DE WERELD NU

Manifest – landgenoten, inboorlingen en andere apen: luistert!!

Asielmigranten, apenpokken, racist, Naar een revolutie, Wachtlijst voor verlof?, Stikstofbeleid,boerenprotesten,Pakistan, ,Bankiers, Inflatie, linkse paranoia, Corona, Racisme, Islam, Twitter, Energielabel, Zwarte Piet, Qatar, Asielmigratie, Excuses, Slavernij, Aan het gas, Armoedegrens, Viagra, Schieten, Lintjes, Songfestival, Fiets, Ontstopt, Loeren, woke, Paupers, Onder gelijken

Nu kan ik me voorstellen dat u dit manifest in de titel met zo;n aanhef heel verdacht vindt. Verward, zelfs. Dat klopt, en dat moet. Want de verwarring wordt anders te groot.

Zucht. Er is dus een manifest, en de NOS publiceerde dat vandaag:

alle 17 miljoen Nederlanders moeten oog hebben voor verwarde mensen

Mijn excuses aan de redactie, die over het gebruik van die koeienletters erg geïrriteerd is. Maar we moeten voorkomen dat meer verwarde Nederlanders voor verwarde verwarde mensen worden aangezien. Dat kunnen we eenvoudig niet hebben. Want er zijn ook gewone verwarde mensen in Nederland, die niet graag aanslagen willen plegen onder het uitroepen van Allah Akhar., en daartoe ook niet willen worden aangesproken  Want:

Echte aanslagen worden gepleegd door verwarde verwarde mannen. En die verwarde verwarde mannen mogen niet worden verward met gewone verwarde mannen, die laatsten worden anders onzeker, en raken mogelijk ook verward verward.

De bezorgdheid van de overheid zou heel roerend zijn, mits het niet gewoon een geldkwestie was: We dienen de politie te ontlasten:

De politie rukte de afgelopen jaren steeds vaker uit voor instabiele mensen die hun omgeving opschrikken met riskant gedrag. In 2017 kreeg de politie meer dan 83.500 meldingen hierover binnen, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2011. Ook zijn de situaties volgens de politie steeds ernstiger en zijn er vaker wapens bij betrokken.

Zoals messen. Het blijft raar, dat van alle verwarde mensen het vooral de verwarde verwarde mannen zijn die met messen zwaaien. En Allah Akbar roepen, maar dat te vaak benadrukken is racistisch, dus houd dáár alstublieft uw mond over.

Eerder al riep het team gemeenten op meer aangepaste hulp te bieden aan mensen met complexe problemen als eenzaamheid, woningnood, werkloosheid, schulden of een combinatie daarvan. Dat schiet er nu nog te vaak bij in. Ook wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg zijn nog altijd te lang. Wie hulp nodig heeft bij autisme, persoonlijkheidsstoornissen en angststoornissen moet langer dan de maximaal toegestane drie maanden wachten.

Zorginstellingen en overheden kunnen het niet alleen, vindt het Schakelteam. Dus naast de gebruikelijke adviezen en waarschuwingen aan officiële instanties, vraagt het Schakelteam met een zwarte advertentie in de Volkskrant nu ook “zeventien miljoen medemensen” de bal op te pakken. In de advertentie, ondertekend door onder anderen bekende politici en mediafiguren als Erica Terpstra, Isa Hoes, Jörgen Rayman, Bibian Mentel (WIE??? red.) en verschillende prominenten uit de zorgsector, worden burgers opgeroepen hun kwetsbare naasten te helpen waar mogelijk.

Nogmaals: heel roerend. Maar! Komt er ook een landelijke Postbus 51-cursus om ons het verschil tussen gewone verwarde mensen en verwarde verwarde mannen uit te leggen? Want soms is het verschil niet geheel duidelijk – ook de politie doet er immers lang over om te erkennen dat iets een aanslag was, in plaats van een verwarde man die dacht dat hij een paar ongeschilde aardappels aanviel. En wie lek geprikt is blijft vaak lek.

Het gaat om de mensen die niet gezien worden. Heb wat meer oog voor je omgeving”, zegt Van der Graaf. “Kijk eens om je heen in de bus in plaats van op je telefoon. Of bel eens aan bij de buurman als je ziet dat de gordijnen een week dichtzitten.”

Jaja, het blijft mooi. Hier aan de overkant zitten de gordijnen soms maanden achtereen dicht, en het raam achter mijn scherm is al 9 jaar niet zonder gesloten gordijn geweest. Wat denkt u dat ik doen zou als er iemand op een laddertje naar binnen zou komen loeren? Maar misschien is het anders als het gaat om een verwarde aap, dan om een verwarde mens? Aan de andere kant, voor verwarde apen is altijd wel een kooi beschikbaar. De kooien voor mensen worden er helaas steeds minder.

En ik maak me zorgen. Geregeld zie ik politieberichten waarin je wordt gewaarschuwd een gezocht persoon niet zelf te benaderen, want kan gevaarlijk zijn. Komt er ook een nationale verzekering voor mensen die beschadigd raken bij het vervullen van deze nieuwe burgerplicht? Alles bij elkaar gezien zeg ik: bedankt voor de waarschuwing, ik blijf voortaan wel gewoon thuis. Zodat iedereen weet: als er een aap over straat zwerft, dan is hij goed verward, anders was hij wel thuis gebleven.

2 reacties

  1. Theresa Geissler schreef:

    Klopt, Bokito! Dat was dan ook goed te merken aan uw roemruchte naamgenoot, wiens hoofd zó op hol was gebracht door dat éne verdwaasde homo sapiens-vrouwtje, dat niet eens in de gaten had, dat ze hem op stang had zitten jagen, dat hij prompt uitbrak uit zijn veilig thuis-verblijf met alle gevolgen van dien!
    Maar troost U: een echte aap kan dan af en toe nog wel eens verward raken, maar níet ‘verward-verward:
    Dát laat hij consequent over aan bepaalde homo sapiens- BAARDapen, veelal afkomstig uit het Nabije Oosten, wier instincten bovendien zijn vergiftigd met een ideologie, zich graag ‘religie van vrede’ laat noemen.

  2. Gerrit Joost schreef:

    Leuk :))