door Wilmama in Gezondheid  ·  40 Reacties

  • 2
  • 659x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat valt enorm mee, tenzij het eerst in de kringloop winkel is terecht gekomen. Daar haal ik namelijk 80 % van het meubilair.

5
1 Al

@1
Nieuwskoerier flipt of ik reageer op verkeerde draadjes. Had een reactie dienen te zijn op het item over Ikea, excuses.

0
2 Al

@2 : Maakt niet uit, dit wordt toch weer een onzin vax draadje.

4
3 Jackd

Volgens mij is skepsis failliet.

7
4 Rijn-Lek

Robin, Ratocasi, Anna van Niemen kom er maar in, het 1000ste Wilmama draadje zucht...

7
5 Drs. Mezun

Haha.. Niet alleen alternatieve behandelaars..

2
6 Scalple

Bronartikel:
(**) Ontstoren gaat uit van het gedachtegoed van de isopathie, in 1833 uitgevonden door de Duitse dierenarts Johann Josef Wilhelm Lux. Hij beval aan om een drupje bloed uit de milt van een aan miltvuur gestorven dier homeopathisch te verdunnen om daarmee door miltvuur getroffen mensen of dieren te genezen, en op dezelfde manier schurftkorsten tegen schurft in te zetten, etter uit de neus van een ziek paard tegen kwade droes enzovoorts.

Anders dan bij de homeopathie, waarin verdunningen worden gemaakt van een stof die bij gezonde mensen de symptomen van de ziekte oproepen, gaf hij de stof die de oorzaak van de aandoening was — daar kon volgens de bedenker van de homeopathie, Samuel Hahnemann, weinig goeds van komen, maar tegenwoordig nemen homeopaten het niet zo nauw meer. (**)

Meer over het gedachtegoed van Johann Josef Wilhelm Lux:
https://www.skepsis.nl/blog/2016/04/kritische-beschouwing-van-de-homeopathie/

(**) De kiem van het idee van de isopathie is afkomstig van de Duits-Amerikaanse homeopaat Constantin Hering, maar die kwam daar later van terug. Het idee werd pas goed uitgewerkt door de dierenarts Johan Joseph Wilhelm Lux in zijn boek van 1833 Isopathik der Contagionen, oder: alle ansteckenden Krankheiten tragen in ihren Ansteckungsstoffe das Mittel zur ihrer Heilung. Zo behandelde Lux antrax met hoogverdund bloed van dieren die aan miltvuur leden. Tal van niet-‘ansteckende’ ziekten behandelde hij ook isopathisch: zweetvoeten met hoogverdund voetzweet, epilepsie met hoogverdund speeksel (schuim om de mond) van een epilepticus en nierstenen met hoogverdunde nierstenen. De meest onsmakelijke ziekteproducten werden door verdunning omgetoverd in ‘geneesmiddelen’: pus, kankergezwellen, ingewandswormen, je kunt het zo gek niet bedenken. Een variant van isopathie is het gebruik van verdunde organen voor de behandeling van ziekten van corresponderende organen, dus hepatinum bij leverziekten enzovoorts. Lux kreeg veel homeopaten als volgeling, die daarmee van het homeopathische idee afstapten dat er geen ziekten waren. Zo gebruikten ze bij de behandeling van mazelen ‘morbillin’. Dat waren suikerkorrels die door een mazelenpatiënt waren aangeraakt.

Het idee van Lux laat zich natuurlijk generaliseren tot ‘hoogverdund vaccin’ voor de vermeende ziekte teweeggebracht door vaccin, en in die vorm is het nog springlevend. De collectieve naam voor hoogverdunde ziekteoorzaken of ziekteproducten als isopathisch middel tegen de desbetreffende specifieke ziekten is nosode. Ook het nog steeds verkochte middel oscillococcinum is een nosode. Het is een extreme verdunning van een bepaalde bacterie, de oscillokok, die de veroorzaker zou zijn van alle ziekten. Dat de oscillokok niet bestaat en waarschijnlijk niet meer is dan een waarnemingsfout van een Franse legerarts (Joseph Roy) die niet met een microscoop kon omgaan, schijnt producent en gebruikers niet te deren.

Hahnemann was mordicus tegen de isopathie, zie paragraaf 56 van de Organon. Als je iets verdunt, dan verandert het van aard, en dan moet je eerst geneesmiddelproeven doen. Lux en volgelingen vonden echter het doen van geneesmiddelproeven overbodig. (**)

Wat we hier in 2018> nog mee moeten? Geen idee. De waanzin ten top in moderne tijden.

4
7 Wilmama

@5 skepsiskerk is een geloof dus die zal steeds blijven prediken om meer volgelingen te krijgen, dat heb je namelijk met geloven niet zelf nadenken maar volgen, halleluja op naar 2000.

Laten ze eens naar het wekelijke probleem kijken waarom ouders minder vaccineren zoals dat geld de boventoon heeft bij de farmacie en niet de mensheid zelf.

Oeps je hebt al 6 duimpjes naar beneden van pro-vax, nog 8 te gaan question

11
8 Rattocasi

Wilmama is aan het minnen geslagen met al haar accounts.

6
9 Drs. Mezun

@8
Er wordt NU gekeken naar het tegen betaling 'behandelen' van niet bestaande toxische belasting d.m.v. 'ontstoren'. Punt.

3
10 Wilmama

@10 leuk PUNT weer, misschien je kerk ontstoren?

8
11 Rattocasi

@9 krijg je er vast nog meer bij ((( question )))

5
12 Rattocasi

De CEASE-'therapie' bakt ze nog bruiner dan bruin wat 'ontstoren' betreft:

(**) De website van de Cease-therapie is vooral gevuld met baarlijke onzin. Autisme, heet het, wordt veroorzaakt door een ‘stapeling van stress in de hersenschors (neocortex)’, waardoor ‘de grote hersenen op slot slaan of in een soort standby-functie gaan’. De stress kan zelfs al voor de zwangerschap beginnen, zo wordt gewaarschuwd, maar vooral het eerste levensjaar is cruciaal: vaccins, een narcose, antibiotica, onvolwaardige voeding, onvoldoende water, gebruik van de magnetron, plastics, zware metalen, ‘etc.’ De mogelijke bijdrage van andere oorzaken zoals aspartaam, glutamaat, roken tijdens de zwangerschap en weekmakers uit plastics wordt ‘nog onderzocht’. Bezoekers wordt op het hart gedrukt zich uitsluitend te wenden tot een ‘gecertificeerd therapeut’ — dat is iemand die een drie tot vijf dagen durende opleiding van de organisatie heeft gevolgd — en dat de behandeling tot twee jaar kan duren en niet gratis is.

Tinus Smits kreeg in 2006 van het medisch tuchtcollege Eindhoven een waarschuwing vanwege zijn bewering dat ouders vaccinatie wel kunnen uitstellen of overslaan omdat al die kinderziekten toch prima homeopathisch te behandelen zijn. Hij overleed in 2010; de handel werd nog enige jaren voortgezet door zijn zoon Yannick. (**)

Een van die ‘gecertificeerde therapeuten’ is Anna van de Niemen aka Harry S. uit B. :
https://www.nieuwskoerier.nl/user/Anna%20van%20de%20Niemen/comments

2
13 Wilmama

@5 Ik doe even niet meer mee. Zonde van mijn tijd en energie.

7
14 Anna van de Niemen

@14 Ik vond het al een stuk gezelliger hier.

0
15 Drs. Mezun

Dan is dat "ontstoren" misschien zo gek nog niet.

Stel dat mensen toch wat bang zijn voor vaccinaties, al is die angst volkomen onterecht. Als je ze dan wijs maakt dat je je kind gewoon kunt laten vaccineren, en dat je het daarna "ontstoort", dan wordt het kind in ieder geval gevaccineerd.

Natuurlijk is realisme beter, maar als zo'n leugentje om bestwil kan helpen om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen, profiteert iedereen daarvan.

0
16 Intellector

* Verwijderd door de redactie *

17 Robin

@17 , wat een raar beeld heb jij. Waar komt dat vandaan? Heb je wel eens aan wat zelfonderzoek gedaan, heb je wel eens wat zelfreflectie toegepast?

Echt, je krijgt er inzicht in. Je snapt hoe je denkbeelden tot stand komen, en je kunt beoordelen welke denkbeelden geloofwaardig zijn, en welke niet.

