Rook boven Kabul na aanvallen van militanten vorige maand

Zeker 20 doden bij dubbele aanslag in Kabul

Bij een dubbele bomaanslag bij een sporthal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen. Ten minste 70 mensen raakten gewond. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder oploopt.

Volgens de Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken bracht een zelfmoordterrorist zich tot ontploffing bij de sporthal, waar gewoonlijk worstelaars trainen. Daarna explodeerde even verderop een autobom.

De autoriteiten zeggen dat bij de dubbele aanslag zeker zeven politiemensen gewond zijn geraakt. Onder de doden zijn twee Afghaanse journalisten.

Aanslagen op sjiitische doelen

De bommen ontploften in een buurt in Kabul waar veel sjiieten wonen. De verantwoordelijkheid voor de dubbele bomaanslag is opgeëist door de soennitische terroristische organisatie IS.

IS heeft de afgelopen tijd in Afghanistan vaker aanslagen gepleegd op sjiieten. Vorige maand kostte een zelfmoordaanslag op een sjiitisch opleidingsinstituut in Kabul het leven aan 34 mensen.

De regering van Afghanistan staat onder druk omdat ze geen antwoord heeft op het terroristische geweld in het land. Volgende maand, op 20 oktober, zijn er parlementsverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl