VS: Syrië maakt chemische wapens gereed in Idlib (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  32 Reacties

  • 0
  • 352x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Geloof er geen zak van!

1
1 Mztje

Waarom zou iemand met steun van Rusland en Iran nog chemische wapens inzetten? Bij het laatste gevecht in het land, met genoeg middelen om het zonder die zooi makkelijk te winnen. Waarom zit Amerika daar in die regio met een gigantische basis omringt met Al-qaida terroristen, je weet wel, diegene verantwoordelijk voor het opblazen van de twin-towers. Over geloofwaardig gesproken. Die chemische wapens worden dus gewoon geleverd door Amerika aan deze zo genaamde vrijheidsstrijders, als excuus om land terug naar de steentijd te bombarderen.

1
2 CrashOverride

Zou een domme zet van dictator ASSad zijn om wederom chemische wapens te gebruiken. Maar met de enorme russische steun aan deze schoft zal de VS het wel laten om actie tegen die viespeuk te ondernemen. Syrië is verloren, deels door de Turken bezet, andere delen door Assad's onderdrukkingsleger heroverd maar met dikke russische hulp. En dergelijke hulp is nooit gratis, de russen kennende. De prijs is veel meer russische invloed in Syrië, beter en goedkoper gebruik van de haven in Latakia, goedkope olie, enzovoort. Rusland is nooit een charitatieve instelling geweest; hulp van hen wordt altijd erg duur betaald...

En die Amerikanen? Ach, veel geblaat en weinig wol. Hoeveel 'red lines' zijn er al niet overschreden de laatste jaren, en er kwam geen Amerikaans antwoord. Ook Trump is slechts een hol vat, een praatjesmaker, een nitwit.

10
3 weerman

De Russen kondigden dit al aan dus ze zullen vast het bewijs leveren. Andere partijen zie ik het ook niet doen dus we wachten af.

5
4 Eastwood

@4
Verwarring zaaien.
Maar wie doet dat in feite nu niet..

2
5 Sjaak Trekhaak

@2 : Hoezo is dit het laatste gevecht? Er is ook nog een stuk Syrië onder Turkse militaire bezetting, en US schiet ook Syrische regeringstroepen weg bij bepaalde steden, geheel wederrechtelijk, die stukken houdt US dus de facto bezet.

Net als ze in elk land, dat ze ooit zijn komen "helpen", nadat ze zelf het vuurtje hebben opgestookt, stilzwijgend een troepenmacht hebben achtergelaten. Ook in de Europese landen na WOII.

4
6 Wendel

Het 'westen' en landen als SA / Qatar hebben de proxy oorlog verloren maar nog steeds zijn er pogingen om de oorlog te laten voortduren.

Nadat de VS niet meer betrokken werd in het overleg (in Aleppo) werd Aleppo vrij snel bevrijd en vanaf dat moment is het snel gegaan, daarom word de VS nog steeds niet betrokken bij dit overleg.

Recent was er nog een uitval vanuit Amerikaans gebied door terroristen gesteund / getrained door de VS richting Palmyra. De bedoeling was een doorgang te verkrijgen zodat daarna een 300 man Palmyra konden innemen, terroristische aanslagen plegen.
Aangezien Rusland / Syrië op de hoogte was van dit plan werden de 'bruggebouwers' in de val gelokt en in de pan gehakt.

Het verhaaltje dat nu weer vanuit de VS komt is gewoon belachelijk, alsof Syrië in Idlib bezig is vaatjes chloor te prepareren. Chloor heeft strategisch gezien 0,0 effect.
Syrië / Rusland hebben tot nu toe geprobeerd, net als voorheen, om akkoorden te sluiten met de aanwezige terroristische groeperingen, deze pogingen worden echter geblokkeerd door Al Nusra / Al Sham, lievelingetjes van de VS. De groeperingen houden ook, als vanouds, burgers gevangen, gebruiken ze als menselijk schild.

Syrië heeft een enorme legermacht in Idlib opgestelt die in no time het hele gebied kan bevrijden.
De termijn voor onderhandelen komt ten einde, Rusland heeft al verschillende bombardementen uitgevoerd op opslagplaatsen voor wapens, UAV werkplaatsen en commando centrales. Terroristen vervangen dat door bombardementen op kerken, scholen en ziekenhuizen en dat nieuws wordt dan verspreid via de geijkte kanalen.


Israël heeft ook aanvallen uitgevoerd, ook in Idlib:

3
7 Proemevla

@6

Onzin; dat was helemaal niet "stilzwijgend". Gewoon afspraken met de bevrijde Europese landen; de Russen hadden wel zin in nog méér landjepik, na vele Oostbloklanden te bezetten en er niet meer weg te gaan. Via een Amerikaanse aanwezigheid werd tegendruk gegeven aan die russische dreiging.

Je moet wèl de geschiedenis goed interpreteren..!

5
8 weerman

Wat een broodjeapp lul verhaal. Geloof er geen zak van

3
9 PabloEscobar

@7 , idd. De AGP-gasleiding.

0
10 caso

Ik schreef eerder al dat Trump, imo, schijnbaar gezwicht is voor het 'militair/industrieel' complex.
Nog geen week nadat Trump aankondigde dat hij de troepenmacht in Syrië wilde afbouwen vond de zogenaamde chemische aanval plaats in Douma, onmiddellijk gevolgd door actie, zonder enig bewijs, een bewijs dat er nooit gekomen is, net als zo vaak eerder.

En nu zijn er zelfs al dreigingen met acties als Syrië het weer 'doet' (en telkens weer Rusland erbij betrekken)

Let ook op gebeurtenissen die daar schijnbaar geen verband mee hebben zoals het plotseling 'vinden' van de daders van de Skripal zaak (Skripal die contacten onderhield met Steele)
Gebeurtenissen in Oekraïne waar het hoofd van de DPR is gedood door een bomaanslag:

2
11 Proemevla

@11
Ps: De claim van Trump dat IS door toedoen van de VS is verslagen is BS, de westerse coalitie heeft daar niks aan bijgedragen.
Door Rusland alleen zijn 80.000 terroristen naar hun maagden gestuurd.

2
12 Proemevla

Vreselijk eigenlijk, dat mensen die vechten voor vrijheid, om onder de moordende dictatuur van Assad uit te komen, allemaal gemakshalve maar "terrorist" genoemd worden. Flikten de Duitsers ook; het Nederlandse verzet was gewoon een bende 'terroristen' in hun fascistische ogen.
En zo hebben we hier in Nederland dus óók van dergelijke fascisten. Lieden die graag de dictatuur van Assad weer terug zien keren, met z'n verdwijningen, de martelkamers, de massa-executies, de ellende van één partij die voortdurend via vals spel de meeste macht heeft...

Heel triest om te zien dat er altijd een groepje meelopers is die juichen bij een dergelijke walgelijke politieke structuur.

4
13 weerman

@13
Op de eerste plaats slaat je vergelijking als een tang op een varken.
De Duitsers zijn Nederland binnengevallen, de terroristen (met name Al Qaeda) zijn Syrië binnen gevallen.

Op de tweede plaats zitten er alleen terroristen in Idlib, groeperingen als (de grootste) Jabath al Sham / eerst Jabath al Nusra / daar voor Al Qaeda, Nour Al Zinki (jarenlang gesteund door de VS), en nog een paar andere extremisten.

De terroristen hebben de Sharia ingevoerd, mensen ontvoerd, gebruikt als menselijk schild, gebruikt bij opgezette chemische aanvallen etc.

1
14 Proemevla

@14
Kijk ook vanaf 4'39'', deze extremisten zullen allemaal (na de bevrijding van Idlib) naar Europa trekken waar ze zo, onder het smoesje dat ze gevlucht zijn voor het verschrikkelijk bewind, worden binnengehaald.

1
15 Proemevla

@14 Hoe komt het toch dat jij al die Syrische en russische propaganda blindelings gelooft? Heb je familie daar, werk je in de trollenfabriek in St Petersburg? Jouw diepe haat naar het westen is werkelijk verbazingwekkend. Het moet een vreselijke hel voor jou zijn om hier te wonen en te leven...

2
16 weerman

@16
Postings als deze bevestigen mijn 'gelijk' in deze en de frustratie / onmacht van jou, verder niks.

1
17 Proemevla

@17
Deze reactie bevestigt mijn gelijk: geen antwoord geven maar effe spugen laat zien dat je gewoon een Trol bent, en ws leuk Nederlands leerde in St. Petersburg. Maar de waarheid vertel je niet... Tekenend!

2
18 weerman

@16
Gast, laat je nakijken.