Allemaal vaardigheden die heel nuttig zijn, en die je nu duidelijk niet hebt. Probeer het eens, maak eens kennis met onze wereld.

1
18 Intellector

Dáár gaan we wéér..
Al die uitgebreide analyses van de bekende personen die op dergelijke items reageren, zijn al tig keer voorbijgekomen.
Deze discussies blijven oneindig doorgaan, iedere week. Je zou denken, dat er een heel trollenleger achter zit.
Succes met het zoveelste draadje hierover.

3
19 Strongoli

@19 , raar is dat he? Dat er trollen zijn die continu hun eigen dogma's neerpleuren, zonder in te gaan op de woorden van de ander. Terwijl die anderen juist proberen een gesprek tot stand te brengen.

0
20 Intellector

* Verwijderd door de redactie *

21 Robin

Zoals gebruikelijk gaat Robin totaal niet in op de argumenten. Die zijn kennelijk toch een maatje te sterk voor hem.

0
22 Intellector

@20 Wie zet elke keer weer die trollen topics neer?

4
23 Rattocasi

Daar heb je weer de betaalde voorvechters van de farma. Alles dat het medisch machtskartel ook maar het kleinste stukje macht of geld afsnoept, moet weg, ook als het mensen enorm helpt. Want het gaat niet om de mensen en hun welzijn, het gaat om de poen, die die voorvechters maandelijks op hun rekening aantreffen.

4
24 Wendel

@24 inderdaad, het gaat om de poen. Vandaar die antivax-campagnes via sociale media. Daar verdienen de farmaceuten makkelijk geld mee.

0
25 Intellector

@23
Leg eens onderbouwd uit wat dit topic met trollen te maken zou moeten hebben? De auteur van het artikel is de wetenschapsjournalist Joke Heikens en haar integriteit staat i.i.g. buiten kijf wat mij betreft.

1
26 Wilmama

@26 Als je dat nog niet weet na 1000 topics met vaccinatie dwang, skepsiskerk en het ontnemen van vrije keuzes, dan heeft het niet zoveel nut meer om iets uit te leggen.

3
27 Rattocasi

@27 , als je nog steeds niet ingaat op de argumenten en maar bezig blijft met het verzetten van doelpalen, ben je een echte trol.

0
28 Intellector

@28 Het vingertje wijst altijd naar een ander,
want tor is perfect die hoeft zijn eigen gedrag niet onder de loep te nemen.

2
29 Rattocasi

@27
Drogreden/kulargument!
Je hebt het artikel blijkbaar niet gelezen of maar half begrepen dan. Het heeft o.a. geen donder met gedwongen vaccinatie te maken.

1
30 Wilmama

@30 Misschien lezen wat ik schrijf, heb het over veel meer dingen.

3
31 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

32 Robin

* Verwijderd door de redactie *

33 Robin

@33 , inderdaad, de spambot herhaalt continu leugens. Hoe vaak die ook worden weerlegd. De spambot maalt daar niet om, die gaat nergens op in en blijft de leugens van zijn programmeur-opdrachtgever herhalen.

0
34 Intellector

@31
Ja enne?! Er bestaat niet zoiets als de Skepsiskerk, dus drogreden/kulargument.
Het artikel gaat ook niet over het ontnemen van vrije keuzes, integendeel, dus drogreden/kulargument.
Er bestaan ook geen 1000 dezelfde topics, dus drogreden/kulargument.
(Dat jij overal -ongenuanceerd en ongefundeerd- hetzelfde verhaal van maakt als je het woord vaccinatie leest, mag derhalve geheel op jouw eigen conto geschreven worden.)

2
35 Wilmama

@33 Murw beuken werkt niet bij mij, ook niet bij jou zie ik, echter regelmatig verdwijnen mensen van deze lijntjes door het murw beuken van pro-vax.

3
36 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

37 Robin

@37 , wauw, wat een opzienbarende waarnemingen! Als dat echt zou kloppen, zouden we natuurlijk per direct stoppen met de griepvaccinatie!

Gelukkig is dat niet het geval. Wat @37 schrijft komt uit de database waaruit de forumbot zijn teksten haalt.

