door Inter in Politiek  ·  150 Reacties

  • 38
  • 1307x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100 Wat wij hebben is een representatieve democratie, en dat is ook democratie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Representatieve_democratie Je kunt stampvoeten wat je wilt, maar dat verandert niets aan de feiten.

7
101 Attercopus

@99
Daar is een simpele oplossing voor.... verhoog de lonen opdat het beter aansluit op vraag en aanbod en dan komen er vanzelf gegadigden voor.

Het is al jaren bekend dat werkgevers wel het personeel willen hebben maar daar niet voor willen betalen. Terwijl de beloningen aan de top wel elk jaar fors stijgen met ettelijke procentpunten of zelfs dubbele procentpunten blijft het aan de onderkant afknijpen geblazen. Tevens de onwil van werkgevers om vaste contracten aan te bieden en liever werken met tijdelijk contracten helpt ook niet om mensen te verleiden om over te stappen.

Je hebt hoe je het wend of keert die 10 monteurs nodig en daar zal zoveel mogelijk inzetten op creëren van banen aan de bovenkant van de arbeidsmarkt ook geen ene malle moer uitmaken. Gebruik die 2 miljard dan ook om die banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt voor mensen aantrekkelijker te maken want zij vormen de werkelijke basis van een gezonde economie en niet die mensen die alleen op een kantoor van een multinational of in een directiekamer kunnen zitten.

0
102 Beowulf

@98 Wat @97 schrijft dus. Nederland is geen door referenda geleid land oid.

2
103 JackKropotkin

@102 dat moet de markt doen dat kan een overheid niet, als er een tekort is dan stijgen vanzelf de lonen!

10
104 mike45

@98 want bijna iedereen binnen nagenoeg alle partijen zijn erop tegen?
Dan hadden ze tegen moeten stemmen, Rutte kan het nooit alleen bepalen.

0
105 ilse1

@105 Ze laten er geen kabinet voor vallen ze slikken het met tegenzin.

2
106 Drs. Mezun

@103 Nee dat moeten we rap invoeren bindende referenda.

2
107 Drs. Mezun

@93
Het bedrog begon al bij de verkiezingsprogramma's. Het stond nergens is, maar kwam direct na de verkiezingen opeens tevoorschijn.
Daarna was er een enorm gelieg en gedraai hierover, wat geen pluis gevoel geeft. Dan blijken er ook geen goede economische onderbouwingen hierover te bestaan. Als klap op de vuurpijl gaan de kosten drastisch omhoog. Je mag dan als coalitiepartij je uitruilpunten hebben, maar soms moet je ook eerlijk naar een plan kijken of dit naar de bevolking toe te verkopen is. Je zit er in eerste plaats voor het Nederlandse volk.

0
108 hopefully

@107 je hebt niks aan referenda want bij referenda gaan de burgers die tegen zijn stemmen de mensen die het allemaal wel prima vinden blijven thuis.

Bij het laatste referenda was dat heel duidelijk omdat het tegelijk viel met de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente waar mensen zowel voor de gemeente konden stemmen had je een hele andere uitslag als bij de gemeente waar alleen een referenda werd gehouden die waren allemaal tegen. Terwijl in de gemeente waar ze dubbel konden stemmen het overwegend voor was.

9
109 mike45

@109 Je kan er eenvoudig een regeltje aanplakken dat minimaal 60% van de mensen gestemd moet hebben anders is het referendum gewoon niet geldig.

5
110 Drs. Mezun

@108 Tja, we hebben nu eenmaal een democratie waarin we mensen (partijen) kiezen die ons gaan vertegenwoordigen. En dan komen er ook wel eens dingen naar boven die niet in een programma stonden. De coalitie die de meerderheid vertegenwoordigt heeft hier blijkbaar mee ingestemd (en de partijen die tegen waren hebben daar waarschijnlijk wat anders voor teruggekregen). Dit is gewoon hoe dingen gaan binnen een coalitie, en altijd zullen gaan. Let wel: ik doe geen uitspraak over of dit een goed of slecht plan is, maar verdedig alleen onze vorm van democratie. Het staat de kiezer volledig vrij om deze partijen daar bij de volgende verkiezingen stevig op af te rekenen zodat ze het voortaan uit hun hoofd laten.

