Toenemend geweld van illegalen langs E40: al twee truckers kregen messteken

Bijna iedere dag worden vrachtwagenchauffeurs op en om de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden geconfronteerd met gewelddadige vluchtelingen. Vannacht nog werd een slapende chauffeur in zijn cabine overvallen en kreeg hij een messteek in de arm. Drie weken geleden kreeg een andere chauffeur twee messteken in het hoofd. De politie van Dilbeek vraagt hulp.

Geert Neyt

“Soms heb ik het gevoel dat na de opkuis van de jungle van Calais alle illegale vluchtelingen naar hier zijn gekomen”, zegt Jan Van den Bosch, medezaakvoerder van transportfirma Benelux Trans. “Wij zijn gehuisvest op het bedrijventerrein Maalbeek in de buurt van de parking van de E-40 richting kust en sinds enkele weken slaap ik bijna niet meer omdat ik vrees voor mijn 40 chauffeurs.”

“Overdag is er hier alles peis en vree maar zodra de nacht valt is het alsof ze van onder de stenen komen gekropen”, zegt hij. “Op het bedrijventerrein rijden altijd vrachtwagens af en aan. De vluchtelingen, die altijd in groepjes van drie of vier man opereren, kiezen een oplegger uit en wachten dan rustig af. Drie weken geleden trokken ze de cabine open van een van mijn chauffeurs. Ze vroegen of hij naar Engeland vertrok. Toen hij het hoofd schudde, vielen ze hem aan met drie man. Mijn chauffeur probeerde uit zijn cabine te springen waarop een van die gasten in zijn nek sprong en met een mes twee steken in zijn hoofd gaf.”

Ook vannacht werd een mes bovengehaald bij een overval op een vrachtwagen. Een chauffeur die lag te slapen in zijn cabine op de parking langs de snelweg in Groot-Bijgaarden werd overvallen en kreeg een messteek in de arm.

“Hij is opgenomen in het ziekenhuis en de daders zijn spoorloos”, zegt Sofie Schuddinck van de politie van Dilbeek. Zij bevestigt het probleem: “Wij merken de laatste tijd een toename van het aantal incidenten met vluchtelingen en hun terrein breidt zich ook uit van de parking naar de omliggende weides en het bedrijventerrein Maalbeek. Wij hopen binnenkort samen te zitten met aanpalende politiezones, Dienst Vreemdelingenzaken en de wegpolitie want alleen kunnen wij het echt niet meer aan”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen