Opinie

Cartoonist vindt Wilders beledigend voor moslims, maakt zelf wel beledigende Paus-cartoons

31-08-2018 11:40

“In een uitgebreid statement neemt Royaards afstand van de wedstrijd. Hij vindt dat cartoonisten zich niet voor een karretje van een politieke partij moeten laten spannen en daarbij is het Wilders volgens hem niet om de vrijheid van meningsuiting te doen, maar om het beledigen van moslims

Royaard is opmerkelijk genoeg wel bezig met een spotprent van de paus. ‘Dat is ook makkelijker om te tekenen inderdaad. Als ik dit teken, hoef ik niet bang te zijn dat mijn gezin gevaar loopt. En als ik de profeet Mohammed teken wel. Dat is een moeilijke situatie voor cartoonisten en eentje waar ik ook het antwoord niet op heb.”

 

Nederland ten voeten uit: teken wat over moslims en je wordt door tien man politie uit je bed getrokken, teken een bisschop met een crucifix in zijn reet en je wint de Inktspotprijs.

Wilders ‘wil alleen maar moslims beledigen’ en Mohammed-cartoons ‘hebben niets met de vrijheid van meningsuiting te maken’. De Paus en christenen beledigen daarentegen, ja, dat is vrijheid van meningsuiting hoor. 

Laf, hypocriet, moralistisch, bukken, je laten onderwerpen, meten met twee maten en moffenhoeren kaalscheren. Nogmaals: Nederland ten voeten uit.