8
111 Attercopus

@110 Ik voel meer voor een referendum waarbij de tegenstemmen tenminste 50% van de stemgerechtigden moeten halen. Dan kunnen de mensen die het wel best vinden gewoon rustig thuisblijven.

7
112 Attercopus

@109
zal mij ontgaan zijn, maar in welke gemeensten kon men niet 'dubbel' stemmen?

3
113 Grootmoeder

@101
Ik denk dat particratie feitelijk veel meer in de buurt komt van wat wij hier hebben dan de representatieve democratie :

https://nl.wikipedia.org/wiki/Particratie

Met name vanwege de volgende punten:
1- fractiedisciplie
2- gebrek aan transparantie
3- invloed van de partijvoorzitter en het partijbureau wegen zwaarder dan de individuele mening van verkozen fractieleden

Voor het merendeel van de bevolking geldt dat zij zich al jaren niet of nauwelijks meer gerepresenteerd voelen door politici in Den Haag en met name niet door de regeringspartijen. In een echt representatieve democratie heeft elke kamerlid een eigen mening en een stem. In een particratie is er maar 1 stem en mening mogelijk, namelijk die van het partijbestuur en voorzitter.

0
114 Beowulf

@110 dan is het helemaal zinloos omdat er nooit een opkomst zal zijn van 60%!

8
115 mike45

@111
Dividendbelasting is bewust uit het verkiezingsprogramma gehouden. Pas over een paar jaar kun je weer kiezen. Valse zet dit. Zegt Rutte ook nogeens lachtend, dat iedereen het dan wel weer vergeten is. Het stinkt!!

0
116 hopefully

Schaadt het aanzien van de politiek. ?

Niet zo dom lullen.....
Hij beschadigt Nederland en zijn burgers de viezerik....

0
117 Dragonton

@109 ja, dom he dat de "voorstanders" thuis bleven..

Ik denk dat vele tegenstanders ook thuis bleven, omdat het maar een raadgevend referendum was.

Kan ook.
maar het punt staat dat er tot nu toe twee keer tegen het raadgevend referendum in is gehandeld door onze politici. En dat stemt niet erg optimistisch over de afschaffing van het eerder genoemde referendum . Het staat toch niet zo mooi dat je je eigen bevolking geen mening meer schijnt te gunnen, en liever je eigen zin doorstampt als politicus.

0
118 Logic

27 mei 2019 … dan gaan we zien hoe groot dat draagvlak echt is … stemmen op de huidige partijen is dan immers een directe stem VOOR die afschaffing.

0
119 mightimouse

@118 Door dat er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen (waarbij niet in alle gemeente ook gemeenteraadsverkiezingen waren) ook een referendum werd gehouden is duidelijk geworden dat niet een doorsnede van de gemiddelde burger gaat stemmen als er alleen een referendum word gehouden. Dus een referendum geeft helemaal de mening van de burger niet weer.

Het is met name de tegenstanders die bij een referendum gaan stemmen en dan heeft het geen enkele waarde!

8
120 mike45

@114 "Ik denk dat particratie feitelijk veel meer in de buurt komt van wat wij hier hebben dan de representatieve democratie :"

Speelt ook mee, hoewel het de verantwoordelijkheid van elk individueel kamerlid is om wel of niet met de partijlijn mee te stemmen.

"Voor het merendeel van de bevolking geldt dat zij zich al jaren niet of nauwelijks meer gerepresenteerd voelen door politici in Den Haag en met name niet door de regeringspartijen."

Hmm, maar ze hebben die partijen wel aan een meerderheid geholpen. Dat 'merendeel' zou dan ook eens naar zichzelf mogen kijken ...

@116 Tja, schelden op de politiek en ons bestel is populairder dan ooit.

"Dividendbelasting is bewust uit het verkiezingsprogramma gehouden."

Dat kan, maar dat moet men dan de VVD aanrekenen. En als de kiezer het straks weer vergeten is dan moet de kiezer ook niet piepen als hij weer gepiepeld wordt.

4
121 Attercopus

@121
Geen enkele van de partijen hebben een individuele meerderheid dus je kan beter zeggen ze zichzelf aan een meerderheid geholpen hebben.

Als je een fractie samenstelt van louter ja-knikkers en met voornamelijk persoonlijke ambities, dan is het afdwingen van een stem conform de partijlijn stukken makkelijker.... of denk je dat de kieslijsten arbitrair samengesteld zijn. De voor het bestuur echt 'lastigen' staan er zo laag mogelijk op, dus feitelijk op een onverkiesbare plek. Fractieleden die tegen de partijlijn instemmen worden meteen dissidenten genoemd in politieke en media kringen, dat zegt al meer dan genoeg dat het absoluut niet op prijs gesteld wordt door de gevestigde politieke orde gesteund door de gevestigde media en publiekelijk meteen zwaar veroordeeld word.

Ik zit me ook af te vragen hoeveel kiezers die op deze coalitiepartijen gestemd hebben deze coalitie samenwerking nou echt goedkeuren. Met name na de openbaring door de coalitie over de afspraken van de afschaffing van de dividendbelasting en verlaging winstbelasting, na het afschaffen van het referendum en na het in invoeren van de WIV.....

0
122 Beowulf

Hij zet de afschaffing door en na 20 maart 2019 is hij z,n macht kwijt en z'n opvolger kan deze gelijk weer in werking zetten toch net zo gemakkelijk als hij ze heeft afgeschaft.

1
123 jbruntink

Lastig kapot te maken die narcisten....

0
124 Madman351

* Verwijderd door de redactie *

125 Dumper

@122 coalities zijn nu eenmaal altijd lastig, maar ja, het land moet wel bestuurd worden. Als je een voorgenomen coalitie weer voor gaat leggen aan de kiezer komt er nooit wat van. Geen enkel systeem is perfect, maar toch denk ik dat we niet al te hard mogen katten op dat van ons, want de boel is toch redelijk stabiel.

7
126 Attercopus

@120
"Het zijn voornamelijk tegenstanders die bij een referendum gaan stemmen" ..

"Tegenstanders" van wat?
"Tegenstanders" van het referendum, óf "tegenstanders" van het onderwerp van het referendum?

0
127 Strongoli

@126
Alsof het wel efficiënt om het helemaal aan de politiek over te laten. Als zij er zes maanden er over doen om coalitie te vormen is er mijn inziens ook voldoende tijd om goedkeuring aan de kiezer te vragen. Besturen is 1 ding maar daarbij het volk totaal negeren is heel iets anders. Besturen zonder rekening te houden met de mening en gevoelens van de bevolking is geen besturen maar dicteren.

Er is in deze huidige politieke systeem vrijwel geen noodzaak voor politieke partijen en politici om rekening te houden met de mening van de burgers en hun beleid bij te sturen of aan te passen. Dat moet veranderen wil je weer het vertrouwen van de bevolking terug winnen. Doe je dat niet of daar niets mee, dan zal de kloof tussen politiek en samenleving alleen maar verder groeien. Je denkt dat het raadplegen van de kiezer over een voorgestelde coalitie het land onbestuurbaar maakt, wacht maar af als het vertrouwen in de politiek en het politieke systeem volledig weg is..... dan wordt het echt dweilen met de kraan open.

0
128 Beowulf

@126 Dream on !

1
129 jbruntink

En maar mooiweerberichten naar buiten brengen dat het vertrouwen in de politiek jaar op jaar toeneemt, terwijl er elk jaar weer een mooi voorbeeld is van de immer groeiende kloof tussen de regering en burgers. Harder bewijs dat onze premier geen boodschap heeft aan democratie en belangen van de eigen burgers zul je niet krijgen. Dat juist de VVD als liberale partij alleen maar zorgt voor meer belastingdruk ipv minder. Het is echt van de zotte.

0
130 Akiron

@113
Blijkbaar was die gemeente er niet, want tot nu toe geeft niemand antwoord.

1
131 pica pao

@130 De VVD is geen liberale partij. Allang niet meer.

0
132 Mac Benac

Rutte de grootste slang die de NL politiek ooit heeft gehad.

1
133 DONKEY R

@133 Brilslang.

0
134 logikus

En dan raar staan te kijken dat niemand meer vertrouwen in de politiek heeft. Ja Rutte het wordt tijd dat u van het toneel verdwijnt met uw smeerlapperij. Liegen, bedriegen en doordrammen.

0
135 Mijn waarheid

Ik vraag ne af welke moverende motieven hij daar voor kan hebben.

Of is dat staatsgeheim for ever?

0
136 Wil je niet weten

* Verwijderd door de redactie *

137 Chat Baker

Oplichters zijn het, Unilever heeft al een stoel voor hem gereserveerd, ze zijn hem nu aan het versierenquestion

0
138 Pffff

** gebruiker verwijderd **

Ze hebben niet voor niets eerst het referendum afgeschaft. Wie liepen dar ook alweer om te lachen?

139 deleted4234

Ik heb echt geen goed woordje over voor deze Charlatan in schaapskleren.

1
140 DWZ

Onzer dictatuur partijen van VVD CDA D66 CU en SGP treken zich niks van het volk aan. Te blijven bij heen standpunt en het volk moet maar heen mond houden da te niks meer te zeggen hebben wel kunnen te nog op ons stemmen blijven. Dit zeg ik als PVV stemmer.

0
141 Gunther

@101 "...Wat wij hebben is een representatieve democratie..."

NEE, want de representatie is verloren gegaan in een fantastische kloof tussen trans-nationaal georiënteerde politici met hun agenda en de nationale burgers met hun dagelijkse praktijken....!

Juist het verdwijnen van de representatie ,die het fundament is van de moderne partijpolitiek sinds de Franse Revolutie, betekent het einde van de democratie in Nederland!

0
142 CoolMemories

@61 "...en de Dividend belasting heeft ook helemaal niks met de EU en Brussel te maken. …"

De EU is een globalistisch project net als het afschaffen van dividendbelasting voor BUITENLANDSE aandeelhouders een globalistische maatregel is....

0
143 CoolMemories

@142 Dan stem je maar op politici die je wel ziet zitten, en als die er niet zijn kun je je eigen partij oprichten. Het lijkt me nogal onnozel om steeds maar te blijven stemmen op mensen die jou niet gaan representeren ...

1
144 Attercopus

@121 "...Dat 'merendeel' zou dan ook eens naar zichzelf mogen kijken ……."

Jij snapt de re-presentatieve functie niet! De mensen stemmen JUIST op politieke partijen (waarvan ze denken dat die hun belangen gaat verdedigen) opdat de ge-representeerden niet naar zich zelf hoeven te kijken maar ongestoord hun dagelijkse prakatijken kunnen bezigen!

1
145 CoolMemories

@125 "...Rutte moet toch wel erg goed betaald (onder tafel) worden, om zo dit ongewenst voorstel zo fanatiek te blijven verdedigen. …."

Ja, hoe feller hij zijn onbegrijpelijke maatregel verdedigt hoe meer verdacht hij wordt andere (eigen?) belangen te dienen dan die van de Nederlandse burgers die hij zou moeten RE-presenteren….!

0
146 CoolMemories

@144 "...Het lijkt me nogal onnozel om steeds maar te blijven stemmen op mensen die jou niet gaan representeren ……"

Je stemt juist op politici die beloven jouw belangen te behartigen zoals je ook van een advocaat mag verwachten dat hij/zij jouw zaak behartigt.....juist omdat je geen verstand van juridische zaken hebt..... Politici van de gevestigde partijen maken misbruik van de onwetendheid en goedgelovigheid van de kiezers om hun eigen trans-nationale agenda door te drukken waardoor wij inmiddels van een welvarende verzorgingsstaat zijn afgegleden tot een wingewest van Brussel....!

0
147 CoolMemories

@147 Als mensen zo onnozel zijn om keer op keer te blijven stemmem op mensen die ze belazeren, dan verdienen ze ook niet beter. Ook dat is democratie.

0
148 Attercopus

@148 : Als ze dat inderdaad doen. Hiermee heeft Rutte toch wel duidelijk bewezen, op een manier waar zelfs de grootste roze-bril-drager niet omheen kan, dat hij zich niets aantrekt van wat de bevolking wil of vindt.

Wat kan het ze schelen, of wij daadwerkelijk bewijzen onder ogen krijgen dat ze grootscheepse stemfraude doen, al jaren? Er zijn toch geen consequenties, hoe ze ons ook schofferen, en voor het geval dat staan de leger-eenheden onder US-bevel al klaar, getraind en wel om volksopstanden neer te slaan, zo vernamen wij van een legercommandant tijdens de FB-rel in Petten.

0
149 Wendel

@149 tja, als ik net zo in complotten geloofde als jij had ik mezelf al jaren geleden uit mijn lijden verlost (of ik was gaan emigreren).

0
150 Attercopus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Maar beter als christen ergens op stemmen anders moet je straks met de trein mee, we weten hoe 😐het OV en de NS makkelijk iedereen brengen w...

