REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Erdogan vreest voor nieuwe vluchtelingenstroom naar Turkije als offensief in Idlib doorgaat: "Het kan daar uitdraaien op een slachtpartij "

Na de Amerikaanse president Donald Trump heeft nu ook zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdoğan gewaarschuwd voor een bloedbad in Idlib, het laatste rebellenbolwerk in Syrië. Het Syrische leger is zich aan het voorbereiden om de regio aan te vallen. “Het kan uitdraaien op een slachtpartij als daar een regen aan bommen valt”, zei Erdogan gisteren.

28 reacties

  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    Erdogan zoekt een reden om zijn leger te sturen om de terroristen ter wille te zijn.
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    De rijke en geïndustrialiseerde EU viel bijna uiteen omdat men in heel de unie ocharme 1 miljoen vluchtelingen niet verdeeld kreeg, maar de arme en volgens Charlotte De Greef een Afrikaans land TR onderhoudt wel al sinds +5 jaar meer dan 4 miljoen vluchtelingen binnen de eigen grenzen en met eigen middelen (30 miljard $) + EU aalmoes van 3 miljard € dewelke zelfs niet volledig gestort is aan TR. Geluk voor jullie dat schaamte een ongekend begrip is voor jullie.
  • Benny Van den broeck

    6 jaar geleden
    Voor alle duidelijkheid hier , ik bedoelde dat turkije al bijna 50jaar in lidstaat zit maar nog niet echt lid is van de EU
  • U A

    6 jaar geleden
    Gewoon de poorten openzetten richting Europe daar kunnen wel een paar miljoen bij
  • Kristof verbeeck

    6 jaar geleden
    Benny Van den broeck Turkije is deels Europa Maar niet de EU Dit is een enorm verschil Europese landen moeten elkaar niet helpen EU landen wel