SP Utrecht over onderbezetting bij politie: ‘Nu kan het echt niet langer’ | De Utrechtse Internet Courant SP Utrecht over onderbezetting bij politie: ‘Nu kan het echt niet langer’ | De Utrechtse Internet Courant

SP Utrecht over onderbezetting bij politie: ‘Nu kan het echt niet langer’

SP Utrecht over onderbezetting bij politie: ‘Nu kan het echt niet langer’
De SP Utrecht vindt het onverteerbaar dat veiligheid in Utrecht in het geding is gekomen door onderbezetting bij de politie. De partij stelt vragen over onder meer beveiligers die moeten worden ingehuurd op politiebureau Paardenveld te bemannen.

De SP Utrecht vindt het onverteerbaar dat veiligheid in Utrecht in het geding is gekomen door onderbezetting bij de politie. De partij stelt vragen over onder meer beveiligers die moeten worden ingehuurd op politiebureau Paardenveld te bemannen.

Eerder trok de politie al aan de bel over onderbezetting. Volgens de SP leidt dit tot gevaarlijke situaties en stelt hierover vragen aan het college. SP-gemeenteraadslid Ruurt Wiegant: “Als er al te weinig agenten zijn om de bureaus te bemannen zijn er ook te weinig agenten om de veiligheid te garanderen. Dat zegt ook de Politiebond. We hebben hier al eerder vragen over gesteld, maar nu kan het echt niet langer.”

De SP wil dat het college ingrijpt en uitlegt hoe het zo ver heeft kunnen komen. “De SP vindt het onverteerbaar dat een van de basisbehoeftes voor alle Utrechters, veiligheid, in het geding is gekomen terwijl er met miljoenen wordt gesmeten voor peperdure hobbyprojecten zoals de stadsboulevards of de verhuizing van de bieb”, aldus Wiegant.

Uit eerder berichtgeving was al gebleken dat wegens personeelsgebrek aangiftes bleven liggen en agenten geen tijd hadden om op alle meldingen af te gaan.

8 Reacties

Reageren
  1. blm

    Ben bang dat een disbalans in formatie een grote rol speelt. Heb mezelf beziggehouden vóór de Nationale Politie met formatie binnen een ander korps en daar zaten teveel executieven (operationele mensen) binnen, en teveel mensen op te hoge schalen (schaal 10 en hoger) op vaak onduidelijke funkties. Die disbalans ‘oplossen’ is lastig maar daar is veel winst/mankracht te behalen.

  2. JdV

    De SP Utrecht moet zich vooral bezig houden met Utrecht. Aangezien we een Nationale Politie hebben zou de SP in de tweede kamer zich met de politie bezig moeten houden. Stad en burgemeester spelen geen rol bij de nationale politie, hooguit op papier. De beslissingen liggen in Den Haag, niet in Utrecht.

  3. bee

    prioriteiten op prangende zaken leggen in plaats van met een lasergun langs de weg gaan staan.

  4. Geenstijl@Utrecht

    Zet de handhavers in als extra maatregel, zorg je ook voor meer erkenning van deze beroepsgroep, zo kun je het tekort beter oplossen dan beveiligers die weinig kunnen doen.

  5. Harry

    Ja dat krijg je als al het geld uitgegeven hebt aan een veels te dure trambaan!

  6. Robert

    Fijn dat de heer Wiegant en zijn partijgenoten het grote stoepkrijtdossier voldoende emotioneel verwerkt hebben om zich weer met belangrijke zaken bezig te houden.

    Laten we om te beginnen politieagenten inzetten op hun (meer zichtbare) kerntaken en alles wat daar momenteel bij komt, van administratieve taken tot het als veredelde postbode rondrijden van juridische stukken, wegnemen.

  7. Geenstijl@Utrecht

    Wat betreft mismanagement krijgen de elite bestuurders een dikke onvoldoende, hoelang dulden wij dit nog, de politie nota bene die moet staken voor een betere cao,schandelijk.

  8. Katja

    Uitbreiden bevoegdheden van VTH, mogen nu geen snelheidsovertredingen aanpakken of spookrijders in straten (auto’s en fietsers), heb het zelf van ze gehoord.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).