RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Willibrord wil appeltje schillen met Petrus

Willibrord Frequin weet al wat het eerste is wat hij gaat doen als hij in de hemel arriveert. "Ik pak eerst Petrus bij zijn lurven", zegt de 76-jarige oud-journalist in het AD. "Vraag ik waarom hij zo veel ellende heeft toegestaan in de wereld."

Willibrord, die naar eigen zeggen "aan het end van de straat" zit, heeft meerdere plannen voor na zijn dood. "Dan duik ik daar de hoek om. Bij de engeltjes met vleugels en grote borsten. Dan zie ik al mijn vrienden weer en gaan we feest vieren." Vooralsnog voelt Willibrord zich "nog een jonge god". "Af en toe keek ik om me heen en dacht ik: ik ben toch met een stel ouwe zakken op pad", zegt hij over Barrie Stevens, Peter Faber en Gerard Cox, met wie hij voor het nieuwe RTL-programma Beter laat dan nooit door Azië reisde. "Ik doe net of ik niets hoor nu", reageert Cox.

Ook hij is nog niet bezig met zijn einde. "Ik ben 78. Vroeger was je dan al bijna dood, maar ik ben nog volop bezig. Word overal voor gevraagd", zegt Cox. "Het interesseert me trouwens niks, die dood. Als het maar geen slepend einde wordt."

Bron: ANP