De reuzenballon met karikatuur van de Londense burgemeester was een reactie op de "Baby Trump" ballon waarvoor de burgervader in juli toestemming gaf tijdens het bezoek van de Amerikaanse president aan Groot-Brittannië
Volledig scherm
De reuzenballon met karikatuur van de Londense burgemeester was een reactie op de "Baby Trump" ballon waarvoor de burgervader in juli toestemming gaf tijdens het bezoek van de Amerikaanse president aan Groot-Brittannië © AFP

Burgemeester Londen vat spottende bikini-ballon luchtig op

Demonstranten die het vertrek van de burgemeester van Londen proberen te bewerkstelligen, hebben vanmiddag een reusachtige spotballon van Sadiq Khan opgelaten. Daarop was hij liggend in een gele bikini te zien. De burgervader reageerde speels op het door hem goedgekeurde protest boven het parlementsgebouw. 

  1. Vijf jaar dwangarbeid voor Rus na interview, ook woordvoerder Meta veroordeeld

    Vijf jaar dwangar­beid voor Rus na interview, ook woordvoer­der Meta veroor­deeld

    Een Rus is veroordeeld tot vijf jaar dwangarbeid voor het verspreiden van ‘opzettelijk onjuiste informatie’ over het leger in een straatinterview. In een gesprek met journalisten van het door de Verenigde Staten gefinancierde Radio Free Europe/Radio Liberty sprak hij kritisch over de oorlog in Oekraïne. Ook een Amerikaanse woordvoerder van socialemediabedrijf Meta Platforms is bij verstek veroordeeld in Rusland.
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    17

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?