centje te verdienen”, vertelt Dirk Nijhuis van taxicentrale TTA aan mediapartner NH Nieuws. “Ze houden zich niet aan de regels en sommigen kunnen hun handen zelfs niet thuis houden. Daar zijn wij samen met Taxi Volendam klaar mee.”

Klanten die komend weekend onjuist behandeld worden of misstanden zien, kunnen bellen naar het noodnummer. “Alle chauffeurs staan in contact met elkaar”, aldus Nijhuis. “Als het nummer wordt gebeld, komen we in actie. We vragen dan waar de klant naartoe wordt gebracht, en dan rijden wij daar ook naartoe.”

Het plan is om de ‘foute’ chauffeur vast te houden, totdat de politie er is. De taxicentrales hebben het gevoel dat agenten niet genoeg doen om de wanpraktijken aan te pakken. Volgens Nijhuis is ‘s avonds, na afloop van de kermis,  sprake van chaos. “Het is heel triest dat wij dit moeten doen, maar ik hoop wel op ondersteuning van de politie als dat nodig is.”

Het noodnummer is te bereiken op: 06-27016168.

Burgemeester niet blij: ‘Genoeg politie op de been’

De burgemeester van Volendam, Lieke Sievers, is niet blij met het noodnummer. Aan mediapartner NH Nieuws laat ze weten dat ze liever niet heeft dat chauffeurs het “recht in eigen hand nemen”. “Het is een politietaak, dus ik wil mensen verzoeken om gewoon 112 te bellen.”

Ze keurt de actie van de taxicentrales dan ook ten zeerste af, mede ook omdat een extra noodnummer alleen maar extra werk zou kunnen veroorzaken voor de hulpdiensten. De chauffeurs moet volgens haar niet het recht in eigen hand nemen. “Misschien gaan ze dan juist wel vechten met elkaar, want een gepakte chauffeur gaat echt niet rustig zitten wachten.”

De burgemeester heeft vanmiddag spoedoverleg gehad op het gemeentehuis met de taxichauffeurs, maar zij willen niet het nummer uit de lucht halen. De burgermoeder benadrukt dat er genoeg politie op de been is tijdens de kermis en dat taxiklanten 112 moeten bellen. Ik vind het belangrijk dat de politie dit op een goede manier kan uitvoeren. Er is echt wel over nagedacht. We hebben extra verkeersregelaars, er zijn wegafsluitingen en de politie komt de taxistandplaats regelmatig controleren.”

Bovendien vindt ze dat de bezoekers van de kermis goed moeten nadenken. “Pak vooral de reguliere taxi’s, en ga niet met louche chauffeurs mee.”

Bron: NH Nieuws.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.