Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

Grootste stijging Turkse inflatie in vijftien jaar

De inflatie in Turkije is in augustus met bijna 18 procent omhooggeschoten vergeleken met augustus vorig jaar. Dat is de grootste stijging in vijftien jaar en ruim drie keer zoveel als de officiële doelstelling van de Turkse centrale bank. In juli was de geldontwaarding nog 15,9 procent op jaarbasis.

  1. Milieudefensie ‘teleurgesteld’ over antwoord ING, laat organisatie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    Milieude­fen­sie ‘teleurge­steld’ over antwoord ING, laat organisa­tie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    ING laat Milieudefensie ‘geen keus’ in de klimaatrechtszaak tegen de bank. Dat zei Winnie Oussoren van Milieudefensie tijdens de aandeelhoudersvergadering van ING in Amsterdam. Milieudefensie eist dat ING tegen 2040 de CO2-uitstoot in de gehele keten met minimaal 48 procent laat afnemen vergeleken met 2019 en wilde daarbij een ‘duidelijk ja’ van ING-topman Steven van Rijswijk horen, maar daar ging hij niet in mee.
    Amsterdam
  2. Huurders opgelet: zo weet je of je te veel huur betaalt en of je recht hebt op verlaging
    PREMIUM

    Huurders opgelet: zo weet je of je te veel huur betaalt en of je recht hebt op verlaging

    Honderdduizenden huurwoningen worden mogelijk in prijs verlaagd. Deze week debatteert de Tweede Kamer over een nieuwe wet die huurders moet beschermen. Het lijkt erop dat deze wet wordt aangenomen. Maar wie zich alvast rijk rekent en meteen een lagere huur verwacht, komt bedrogen uit. Hoe weet je of je te veel huur betaalt? En wanneer kom je in aanmerking voor huurverlaging? Matthijs ten Broeke van de Woonbond legt het uit.