Wat je ook mag vinden van Assad, om de controle over het land te herstellen heeft hij chemische niet eens nodig, het zou alleen maar vertragend werken in het aanstaande offensief.
Militair en strategisch niet eens aan de orde.

Het uitschot van jihadisten, wat zo graag Syrië wil omvormen tot een 2e Saudi Arabië heeft zijn toevlucht gezocht in en om Idlib. Dit wordt ook door Reuters en NOS gepubliceerd.

Snap wel dat je teleurgesteld bent dat de VS de Israëlische agenda in Syrië niet heeft kunnen doordrukken. Het is over en uit voor de buitenlandse proxy's.
Israel, Saudi Arabië, VS hebben verloren. kwestie van accepteren, weet dat dat moeilijk voor je is.
Vanaf deze kant wens ik je hiermee veel sterkte.

1
19 plutarchus

@19

Jij ziet een Israëlische agenda, daar?

Gast, laat je nakijken.

Er zijn voldoende bewijzen dat iemand daar diverse keren met gifgassen strooide.

Ben jij zo'n voorstander van het Assad-regime, en/of van het russische?? Zo ja, dan heb je niet veel kennis van beide regimes. Triest.

3
20 weerman


2
21 Proemevla
22 weerman

Kunnen de Amerikanen niet ‘per ongeluk’ Assad even opblazen met een verdwaalde kruisraket? Dan kan na het verdrijven van IS eindelijk worden toegewerkt naar vrede en stabiliteit in Syrië. Met alleen de vernietiging van IS kom je er namelijk niet. Sommige mensen vergeten dat het conflict is begonnen als revolutie tegen het Assad regime, en veel Syrische vluchtelingen zijn nog altijd op de vlucht voor politieke vergelding.

5
23 Gewoon een student

@23 En dan maar hopen dat er iets beters uit het vacuüm komt en als het slechter is mogen de bijltjesdagen beginnen?

0
24 Harry Kroepoek

@24 Zolang radicale groeperingen in tussentijd uit de weg zijn geruimd zou het allemaal moeten meevallen.

Ik zou zeggen; probeer een soort verdeling van Nazi-Duitsland aanpak. Verschillende landen zien er op toe dat de vrede bewaart wordt in de aanloop naar democratische verkiezingen (eventueel onder de VN vlag). Staatsrechtelijk gezien natuurlijk allemaal easier said than done. Maar goed ..

Er staat één ding vast en dat is dat Syrië geen toekomst kent onder Assad. Als hij aanblijft zal het land altijd een schim blijven van wat het was. Dan moeten ze verder met een bijna gehalveerde bevolking. Dus er moet naar een alternatief gezocht worden dat er voor zorgt dat alle Syriërs gewoon naar huis kunnen en daar gezamenlijk bouwen aan een nieuwe toekomst.

3
25 Gewoon een student

@25 Ja nou, in Libië en Irak is het prachtig nu.

2
26 Harry Kroepoek

@25 Ik begrijp niet dat na de mislukte situaties in zoveel landen mensen nog meer seculiere leiders weg willen hebben in het MO. En nee ik ben geen Assad fan van mij mag de man weg, maar niet op de manier hoe het westen dit nu wil. Dan wacht christenen in Syrië hetzelfde lot als de christenen in Irak.

0
27 Harry Kroepoek

@26 Libië was een andere situatie, daar ontstond het machtsvacuüm en trok iedereen plots de handen er vanaf. Irak is gewoon een voorbeeld van Amerikaans wanbeleid.

@27 Wat ik wil doet er helemaal niet toe. Wat er wel toe doet is wat de mensen daar willen. Mensen starten geen revoluties omdat ze ietwat ontevreden zijn over de koers van het land. Revoluties komen van diep, en wanneer je met wat gevluchte Syriërs heb gesproken snap je precies waarom.

2
28 Gewoon een student

@22
Dat dooddoenertje werkt alleen bij de 'dommen', het gaat over de inhoud, een artikel in de Jeruzalem Post.
Was overigens al lang bekend dat Israël o.a. onder het mom van humanitaire acties terroristen voorziet van wapens en steun.

1
29 Proemevla

@25
Opruimen van radicale groeperingen is gedaan door Syrië / Rusland en nu is er alleen nog Idlib over en de illegaal aanwezige VS (die nog steeds terroristen steunt) en Turkije (dat nog steeds terroristen steunt)
Verder blijf je maar zeveren over de opstand van burgers, het is een proxy oorlog met de bedoeling Assad te verwijderen en het land in chaos achter te laten.
Het volgend land(en) was ook al bekend, Iran.