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

Wedergeboren
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@17 Het is wel goed met je hoor Afrikaan,. Tell some who gives a fuck. Ajuu! ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

"Spekman" is dat al in het Berbers vertaald ... 😎...

6 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Voor iedereen, ook de bekeerlingen hier ... ( 🙃), ik meld me af, ga tv kijken, in zwart/wit en hoop jullie allemaal weer morgen tegen te kome...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Alsof mensen met een trui zo betrouwbaar zijn?...

8 minuten geleden geplaatst door Schildpad

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@50 Oh ja, Baudet ook. Sorry. Ik moet dat filmpje nog ff bekijken....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rinze
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Plottertje doet melodramatisch zelfmoord Ik lig er geen minuut wakker van...

11 minuten geleden geplaatst door Rinze

veld1866
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@16 In feite is het technisch gezien ook een Afrikaanse uitvinding omdat daar het geslacht Homo ontstaan is. Maar ik reageer op je omdat er twee...

14 minuten geleden geplaatst door veld1866

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@56 Helpen, dat weet je....

15 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@54Lijkt me logisch dat een raket die een uur in de lucht is makkelijker te detecteren en onderscheppen is dan eentje die op 5 minuten afsta...

16 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Indianauntysex ComTamil 18 VideosSelena Gomez NakedPorn MoanMomdadxxxLexxi LockhartFind EscortPeliculas Gratis XxxIncest Hentai VideosHairy Teen PussyXnx.Sexey Hot GirlTrinity Trailer Park BoysPlayboy NudeTelugu Sex Chat OnlineBrazzers Ebony PornPapaxmamaKitty Foxx PornHentai ScrollerPorgamesHqporne R.comYou PorniMia Malkova Xnxx4k Sex ComMagicsexmoviesHavanah GingerFirry R34Bache Xxx69xxxWwe Girls Porn VideosAsain Cosplay PornChavs RedditHindi Sexy Danceسکسی ایرانی کم سنSax VidooBlack Leabians PornPorno PicsFotos Para Bater PunhetaSonakshi Sinha Sex ComHuge Titted LesbiansNew Hindi SexJasmine A NudeXomorris NudeLana Rhoades HardcoreKendra Lust CumshotsBlone NakedWww Xxx Hd Movie ComFeet Licking PornCaey CalvertCartoon Porn SitesHentia Porn ComicsBoodigoLily Xxx VideoMilfseekerBarezzrs HdAshley Alexiss NudeLevicoralynnXxx Dot ComeBengali Xx VideoBangla Hd PornTgirl PornWww Odia SexySexanimalKama Sutra MovieDrunkinstepfatherNutakoElizabeth Tulloch NakedSpank PublicTeading PornSex Video Download XnxxXxx Movie Hindi ComWeb ChudaiHot Naked ChicksMilfmomPorn Movies Of The 70'sMusasclassNxxn PornSixxxx VideoCorinna Kopf OnlyfansStevie Moon AnalIncest WebsitePorncomics JabNhe Tai.netAdult Sex SitesShaved VaginaBodysuit PornCiwgirl PornGay CumshotsGura PornDaylan PhonixBhabi Sex VideosBrandi Love SquirtHorn XxxNaked WomenboobsFprced CreampieJapanese UpskirtsFree Pawg PornTop Pornography SitesPornôs BrasileiroLesbin Sex ComDokkaebi PornMarie Temara Onlyfans LeaksIndian Student Teacher Sex VideoSextual VedioOnlyfans LrakPoren SexseBig Big TisHotpoornFiltyhgridSuperhentaiClassement Site PornoLily LouNicty Gay StoriesTits PlayedMaratisexVrkm-1095Swing PornPornografia GordasRachel Fit OnlyfansJenna Jameson ThreesomeCallie Calypso PornHentai Discord ServersPam Grier BoobsXxx ChainijIndian Escort PornXxx Video Indian HindiSybil A PornPorn DansBest Lndian PornMuni Ki BfGordibuenaspornoNude Male BodybuildersAny Porn Video DownloadIndian Bhavi PornAnimated Dog.pornAlyssahartBryciLatinacndywestMallu Aunty Sex VediosHollywood Actress Hot SexDestiny PornDemonic PornHtml Sex GamesXxx Full Hd MovieHome Made FfmDesi Porn AppStep Mom JoiLatina FfmChaturbageJogos Hentais Download