Alles wat in @37 staat is al heel vaak en heel grondig onderuit gehaald. Iedere menselijke lezer heeft dat door. De forumbot zelf natuurlijk niet, dat is een automaat die gewoon het volgende stukje tekst uit de database ophaalt en in dit forum neerzet. Ook trollen hebben het niet door, of doen althans alsof, want hun taak is zoveel mogelijk te trollen.

0
38 Intellector

* Verwijderd door de redactie *

39 Robin

Hebben ze de bot weer aangezet?

Hier wordt alweer onzin verteld die we al lang kennen. Voegt dus niets toe.

De onzin is elke keer dat de bot het plaatste, met de grond gelijk gemaakt. Dus waarom nogmaals plaatsen? Een mens zou dat nooit doen. Een bot kennelijk wel.

Maar waarom? Welke organisatie zit hier achter? Welke partij heeft hier belang bij?

0
40 Intellector

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

24 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

25 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

26 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Katrina XxNarutosexHot Insta GirlsXvideo FamilyXxx Bengali NewSex Bp CartoonR18.coomAnimes De Mulheres PeladasOs Melhor Pornô BrasileiroListcrawlerdallasSuhagrat Ka SexFc2 Ppv 3611004Taz AngelsKiababii03Hindi Hot FilmWomen Teacher SexTwins OnlyfansPongkyubiAlexsisfaye NudeXxx Hardcore DownloadSex AutyRuby LynneKade MadoxxChut Ka PaniTeen Pornstar NameWww Village Xxx ComLatest Hard PornHollywood Actress PornstarsAlly HardestAvter PornTwitch NudeKaren Gillan HottestPprnhatIvana NudeMarathi Bhabhi Sex ComSon Dad Gay PornIndian ProonPhilly PornTanner Mayes BlowjobThotbookSexygirlspicTwitter CuckoldTiny TitTanjiro PornAishahsofey NudeMegan Olivi NudeP. O. R N.Naked Kendra LustTeen Titans Porn ComicsYourxxxSherlyn Chopra PronPronhub VedioFacial Abuse Full VideosMichael Stefano PornLittle Chloe AnalT.w PornstarXvideos IranStepmom Force SonHot Porn VideosOne Penis PornEliza Ibarra CheerleaderReddit Gone Wild 30Best Free Only Fans AccountsHazelmay38jNaked Liv TylerHansel Gretel PornSexy Long LeggedIce Spice Sex Tape LeakXxx Hindi Porn VideoAfrican Tribe SexBdsm PronBig Black Ass PornAdriana Chechik GangbangClubseventeen.cimErotic Korean MoviesFamilyorgy PornGwengwiz Porn18+ 禁漫3d Sex EmulatorFree Sex CharUndyne PornRule34 GwenNxx MovieXxxx Video 12Morena Mitch NudeCarol VegaEmilia Clarke Sex VideoHindi Sister XxxMovie SexAlyssa Milano's SextapeStriaght To Gay PornTeenage HumpingCoco Chat.frNude AthletesKanchan Ki ChudaiPornhub PicFirry PornVídeo De PornografiaTelugu Bf ComingTeacher Sex Hd VideoForcedsexvideoUpskirt CompilationHenta FrBrrazers Porn VideosRying AnalHot Desi Gay PornHusband XxxTop Lesbian PornstarsYouthlust PornKerala SexForced FistingNhentai.nryFree BrazzerzVivasexForehertubeAddrienne Barbeau NudeWendy StarVoyeur VidoeIndian Boobs SexHeidi-jo-fitMi Khalifa AnalStreetwalker PornSunyloen XxxCartoon Mom And Son PornAmateur T.vNudelilySingapore Sex MovieHdr PornGroobygirlaXxx Bhojpuri ActressXnxx Com BoobsVidosexFotos De VergasPorn BjSixy Video HdBajar Sex VideoReal Home SexXxxx LndianAsain Massage Parlor VideosTurkish PornosuXvudeoJapaneseshemale PornXxx TvOutdoor Xxx ComWww Indian Xvedios ComHindi Chachi Ki ChudaiTop Rated XxxNikki Brooks Full VideosRed Tube.comFull Body Orgsm