Maar daar is nu de klad in gekomen, je hoeft je ook geen zorgen te maken over de 'rebellen' in Idlib, die komen na hun verlies gewoon naar Europa.

2
30 Proemevla

@29

Leuk, dat cherrypicken van jou... Je gelooft wat lekker in je anti-westerse straatje past, zie ik. Je vormt je eigen wereldje...

2
31 weerman

@30

En zo sprak onze politiek commentator, die de wijsheid in pacht heeft en elke andere mening maar 'dom' vindt. Je bent en blijft een lachertje.

2
32 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

(Het wordt een stil protest, zonder toespraken, maar de demonstranten willen op hun protestplek wel staan met bordjes waarop teksten staan als: ...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 @1     "Dan ben je stil. Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen." Uit het artikel:"Het wordt een ST...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

5 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

6 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

6 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

6 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Ullu Latest Web Series DownloadNetvideogirls SonaCartune Porn VideosBhad Babie PornMaureen Mccormick NakedFacial Compil PornVoir Vidéos PornographiquesJess Mike MillerJustina Valentine TwerkingKitty CareraSveta Bilyalova NudeBdsm-videosIliza Shlesinger NakedGeorgina Rosriguez NudeZoey HollowayAfrican Porn RealNico Robin HotGenshinimpact Rule 34Ww Xxx BfMalis SexJulie Cash 2023Nofty EroticPorns AmateursKitty TubeLena The OlugXvideo Hot SexGhar Ka Sex VideoMiss Teacher MovieLesbian SceneFortube PornWoodniteCeleb Jhad.comBig Titties On TwitterR/goenwildLulu Chu-analWolf Girl HentaiBoth Room Sex VideosMilf GilfVietnamese PussyAmature TwitterEmily Ratajkowski NudeAdam And Eve LingerieOne Piece Carrot PornXxx MasaggePanishtubeSkipthegamesaugustagaNina RottiTheorderofphoenixxxRomantic Video XxxxViolet Gems PornstarYorgelis Carrillo AnalButtman PornCuckold Amateurs PornFaploVintageincest PornLisbein PornReddit RelacionamentosNewly Married Couple SexBhai Ne Bahan Ko ChodaIncestrape PornDesixxxH Entai GamesAllforshow93Lois Grffin PornXxx Desi BhojpuriYes Porn Please Brazzers2020 Ki BfVirtual MateAfrican PornsMia CarissimaNew Xxx Sexy VideoPussy Licking VideosMaa Bete Ki Chudai VideoTamil Xxx Sex ComAva Adam X VideoMishti Basu Web SeriesEbonysexmoviesLela Star TanningListofsubredditsToph PornMolly SyewartCuckold ClesnupKimberly BrinksSex Movie English MeinJija Sali Ki Chudai Ki KahaniSunny Leone Video VideoBigtits PublicKitty Kristen.nudeHentail MoviesPorn Videosfree DownloadRiley Mae NudeGabrielle Union NudeCalves Suck CockStripperblowjobTheobrobrineWww Tube8Nude Desi SexWww Malayalam Xxx ComFully Nude Sex VideosHd Nude BabesSwinging TitiesBigblackcock PicsRobby AppleDisha Patani PornCreampie ComDeep Throat AnimatedPornocasero AmateurFetlifzNaruto GaypornAnal Porn GifsDaminican PornShehulk NudeWww New Xxx VideosElizabeth PelayoVideo Xxxx PornSpankvangWowgirls PornOnline Sex Chat With GirlsMobile Legends XxxM/m/fNora Fatehi XxxMaria DjieliIndian Girl Hot KissGuwahati Porn VideoSnap SextingHentay GifsOld Granny XnxxMegnutt LeaksPorn Video HotelXxxii Sunny LeoneContos Eroticos CurtosFull Sex Hot VideoSaex HdSex DeseAlexis TaxesScort WomanLuna MelbaChinese Sex Video HdIndian Hairy Pussy PicsHot Latina Fucked On The BusHot Sexy Nude MomVideos Caseros XxTonicmoviedPhotos Pornographiques GratuitesNext Door BuddiesBrazzers NudeHard Rough Sex VideosOpen Youtube SexMeninas PeladasPorn Amigos